PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych karm

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 12, 2012 12:00 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

hej, Dziewczyny nie chcę zaśmiecać forum ale wpadł mi do głowy taki pomysł. W IKEI jest promocja na ten koc:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00070489/
kosztuje 3,99 zł, może zrobic akcję na fb np. na stronie Mrau, zbierania datków na kocyki, pod jakimś hasłem np. "kup kotu kocyk" czy cos takiego nei ejstem najlepsza w hasłach. co o tym myślicie? kocyki można by pociąć, czy coś. Tak tylko rzucam.
Widziałam w poście wyżej, że miseczki już odebrane z Bielan zostały, ja miałam masakra tydzień i gości w weekend, w tygodniu jestem umówiona z dziewczynami na podrzucenie do mnie worka szmatek i przekazanie ich razem z workiem karmy weterynaryjnej ode mnie. Pozdrawiam. Pomyślcie, może warto wykorzystać promocję IKEI dla Paluszków :)

enedue

Od: Pon paź 10, 2011 17:41

Post » Pon sie 13, 2012 18:53 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

enedue pisze:hej, Dziewczyny nie chcę zaśmiecać forum ale wpadł mi do głowy taki pomysł. W IKEI jest promocja na ten koc:
kosztuje 3,99 zł, może zrobic akcję na fb np. na stronie Mrau, zbierania datków na kocyki, pod jakimś hasłem np. "kup kotu kocyk" czy cos takiego nei ejstem najlepsza w hasłach. co o tym myślicie? kocyki można by pociąć, czy coś. Tak tylko rzucam.
Widziałam w poście wyżej, że miseczki już odebrane z Bielan zostały, ja miałam masakra tydzień i gości w weekend, w tygodniu jestem umówiona z dziewczynami na podrzucenie do mnie worka szmatek i przekazanie ich razem z workiem karmy weterynaryjnej ode mnie. Pozdrawiam. Pomyślcie, może warto wykorzystać promocję IKEI dla Paluszków :)

Hej, nie chce ostudzac entuzjazmu, ale wydaje mi sie, ze wydawanie 4 zl na cos co zaraz zostanie wyrzucone (w sensie w przeciagu od 1 dnia do tyg)nie ma sensu . lepiej jest te pieniadze przeznaczyc na karme albo na zwirek, ktorego wogule nie ma, a dla wielu kotow byl by ogromna ulga. W kazdym pokoju jest po ok 7 kotow - kuwet wyscielonych gazetami 5-6 - wiecej sie nie zmiesci. Jak sami sie domyslacie, jedno siku i kuweta juz jest "nie czynna" dla reszty. Rozbroil mnie w sobote maly kociaczek, ktory ledwo co sam jadl - nie mial kuwetki w klatce, bo generalnie nie ma tak malych kuwetek ( stad tez apel o jednorazowe tacki - a la kuwetki) - nasypalam mu do wiekszej miseczki zwirku - a ten natychmiast tam wskoczyl i zrobil i siusiu i kupke. Bidny trzymal, bo nie mial gdzie sie zalatwic. ;(
Ja nie wiem czy nie przywioze w srode trocin jak w zeszlym roku - worek 20kg kosztuje 20 zl.
Scinkami nikt nie scieli - robia starszny balagan i nikomu sie nie chce ich uzywac - w sumie sie nie dziwie - przy takiej ilosci pracy jaka jest w schronie - zeskrobywanie recznie przyklejonych scinek do podlogi nie jest fajne ;( Tak wiec scinki sie nie sprawdzaja.
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Pon sie 13, 2012 18:55 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

zoyabea pisze:
enedue pisze:hej, Dziewczyny nie chcę zaśmiecać forum ale wpadł mi do głowy taki pomysł. W IKEI jest promocja na ten koc:

