Cment Wolski - głodne koty. Oczekują pomocy w karmieniu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 15, 2012 10:44 Re: Głodne Koty- Cm Wolsk. Ranny Kot. Pilnie pomoc w łapanc

joshua_ada pisze:
mziel52 pisze:
meggi 2 pisze:Pomoc nadal potrzebna w złapaniu rannego kota.

Chodzi o kogoś z klatką łapką.

Klatkę-łapkę można pożyczyć od karmicielki z Bielan (na czwartek i piątek; potem oddać, bo będzie łapać, już ktoś kotkę jakąś zgłosił :( ). Mogę podać namiary na PW.

Podaj proszę namiary na tą osobę, bo pilnie potrzebuję klatki łapki.

ozman

Od: Wto sie 14, 2012 21:06

Post » Sob sie 18, 2012 0:10 Re: Głodne Koty- Cm.Wolsk. Proszą o pomoc w zakupie karmy.

Dzięki pomocy Ani Wydry z fundacji "Bezpieczna Przystań" zakupiliśmy w preferencyjnej cenie 120 puszek (400g) karmy Butcher's. Całość kosztowała 250 zł. Transport zapewniła niezawodna Meggi. Dziękujemy!
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Nie sie 19, 2012 20:49 Re: Głodne Koty- Cm.Wolsk. Proszą o pomoc w zakupie karmy.

Tajemniczy Wujek Z. pisze:Dzięki pomocy Ani Wydry z fundacji "Bezpieczna Przystań" zakupiliśmy w preferencyjnej cenie 120 puszek (400g) karmy Butcher's. Całość kosztowała 250 zł. Transport zapewniła niezawodna Meggi. Dziękujemy!

Ania Wydra :1luvu:
można wiedzieć, gdzie butchersy są najtaniej? wolszczaczki teraz całkowicie się na nie przerzucą ;) chociaż w pt. spotkałam panią, która karmi "mamałygą" - kaszą zmieszaną z mięsem.

przy górce pojawiły się już dwa dymniaczki - wyglądają mi na nowości tegorocznej wiosny :( i ten szary rozbójnik aż się prosi o wycięcie jajek ;)

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Nie sie 19, 2012 21:18 Re: Głodne Koty- Cm.Wolsk. Proszą o pomoc w zakupie karmy.

ogłaszam bazarek, głównie przeznaczony na karmę wolszczakową (z poprzednich jużem biedniejsza o 25 zł, które przejedzono w piątek)

na bazarku japońskie długopisy kocie, urocze korektory i dziennik z kotem i liskiem:
Obrazek Obrazek Obrazek

tu: viewtopic.php?f=20&t=145303

Fleur

Post » Pon sie 20, 2012 12:28 Re: Głodne Koty- Cm.Wolsk. Proszą o pomoc w zakupie karmy.

Tajemniczy Wujek Z. pisze:Dzięki pomocy Ani Wydry z fundacji "Bezpieczna Przystań" zakupiliśmy w preferencyjnej cenie 120 puszek (400g) karmy Butcher's. Całość kosztowała 250 zł. Transport zapewniła niezawodna Meggi. Dziękujemy!

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Serdeczne podziekowania dla meggi oraz rafała za załatwienie oraz bezpłatny transport karmy dla wolszczaków
Dzieki meggi przesyłka dotarła do mnie do piwnicy i co wazne bez żadnych kosztów jeszcze raz wielkie dzieki i szacun za dobre serducho mimo trudnej sytuacji finansowej !!!
:ok: :ok: :ok: :ok:

Kwiaciarka Bożena

Od: Nie lis 20, 2011 19:20

Post » Pt sie 24, 2012 21:29 Re: Głodne Koty- Cm.Wolsk. Proszą o pomoc w zakupie karmy.

Wczoraj rano odłowiliśmy z Panią Wiesławą szaro-pręgowaną kicię z okrągłym brzuchem. Tego samego dnia przeszła zabieg. Za tydzień mamy ją odebrać. Poza tym widzieliśmy prawdopodobnie jej brata - identycznie umaszczony oraz jeszcze jednego, czarno-białego, nie znanego nam kocura. Pojawił się też niewielki, czarny chudy kotek...
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Pt sie 24, 2012 22:57 Re: Głodne Koty- Cm.Wolsk. Proszą o pomoc w zakupie karmy.

Robicie kawał dobrej roboty :ok:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Sob sie 25, 2012 22:50 Re: Głodne Koty- Cm.Wolsk. Proszą o pomoc w zakupie karmy.

Tajemniczy Wujek Z. pisze:Wczoraj rano odłowiliśmy z Panią Wiesławą szaro-pręgowaną kicię z okrągłym brzuchem. Tego samego dnia przeszła zabieg. Za tydzień mamy ją odebrać. Poza tym widzieliśmy prawdopodobnie jej brata - identycznie umaszczony oraz jeszcze jednego, czarno-białego, nie znanego nam kocura. Pojawił się też niewielki, czarny chudy kotek...

Czy to prawda, że kotka w zachowaniu okazała się być domową? Zapewne zacni katolicy przywiezli koty tam gdzie mają coś do pojedzenia..
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Nie sie 26, 2012 22:55 Re: Głodne Koty- Cm.Wolsk. Proszą o pomoc w zakupie karmy.

