rzeczywiście-pelet to sprasowane pod ciśnieniem czyste trociny więc z worka peletu i tak zrobi się kilka worków trocin- a więc pelet się o wiele bardziej opłaca !
poza tym z peletu się przesiewa łopatką koopki, łopatką zbiera się mokry zasioosiany pelet zamieniony już w trociny, (zresztą można przesiać do worka przez łopatkę tyle zanieczyszczonych trocin ile się chce a pelet i tak zostanie na łopatce), ale reszta i peletu i trocin jest czyściutka do użytku.
fakt że trzeba obmieść troszkę trocin dookoła kuwety,zwłąszca jeśli bez rantu, ale nic nie wyjdzie taniej i wydajniej.
u mnie 25 worków starcza na dwa miesiące na 40 kuwet ale można oszczędzać jeszcze bardziej niż ja-więcej przesiewać (bo ja staram się aby w kuwecie był tylko pelet bez trocin).-jest to koszt ok 225 zł.
nigdy nie kupowałam 20 kilowych worków-zawsze 15-to
czy mogę prosić o link do tych 20 kilowych?
Jamkasica-wypowiedz się proszę czy uważasz że to się sprawdzi-jeśli potrzeba to chętnie zafundujemy kiciom 20 worków peletu.
ja mam miejsce skąd dostawa workowa kosztuje 30 zł więc lepiej kupić więcej niż mniej-chyba że ktoś ma tańsze miejsce i mi podeśle.-mnie chodzi o pelet LAVA stąd
http://grilliogrod.pl/index.php/pellet-c-90bedzie tylko potrzebny adres dostawy i osoba odpowiedzialna do odbioru przesyłki-chyba że Kasia wolicie na Grochowską albo jakieś sukcesywne odbieranie ode mnie

..aa..-i mam ok.2 kuwetki specjalnie dla maluszków a póki co maluszków nie planuję

więc moge je paluszkom podarować