SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 11, 2012 13:54 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - maleńsy szukają DT i kotka persic

Ta Lula jest tylko zachudzona, czy zasmarkana? Jesli zachudzona, to mogłabym ją wziąć do siebie na strych. Co prawda jest coraz zimniej, ale przy kominach wasza dziczka, która jest u mnie na stałe, ma materac i świetnie sobie radzi drugi rok. Mogę wstawić podwójny karton z wejściem i kocami. Za to mogłaby mieć pełną miskę i spokój.
Niekoniecznie musi mieć FIP czy białaczkę. Może już nie wyrabiać tyle miesięcy w takich warunkach.
Jesli uznacie, że lepsze to, niż schron, to prosiłabym o zrobienie testu białaczkowego i dowiezienie jej, bo zepsuł mi się samochód i jestem bez środka transportu, zanim kupię nowy.

Ja dalej nic nie wyadoptowałam, a ktoś podrzucił nam dwie suki, w tym jedną w zaawansowanej ciąży i teraz właśnie jest na sterylce.

Może tej bardzo zasmarkanej burasi ze zdjecia zastosować miksturę, którą wczesniej brała Teresa? Mam na jedna dawkę dla dorosłego kota w domu.

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Czw paź 11, 2012 13:59 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - maleńsy szukają DT i kotka persic

Jaaga dzięki za dobre serce :1luvu:
Burasia zasmarkana już od soboty w szpitaliku w Almavecie i idzie ku lepszemu, a dziś Kasia zawiozła też do Almavetu Lulę właśnie czekam na wieści od Pani Moniki :(

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw paź 11, 2012 14:03 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - maleńsy szukają DT i kotka persic

To nie ta Lulu co poszła do domu ?

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw paź 11, 2012 14:08 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - maleńsy szukają DT i kotka persic

CatAngel pisze:To nie ta Lulu co poszła do domu ?

Nie to nie Lulu, to inna kotka buraska z kolei Lula.
Lulu już od soboty w nowym domku.

terenia1

Post » Czw paź 11, 2012 18:21 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - maleńsy szukają DT i kotka persic

Dzięki Kasi u mnie już jest Kosmitka :D .
Jak dla mnie to nie ma grzybicy, tylko niedoleczoną kalciwirozę. Ranki na końcówkach uszu są z zastrupiałą krwią i świeże, raczej od ocierania o coś. Ma jeszcze łysawe jedno miejsce na łapce, ale bardziej od wycierania łapką kataru z okolic noska. Moje wszystkie miały takie wyłysienia w tym miejscu po kk, jak wiecznie ścierały sobie glutki. Oczy ma jeszcze czerwone, nosek też wkoło mokry. W klatce zachowuje się jak dzikusek, ale jak się weźmie ją na ręce, to przykleja się bez ruchu. Wielka szkoda, że nie mogę wziąć jej do moich, ale Małpka jeszcze nie zaszczepiona, bo ciągle ma nawroty herpesa. Kalci do tego mogłoby ją dobić.

Proszę więc na stronie na razie tylko info, że u mnie na DT. Jak coś więcej o niej będę mogła powiedziec, to dam znać i podam jakiś tekst na stronę. Na pewno chciałabym ją wysterylizować przed adopcją.

Jaaga

Post » Czw paź 11, 2012 18:58 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - maleńsy szukają DT i kotka persic

Jaaga pisze:Dzięki Kasi u mnie już jest Kosmitka :D .
Jak dla mnie to nie ma grzybicy, tylko niedoleczoną kalciwirozę. Ranki na końcówkach uszu są z zastrupiałą krwią i świeże, raczej od ocierania o coś. Ma jeszcze łysawe jedno miejsce na łapce, ale bardziej od wycierania łapką kataru z okolic noska. Moje wszystkie miały takie wyłysienia w tym miejscu po kk, jak wiecznie ścierały sobie glutki. Oczy ma jeszcze czerwone, nosek też wkoło mokry. W klatce zachowuje się jak dzikusek, ale jak się weźmie ją na ręce, to przykleja się bez ruchu. Wielka szkoda, że nie mogę wziąć jej do moich, ale Małpka jeszcze nie zaszczepiona, bo ciągle ma nawroty herpesa. Kalci do tego mogłoby ją dobić.

Proszę więc na stronie na razie tylko info, że u mnie na DT. Jak coś więcej o niej będę mogła powiedziec, to dam znać i podam jakiś tekst na stronę. Na pewno chciałabym ją wysterylizować przed adopcją.