W klatce raczej się rzucała, w kontenerze też nie była zbyt spokojna. W czasie jazdy samochodem była bardzo przerażona, sapała z otwartym pyszczkiem. Ale to nic nie znaczy. Nie mam pojęcia jaka jest naprawdę - oswojona czy dzika.
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Pon sie 27, 2012 18:09 Re: Głodne Koty- Cm.Wolsk. Proszą o pomoc w zakupie karmy.

Zadałam pytanie bo pani Wiesia mówiła , że jak się pokazała na cmentarzu to wdrapywała się po spódnicy, była bardzo wygłodniała chudzina tylko brzuszek wystawał.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Czw sie 30, 2012 2:02 Re: Głodne Koty- Cm.Wolsk. Proszą o pomoc w zakupie karmy.

Fanty podarowane przez Beatę na bazarku! zapraszamy - zebraną kwotę prześlę meggi na papu dla wolszczaków (ja na razie małą rezerwę mam...). viewtopic.php?f=20&t=145642

m.in. taka poduszeczka pod kota :D Kocianka: Obrazek

Fleur

Post » Pt sie 31, 2012 2:45 Re: Głodne Koty- Cm.Wolsk. Proszą o pomoc w zakupie karmy.

ogromny bazarek, z podkładką! i nie tylko... viewtopic.php?f=20&t=145670
Obrazek

Fleur

Post » Pt sie 31, 2012 16:28 Re: Głodne Koty- Cm.Wolsk. Proszą o pomoc w zakupie karmy.

meggi, wysłałam 50 zł za moje bazarki. bardzo proszę o potwierdzenie że przelew dotarł
Moje koty za TM: Gaja - 4 lata; 21.09.2009 Bobik - 8 lat; 16.08.2018 Myszka - 14,5 lat; 17.01.2020 Szymek - 19 lat; 07.05.2021 Kuba - 17 lat; 28.03.2022

Koty z Opola pod moją wirtualną opieką: Skarbinka - 16.02.2010 Maskotka - 22.10.2010 Fatimka - 01.11.2010 Irenka - 29.06.2012
Roki - 16.08.2012
Henio ze Szczecina - lipiec 2022
Bibi - 17.08.2022

Szymkowa

Od: Pon lis 21, 2005 17:06

Post » Pt sie 31, 2012 23:40 Re: Głodne Koty- Cm.Wolsk. Proszą o pomoc w zakupie karmy.

dziś z karmienia na cmentarzu (domki holenderskie) przyniosłam małego kotka z przetrąconą szczęką i krzywym pyszczkiem :( kotusia interesuje tylko mizianie się i ludzie, wszystko inne ma gdzieś. jest przeraźliwie chudy i niedożywiony. ok. 4-5 miesięcy, ale fizycznie to raczej 3...
dzięki Rafałowi i Ani W. maluch będzie miał DT w Pruszkowie, dzisiaj zawieźliśmy go na rentgen i przegląd (podziękowania dla Ani Wydry!). tydzień spędzi z nami, a w środę konsultacja ze stomatologiem i dokładniejsze zdjęcia rtg. za karmę zapłaciłam z mojego funduszu bazarkowego, bo u nas bez zmian z finansami...

proszę powiedzcie, jak on tam się znalazł? kto kopnął? uderzył, rzucił? małym ufnym kotem, który świata poza ludźmi nie widzi? i kto takiego skrzywdzonego, ze zwichniętą szczęką, przestawionymi zębami wywalił na cmentarz???.....

właśnie siedzi obok Szymona, udeptuje podłogę i mizia się tym krzywym pyszczkiem o jego nogę...
gdyby ktoś chciał dorzucić się do leczenia/zabiegu pysia... na razie czerpię z moich składek bazarkowych. nosz, cholera. a myślałam, że zapas będzie.

wielkie podziękowania dla Rafała i Ani Wydry! bez nich malucha nie miałabym jak zabrać z cmentarza :( to na razie tyle, bo mam dzień migrenowy, a za 6 godzin pobudka. potem wrzucę zdjęcia Krzywego Ryjka. aha, imię tymczasowe: Miź, Miziołek.

Fleur

Post » Pt sie 31, 2012 23:46 Re: Głodne Koty- Cm.Wolsk. Proszą o pomoc w zakupie karmy.

Dziś, a właściwie wczoraj (w piątek) wypuściłem na cmentarzu grafitową kicię, którą złapaliśmy do zabiegu tydzień temu. Oczywiście była w ciąży. W czasie jazdy samochodem włożyłem przez kratkę palce do kontenera, a ona po chwili położyła się na nich i pozwoliła drapać za uchem z zamkniętymi oczami... Mimo wszystko ją wypuściłem. Myślałem, że mamy choć trochę spokoju (nie licząc kocurów do złapania), ale już trzy godziny później zadzwoniła Fleur, że znalazła na cmentarzu wychudzonego kociaka z przestawioną szczęką :( Kiciek trafił do lekarza dzięki pomocy Ani Wydry, a potem do Fleur na krótki tymczasowy tymczas. Na początku tygodnia będzie wiadomo więcej o zdrowiu malucha. Od następnej niedzieli kiciek ma trafić na tymczas do Mirii, której bardzo dziękujemy za chęć pomocy - nie zastanawiała się ani chwili.
To się chyba nigdy nie skończy... :(
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

[poprzednia][następna]