Hej, nie chce ostudzac entuzjazmu, ale wydaje mi sie, ze wydawanie 4 zl na cos co zaraz zostanie wyrzucone (w sensie w przeciagu od 1 dnia do tyg)nie ma sensu . lepiej jest te pieniadze przeznaczyc na karme albo na zwirek, ktorego wogule nie ma, a dla wielu kotow byl by ogromna ulga. W kazdym pokoju jest po ok 7 kotow - kuwet wyscielonych gazetami 5-6 - wiecej sie nie zmiesci. Jak sami sie domyslacie, jedno siku i kuweta juz jest "nie czynna" dla reszty. Rozbroil mnie w sobote maly kociaczek, ktory ledwo co sam jadl - nie mial kuwetki w klatce, bo generalnie nie ma tak malych kuwetek ( stad tez apel o jednorazowe tacki - a la kuwetki) - nasypalam mu do wiekszej miseczki zwirku - a ten natychmiast tam wskoczyl i zrobil i siusiu i kupke. Bidny trzymal, bo nie mial gdzie sie zalatwic. ;(
Ja nie wiem czy nie przywioze w srode trocin jak w zeszlym roku - worek 20kg kosztuje 20 zl.
Scinkami nikt nie scieli - robia starszny balagan i nikomu sie nie chce ich uzywac - w sumie sie nie dziwie - przy takiej ilosci pracy jaka jest w schronie - zeskrobywanie recznie przyklejonych scinek do podlogi nie jest fajne ;( Tak wiec scinki sie nie sprawdzaja.

Ehhh..racja. Poniosło mnie coś..

enedue

Post » Pon sie 13, 2012 18:56 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Szalony Kot pisze:To może jutro się spotkamy na metrze? Będę mieć szmatki :)

tak jest. oczywka. niech ten dzień nastąpi jutro. Amen. zadzwonię/napiszę z pracy i się umówimy dokładniej :)

enedue

Post » Pon sie 13, 2012 19:25 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

enedue pisze:

Spoko. Wszystkie checi sa wazne - niestety w schronie liczy sie tez "wykonalność".
Uważam, że najważniejsza jest dobra karma i jakiekolwiek szmatki :kotek:
Obrazek

zoyabea

Post » Wto sie 14, 2012 10:01 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

zoyabea pisze:
enedue pisze:

Spoko. Wszystkie checi sa wazne - niestety w schronie liczy sie tez "wykonalność".
Uważam, że najważniejsza jest dobra karma i jakiekolwiek szmatki :kotek:

O to, to ;) Może ktoś?

Gdyby ktoś coś potrzebował sprawdzić/zobaczyć- będę dziś, jak coś to proszę o telefon.
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Wto sie 14, 2012 10:17 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Gdyby to było możliwe, wiadomości o koteczce 363/12 ślicznie i nieśmiało poproszę...
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Wto sie 14, 2012 10:40 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Mieszkam na wsi więc trociny mogę zdobyć raczej bez problemu za darmo, lub symboliczną kawę. Tylko trociny się strasznie noszą i wszystkiego czepiają, czy nie będzie z nich więcej bałaganu niż ze ścinków? Mogę podjechać do stolarza i wziąć trochę wiórów na spróbowanie i podwieść np. jutro. Czy ktoś jutro będzie na Paluchu?
A może lepsze a tańsze od żwirku byłyby takie prasowane bryłki pellet? NA allegro od 14 zł/ 20 kg (w Wawie 17zł).

lkm.itd

Od: Czw wrz 15, 2011 21:29

Post » Wto sie 14, 2012 13:56 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

rzeczywiście-pelet to sprasowane pod ciśnieniem czyste trociny więc z worka peletu i tak zrobi się kilka worków trocin- a więc pelet się o wiele bardziej opłaca !
poza tym z peletu się przesiewa łopatką koopki, łopatką zbiera się mokry zasioosiany pelet zamieniony już w trociny, (zresztą można przesiać do worka przez łopatkę tyle zanieczyszczonych trocin ile się chce a pelet i tak zostanie na łopatce), ale reszta i peletu i trocin jest czyściutka do użytku.
fakt że trzeba obmieść troszkę trocin dookoła kuwety,zwłąszca jeśli bez rantu, ale nic nie wyjdzie taniej i wydajniej.

u mnie 25 worków starcza na dwa miesiące na 40 kuwet ale można oszczędzać jeszcze bardziej niż ja-więcej przesiewać (bo ja staram się aby w kuwecie był tylko pelet bez trocin).-jest to koszt ok 225 zł.

nigdy nie kupowałam 20 kilowych worków-zawsze 15-to
czy mogę prosić o link do tych 20 kilowych?

