KOTY z KORABIEWIC Do zamknięcia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 20, 2012 8:13 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

klauduska pisze:Proszę WSZYSTKIE dt kotów z tej akcji o informacje do mnie w sprawie kotków [zdjęcia + opisy + dane do kontaktu]. potrzebne do uaktualniania profilu JoKota na fb [ http://www.facebook.com/Fundacja.JoKot ]
najlepiej na maila: klauduskaa@o2.pl

Jak tylko zrobię zdjęcia dla Rysia to podeślę :)
Kot jest cudny, mega mizisaty, barankuje, z moją córką wczoraj przybijał piątki ;) cudo nie kot :1luvu:

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

Post » Pt sty 20, 2012 8:25 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

O, już dojechał? :)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pt sty 20, 2012 8:35 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

Już wczoraj, pierwszą noc u mnie już spał :)

monia3a

Post » Pt sty 20, 2012 9:15 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

asia2 pisze:
jopop pisze:
1969ak pisze: Nie widzę tego :( Na dzień dzisiejszy jak wysokie są faktury z lecznicy?

dostaną zbiorczą fakturę za całość. będą tam m.in.:
- 12 sterylizacji
- 2 kastracje
- leczenie 4 kotów
- badania pingwina
- pobyty w szpitaliku całego stada (to będzie niestety znacząca suma, dlatego prosiłam też o TDT do niedzieli)
- odrobaczenie i przeglądy techniczne ;) wszystkich

jaki jest koszt jednej sterylizacji?

Koszt jednego zabiegu to 100 zł.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt sty 20, 2012 9:29 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

z fan page'a jokota:
Ela Chmiel pisze: moge dac dt zwierzakowi, tylko ze mieszkam daleko (ok. Cieszyna)...

poprosiłam ją o przesłanie na jokot@jokot.pl swojego nr tel :)

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Pt sty 20, 2012 9:36 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

mamy tdt na 3 tygodnie dla chorego pingwina
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pt sty 20, 2012 9:39 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

to ten z zębami chorymi?

klauduska

Post » Pt sty 20, 2012 9:39 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

tak
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pt sty 20, 2012 9:40 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

monia3a pisze:
klauduska pisze:Proszę WSZYSTKIE dt kotów z tej akcji o informacje do mnie w sprawie kotków [zdjęcia + opisy + dane do kontaktu]. potrzebne do uaktualniania profilu JoKota na fb [ http://www.facebook.com/Fundacja.JoKot ]

Jak tylko zrobię zdjęcia dla Rysia to podeślę :)
Kot jest cudny, mega mizisaty, barankuje, z moją córką wczoraj przybijał piątki ;) cudo nie kot :1luvu:

rób rób, taki kot szybko dom znajdzie, szkoda marnować czas ;)
od razu wystaw też ogłoszenia na gumtree i tablicy dla niego.

klauduska

Post » Pt sty 20, 2012 9:43 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

Wekeend jestem w szkole więc nie bardzo będę miała czas ale w poniedziałek biorę się do roboty ;)

monia3a

Post » Pt sty 20, 2012 9:45 Re: KOTY z KORABIEWIC Fotorelacja z akcji :) s. 57. DT!!!!

Pozwolę sobie zacytować post z 59 strony.

Za 2 dni większa część tych kotów będzie musiała wrócić do Korabiewic, jeśli nie znajdą się dla nich domy tymczasowe!

jopop pisze:Koty przywiezione do Warszawy dzielę w tym poście na 3 grupy:

a) najpilniej szukające DT, czyli miłe, które w zasadzie prawie od ręki mogą iść do adopcji oraz chore, którym przydadzą się warunki domowe by dojść do siebie

b) też rokujące nieźle, ale nie aż tak sympatyczne - wymagają trochę czasu by w pełni zaufać człowiekowi

c) mniej rokujące dzikuski, na tę chwilę raczej do odwiezienia.

A. PILNIE SZUKAMY DOMÓW STAŁYCH I TYMCZASOWYCH:
1. Bura kotka, gadatliwa i bardzo miła:
Obrazek

2. Czarna kotka z białymi dodatkami - jest lekko wystraszona, ale absolutnie grzeczna, daje się podnosić. Ma króciutki ogon, zgaduję, że nie spodobał się kiedyś jakiemuś psu. EDIT: po 2 dniach w lecznicy gada i mizia się przez klatkę, prosząc o branie na ręce. Podmieniam zdjęcie na dzisiejsze, pokazujące nastawienie do człowieka :)
Obrazek

3. Czarna kotka - również zupełnie spokojna, dająca się nosić na rękach
Obrazek

4. Kilkuletnia kotka z jednym okiem praktycznie niewidzącym. Bardzo miła. Miała dość brzydkie zęby, wczoraj część usunięto, resztę oczyszczono.
Obrazek

