MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-Łodzian proszę o pomoc!!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob cze 05, 2010 19:07 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

kotydwa12 pisze:Na stronie Fundacji Kocia Mama - Ramzes jest w Wiśniewie i są fotografie z domku, ale też pełen oburzenia komentarz
na temat samowolnego wydania kota bez decyzji Szanownej Pani Prezes i ten speech jest po prostu "śliczny".

A co do tego to zawsze wydawało mi się, że to tymczasowy opiekun decyduje do kogo trafi kot którym się zajmuje a nie otrzymywać zgodę od prezesa fundacji... :roll: to jest co najmniej śmiesznie i niepoważne bo jak niby osoba kierująca fundacją może mieć czas na przepytanie wszystkich potencjalnych domków (nie sądzę aby I.M to robiła) i skąd niby ma znać charakter każdego kota żeby wiedzieć do jakiego domu się nadaje :roll:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Sob cze 05, 2010 19:09 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

Ciekawe dlaczego Tiki, Spacji i Mrutynki nie ma w dziale "chluby" KM, czyli szczęsliwych adopcji???

Dulencja

Od: Śro maja 27, 2009 13:44

Post » Sob cze 05, 2010 19:14 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

Jest takie stare powiedzenie "nie wymagaj nic od wołu oprócz mięsa do rosołu" i to mi się tak jakoś kojarzy.

kotydwa12

Od: Wto lut 09, 2010 17:24

Post » Sob cze 05, 2010 19:20 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

phantasmagori pisze:A któż to na akcję łapania kotów udaje się w szpileczkach 8O Rozumiem że w kaloszkach nie wygląda się medialnie :roll:

i to w klapeczkach na szpileczkach :mrgreen:

rzeczywiscie jak w bajce... szkoda tylko, ze ta bajka to nie dla kotow....

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Nie cze 06, 2010 5:16 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

obejrzałam sobie fotki, przeczytałam... i wpadłam w zachwyt. Jaka bajka o cudownym zakończeniu. Kolejny kot uratowany od głodu i chłodu.Jaki piekny obrazek!!!Urocza Dobra Wróżka !!! Włos długi, rozwiany lekkim wiaterkiem i przytrzymany delikatną dłonią coby oczętek nie zasłaniać.Nozyny odziane w delikatne tiule wystające spod uroczej krótkiej spódniczki.Jak pięknie ta DW pomaga Starszej Pani klęczącej u jej oszpilkowanych sztopek w łapaniu kotów bezdomnych :mrgreen:Pewnie udzielała cennych wskazówek jak klęknąc i jak najlepiej koty wyciągać :mrgreen: .
Nie jestem złosliwa(broń mnie od tego :mrgreen: ) .I nie mam nic do ubioru! Sama latam w szpilach i krótkiej spódnicy. Tylko,ze mnie brak Starszej Pani,której nie ma ich niestety pod ręką . Tylko jestem zazdrosna o taką Starszą Panią A szkoda :cry: Nie jeden ciuch bym zaoszczędziła nie mówiąc o docinkach gapiów.To trzeba sie umiec ustawic i sprzedac medialnie.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Nie cze 06, 2010 8:08 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

JaEwka pisze:80 letnia kobieta musiała klęczeć i wydobywać z pod desek kociaki a Milińska stała w kiecce i się gapiła :roll: Brawo! Zawsze mi się wydawało, że do tego typu wezwań trzeba być stosownie przygotowanym bo nie wiadomo co można zastać a nie paradować jakby się z kościoła co dopiero wylazło :roll: :roll:

dokladnie na to samo zwróciląm uwagę!! Naprawdę lansik najważniejszy? :?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Nie cze 06, 2010 8:23 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

Fascynujące! jaśnie Pani "ratuje" kociaki z gruzów, a chyba już nie pamięta, że sama wysłała do takiego miejsca kilka kotów :shock: Ależ ona ma tupet, tylko czekać aż na stronie pojawi się kolejna, interesująca podstrona pt. "Bywa i tak - forumowicze patrzą na mini i buciki - nie mają wstydu" a fuj :mrgreen: :shock:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Nie cze 06, 2010 9:07 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

Złe forum, niedobre forum :evil: Po prostu zazdrościcie, że IM ma ludzi do czarnej roboty, a Wy same musicie łapać kotki :!:
Tak na poważnie, to cały czas jednak wierzę, że koteczki się odnajdą :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Od: Śro maja 03, 2006 20:55

Post » Nie cze 06, 2010 10:09 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

Czy to aby nie jest podwójna moralność Kalego?!!