Jamkasica-wypowiedz się proszę czy uważasz że to się sprawdzi-jeśli potrzeba to chętnie zafundujemy kiciom 20 worków peletu.
ja mam miejsce skąd dostawa workowa kosztuje 30 zł więc lepiej kupić więcej niż mniej-chyba że ktoś ma tańsze miejsce i mi podeśle.-mnie chodzi o pelet LAVA stąd http://grilliogrod.pl/index.php/pellet-c-90
bedzie tylko potrzebny adres dostawy i osoba odpowiedzialna do odbioru przesyłki-chyba że Kasia wolicie na Grochowską albo jakieś sukcesywne odbieranie ode mnie :D :mrgreen:

..aa..-i mam ok.2 kuwetki specjalnie dla maluszków a póki co maluszków nie planuję :mrgreen: więc moge je paluszkom podarować :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto sie 14, 2012 15:45 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Hej,

Majac na mysli trociny myslalam bardziej o takim pyle - odpadzie - ktory wyglada jak piasek - fakt, troche sie roznosi, ale moga w nim zwierzaki kopac itd.
Ja kupowalam te trociny i rowniez pelet w zeszlym roku pod piasecznem w stolarni - nie pamietam ile kosztowal - jutro w srode pojade i sie dowiem, przy okazji cos kupie. Jedyny problem byl taki, ze ten pelet jest dosyc gruby - w sensie grubszy niz wiekszosc zwirkow - ale fakt - jest to chyba najlepsza opcja.

lkm.itd.

Ja bede jutro tak od ok 14 stej ;)
Obrazek

zoyabea

Post » Wto sie 14, 2012 16:46 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

zoyabea pisze: Jedyny problem byl taki, ze ten pelet jest dosyc gruby - w sensie grubszy niz wiekszosc zwirkow - ale fakt - jest to chyba najlepsza opcja.

Używam peletu w domu. Koty chętnie korzystają, tylko trzeba zwrócić uwagę, żeby nie był dębowy - strasznie śmierdzi.

Zoyabea, jak możesz, to poproszę namiary na tę stolarnię.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Wto sie 14, 2012 16:56 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

W workach 20 kg.:
http://pellet-store.pl/pelet/ (również opcja "kocia" ale nie dzwoniłam czy różni się czymś od "zwykłego" peletu)
http://allegro.pl/pellet-drzewny-bukowy ... 14405.html <-ten raczej do palenia - dzwoniłam są chyba z Piotrkowa Trybunalskiego i dowiezienie np. 1 palety nie wchodzi w grę, no i zapach sosny chyba przyjemniejszy ;).

Widziałam też że sprzedają LAVĘ na białołęce - w zasadzie i tak przejeżdżam obok więc mogę wziąć jakąś ilość, tylko jutro mogą mieć zamknięte...
Będę jutro po 14. Jak mi się uda przywiozę trochę zwykłych trocin.

lkm.itd

Od: Czw wrz 15, 2011 21:29

Post » Wto sie 14, 2012 17:04 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Dziewczyny, ze żwirkiem/trocinami/peletem to trzeba przegadać z Opiekunami i schronem. Jednemu bardziej odpowiada żwirek inni nie widzą sensu w kupowaniu go, a przed rokiem był przecież szał na ścinki. W moim odczuciu trociny i ścinki- te grubo cięte syfią tak samo i tak samo trudno utrzymać czystość kiedy zostaną zmoczone. Pelet to już inna bajka ;) Dopytam i coś zadecydujemy. Idealnie byłoby gdyby te koty miały normalny żwirek i..dodatkowego opiekuna "od tych spraw" :roll: . Nie chciałabym też abyśmy zapędzili się z kolei w późniejsze oszczędzanie żwirku i np. przykład używanie jednej kuwety przez jednego kota po drugim bo o to nietrudno w klatkach, a wiadomo, że użytkowanie w salach to zupełnie co innego. Także pogadamy i zobaczymy :) Dzięki!!
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Wto sie 14, 2012 18:57 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

pelet to w sumie,moim zdaniem, normalny żwirek i fajniejszy do sprzątania niż benki bo nie robi się z niego beton a i cenowo nie ma porównania z niczym innym.
czyli czekam Kasia na sygnał :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

[poprzednia][następna]