Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 22, 2013 20:14 Re: Poznań Główny PKP| Tygrys sobie poszedł i już nie wróci

Dobrze wiedzieć! Wykorzystam to w ten weekend, mam nadzieję, że a) trafię b) niezauważona <bo ja jestem sprytna inaczej :D>

Edit: Zaczęłam od PKP i zbyt późno się zorientowałam, że idę starą drogą na Składową, więc odkrywanie nowych szlaków dopiero przede mną :P Na PKP trochę suchej karmy ubyło, ale ogólnie sporo jej tam jest. W graciarni kocie pustki, natomiast mokra karma zjedzona, na łączce czarna trójka i Języczka. Ponadto łączka chyba zrobiła się bardziej popularna wśród koneserów alkoholu, bo coraz więcej tam browarków i tanich win marki "Wino".

Na Składowej wszystko wyczyszczone. Nawet jedna chrupka suchej karmy nie została. Nie wiem, czy one tak wsuwają, czy ktoś to celowo wyrzuca, ale wierzę, że jednak to pierwsze. Nie byłam przygotowana na takie pustki, więc wypełniłam całą jedną miskę w starym miejscu karmienia i połowę jednej miski w nowym miejscu karmienia :/ Następnym razem wyposażę się lepiej. W starym miejscu 2 koty - dorodny czarny kot (stosunkowo mało dziki - czaił się tylko pół metra ode mnie, kiedy nakładałam jedzenie na miskę) i drobna krówka. W nowym miejscu czwórka kotów, w tym urocza krówka z różowym noskiem.

Hollis

Od: Nie wrz 23, 2012 15:48

Post » Pon lut 25, 2013 14:10 Re: Poznań Główny PKP| Adopcyjny pat :-/

Nowy tydz, nowy grafik...

Grafik 25.02 - 03.03.2013

PKP
pn. - kotastrofa
wt. -
śr. - MartaK
czw. -
pt. - Jarka (stały dyżur)
sob. - itaka
ndz. -

Składowa
pn. - Kasia P.
wt. -
śr. - MartaK
czw. -
pt. - KS
sob. - itaka
ndz. -

Ktoś jeszcze chętny?
Ostatnio edytowano Pon lut 25, 2013 18:35 przez kasia_5000, łącznie edytowano 1 raz

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Pon lut 25, 2013 17:12 Re: Poznań Główny PKP| Tygrys sobie poszedł i już nie wróci

Ja na sobotę poproszę :)
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pon lut 25, 2013 18:35 Re: Poznań Główny PKP| Tygrys sobie poszedł i już nie wróci

zaktualizowane :)

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Pon lut 25, 2013 20:08 Re: Poznań Główny PKP| Tygrys sobie poszedł i już nie wróci

Dziś na PKP:)
w graciarni jedno biało-szare futerko, suchego dużo
na łączce tylko Języczka i druga czarna kicia.

W szafce całe chrupki zalane i rozmoczone na pacię. Wyrzuciłam wszystko i nie dosypywałam, bo szkoda jedzenia.
Dosypałam za to sporo w namiociku.
Kobieta i kot to szczytowe osiągnięcia dzieła ewolucji. ;)

kotastrofa

Od: Pon sty 10, 2011 16:57

Post » Pon lut 25, 2013 21:40 Re: Poznań Główny PKP| Tygrys sobie poszedł i już nie wróci

kotastrofa pisze:Dziś na PKP:)
w graciarni jedno biało-szare futerko, suchego dużo
na łączce tylko Języczka i druga czarna kicia.

W szafce całe chrupki zalane i rozmoczone na pacię. Wyrzuciłam wszystko i nie dosypywałam, bo szkoda jedzenia.
Dosypałam za to sporo w namiociku.

