Zbieraj znaczki nie koty! DO ZAMKNIĘCIA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 21, 2010 10:54 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Agn pisze:
seidhee pisze:
vega013 pisze:Czyżby wątek Mirki gdzieś zaginął na miau?

Czyżby koty Mirki nie pojawiły się w ogóle w adopcjach.miau, które jest wygodniejsze w przeglądaniu i głównie tam szukałam?

A jest wymóg?

Nie ma. Tylko adopcje jakoś nie idą...

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Śro lip 21, 2010 10:58 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

casica pisze:No nie Haniu. Osoba prywatna powinna liczyć przede wszystkim na siebie bo takie jest życie. Osoba prywatna może liczyć na wsparcie, opieranie na wsparciu wszystkich swoich założeń nie mieści mi się w głowie. Jest głupota, a w niektórych przypadkach wynika z cynizmu, bezczelności i chęci życia na cudzy koszt.

Samofinansowanie się domów tymczasowych byłoby możliwe w wypadku 2 - 3 tymczasów. Chyba że ktoś jest bardzo bogaty lub ma dobrze zarabiającego małżonka. Wielozakocone domy tymczasowe nie mają szans bez pomocy z zewnątrz, ale - ze względu na dobro zwierząt - powinny istnieć.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Śro lip 21, 2010 10:58 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Agn pisze:
seidhee pisze:
vega013 pisze:Czyżby wątek Mirki gdzieś zaginął na miau?

Czyżby koty Mirki nie pojawiły się w ogóle w adopcjach.miau, które jest wygodniejsze w przeglądaniu i głównie tam szukałam?

A jest wymóg?

seidhee pisze:Nie ma. Tylko adopcje jakoś nie idą...

Do znudzenia można...

A jakie tempo adopcji jest właściwe?
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Śro lip 21, 2010 11:00 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Agn pisze:A jakie tempo adopcji jest właściwe?

Pewnie są jakieś normy, np. w ciągu miesiąca powinny być wyadoptowane 3 koty.

vega013

Post » Śro lip 21, 2010 11:12 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Może takie tempo, które pozostaje w jakimś sensownym stosunku do tempa przyjmowania kolejnych kotów?

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Śro lip 21, 2010 11:14 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Obrazek
Półdługowłosa? Trudno zgadnąć :cry:[/quote]

Obrazek
Pod łóżkiem. Te koty wciskają się jak sardynki we wszystkie ciemne kąty

Obrazek
Kto wyleczy moje oczy?

Obrazek
I uszy tego kolegi?

Obrazek
Lodówka w piwnicy. To jest przeterminowana żywność ofiarowana przez właściciela sklepu.

Przypominam, że GŁÓWNYM tematem wątku jest zbieractwo podpadające pod paragraf. Takie jak powyższe (Serock). Kociaste ze zdjęć mają większe problemy niż brak ogłoszeń (choć to też problem, a raczej jego początek).
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro lip 21, 2010 11:19 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Niektórzy by od razu zawołali: "Uśpić te koty, i tak mamy dużo problemów ze zdrowymi!!! Szkoda marnować energię i pieniądze na chore!!!"

vega013

Post » Śro lip 21, 2010 11:22 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

vega013 pisze:Niektórzy by od razu zawołali: "Uśpić, i tak mamy dużo problemów ze zdrowymi!!! Szkoda marnować energię i pieniądze na chore!!!"

A wiesz, osoby interweniujące tam też przychylają się do zdania, że tym kotom byłoby lepiej za TM. Właśnie o tym tu dyskutujemy. I przestań, proszę, ironizować, bo mnie to w tym kontekście mocno wkurza. :evil: A może powinnyśmy te 50 kotów zaproponować Agn albo mirce_t? Bo ja naprawdę nie rozumiem o co Ci chodzi?
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Śro lip 21, 2010 11:26 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Część pewnie nadaje się do opieki hospicyjnej, ale Hospicjum Agn jest jedno i nie jest z gumy (a i tak zbiera cięgi :roll: ) ... im dalej czytam wątek tym bardziej nie mam pomysłu :cry:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Śro lip 21, 2010 11:27 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

zajrzyjcie tu koniecznie !!!!:

viewtopic.php?f=1&t=113145&start=45
Ostatnio edytowano Śro lip 21, 2010 11:27 przez piccolo, łącznie edytowano 1 raz

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Śro lip 21, 2010 11:27 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Zofia&Sasza pisze:Obrazek
Półdługowłosa? Trudno zgadnąć :cry:

Obrazek
Pod łóżkiem. Te koty wciskają się jak sardynki we wszystkie ciemne kąty

Obrazek
Kto wyleczy moje oczy?

Obrazek
I uszy tego kolegi?

Obrazek
Lodówka w piwnicy. To jest przeterminowana żywność ofiarowana przez właściciela sklepu.

Przypominam, że GŁÓWNYM tematem wątku jest zbieractwo podpadające pod paragraf. Takie jak powyższe (Serock). Kociaste ze zdjęć mają większe problemy niż brak ogłoszeń (choć to też problem, a raczej jego początek).[/quote]
Zofio, chyba nie tylko. Zanim zwykły przypadek zbieracza rozwinie sie w patologię o takich wymiarach, od czegoś się zaczyna. Dopóki są siły i pieniądze jakoś to, pozornie, wygląda i trzyma się kupy, z czasem zaczynają się schody.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Śro lip 21, 2010 11:29 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

seidhee pisze:...Wątek Mirki znalazłam potem i zdziwiłam się, że ma tyle atrakcyjnych, rasowopodobnych kotów. ...

seidhee pisze:...Tylko adopcje jakoś nie idą...

Poważnie, więc gdzie podziały się te atrakcyjne i rasopodobne? Znalazły domy i nie musiały ich zbyt długo szukać. Właśnie dowieziono mi taką "atrakcyjną" rasopodobną. Można ją zabrać ode mnie już teraz. Może pomożesz i zamieścisz w necie jej ogłoszenia. Zdjęcia znajdziesz w moim wątku.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Śro lip 21, 2010 11:34 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Racja, ale ja przecież też to napisałam. Po prostu sądzę, że jeśli sprawa nie kwalifikuje się do urzędowej interwencji (a ta jest możliwa - wiem z doświadczenia - dopiero przy DRASTYCZNYM na ruszeniu dobrostanu), to w ogóle nie da się nic zrobić...
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Śro lip 21, 2010 11:40 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

Zofia&Sasza pisze:Racja, ale ja przecież też to napisałam. Po prostu sądzę, że jeśli sprawa nie kwalifikuje się do urzędowej interwencji (a ta jest możliwa - wiem z doświadczenia - dopiero przy DRASTYCZNYM na ruszeniu dobrostanu), to w ogóle nie da się nic zrobić...

To niestety prawda :cry: błędne koło
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Śro lip 21, 2010 11:45 Re: Zbieraj znaczki nie koty! Porozmawiajmy o kolekcjonerstwie.

viewtopic.php?f=1&t=113145&start=59

Zajrzyjcie :strach: IKA6 w natarciu...
Obrazek

Zofia.Sasza

[poprzednia][następna]