Legnica ....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 22, 2011 0:06 Re: Legnica.

Obrazek
Obrazek
Legnica

Post » Wto lut 22, 2011 7:12 Re: Legnica.

cudne cudaki :1luvu:

z czego się robi taki śliczny golfik jak ma Kasia? z rękawa ?
może być t'shirt czy powinno być coś miększego?

Caillou czasami się drapie po szyi, a ma tam strupki :? chyba tez ją muszę wyposażyć w taki golfik 8)

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto lut 22, 2011 8:10 Re: Legnica.

Takie golfiki robi się z rękawka z podkoszulka dziecięcego.Cienka bawełenka,nie pruje się,więc i obszywać jakoś specjalnie nie trzeba,wystarczy ciachnąć rękawek.Dobrze się piorą,a lamówka,ta która była jako zakończenie rękawa dobrze przylega do szyjki kociej i trzyma całość poniżej łepka.Bez tej lamówki,to by się chyba golfik porozciągał,zwłaszcza ze Kasia notorycznie próbuje go zgubić.
Legnica

Post » Wto lut 22, 2011 8:12 Re: Legnica.

spróbuję 8)

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto lut 22, 2011 11:02 Re: Legnica.

Legnica pisze:...Można nawet zauważyć jak wygląda ściana przy drapaku :|

Nazywam to - rzucik w glucik. :lol:
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Wto lut 22, 2011 11:57 Re: Legnica.

To dokładnie taki wzorek :lol:
Legnica

Post » Wto lut 22, 2011 23:09 Re: Legnica.

Miałam dzisiaj bardzo fajną rozmowę.Ktoś opowiedział mi o pewnym Domu szukającym kota.Humor bardzo mi się poprawił i jestem pełna nadziei.
Tylko niech ten Dom napisze,ta ja już go nie puszcze bez kota :mrgreen:
Legnica

Post » Wto lut 22, 2011 23:09 Re: Legnica.

Ewentualnie kotów :lol:
Legnica

Post » Śro lut 23, 2011 8:40 Re: Legnica.

No to ja trzymam kciuki za domek i za koty :ok:
A jak się już coś wyklaruje, to poprosimy o zdradzenie szczegółów :mrgreen:

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Śro lut 23, 2011 13:19 Re: Legnica.

Ok.
Na razie nic więcej nie pisze zeby nie zapeszyc.
Legnica

Post » Śro lut 23, 2011 13:21 Re: Legnica.

Zuza ma problemy z oczkami,najprawdopodobniej uczula ją któryś ze srodków chemicznych których używam w domu.
:|
Krótko mówiąc,albo mi mieszkanie zarośnie brudem albo ktoś mi podpowie czym myły podłogi/naczynia/blaty kuchenne nasze babcie?
Biały Jeleń raczej sie nie nadaje :wink:
Legnica

Post » Śro lut 23, 2011 13:23 Re: Legnica.

Albo którys z kocich kosmetyków,których używam dla kotów długo włosych.Zuzka nie pozwala sie czesać,jeśli teraz nie mogę używać nic prócz grzebienia,to za pare dni bedzie wyglądac jak chodzący mop.
Legnica

Post » Śro lut 23, 2011 13:25 Re: Legnica.

Legnica pisze:Biały Jeleń raczej sie nie nadaje

Dlaczego nie? Mnóstwo rzeczy w domu robie białym, naczynia co tłuściejsze myje białym i jest ok :-) Blaty i wszystko w kuchni łazience octem lub Froschem (to takie niemieckie coś na bazie octu, może dostaniesz na jakim bazarku) ale może byc problem bo koty ocet odstrasza (z tym, że moją nie). Teraz mam takie ściereczki co się nimi myje bez żadnych środków ale tymi dwoma głównie sprząałam w domu

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Śro lut 23, 2011 13:28 Re: Legnica.

Frosch(chyba tak sie pisze)jest do kupienia u nas.Tylko czy skład tych preparatów jest bezpieczny.
A kocie kocyki to chyba wypadałoby teraz prać w niemowlęcym proszku.
Legnica

Post » Śro lut 23, 2011 13:32 Re: Legnica.

Legnica pisze:Frosch(chyba tak sie pisze)jest do kupienia u nas.Tylko czy skład tych preparatów jest bezpieczny.

Tak - to ocet. JSkład bezpiczny, na pewno bezpieczniejszy, niż całej tej chemii, a kupuję u nas na giełdzie, jest super (ale musi byc oryginalny, nie wiem, może już są polskie podróbki). Raz się nacięłam, kupiłam go w nowej wersji - lawendowy i pomarańczowy ale to już nie t. Możesz też myć zwykłym octem, rozcieńczonym albo nie - jak coś mocno brudne. Ale nie wiem, jak się sprawdza np. na linoleum - musiałabyś wypróbować jak masz takie podłogi.

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

[poprzednia][następna]