Nim..3 Schr.Łódź- Maciuś bez domu:( Rudiś...:((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 11, 2011 21:58 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź NapoleonCzarnaRozpacz!:(

Też czekam z niecierpliwością na info o stanie zdrowia szanownego cesarza Francji! :kotek:
"Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." Mark Twain

"Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta." G.B.Shaw
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Od: Sob lut 05, 2011 16:55

Post » Pt mar 11, 2011 22:02 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź NapoleonCzarnaRozpacz!:(

i ja tez powiedzial kurczaczek :mrgreen:
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Pt mar 11, 2011 23:02 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź NapoleonCzarnaRozpacz!:(

Chciałam wkleić sobie banerek Napoleona, ale na pierwszej stronie nie ma i nie wiem skąd wziąć ... :oops:

Sheyren

Od: Śro cze 03, 2009 22:30

Post » Pt mar 11, 2011 23:17 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź NapoleonCzarnaRozpacz!:(

Jest na 61 stronie. :mrgreen:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Sob mar 12, 2011 0:20 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź NapoleonCzarnaRozpacz!:(

A banerki z Pacusiem trzeba usunąć! :)
"Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." Mark Twain

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Post » Sob mar 12, 2011 8:17 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź NapoleonCzarnaRozpacz!:(

Kochane, moja propozycj dania kiciowi dt jest nadal aktualna. Niestety jedna z kotek u mnie nie dala rady pokonac choroby i odeszla. Zwolnilo sie u mnie jedno miejsce. W zwiazku z tym moge dac dt kiciowi juz teraz. Chlopak dostanie u mnie lazienke na wylacznosc...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Sob mar 12, 2011 10:55 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT i Biały w TDTuAtli

marcela35 pisze:nadal nie brak mi czasu ale chce powiedzieć że Marchewka ma się dobrze - katar mija, po przepuklinie ani śladu, trafia do kuwety już bezbłędnie ale nadal leży tam jej szmatka, nie lubi czyszczeniu uszków i zakraplania oczków - chętnie je suche dla kociąt więc dostaje royala z mokry bywa różnie, nie chce łykac tabletek więc zrobiłyśmy jej teraz przerwę niech organizm ma szansę sam zawalczyć - to mała kicia ale już nie taka chudziutka, uwielbia sie tulić i tak śmiesznie języczek jej wystaje;) za jakiś tydzień zrobimy powtórnie wszystkie badania

mam już za sobą pierwsze zwiedzanie domku - jak na skrzydłach poleciała do kotów ale ją ofukały to wróciła do mnie na kolana - powoli będziemy je jednoczyć;)

marcela35 jak się miewa Marchewka? mam nadzieję, że wszystko u Was ok i że wyniki też podręcznikowe :ok:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Sob mar 12, 2011 16:27 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź NapoleonCzarnaRozpacz!:(

Duszek686 pisze:Napoleon dziś wrócił z lecznicy.
Wystraszony troszkę niestety...
Szczęka złożona dobrze, są tam jeszcze jakieś uszkodzenia, ale lekarz stwierdził, że na razie lepiej to zostawić i poczekać aż się zrośnie samo.
Ładnie je, wsunął dziś z apetytem wielką michę kurczaka.
Interesuje sie nim pewna Pani, która już ma niewidomą kotkę i niedawno straciła kocurka. Chciałaby towarzysza dla swojej koteczki... bardzo by chciała Napoleona, o ile Napoleon lubi inne koty...
Obrazek
Obrazek

Pozwiedzał troszkę kociarnię noszony na rączkach, zapoznał się z nową sunią na kociarni - spokojnie przyjął jej obwąchiwania, więc z psami też by się kotuś dogadał...

Dobrze, że ma apetyt :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Sob mar 12, 2011 16:35 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź NapoleonCzarnaRozpacz!:(

kolejny Pers w pilnej potrzebie :( :( :( w schronisku
Duszek686 pisze:Nie wiem czemu wymiotuje...

Siedzi w szpitaliku.
Ma nr 132.
Ma 4 lata, jest wykastrowany i trafił do schroniska... w Dzień kobiet...
Cudowny miziak...
Sierść skołtuniona, duży kamień na ząbkach...
Nie widać tego, ale jest naprawdę chudziutki... :(

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Sob mar 12, 2011 17:20 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź NapoleonCzarnaRozpacz!:(

Cudowny.Znacie moją słabość do Persów ale niestety rozsądek bierze górę.... Alik potrzebuje uwagi i opieki.Nawet zdrowy pers wymaga sporo czasu.Piękny jest.Oby znalazł opiekuna świadomego obowiązków związanych z opieką nad takim kotem a nie tylko zachwyconego jego wyglądem.Trzymam kciuki mocno :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

kattie

Od: Pon lut 21, 2011 20:55

Post » Sob mar 12, 2011 18:17 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź NapoleonCzarnaRozpacz!:(

Persik jest przekochany, ale nie je.
Nic nie je i nie pije...
Wymiotował dziś żółcią...
Strasznie lgnie do człowieka.
Kochany kotus.
Sierść jest skołtuniona i sfilcowana...
W buźce też nie wygląda dobrze... Duży kamień i stan zapalny...
Biedactwo..
Bardzo potrzebuje domu. Choćby tymczasowego...
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Sob mar 12, 2011 19:14 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź NapoleonCzarnaRozpacz!:(

kurcze pewnie powinien być pod kroplówką :(
a przede wszystkim powinien mieć DOM. Tak jak napisała Anetka - chociaż tymczasowy :(
ach.....
kto uratuje pięknego persika z krótkimi łapuniami????? :( :( :( :(
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Sob mar 12, 2011 19:23 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź NapoleonCzarnaRozpacz!:(

Chłopak się głodzi i to ewidentnie. Jak będziecie w schronie weźcie go wygłaszczcie tak z 10-15 minut i do michy. Czasem działa.
I koniecznie dom bo on zejdzie z głodu. Jak wymiotuje żółcią to ma już skopaną wątrobę i może trzustkę, a jak już przejdzie pewien etap to się jej odratować nie da :|
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob mar 12, 2011 19:26 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź NapoleonCzarnaRozpacz!:(

Kota trzeba niestety karmić przymusowo w takim przypadku!

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Post » Sob mar 12, 2011 22:12 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź NapoleonCzarnaRozpacz!:(

ifciastu pisze:Kochane, moja propozycj dania kiciowi dt jest nadal aktualna. Niestety jedna z kotek u mnie nie dala rady pokonac choroby i odeszla. Zwolnilo sie u mnie jedno miejsce. W zwiazku z tym moge dac dt kiciowi juz teraz. Chlopak dostanie u mnie lazienke na wylacznosc...

A ja podkreślę propozycję Ifciastu, bo wiem, ile robi dla kociastych.

Chociaż jeśli Napoleonkiem interesuje się dobry DS, to wiadomo, kto ma pierwszeństwo... :ok:

Co do persa, podesłałam go tu: viewtopic.php?f=13&t=125231

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

[poprzednia][następna]