KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 22, 2011 18:12 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Fuksik umówiony na przegląd w poniedziałek. Dowiem się ile za niego i wpłacę na nasze konto. Koi jutro dostanie biocan, na razie mam całą butelkę Fungidermu i leczymy się solidarnie :wink: A moje dziecię jutro wyjeżdża na obóz, dzięki czemu dyżur poranny w niedzielę odwalę w spokoju :ok: Szkoda tylko że nie mam kiedy podjechać do schroniska z rzeczami dla kociastych :(
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt lip 22, 2011 18:14 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Co do Klimka okazało się, że ten Ronidazol jest w formie proszku i nie ma potrzeby by był podawany u weta. Klimek to spokojny kotek i każdy moze mu ten lek podać a podaje się go tak:
2/3 saszetki (2g a w saszetce są 3) wsypujemy do większej strzykawki. Następnie wlewamy tam sosik - płynny przysmak z Vitakratfu (są w witrynce obok ronidazolu). Całość mieszamy w miarę możliwości w strzykawce i dajemy kotkowi do pyszczka. Pozostałą 1/3 zostawiamy (nie wywalamy). Bardzo prosze o dyżurantów o podawanie tego Klimkowi bo nie ma sensu codziennie przez dwa tygodnie w tym celu wozić go do weta, czego on nie lubi i się stresuja a wetkom zajmujemy czas pierdółkami.
I proszę nadal obserwować kupy Klimka - chodzi o to czy po tym leku się poprawiło

Widziałam Miodka - przesłodki :1luvu: Podobno dziś ciuteńkę zjadł i nie zwymiotował nawet ani nie miał biegunki, jeśli ta dobra passa się utrzyma to od poniedziałku będzie mógł iść do DT ale będzie musiał być na diecie (czyli znów droga karma).

Zresztą Zgredka-Mery też powinna być na diecie a tu sytuacja jest o tyle trudna, że nie dość, że saszetki k/d czy renal są drogie to jeszcze na dodatek jej nie smakują :cry:

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt lip 22, 2011 18:42 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Miodzio sie powoli zbiera, super wieści :-) czekamy na dalsze sukcesy :1luvu:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt lip 22, 2011 21:47 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Filomen pisze:Miodzio sie powoli zbiera, super wieści :-) czekamy na dalsze sukcesy :1luvu:

:ok: :ok: :ok: Miodku , zdrowiej prosze :1luvu:

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pt lip 22, 2011 22:48 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Krotka relacja z wieczornego dyzuru:
Dyzur bez wiekszych sensacji wszystko ok. koty medycznie zaopatrzone oczy,uszy itd wszystko wpisane w karty.
Gremliny maja juz lepsze oczy, ale trzeba przemywac, jutro wezme male op.NACL i zrobie mieszanke z Betadine ktore juz jest zakupione ale chyba nie stosowane, nie widzialam aby bylo rozcienczone.
Zosia miala miec zakrapiane oczy Dicortineffem przez 5 dni tak pisze na pudelku a to juz chyba minelo 5 dni - czy dalej kropic czy tylko przemywac?
Klimek mial dzis b.ladne oczka ale mu zamasciowalam to wiadomo znowu takie zapackane.
Co do saszetek Klimkowych to na karteczce jest inna nazwa a na op.inna i pisze ze preparat dla golebi i jest malunek golebia czy to napewno to? Bo jutro bylo by to do podania jest napisana data.
U Klimka kupy nie bylo, u Longera - ksiazkowa :lol:
To malenstwo okropnie chudzienkie i bardzo plakala, sama nie chce jesc, ale jej dalam 2x po 10ml Rocovery i ladnie zjadla nie plula i nie zwymiotowala, wlozona do boksu umyla pyszczek i poszla spac.
Zostalo niecale pol puszki Rocovery na jutro i trzeba obdzielic Klimka,Longera i malutka nie wiem jak to zrobie.
Pozostale maja apetyt i tylko patrza na dokladke.
Bylo male starcie Longera z Nela nie wiem kto z kim zaczyna ale napewno sie nie lubia.
Mania dzis nie pochodzila, ale jutro rano ja wypuszcze do pochodzenia bo nie bede sama, bedzie pomocnik :lol:
Na zdrowych ok.
Nadii dalam jesc do lazienki zamklam dzwi i sama w spokoju zjadla swoja porcje i tak trzeba robic, bo inaczej sa scysje a po co.
Potem troche pofurczala na Gracje i polozyla sie polce i spala jak wychodzilam.
Gracja juz lepiej,nie jest juz taka rozdrazniona, wymizialam ja to nadstawiala szyjke do drapania juz sie przyzwyczaja do nowo-starych warunkow, potem wlazla do budki i tam jej dalam miseczke z jej suchym.
Czy ktos wie gdzie jest ten zerwany karnisz ze zdrowej bo moze jutro by pomocnik zalozyl.