Jaaga dzięki :1luvu:

terenia1

Post » Czw paź 11, 2012 19:01 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - maleńsy szukają DT i kotka persic

Lula buraska lepiej - przyjechała prawie leżąc, zastałam ją normalnie siedzącą - została nawodniona bo była koszmarnie odwodniona, zażółcona, poziom bilirubiny bardzo wysoki, dostała relanium i wreszce coś zjadła, na razie zostaje w szpitaliku w lecznicy - rokowania jak na tą chwilę ostrożne, ale miejmy nadzieję że będzie dobrze.
Kicia zabrana ze schronu w sobotę też o niebo lepiej.

terenia1

Post » Czw paź 11, 2012 20:50 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - maleńsy szukają DT i kotka persic

Trzymam ogromne kciuki za Lulę i pręguskę z Almavetu.
Jaga jesteś wielka :ok: Jeżeli chodzi o Kosmitkę to nie znalazłam jej histori choroby,ale na jej klacie wisiała kartka
Obrazek
Więc przyjęłam że ma Grzybicę i jest w tym kierunku leczona.
Wczoraj została uśpiona czarna kotka ze szpitalika z boksu nr 2 :( Biedna 25.09 przeszla zabieg sterylizacji aborcyjnej i przyplątał się KK ,byla leczona betamoxem i nie dała rady:(

Mnie nie będzie w schr do 21.10 proszę zwróćcie uwage na Apacza,Czarnulę z ADOPCJI i Ryśka z kwarantanny box nr 2

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt paź 12, 2012 6:23 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - maleńsy szukają DT i kotka persic

Dziewczyny, przy kk pamiętajcie o miksturze, jaką robi mój lekarz. Pomogła każdemu kotu, nawet w bardzo ciężkim stanie. Przy powikłaniach bakteryjnych wirusa w dodatku w takich warunkach mało prawdopodobne, żeby amoksycylina choć częściowo pomogła. Szkoda kotki, nie dość, że przeszłą tyle bólu i cierpienia, to jeszcze to wszystko na darmo.
Odnośnie grzybicy, musiałybyście widzieć, jak wyglądały moje ostatnie kociaki po kk. Nie dość, że pysie wiecznie pozlepiane jedzeniem w papkach, to jeszcze wycierały gluty łapką. Łyse miały całe pyszczki i boki łapek, ale to nie grzybica. Katar ustał, jedzenie się zmieniło i włoski odrosły.

Jaaga

Post » Pt paź 12, 2012 12:37 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - maleńsy szukają DT i kotka persic

W środę do schroniska zostaną dostarczone rzeczy zebrane przez bibliotekę : )

Plotkara

Od: Pon gru 05, 2011 18:22

Post » Pt paź 12, 2012 14:27 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - maleńsy szukają DT i kotka persic

Lula już za Tęczowym Mostem :cry:

terenia1

Post » Pt paź 12, 2012 14:59 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - maleńsy szukają DT i kotka persic

terenia1 pisze:Lula już za Tęczowym Mostem :cry:

Co się stało? Aż tak źle z nią było? :(

Plotkara

Od: Pon gru 05, 2011 18:22

Post » Pt paź 12, 2012 18:47 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - maleńsy szukają DT i kotka persic

czy do auchana jada tylko psi wolontariusze z psami czy kociarze tez :?:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pt paź 12, 2012 21:46 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - maleńsy szukają DT i kotka persic

MarKotek pisze:czy do auchana jada tylko psi wolontariusze z psami czy kociarze tez :?:

Kociarze też mogą jechać :D dziewczyny zrobią tablicę ze zdjęciami kotów schroniskowych, dzwoniłą do mnie Renata że dobrze by było żeby ktoś od kotów też się zjawił :( ale już nawet nie śmię pytać kto :oops: psiaki będą można by może jakieś ze dwa małe schronsikowe kociaki zabrać w kontenerku.
Ale nie wiem czy ktoś będzie chętny.

terenia1

Post » Pt paź 12, 2012 21:47 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - maleńsy szukają DT i kotka persic

Plotkara pisze:
terenia1 pisze:Lula już za Tęczowym Mostem :cry:

Co się stało? Aż tak źle z nią było? :(

Tak było bardzo źle to niestety był FIP :(

terenia1

[poprzednia][następna]