DT Smarti4 - koci Alcatraz na ukończeniu !!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 09, 2011 13:00 Re: DT Smarti4 - Fotki Trusi i Fionki w ich domku !!

wiesz Gibutku-to Marzenia tego pilnuje-ja się nie łapię.
ja wiem tylko jaki za co mam dług ,lub ile płacę jeśli płacę ( bo jak mam kasę to płacę na bieżąco-a co :ok: :ryk: ,a dług sobie leży i dojrzewa :mrgreen:

ten Purevax miał kosztować przez lecznicę 50 zł ale jeszcze nie mam pewności bo to Kamil mi go dawał i zależy czy przez lecznicę czy prosto z hurtowni.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw cze 09, 2011 13:10 Re: DT Smarti4 - Fotki Trusi i Fionki w ich domku !!

Cieszę się z tej przyjaźni Roleksika i Syjameczki :1luvu: . Po nim od razu było widać szczęście,jak tylko wyszedł z transporterka :ryk: . Fajna ta młodzież.

Zatem przepisuję dla Was opis badania zrobionego przez onkologa.Dodam tylko,że do weta poszliśmy natychmiast po wyczuciu zgrubienia na łopatce.Dostaliśmy na 4tyg.Traumeel ,jeśli nie pomoże to zrobią rtg. Przy kolejnej wizycie trafiliśmy do drWojciechowskiej(u niej był Rolex :) )i ona natychmiast postawiła właściwą diagnozę.Zrobiła zastrzyk z jadu tarantuli,aby powstrzymać rozrost nowotworu zanim kotka będzie operowana(to było tuż przez Wielkanocą).Ale my dostaliśmy się do dr Jagielskiego,który dn.02.04.10r napisał:
"Błony śluzowe blado-różowe,wilgotne,węzły chłonne niezmienione,jama brzuszna niebolesna,nad płucami niewielkie zaostrzenie szmeru oddechowego.
Przed 6 tygodniami zauważono deformacje łopatki prawej,miernie powiększyła się
W chwili obecnej guz o nieregularnej konsystencji-miejscami jędrny,miejscami twardy,związany z mięśniami tylnymi ramienia i miernie z łopatką,częściowo powięzią klatki piersiowej,średnicy ok.10cm
Obraz kliniczny wskazuje na mięsaka poiniekcyjnego
Pobrano bioptaty
W badaniu rtg klatki piersiowej brak uchwytnych cech przerzutów nowotworowych do tkanki płuc
W zasadzie jedynym możliwym postępowaniem jest amputacja kończyny z łopatką.
Diagnoza:mięsak poszczepienny ".
Dodam jeszcze ,iż jak dr sam stwierdził -kotka była kształtów rubensowskich i wcześniejsze zaobserwowanie zmian przez nas było bardzo trudne.
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Czw cze 09, 2011 13:16 Re: DT Smarti4 - Fotki Trusi i Fionki w ich domku !!

strasznie smutno to czytać,jak wyrok...niestety wyobrażam sobie co musiałaś wtedy czuć..
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Czw cze 09, 2011 13:23 Re: DT Smarti4 - Fotki Trusi i Fionki w ich domku !!

Gibutku,wstaw pliz na wątek wrocławski.

ogonia pisze:Kochane-i ALARM :!: :!: :!: :!: :!: dotalam wlanie wiadomosc na fejsie:

OSTRZEŻENIE !
PROSZĘ, UDOSTĘPNIAJCIE !!!
Dostalam ostrzezenie ze schroniska w Gaju, ze jezdzi po schroniskach facet z zamiarem adopcji szczeniat. Psy podobno jada do Niemiec jako przyneta dla amstafow szkolonych do walk !!! Ten facet to Lukasz C. lub zona Ewa z Krzywinia kolo Gostynia. Moze kontaktowac sie ze schroniskami w calej Polsce.... uprzedz znajome schroniska !
(Od Edyta Z.) PODAJCIE DALEJ
Ostatnio edytowano Pt cze 10, 2011 8:36 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz

smarti

Post » Czw cze 09, 2011 13:33 Re: DT Smarti4 - Fotki Trusi i Fionki w ich domku !!

smarti pisze:wiesz Gibutku-to Marzenia tego pilnuje-ja się nie łapię.
ja wiem tylko jaki za co mam dług ,lub ile płacę jeśli płacę ( bo jak mam kasę to płacę na bieżąco-a co :ok: :ryk: ,a dług sobie leży i dojrzewa :mrgreen:

ten Purevax miał kosztować przez lecznicę 50 zł ale jeszcze nie mam pewności bo to Kamil mi go dawał i zależy czy przez lecznicę czy prosto z hurtowni.

smartinku - nie no wystawiania faktur nie pilnuję bo i jak? Dotąd załatwiałaś to bezpośrednio z dziewczynami które wystawiały allegro.. oczywiście mogę się w to jakoś włączyć ale na razie tylko uwzględniam w rozliczeniu jeśli juz wiem, że wysłałaś fakturę..
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw cze 09, 2011 13:35 Re: DT Smarti4 - Fotki Trusi i Fionki w ich domku !!

"Dn.07.04.10 wykonano następujący zabieg operacyjny następującą techniką:usunięto mięska poiniekcyjnego.Guz o średnicy ok 12cm naciekał naczynia chłonne i krwionosne.Wychodził z dołu pachowego doogonowo od łopatki.Naciekał mięśnie klatki piersiowej i okolice tylnej krawędzi mięśnia trójgłowego ramienia.Ponieważ niemożliwe było usunięcie guza z zadowalającym marginesem zdrowych tkanek,odstąpiono od amputacji kończyny.Guz usunięto z możliwie dużym marginesem tkanek(w tym częścią mięśnia trójgłowego z częścią mięśni łopatkowych i powięziami mięśni klatki piersiowej).Z uwagi na charakter guza i szybkość wzrostu należy spodziewać się wznowy."