5. Przemiły mruczący kocurek, ok. 4 miesiące. EDIT: ma DT, zmieniam zdjęcie na link by nie rozpraszał uwagi
http://img94.imageshack.us/img94/9085/czarnyn.jpg

6. Starszy kocur z zębami w fatalnym stanie, ogólnie wygląda kiepsko. Zleciłam badania krwi, jeszcze nie mam wyników. Wymaga DT aby go doprowadzić do stanu adopcyjnego. EDIT: o dziwo poza silnym stanem zapalnym wyniki są niezłe (również biochemia). Czyli teraz potrzebuje przeleczenia, ale ma szansę na bycie zdrowym, choć starszym kotem. KONIECZNIE MUSI MIEĆ DT!
Obrazek

7. Czarna kotka z białymi dodatkami, gadatliwa - przed zabiegiem musi wyleczyć się z infekcji (tabletki do podawania). To ta z tego zdjęcia:
Obrazek

8. Bura kotka z króciutkim ogonem, pewnie też urwanym. Przemiła gaduła.
Obrazek

B. LEKKO DZICZYMY, ALE CHYBA DAMY SIĘ DOOSWOIĆ I WYADOPTOWAĆ:

9. Czarna kotka, kilkuletnia - przed zabiegiem musi wyleczyć się z infekcji (tabletki do podawania). EDIT: Rozpłaszcza się w klatce, ale można ją wziąć na ręce, spokojnie dała się zbadać.
Obrazek

10. Czarna kotka - przed zabiegiem musi wyleczyć się z infekcji (tabletki do podawania) - ona jest kompletnie dzika, więc szuka w zasadzie tylko TDT do czasu wyleczenia, a po sterylce wróci.

11. ok. 7-8 miesięczny kocurek, wystraszony, ale zupełnie nieagresywny:
Obrazek

12. ok. 7-8 miesięczna kotka, wystraszona, ale nieagresywna. EDIT: spokojnie do brania w ręce, nie próbuje nawet zwiewać ;)
Obrazek

13. dymna prześliczna koteczka. Ucieka i syczy ;) ale jeśli uda się ją złapać - nie wykazuje już żadnej agresji i daje się spokojnie obsłużyć. na pewno przed nią sporo pracy...
Obrazek

14. Białobura kotka - dość wystraszona, miaukliwa, ale dałam radę wziąć ją na ręce, a potem drugi raz złapać jak mi zwiała :oops: EDIT: w lecznicy daje się głaskać, trochę gada, ale się boi
Obrazek

15. Duży bury kocur - daje się głaskać, ale lekko się boi. EDIT: strzałem w dziesiątkę okazało się być drapanie po zadku. Zaczęło się natychmiast mruczenie i barankowanie.
Obrazek

16. Czarna kotka, złapana do łapki. EDIT: przeniosłam ją do grupy B. Przestraszona, ale zero agresji. Jest sens nad nią pracować.
Obrazek

17. Biała kotka - wystraszona, sycząca. Od biedy daje się wziąć na ręce, ale wymaga to sporo samozaparcia. EDIT: W lecznicy przestraszona, ale przestała syczeć. Sporo pracy, ale chyba może być z niej kiedyś adopcyjny kot.
Obrazek

C. NA RAZIE NIE KOCHAMY LUDZI:

18. Czarny kocur, makabrycznie gadatliwy, ale spierniczający i syczący. Nie dał się obejrzeć na miejscu:
Obrazek

Nie wykluczam pewnych przesunięć z grup do grup (raczej w górę niż w dół) w ciągu najbliższych dni. Jutro je odwiedzę, spróbuję dorobić trochę zdjęć.

Proszę o intensywne poszukiwanie domów tymczasowych i stałych, przede wszystkim dla kotów z grupy A i tych chorych z grupy B. Kontakt: jokot@jokot.pl

Wpłat na sterylizacje/kastracje i ew. leczenie kotów z Korabiewic należy dokonywać na konto:
Fundacja JOKOT
ul. Klaudyny 38 m 75, 01-684 Warszawa
60 1020 1026 0000 1402 0182 0927
Dopisek: „NA KOTY Z KORABIEWIC”
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pt sty 20, 2012 10:05 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

*anika* pisze:

Khe. Czyli na razie tylko ja :twisted: :roll:

Zaraz coś sklecę na pw.

Nie tylko :mrgreen:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt sty 20, 2012 10:17 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

Zofia&Sasza pisze:
*anika* pisze:

Khe. Czyli na razie tylko ja :twisted: :roll:

Zaraz coś sklecę na pw.

Nie tylko :mrgreen:

To Ufff 8)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pt sty 20, 2012 12:04 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

A dużo zostało do "zagospodarowania"?

malagos

Od: Pon wrz 05, 2005 20:54

Post » Pt sty 20, 2012 12:06 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

O ile dobrze liczę, to tylko jeden kot ma DT, 4 TDT, reszta nie ma nic :(

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

[poprzednia][następna]