Wituś i Madzia (FeLV+) z Konina, za TM [' ] Już 6 lat :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 13, 2011 20:32 Re: Wituś i Madzia z FeLV+ :( ze schroniska w Koninie w DT.

Gibutkowa pisze:A jak nie będzie jadła to jej się nie poprawi i się kółko zamyka. Chyba bym jednak tego ząbka wywaliła na zastrzyku albo głupim jasiu wziewnym (ponoć w niektórych gabinetach mają)

Gibutkowa, Madzia je i równiutko, ale chciałabym aby też suche jadła tak jak Wiciu.

U Witusia był kieł usuwany a Madzia ma głębiej ząbka do rwania i coś tam jest z nim nie bardzo i może się tak nie udać jak u Wicia. :(
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw lip 14, 2011 20:44 Re: Wituś i Madzia z FeLV+ :( ze schroniska w Koninie w DT.

Witam, ale tu cichutko dzisiaj :roll:
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Pt lip 15, 2011 8:04 Re: Wituś i Madzia z FeLV+ :( ze schroniska w Koninie w DT.

Ja-Ba pisze:Witam, ale tu cichutko dzisiaj :roll:

Lepiej jak cicho i nic się nie dzieje. :mrgreen:

Od wczoraj Madzia je suche, a wiecie jak?
Mieszam jej Renala z mokrą karmą i zjada pięknie wsyćko. :dance: :dance2:

Kiedyś tak jej zrobiłam ale nie chciała, podejrzewam, że mokra karma była niesmaki i dlatego nie chciała jeść a teraz je Animondę i Felixa i jej smaki, zresztą już nie wiem dlaczego hrabiance się odwidziało. :D
Dzisiaj już jadła 2 śniadania, po 5 rano i po 7 godzinie i wszamała wszystko równiutko a Renala sporo nawet było. :ok: :ok:
Dzisiaj wetce się pochwalę jak pojedziemy na kroplówki. :D
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pt lip 15, 2011 8:10 Re: Wituś i Madzia z FeLV+ :( ze schroniska w Koninie w DT.

Brawo, Madzia :!:

Tak trzymać, dziewczyno :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pt lip 15, 2011 8:27 Re: Wituś i Madzia z FeLV+ :( ze schroniska w Koninie w DT.

Ze smakami u kotów trudno nadążyć.... coś im smakuje jak masz jedna puszeczkę, jak zamówisz kilkanaście - nagle stwierdzają że to jest beee...ja dzięki temu ciągle mam jakieś zapasy dla podchodzących pod ogród obcych, naprawdę głodnych kotów :twisted:
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Pt lip 15, 2011 9:22 Re: Wituś i Madzia z FeLV+ :( ze schroniska w Koninie w DT.

Ja-Ba pisze:Ze smakami u kotów trudno nadążyć.... coś im smakuje jak masz jedna puszeczkę, jak zamówisz kilkanaście - nagle stwierdzają że to jest beee...ja dzięki temu ciągle mam jakieś zapasy dla podchodzących pod ogród obcych, naprawdę głodnych kotów :twisted:

Jesoooo skąd ja to znam :roll: :roll:
Moja Jaśnie Pani Księżniczka to jest mistrzyni kulinarnych humorków :|
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt lip 15, 2011 9:25 Re: Wituś i Madzia z FeLV+ :( ze schroniska w Koninie w DT.

Ja-Ba pisze:Ze smakami u kotów trudno nadążyć.... coś im smakuje jak masz jedna puszeczkę, jak zamówisz kilkanaście - nagle stwierdzają że to jest beee...ja dzięki temu ciągle mam jakieś zapasy dla podchodzących pod ogród obcych, naprawdę głodnych kotów :twisted:

No właśnie. :twisted: :wink:

Madzia właśnie zjadła 3 śniadanie, trochę zostawiła jednak. :mrgreen:
Czyżby miała syndrom głodnego kota? :roll:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt lip 15, 2011 9:34 Re: Wituś i Madzia z FeLV+ :( ze schroniska w Koninie w DT.