Tak to było.
Wbrew pozorom wcale nie tak łatwo od razu wyczuć to draństwo. Może być płaski i rozległy.
Przy każdej wizycie u weta poproście , aby obejrzał kotka pod kątem mięsaka.
Pierwszy wet nie rozpoznał , bo nigdy z tym się nie zetknął.
I jeśli wet mówi,że ten typ nowotworu może wywołać każda iniekcja i w każdym czasie-to mu uwierzmy.
Ludzie,którzy nie są palaczami też umierają na raka płuc.
Dziękuję Iwonko za udostępnienie wątku. Badźmy dobrej myśli, że takich przypadków już nie będzie.
Ostatnio edytowano Czw cze 09, 2011 14:55 przez MałgosiaZ, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Czw cze 09, 2011 13:39 Re: DT Smarti4 - Fotki Trusi i Fionki w ich domku !!

Marzenia11 pisze:
smarti pisze:wiesz Gibutku-to Marzenia tego pilnuje-ja się nie łapię.

smartinku - nie no wystawiania faktur nie pilnuję bo i jak? Dotąd załatwiałaś to bezpośrednio z dziewczynami które wystawiały allegro.. oczywiście mogę się w to jakoś włączyć ale na razie tylko uwzględniam w rozliczeniu jeśli juz wiem, że wysłałaś fakturę..

nie miałam na myśli wstawiania faktur tylko pilnowania skąd przychodzą pieniądze.
ja się nie łapię o co chodziło Gibutkowej.proszę o wyjaśnienie :roll:

smarti

Post » Czw cze 09, 2011 13:43 Re: DT Smarti4 - Fotki Trusi i Fionki w ich domku !!

no skoro mogę być nawet odczyny po zwykłych kropówkach,jak mi dr.Neska powiedziała.. :strach: jak z tej str. na to spojrzeć to kot to chodząca bomba zegarowa...

tak jak i z ogródkiem..za każdym razem przywożąc nową rośline do ogrodu przywozimy razem z nią szkodniki i choroby...chocby wcale nie było tego widać :roll:

smarti

Post » Czw cze 09, 2011 13:43 Re: DT Smarti4 - Fotki Trusi i Fionki w ich domku !!

Promyk - chyba już dawno - zotsał zgloszony do kociej Skarbonki, gdzie są zbierane pieniądze na leczenie kotów. I stąd chyba kaska. Chętnie też się dowiem szczegółów. :ok:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Czw cze 09, 2011 13:56 Re: DT Smarti4 - Fotki Trusi i Fionki w ich domku !!

smarti pisze:
nie miałam na myśli wstawiania faktur tylko pilnowania skąd przychodzą pieniądze.

Prawdopodobnie o to, żeby wysłać fakturę na kwotę, która jest aktualnie uzbierana z Promysiowego allegro, czyli 55 zł.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw cze 09, 2011 13:58 Re: DT Smarti4 - Fotki Trusi i Fionki w ich domku !!

Dzięki Erin-na tę kwotę czekam cały czas na f-rę ale jako że rzadko widuję Anię a tylko Ona wypisuje f-ry to jeszcze pewnie poczekam :roll:

smarti

Post » Czw cze 09, 2011 14:17 Re: DT Smarti4 - Fotki Trusi i Fionki w ich domku !!

Nowy KORALOWY bazarek dla tymczaskow smarti - podrzucajcie please :D

viewtopic.php?f=20&t=128843

Marzenia11

Post » Czw cze 09, 2011 18:24 Re: DT Smarti4 - Fotki Trusi i Fionki w ich domku !!

Erin pisze:
smarti pisze:

Prawdopodobnie o to, żeby wysłać fakturę na kwotę, która jest aktualnie uzbierana z Promysiowego allegro, czyli 55 zł.

Dokładnie tak :) Dlatego pytałam ile ten Purevax bo tak podejrzewałam, że coś w okolicach tej kwoty, a szkoda żeby se tak na koncie leżała i kisła ;)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw cze 09, 2011 20:18 Re: DT Smarti4 - Fotki Trusi i Fionki w ich domku !!

W takim razie trzeba wetkę pomolestować 8)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw cze 09, 2011 20:25 Re: DT Smarti4 - Fotki Trusi i Fionki w ich domku !!

smarti pisze:Gibutku,wstaw pliz na wątek wrocławski.

ogonia pisze:Kochane-i ALARM :!: :!: :!: :!: :!: dotalam wlanie wiadomosc na fejsie:

OSTRZEŻENIE !
PROSZĘ, UDOSTĘPNIAJCIE !!!
Dostalam ostrzezenie ze schroniska w Gaju, ze jezdzi po schroniskach facet z zamiarem adopcji szczeniat. Psy podobno jada do Niemiec jako przyneta dla amstafow szkolonych do walk !!! Ten facet to C. L. lub zona E. z Krzywinia kolo Gostynia. Moze kontaktowac sie ze schroniskami w calej Polsce.... uprzedz znajome schroniska !
(Od Edyta Ziemiańska) PODAJCIE DALEJ

Wstawione. Wymazać trzeba tylko imię i nazwisko. Można podać je na PW
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

[poprzednia][następna]