Cieszymy sie bardzo ze Miodzo dochodzi do siebie, ten kotek ma ogromna wole zycia i mimo galaretowatej trzustki :) czuje sie calkiem,calkiem i to czlowieka cieszy.
Tyle przeszedl to przejdzie i to i bedzie dobrze - kciuki wszystkich pomogly :ok: :ok:
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Pt lip 22, 2011 23:10 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Jadziu ten lek dla Klimka trzeba mu podawać...z tymi sosikami bo inaczej jest ochydnie niedobry i Klimek rzyga. Nazwa handlowa leku na opakowaniu jest inna ale substancja czynna to właśnie ronidazol. Owszem na opakowaniu jest gołąb i lek jest dla gołębi ale to dlatego, że u nich najczęściej występują te rzęsitki a u kotów jest to stosunkowo nowe zjawisko i jeszcze nikt nie zrobił leku weterynaryjnego pod kątem kotów. Klimek zasadniczo nie musi jeść jakiejś wypasionej karmy ale dobrze by było by nie jadł też byle czego, najlepiej coś pośredniego ale chyba takich też nie mamy :( , no i żeby mu nie zmieniać ciągle

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt lip 22, 2011 23:25 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Ok Mara wyjasnilas mi, wiec mu jutro podam.
Na chwile obecna jest na stanie Kicius,Whiskas i Winstony - tacki wiec nie wiem co mu jutro dac - moz 1/2 tacki Wistona albo troche Whiskasa.
Dzis on i Longer dostaly Ricowery.
A jak im nie dam mokrego to sie wsciekna :mrgreen:
A na jutro troszke zostalo to bym chciala nakarmic ta malenka bo inne mi przez strzykawke nie przejdzie, a dopiero po dyzurze jade do Reala na zakupy m.in.kocie.

jadziaII

Post » Sob lip 23, 2011 15:52 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

przywiozłam do chatki intestinal mokry - suchego tez nie ma 8O
Longer z Klimkiem dostali

natomiast mała pręgowana kicia nazwałam ja Mała Mi - ma straszne rozwolnienie - dałam jej 1/8 Ditrivet i Smectę tak wypiła ok 10 ml. Proszę podawajcie jej raz dziennie 1/8 Ditrivet i pro-colin 2x dziennie

a czy maluchy od Mani nie mogłby juz byc zaszczepione ?
Ostatnio edytowano Sob lip 23, 2011 16:48 przez Filomen, łącznie edytowano 1 raz

Filomen

Post » Sob lip 23, 2011 15:54 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

aha Miodek miał dziś piękną kupę :D i w poniedziałek byłby po południu gotowy do odbioru :D

Filomen

Post » Sob lip 23, 2011 16:44 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Po rannym dyzurze:
W miare wszystko opanowane, Longer i Klimek ocyganieni w jedzeniu ale Ewa potem dowiozla.
Z Klimkiem nie bylo problemu na niedobre lekarstwo ja zrobilam tak: wsypalam do duzej strzykawki 1/3 saszetki proszku /reszte zostawilam/ wlalam sosik ale to sie nie bardzo miesza wiec przecislam do drugiej i juz bylo wymieszane /koniecznie nalozyc igle przy tym przelewaniu bo wyleci/ i Klimus wypil ze smakiem oczywiscie podane strzykawka.
Koty medycznie obsluzowne wszystko wpisane w karty.
Mala burusie Mi nakarmilam nawet je ale Ewa potem byla i mowila ze ma rozwolnienie, ja rano zauwazylam zwymiotowane z ogromna glista fu, wiec jest zarobaczona nie wiadomo czy byla odrobaczana w Almawecie nie dowiedzialam sie bo juz bylo za pozno.
Teraz za niedlugo ide ja nakarmic kupilam gurmeciki mus i Gerberka.
Jesc musi mimo wszystko bo to same kostki.
Trzeba by ja odrobaczyc Pyrantelum po 0,1 ml przez 3 dni ale jak ma rozwolnienie to sie wstrzymajmy.
Podam jej reszte smekty co rozrobila Ewa i 0,5 ml ml pro-kolinu.
Jest rozrobiony czerwony roztwor dla Gremlinow ale jak sie skonczy to mozna do tej malej buteleczki rozrobic NACL jest w duzej i lek czerwony w strzykawce /wszystko w szafie na zdrowej./
Karnisz zrobiony i zawieszony moze juz nie zerwia :lol:
Male przemeblowanie stol przeniesiony na zdrowa tam sie tez przyda do robienia cokolwiek kolo kotow.

jadziaII

Post » Sob lip 23, 2011 16:48 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Filomen pisze:aha Miodek miał dziś piękną kupę :D i w poniedziałek byłby po południu gotowy do odbioru :D

Miodziu od poniedzialku bedzesz mial domek - cieszysz sie :lol:

jadziaII

Post » Sob lip 23, 2011 16:49 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Filomen pisze:aha Miodek miał dziś piękną kupę :D i w poniedziałek byłby po południu gotowy do odbioru :D

Niesamowite te zwierzaki, człowiek by się za przeproszeniem przekręcił, a kot nie wie, że jest ciężko chory i nawet medycyna mu nie zaszkodzi ;) Kciuki za Miodka :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Sob lip 23, 2011 18:14 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

za Miodka :ok: :ok: :ok:

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Sob lip 23, 2011 19:16 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

honda11 pisze:za Miodka :ok: :ok: :ok:

Dziękujemy bardzo widać pomaga :wink:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob lip 23, 2011 19:19 Re: zakładam nowy wątek proszę nie pisać

No i jeszcze przypomnę dyżury na przyszły tydzień :(
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 25.07.-31.07.2011
25.07. pon. rano brak wie. MaraS.
26.07. wt. rano brak wie. Cookie
27.07. śr. rano brak wie. brak
28.07. czw.rano brak wie. Cookie
29.07. piat rano brak wie. brak