"Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 18, 2012 7:34 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

ksb pisze:
mar9 pisze:
ksb pisze:
alma_uk pisze:po cos ten personel jest nie? :wink:

No jest :ryk:

Ale czasami mógłby sam zrobić ze sobą porządek - podobno koty to takie czyścioszki :mrgreen:

ale o co Ci chodzi 8O , przecież zadbał o swoją czystość: przyszedł do Ciebie, cobyś go do wspomnianej czystości doprowadziła, czyż nie? :mrgreen:

Ponarzekałam zgodnie z tytułem wątku :D

Personel tak czasami musi :mrgreen:

byle nie za często :mrgreen: bo zaniedługo koty utworzą wątek: "Dość mam czyli narzekaniowo tylko o ... personelu" :ryk: :ryk: :ryk:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Śro sty 18, 2012 7:45 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Ale troche chyba wolno? Wstalam o 4 i pracowalam. Koty spaly. Kolo 5 wstalo rude i zaczelo pomagac :arrow: tzn. Wlazic na klawiature lapka,na mnie,masaz twarzy lapkami robic itp. Potem obudzil sie Gucio i wil sie wdziecznie o glaski. #makusia chciala sie bawic. Rudy chcial pic wode z kranu wielokrotnie. Ktos kto tego nie przezyl nie wie jak to fajnie.
Skonczylo sie na tym,ze rude lezalo na kolanach, Gucio podgryzal mnie milosnie w lydki,a Smakusia siedziala przed monitorem.
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Śro sty 18, 2012 8:10 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

anulka111 pisze:Ale troche chyba wolno? Wstalam o 4 i pracowalam. Koty spaly. Kolo 5 wstalo rude i zaczelo pomagac :arrow: tzn. Wlazic na klawiature lapka,na mnie,masaz twarzy lapkami robic itp. Potem obudzil sie Gucio i wil sie wdziecznie o glaski. #makusia chciala sie bawic. Rudy chcial pic wode z kranu wielokrotnie. Ktos kto tego nie przezyl nie wie jak to fajnie.
Skonczylo sie na tym,ze rude lezalo na kolanach, Gucio podgryzal mnie milosnie w lydki,a Smakusia siedziala przed monitorem.

i zapewne od tej chwili robota Ci piorunem poszła :ryk: :ryk: :ryk:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Śro sty 18, 2012 8:49 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

U mnie dziś futra latały rano jak nakręcone.
A jak mięso daję, to jak te małpki w klatce skaczą :roll:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro sty 18, 2012 9:38 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Erin pisze:U mnie dziś futra latały rano jak nakręcone.
A jak mięso daję, to jak te małpki w klatce skaczą :roll:

u mnie krojenie mięsa odbywa się w zagrożeniu utraty: wąsa, pazurka, łapki, itp a przy konsumpcji dochodzą odgłosy rodem z dżungli pełnej dzikich kotów :wink:
i po co mi jechać na zagraniczne wycieczki, skoro Afrykę mam w domu, choć po części :mrgreen:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Śro sty 18, 2012 9:48 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

mar9 pisze:u mnie krojenie mięsa odbywa się w zagrożeniu utraty: wąsa, pazurka, łapki, itp a przy konsumpcji dochodzą odgłosy rodem z dżungli pełnej dzikich kotów :wink:
i po co mi jechać na zagraniczne wycieczki, skoro Afrykę mam w domu, choć po części :mrgreen:

A wiesz, że ja czasem tak mówię do moich futer: dziki kot z Afryki :mrgreen:
Mięso muszę kroić w zamknięciu, bo inaczej nie idzie.