Zdrówka koteczki życzę :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt lip 15, 2011 19:11 Re: Wituś i Madzia z FeLV+ :( ze schroniska w Koninie w DT.

Gibutkowa pisze:Aniu ja Ci podeślę w poniedziałek, bo dostałam od Doris beaglukanu (dla naszych futer chorych - mojego i Twoich). To jest dawka 500mg, tyle że to ma jeszcze witaminę C i cynk. Ja wczoraj wetki pytałam jakie są maksymalne dawki dzienne na kota tej witaminy C i cynku, bo ja daję Frani 250g betaglukanu (nie wiem ile Twoje mają dostawać), to wychodzi pół kapsułki tego co od Dorotki dostałam i ja przeliczyłam ilość cynku i witaminy C to spokojnie gdzieś w połowie dawki dziennej wychodzi witaminy C, a cynku max jak dobrze pamiętam. Ja to Frani i tak daję tylko w czasie jak ma odstawione srebro, bo przy srebrze dostaje czysty betaglukan i pastę witaminową, a jak nie dostaje srebra to wcześniej jej dawałam rutinoscorbin (świetnie mi działa na koty jak są jakieś "niewyraźne", chyba najlepiej ze wszystkiego co podawałam no ale tu trzeba na żołądek uważać i zakwaszenie moczu więc też nie wiem jak Wicio i Madzia pod tym względem z witaminą C), a teraz ten betaglukan z witaminą C. Skonsultuj z wetką jak byś to mogła podawać. To jest dokładnie skład taki:
betaglukan 500mg
witamina C 100 mg
cynk 5mg

Edytko, pytałam wetki o ten lek i w żadnym wypadku Madzia i Wituś tego nie mogą brać. :(
Pozostałe tak, ale nie te co mają problemy z nerkami. :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt lip 15, 2011 19:14 Re: Wituś i Madzia z FeLV+ :( ze schroniska w Koninie w DT.

Nerkowcy nie mogą jeść beta glukanu?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt lip 15, 2011 19:17 Re: Wituś i Madzia z FeLV+ :( ze schroniska w Koninie w DT.

Erin pisze:Nerkowcy nie mogą jeść beta glukanu?

Według Pani doktor to w żadnym wypadku, bynajmniej Madzia i Wituś. :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie lip 17, 2011 21:57 Re: Wituś i Madzia z FeLV+ :( ze schroniska w Koninie w DT.

Madzia znowu kicha i to z krwawą wydzieliną a z oczek wypływa ropna wydzielina. :(
Nosek wyczyszczony i zapsikany wodą morską, rutinoscorbin dostaje dalej i zobaczymy we wtorek, jak pojedziemy na kroplówkę co Pani doktor na to.

Oto nasze dzieciaczki :1luvu:
Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

A oto Wituś wszędobylski :twisted: :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie lip 17, 2011 22:27 Re: Wituś i Madzia z FeLV+ :( ze schroniska w Koninie w DT.

Magdziunia piękna jak zawsze. :ok: :ok: :ok: za poprawę. A Wituś to widzę lubi wysokości :)
I myself think that to have a cat is more important than to have a Bible.— R. H. Blyth
A ja jestem tu- viewtopic.php?f=1&t=126453 Obrazek
Obrazek

urwiniu

Od: Nie lut 20, 2011 16:37

Post » Nie lip 17, 2011 23:19 Re: Wituś i Madzia z FeLV+ :( ze schroniska w Koninie w DT.

oj tak, Wituś w schronisku też bardzo lubił wysokości :P
ObrazekObrazek

Ag_konin

Od: Pt gru 04, 2009 12:10

Post » Pon lip 18, 2011 6:48 Re: Wituś i Madzia z FeLV+ :( ze schroniska w Koninie w DT.

Wituś daje popalić :lol:
Ma chłopak niezłą kondycję.

Za Madzię :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

[poprzednia][następna]