Zabierając koty z takiego miejsca pisze " brud, gnój i siedlisko bakterii" i dalej "różnego rodzaju paskudztwa"
a wypuszczając koty w miejsce podobne uważa,że wszystko jest cacy i uchyliła kotom rąbka nieba! :evil:
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Nie cze 06, 2010 10:40 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

magdaradek pisze:
JaEwka pisze:80 letnia kobieta musiała klęczeć i wydobywać z pod desek kociaki a Milińska stała w kiecce i się gapiła :roll: Brawo! Zawsze mi się wydawało, że do tego typu wezwań trzeba być stosownie przygotowanym bo nie wiadomo co można zastać a nie paradować jakby się z kościoła co dopiero wylazło :roll: :roll:

dla IM na pewno :twisted: , tylko nie zawsze znajdzie się taki "murzyn do czarnej roboty" (w tym miejscu przepraszam tą starszą panią ale niestety tak została potraktowana przez szanowną panią prezes)
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Nie cze 06, 2010 11:18 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

mar9 pisze:
magdaradek pisze:

dla IM na pewno :twisted: , tylko nie zawsze znajdzie się taki "murzyn do czarnej roboty" (w tym miejscu przepraszam tą starszą panią ale niestety tak została potraktowana przez szanowną panią prezes)

A mnie to zupełnie nie dziwi (widziałam zdjęcia), za to podziwiam panią prezes za konsekwencję. Jest ona, o czym sama wspomina w jednym z reportaży, menedżerem fundacji, od pozostałych zakresów działania są inne osoby. Trudno zatem wymagać od menedżera, aby tytłał się w błocie i osobiście wyciągał kota spod desek.
http://www.youtube.com/watch?v=kho3JNT0Hf4
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Nie cze 06, 2010 11:59 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

Jest jeszcze filmik "Trudne adopcje - koty niewidome" (ponieważ cierpię na dystechnikę nie umiem wkleić linku).
Polecam ostatnie trzy minuty "możemy wyadaptować kota ze środowiska" to dlaczego nie Tikę i Spację????????

kotydwa12

Od: Wto lut 09, 2010 17:24

Post » Nie cze 06, 2010 13:46 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

kotydwa12 pisze:Jest jeszcze filmik "Trudne adopcje - koty niewidome" (ponieważ cierpię na dystechnikę nie umiem wkleić linku).
Polecam ostatnie trzy minuty "możemy wyadaptować kota ze środowiska" to dlaczego nie Tikę i Spację????????

Link do filmiku o którym pisze - kotydwa12
http://www.youtube.com/watch?v=VDT4hORD ... re=related -tekst pod koniec filmiku, na 3min48sek
„W Polsce skumulowały się trzy najgorsze zarazy: PiS, KK i coronawirus.”
„Patrząc na naszych obecnych polityków mogę stwierdzić,
że najwięcej kultury jest w serze, jogurcie i kefirze.”

„Jeżeli człowiek rodzi się nie prosięciem, a niemowlęciem ludzkim,
to nie powinien na starość być świnią tylko człowiekiem”.
- Władysław Bartoszewski
„Cienia i wolności nie przydepniesz butem”.- Antoni Regulski
„Pobożność jest niezwykle ważna, ale rozumu nie zastąpi”. - Ks. Józef Tischner
„Ręce, które pomagają są bardziej święte, niż usta które się modlą”. - Maria Czubaszek

mamut

Od: Śro lip 09, 2008 17:44

Post » Nie cze 06, 2010 16:42 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

magdaradek pisze:BOŻENAZWIŚNIEWA.......kolejna kolekcjonerka :roll:

Wiesz...moje koty są zadbane i mieszkaja w domu...nie muszę ich szukać po świecie...Każdego znam po imieniu i każdym się zajmujemy... Ramzesa w ubiegłym roku adptowałam, więc ...nazywaj to sobie jak chcesz...Osoby jakie mi koty wyadoptowały znają losy ich kotów...nie muszę ich szukać,żeby zdjęcie najnowsze podesłać...

PEARL RAIN-Ramzes nie trafił do KM...był ciagle u pani Hani która go znalazła...KM miała mu dom znalaźć, ale niestety Pani sama dom znalazła, przyjechała i oddała Lepka(Ramzesa)...tu bym jednak Ramzesa inaczej niz TIKE i Spacje traktowała...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Nie cze 06, 2010 17:10 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

obejrzałam i wymiękłam
staruszka w tym bagnie i odchodach łapie koty a uśmiechnięta i piękna IM w eleganckim stroju nadzoruje
brak słów
Obrazek

"Nigdy nie jesteśmy tak bardzo bezbronni wobec cierpienia jak wtedy, gdy kochamy, nigdy nie jesteśmy bardziej narażeni na nieszczęście niż wtedy, gdy utraciliśmy ukochany obiekt"
Teodor 1997 (?) - 02.03.2013

Ewaa6

Od: Sob paź 30, 2004 14:37

[poprzednia][następna]