KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 16, 2011 22:25 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

The Szops pisze:Gosiu, my możemy zrobic budki w weekend. Napisz tylko na pw czy tam jest sporo miejsca, czy ciasno i ile kotków ma się zmieścic w jednej budce :ok:

Marta serdecznie Wam Dziękuję .tam jest bardzo dużo miejsca - to spory składzik , problemem jest brak drzwi . Kotków w/g moich obliczeń jest 5 -Mama i 4 młode czarne kotki . ja dziś zawiozłam taki domek ze sprytnie przerobionej wąziutkiej szafki meblowej ale jak tam włożyłam ocieplenie to zostało niewiele miejsca cała rodzinka absolutnie się nie zmieści , przydałby się chyba albo naprawdę spora budka albo dwie mniejsze . Jak mówiłam z miejscem nie ma żadnego problemu. Super że chcecie pomóc reszta na pw :)

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Śro lis 16, 2011 22:33 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Alienor pisze:Niech żyje Dorotka i Michał i wszyscy którzy pomogli przy budowie wolieryObrazek
Niech żyje Jadzia i gosiakot i MarlenaP i my wszystkie niech żyjemy i niech koty zdrowo rosną i znajdują jak najlepsze domki w okamgnieniuObrazekObrazek

Marzenko , ja niem wiem za bardzo czemu się znalazłam w tym szacownym gronie 8O bo ja nic nie zrobiłam w sprawie woliery jedynie się zadeklarowałam jako chętna do poniesienia czesci kosztow, ale skoro jednak nalegasz to chetnie pozyje :ryk:
p.s. a co Ty ostatnio pijesz ? bo "P" to jest Martyna - w tych okolicznosciach w ogole proponuje zebymy wszyscy "nich zyli"

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Śro lis 16, 2011 22:37 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

The Szops pisze:Ja mogę się skusic na dyżur w piątek rano, bo chyba nie ma chętnych.

Dziękuję Marta :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro lis 16, 2011 22:40 Re: proszę nie pisać zakłądam nowy wątek

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 14.11.-20.11.2011 r.
14.11. pon. rano Marta wie. Teresa
15.11. wt. rano Beatka wie. MaraS.
16.11. śr. rano Marta wie Cookie
17.11. czw.rano Beatka wie. Agata
18.11. piat rano Marta wie.Ewa
19.11. sob. rano brak wie. brak
20.11. niedz. rano Dorotka wie. Agata
Ostatnio edytowano Śro lis 16, 2011 22:48 przez terenia1, łącznie edytowano 1 raz

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro lis 16, 2011 22:41 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Teresa nie zaszczepilismy Biedronka bo wolelismy poczekac na wynik ale jak jest ok, to sie go zabierze, a czy wynik fizycznie odebralas czy zostal w Almawecie?
Sobota w milym towarzystwie no warto przemyslec :ryk: ale to nie bedzie tylko towarzysto Jozka i Pedzla mam nadzieje :lol:

Gosienko jak sie zabiore za produkcje budek to jedna jest tez przewidziana dla Ciebie.
Do wykorzystania mam chodniki z podlogi mozna wyscielac w srodku, mozna polozyc na budy zeby bylo cieplej, mozna zrobi cokolwiek, kto chce pisac.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Śro lis 16, 2011 22:44 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Pokażcie chociaż tę wolierę.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro lis 16, 2011 23:11 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Teresa czy Biedronek ostatnio bral antybiotyk, bo jesli tak to trzeba min. 2 tyg.odczekac i dopiero mozna szczepic go.

jadziaII

Post » Śro lis 16, 2011 23:14 Forum

Lidka pisze:Pokażcie chociaż tę wolierę.

E no Lidzia tak zaraz przyziemnie :mrgreen: pokazcie woliere i ot czar zachwytu minie :mrgreen: bo to nic innego jak wiezienie :twisted: Fakt ze wieksze i przestronniejsze niz boks ale zawsze wiezienie nijak to sie ma do domowych pieleszy o jakich marzymy dla naszych podopiecznych :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro lis 16, 2011 23:45 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Cookie1706 pisze:Martyna dzięki za bazarek :piwa:

niema za co :)
z twoimi rzeczami bedzie osobny-jutro :)
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Czw lis 17, 2011 9:20 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Byłam wczoraj odwiedzić Klimka. Napiszę, co u niego bo Ania ma zepsuty komp i dlatego sama się nie odzywa. Otóż Klimek się zmienił... już nie garnie się do każdego, wręcz przeciwnie - potrafi nawarczeć - on teraz jest u siebie :ok: i nie przepada jak jacyś inni ludzie, prócz jego panci, przychodzą do jego domu.

