Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Aleba pisze:Chce ktoś kotka?![]()
To maluch z praskiej piwnicy. Był tam sam, nie wiadomo skąd się wziął. Nie wygląda na dzikuna - jak przyszliśmy, siedział w okienku i czekał na miskę. Okienko wychodzi wprost na chodnik, akcja była w ciągu dnia - więc łapanie trochę skomplikowane, bo co chwila jakiś samochód / przechodzień / pies / dzieci itp. płoszyli nam kota. Ale wtedy wystarczyło zawołać "kici kici", a kotek ponownie pojawiał się przy okienku.
Od pewnego momentu siedziałam w kucki nieopodal klatki i wabiłam kotka kicianiemA on wyskakiwał z okienka i biegł po chodnku do mnie, musiałam mu tłumaczyć, że ma wejść do klatki...
Maluch jest brudny jak nieszczęście, ale optycznie zdrowy. Siedzi w lecznicy, jutro będzie miał przegląd. No i domu szuka, który go doczyści, odchucha i dopieści...
Aleba pisze:Maluch jest kotką
Oczy, uszy i nos czyste (to znaczy nos brudny, ale to się zmyje).
jopop pisze:Zostałam powiedzmy że pochwalona za nadawanie kotom imion, więc wyżyłam się dziś na nowym lecznicowym kociaku.
Otóż owo białawe coś przywiezione przez Alebów nazywa się odtąd Świnką
Świnka na rękach mruczy i rozkłada łapy by ją głaskać po brzuchu, w klatce się kuli ze strachu.
Te plamy na jej głowie są moim zdaniem jakby niebieskie, prążkowane. ale nie gwarantuję, bo nadal na kocie jest sporo brudu...
ŚWINKA SZUKA PILNIE DT!!!
piotr568 pisze:Żeby nie było jak z Trawisem
jopop pisze:UWAGA!
Potrzebuję kogoś kto najlepiej JUTRO ok. 14-15 może złapać kota na Powązkach i zawieźć go do Boliłapki.
Klatka jest u Aleby, ale potrzeba kierowcę i łapacza lub kierowco-łapacza.
Kot jest podobno poraniony mocno!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 78 gości