Erin

Post » Śro sty 18, 2012 9:55 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Erin pisze:
mar9 pisze:u mnie krojenie mięsa odbywa się w zagrożeniu utraty: wąsa, pazurka, łapki, itp a przy konsumpcji dochodzą odgłosy rodem z dżungli pełnej dzikich kotów :wink:

tiaaa, trzeba tylko mieć, gdzie się zamnąć :mrgreen: , u mnie nawet do łazienki są drzwi harmonijkowe
ObrazekObrazek

mar9

Post » Śro sty 18, 2012 9:59 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

No to masz przerypane :roll: :wink:

Erin

Post » Śro sty 18, 2012 10:22 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Erin pisze:No to masz przerypane :roll: :wink:

ale za to musiałam naumieć się szybko (i bezpiecznie) kroić mięsko na odpowiedniej wielkości kawałeczki, więc nie ma tego złego... :mrgreen:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Śro sty 18, 2012 10:24 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Chciałam dołączyć i ponarzekac ale pierwszych 7 stron wątku przekonało mnie ze ja z moimi trzema gadami mam sielankę ;)
Mamy tylko jedna kuwetę, krytą - wszyscy trzej pięknie sie do niej ZAWSZE załatwiają, NIGDY gdzie indziej. Wszelkie rzygi są rzadkością i raczej objawem choroby.
Moich trzech budrysów nie włazi na stoły, nie włazi na szafki, nie skaczą po półkach, nie lażą po blacie w kuchni (no chyba ze w nocy sie zdarzy). Nic nie zarzucają i nie przewracają - normalnie mam anioły.
A jednak - jest ich trzech, ale jeden przechodzi sam siebie w pewnych dziedzinach:
1. obsesyjnie aportuje, najchętniej w środku nocy, ale i w ciagu dnia jak nie daj Boże ma w zasięgu swój sznureczek czy owieczkę
2. jak nie aportuje to najchętniej by siedział na rączkach - przy czym umie wskakiwać z ziemi bezpośrednio na ręce - jak nie zdążę złapać lub są to akurat moje plecy to kończy sie podartymi ubraniami - efekt 85% bluzkę zniszczonych, nie mówiąc o stanie mojej skory na plecach :evil:
3. Drze japę bez przerwy i bez końca, o wszystko i ciagle. Pysk mu sie nie zamyka, a jako rasowy syjam ma donośny, niski głos, słychać go na całej klatce schodowej

A cała trójka wykancza mnie ilością produkowanej siersci na podłodze i na kanapie... Ale to taki standardzik

W sumie to mam bardzo grzeczne i dobrze ułożone kotecki
Ostatnio edytowano Śro sty 18, 2012 10:27 przez Lita, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Lita

Od: Pt gru 26, 2008 11:54

Post » Śro sty 18, 2012 10:26 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Witamy w gronie narzekających :)

Erin

Post » Śro sty 18, 2012 10:56 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

mar9 pisze:
Erin pisze:

tiaaa, trzeba tylko mieć, gdzie się zamnąć :mrgreen: , u mnie nawet do łazienki są drzwi harmonijkowe

Pracowalo mi sie specyficznie ,ale wszystko zdazylam zrobic :ok:

Odnosnie krojenia nie ma problemu ,tylko rude czasem probuje podchodow. Dmuchanie skutecznie powoduje grzeczne siedzenie na tylku na podlodze w kuchni.
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Śro sty 18, 2012 11:07 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

anulka111 pisze:
mar9 pisze:
Erin pisze:

Pracowalo mi sie specyficznie ,ale wszystko zdazylam zrobic :ok:

Odnosnie krojenia nie ma problemu ,tylko rude czasem probuje podchodow. Dmuchanie skutecznie powoduje grzeczne siedzenie na tylku na podlodze w kuchni.

dmuchanie? 8O nie wpadłabym na to :wink: , muszę spróbować
ObrazekObrazek

mar9

Post » Śro sty 18, 2012 11:26 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

mar9 pisze:dmuchanie? 8O nie wpadłabym na to :wink: , muszę spróbować

Dmuchać kota? 8O
O Jezuuuu :strach: :lol:

Erin

Post » Śro sty 18, 2012 11:28 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Erin pisze:Dmuchać kota? 8O
O Jezuuuu :strach: :lol:

:ryk: :ryk:
Obrazek

Lita

Od: Pt gru 26, 2008 11:54

[poprzednia][następna]