Poza tym się rozbestwił i tak - jak Ania jest w domu to oczekuje w miarę częstego zmieniania żwirku, świeżego jedzenia i wody (inaczej wybrzydza); jak ona jest w pracy... to jakoś daje radę bez tych częstych zmian :D
Podawanie leków też nie jest już takie łatwe jak dawniej - widać mu się znudziło.... Wykąpanie a raczej podmycie go też nie wchodzi w rachubę 8O

Śpi z Anią ale... nad ranem OBOWIĄZKOWO budzi ją trącając noskiem a potem łapą celem... bycia pogłaskanym po brzuszku :ryk: Jest ciągle na diecie - tylko suche jakieś tam, ale raz mu się udało porwać pół plasterka sera :twisted: . Ma swoje ulubione miejsca, lubi wychodzić na balkon (jak było cieplej oczywiście) dlatego na wiosnę Ania go osiatkuje, ładnie korzysta z zamkniętej kuwety (choć kupki nadal małe, śmierdzące i w dużych ilościach). Lubi bawić się z panią zabawkami a czasem też sam się bawi lub biega jak szalony. Trochę nadgryzł firankę ale ogólnie chyba jest szczęśliwy ;)))

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw lis 17, 2011 11:42 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Dziś wielki dzień dla Madhuri - jest na sterylce właśnie. Kciuki proszę bo jakoś się denerwuję :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw lis 17, 2011 11:44 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

jadziaII pisze: bylismy u weta z Milka do kontr. p.dr Ilona byla zachwycona jej zdrowieniem juz je prawie dobrze ale przedluzyla antyb. na 10 dni czyli jeszcze 3 dni. oczywiscie buzke pedzlowac, ale jest znacznie lepiej juz nie ma zazolcen na blona sluzowych tylko rozowiotkie.
Utyla 10 dkg :1luvu: , je za trzech oblatuje wszystkie miski one obie z Inka mnaja takie apetyty.
Pytalam o polaczeniu ich ale nie wskazane bo Inka ma koci katar, a ta miala inna odmiane.

Milka śpi :D
Obrazek

Zyta i Warka
Obrazek

:ok: :ok: :ok: za Madhuri,bedzie dobrze :ok: :ok: :ok:

jadziaII

Post » Czw lis 17, 2011 12:58 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

terenia1 pisze:Kupiłam dziś nowe opakowanie Summamedu, więc jutro rano Beatko proszę rozrób go zgodnie z instrukcją i trezba zmniejszyć dawkę dla Dropsika i Sabinki o połowę - niestety w aptece juz nie było takiego jak jest teraz podawany, więc od jutro rana jak Beatka rozrobi nową butelkę nowe dawki:
WAŻNE
DROPISK
2XDZIENNIE 1 MILILITR
SABINKA
2XDZIENNIE 0,75 MILILITRA

czyli to jest połowa tej dawki co do dziś, ta buteleczka powinna już starczyć bez problemu do końca podawania antybiotyku czyli do niedzieli włącznie.

kurcze ,Tereniu nie rozrobiłam nowego,bo dopiero teraz przeczytałam.Podałam im jeszcze z tej rozrobionej butelki i niestety w dawkach jak do tej pory.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Czw lis 17, 2011 13:36 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

MartynaP pisze:
Cookie1706 pisze:Martyna dzięki za bazarek :piwa:

niema za co :)
z twoimi rzeczami bedzie osobny-jutro :)

Dzięki wielkie :piwa:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Czw lis 17, 2011 13:48 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

terenia1 pisze:No Marzenko masz rację wolierka super :D z otwieranymi drzwiami więc może być czasowo zamknieta albo całkiem otworzona, kociaki w środku i tak będa miały kupę miejsca.
Ale tak a propos przydałoby by się w sobotę w godzinach popołudniowych jakieś sprzątanie na zdrowej - trzeba w związku z wolierą zrobić małe przemeblowanie i lekkie sprzatnei bo do przedsionka znów nie można wleźć , a gdzie niegdzie się przeluźniło mozna zrobić małe przemeblowanko ktoś chętny do pomocy na sobotnie popołudnie :D
sprzątanie w miłym towarzystwie :D

Ją mogę pomóc :piwa:
Odrazu przywiozę pranie, bo już zrobiłam 8)
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

[poprzednia][następna]