W graciarni jakąś grację zastałaś? To cud prawdziwy :) , od kilku miesięcy o obecności kotów świadczyły tylko puste miski.
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Wto lut 26, 2013 8:36 Re: Poznań Główny PKP| Tygrys sobie poszedł i już nie wróci

Siedział sobie jakiś taki chudawy i chyba starawy szaro biały kocurek.
Zwiał i obserwował ze stosownej odległości, co się dzieje. Michy puste:)

kotastrofa

Post » Wto lut 26, 2013 11:17 Re: Poznań Główny PKP| Tygrys sobie poszedł i już nie wróci

Ja jak byłam w zeszłą sobotę i niedzielę tj. 16-17.02 to też w graciarni była krówka ... tzn. czekała przed na jedzenie. Kiedyś wyśledziłam jak spadł śnieg, że koty stamtąd chodzą na drugą stronę torów na budowę. Może robotnicy też im coś dają. Bo koty przestały się pojawiać jak zaczęła się tam budowa.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Wto lut 26, 2013 18:20 Re: Poznań Główny PKP| Tygrys sobie poszedł i już nie wróci

Witam,

dziewczyny może Wy będziecie mogły mi jakoś pomóc w sprawie Pana Kocurka i koteczek, które trzeba wyłapać do sterylizacji:) Nie umiem wkleić linka do wątku :( temat: Potrzebna pomoc - Pan Kocurek- Poznań viewtopic.php?f=1&t=151143
Napisałam do kilku fundacji maile z prośbą o pomoc. Póki co cisza.
Proszę spójrzcie na opis sytuacji, może będziecie umiały pomóc.

Pozdrawiam
Obrazek ANATOLEK [*] 25.03.2000 - 18.02.2015.

Anatolek

Od: Nie mar 11, 2012 14:07

Post » Wto lut 26, 2013 20:09 Re: Poznań Główny PKP| Tygrys sobie poszedł i już nie wróci

Kochani,

Czy ktokolwiek kojarzy jakąś Panią Piotrowską z którejkolwiek poznańskiej fundacji zwierzęcej?

Chodzi o pomoc pewnej starszej nieco zagubionej, zakoconej Pani, która powołuje się na pomoc właśnie jakiejś Pani Piotrowskiej z fundacji, ale staruszka już nie bardzo konotuje rzeczywistość i boję się, że zostanie z trzecim kotem, którego właśnie wzięła do domu.

Wiem, że sytuacją mętna, ale szukam kontaktu z ową Panią Piotrowską. Pomóżcie proszę.

kotastrofa

Post » Wto lut 26, 2013 20:35 Re: Poznań Główny PKP| Tygrys sobie poszedł i już nie wróci

Może chodzi o Agnieszkę Piotrowską z KP?

miki27

Od: Nie cze 12, 2011 21:23

Post » Wto lut 26, 2013 20:43 Re: Poznań Główny PKP| Tygrys sobie poszedł i już nie wróci

Wielkie dzięki Aniu!

kotastrofa

Post » Śro lut 27, 2013 19:01 Re: Poznań Główny PKP| Tygrys sobie poszedł i już nie wróci

Kochani, w najbliższy poniedziałek nie mogę wpaść nakarmić futer na PKP.
Czy ktoś byłby tak dobry i przejął za mnie dyżur?

kotastrofa

Post » Czw lut 28, 2013 0:02 Re: Poznań Główny PKP| Tygrys sobie poszedł i już nie wróci

Nasza nowa akcja - STOMIL. Znowu, jak na dworcu, kilkadziesiąt kotów :roll: Widocznie jesteśmy skazane na takie kocie metropolie, taka karma...

viewtopic.php?f=1&t=151194

Zaczynamy tam właśnie działać. I jak zwykle, nieśmiało, prosimy o wsparcie.

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Czw lut 28, 2013 12:45 Re: Poznań Główny PKP| Tygrys sobie poszedł i już nie wróci

Słuchajcie, dziś o 20:15 na WTK będzie emitowana debata na temat miejskich talonów na sterylizację. Ma być dyrektor Usług Komunalnych, mają być przedstawiciele poznańskich fundacji i pewnie ktoś jeszcze, ale nie mam pełnych informacji. I teraz jest sprawa: w czasie programu będzie można smsować i dzwonić, odnosząc się do tematu dyskusji. Ważne jest żebyśmy w miarę możliwości wzięli udział i nie pozwolili zdominować dyskusji osobom, które będą histeryzować, że tyle głodnych dzieci, a miasto wydaje pieniądze na koty. Jeśli tylko będziecie w domu, dajcie głos ;-) Chodzi o to, żeby po programie zostało wrażenie, że to ważny temat, że te dofinansowania są ważne, że nie można obcinać środków na ten cel.

Ja w tym czasie będę niestety w autobusie do Łodzi, więc ani nie zadzwonię, ani nawet smsa nie wyślę, ale na prośbę jerzykówki, informuję i zachęcam do aktywności :ok:

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

[poprzednia][następna]