PALUCH 10!MRAU.Dużo kotów,dużo potrzeb,mało wolontariuszy :(

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto lip 01, 2014 16:49 Re: PALUCH 10!MRAU. Potrzebne DT, wsparcie, pomoc!

U mnie nawet moje dziecko wie ze w weekendy przed 8 bez kija nie podchodz :-)
Mruczek ma już "oponke" więc nie przesadzam z mokrym. Dostaja na 3 szt 200g o 6, potem ok 15 niania daje im 200g albo 100g a czasem 300g 8O zalezy jak sa glodne i jeszcze raz wieczorem 200g. Poza tym mają suche. Chyba nie glodze... :201494 w weekendy dodatkowo mieso lub podroby

fajerka

Od: Nie paź 20, 2013 11:55

Post » Wto lip 01, 2014 18:01 Re: PALUCH 10!MRAU. Potrzebne DT, wsparcie, pomoc!

jak sobie odświeżyłąm moje zapiski tutaj o Cześce to napisałam ze potrafiła na raz zjeść cycka kurzego jednego - mam nadzieję w domyśle że pojedynczego - bo tego nie zapisałam :-P Miała wtedy ok 3-4 miesięcy

prostuję

pół kg kurczaka na raz na obie z czego większośc pochłaniała Cześka (Tuliśka miała wtedy 5 miesięcy)

magoska_

Od: Nie lis 07, 2004 13:38

Post » Śro lip 02, 2014 17:54 Re: PALUCH 10!MRAU. Potrzebne DT, wsparcie, pomoc!

Czy coś się w kociarni stało? Okrutny porządek - jeszcze tak czystego i uporządkowanego wnętrza nie widziałam :-P Zdjęcia zrobione. Koty wymiziane. Dzika dzicz nakarmiona też - wsadziłam jej miskę do koszyka :-) warczała i prychała ale jadła. Rudy nie chciał dać się dotknąć i dzikuska czarnuszka z tego pokoju też nie. Za to dwójka burasków nie dała odejść :-) Zachariasz coś rzęzi :-( Lula myślałam ze mnie zabarankuje - to kawał kota jest :-) Jakoś luźniej na pokojach się zrobiło.

magoska_

Post » Śro lip 02, 2014 20:43 Re: PALUCH 10!MRAU. Potrzebne DT, wsparcie, pomoc!

fajerka: odkąd moim kotom dorosłym zostawiam suche w miskach na noc, to budzą mnie o ludzkiej porze. Nadwagi nie mają, bo ganiają za sobą. Malucha tymczasa 3-miesięcznego karmię fefdziesiąt razy dziennie, on też się lubi wybiegać, rośnie, więc nadwaga mu też nie grozi.
magoska_: dzięki wielkie za całokształt :)
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Śro lip 02, 2014 21:13 Re: PALUCH 10!MRAU. Potrzebne DT, wsparcie, pomoc!

Magoska _ wielkie dzięki za info :D
Chyba się pogubiłam :oops:
Jakie dwa bure? Biało-bury Nadir i Carmen? Jaki rudy? Doszedł do A1 jakiś rudy?
Lula jest w domu od niedzieli. To może Duduś tak Cię barankował?
Dzika dzicz to pewnie 271 Oli. Bardzo przestraszony, ale spróbujemy nareperować kotka :ok: .
Kurcze jak fajnie, że także w tygodniu koty mają zapewnione mizianki :D
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Śro lip 02, 2014 21:41 Re: PALUCH 10!MRAU. Potrzebne DT, wsparcie, pomoc!

kurczaki - a tak starałam sie te koty zapamiętać :-P

białobure tak - Nadir i carmen

Może i duduś

Ale Lula nadal jest na kartce wiszącej obok drzwi - tym się kierowałam :-P

Rudy w ostatnim pokoju - ten sam cały czas. Tam często dziś jakieś awantury były między kotami - nie dał się dziś pogłaskać.

I daj maila to wyślę Ci zdjęcia. Małą przerażona jest - ale i zaciekawiona. Warczy na koty i na ludzi ale jak drzwi są zamkniete to obserwuje przez szybę. i jak się pooowooooli wejdzie nie wykonując gwałtownych ruchów to też się da poobserwowac bo dotknąć już nie.

magoska_

Post » Śro lip 02, 2014 23:16 Re: PALUCH 10!MRAU. Potrzebne DT, wsparcie, pomoc!

Lulę (ogłoszenie) tradycyjnie zdjęłam i dałam adoptującym do ręki - może były dwie sztuki?
Rdzawe w ostatnim pokoju to Carmen.
Dwa bure pozostają dla mnie zagadką - jeden biało-bury to Nadir w ostatnim pokoju, ale drugi? Czyżby jakiś został przeniesiony do zdrowych? Ciekawe. Niezależnie od tego Paluszki doceniły Twoje przyjście i głaskanie :201461
Kiedy wpadasz następnym razem?
ObrazekObrazek

boniedydy

Od: Śro wrz 11, 2013 22:05

Post » Czw lip 03, 2014 6:48 Re: PALUCH 10!MRAU. Potrzebne DT, wsparcie, pomoc!

pewnie w sobotę - tak sądzę - zalezy kiedy w odwiedziny do dziecka. Maluchom żarcie podrzucę i w sobotę rano mają być w sklepie SERCA towar deficytowy hehehe pierwszy raz od miesiąca wczoraj widziałam. O 7 chyba pod sklepem będę koczować żeby zakupić :-P Następnym razem wezmę notatnik do notowania o kotach. Pamięć dobra ale krótka :-P

magoska_

Post » Czw lip 03, 2014 7:02 Re: PALUCH 10!MRAU. Potrzebne DT, wsparcie, pomoc!

Akne, suche to mają stale w misce. Się puszeczki chce. Wczoraj dałam im o 7, 16 i pozniej o 22. 200g na 3 ryjki. Rano o 5 kotłowały sie po mojej koldrze ale wylacznie w celach zabawowych.

fajerka

Od: Nie paź 20, 2013 11:55

Post » Czw lip 03, 2014 22:31 Re: PALUCH 10!MRAU. Potrzebne DT, wsparcie, pomoc!

to już wiem

będę w sobotę i nawiozę jedzenia na zdrową stronę i dla maluchów i dla dorosłych.

magoska_

Post » Pt lip 04, 2014 17:35 Re: PALUCH 10!MRAU. Potrzebne DT, wsparcie, pomoc!

słuchajcie jesli eko straz zabrala malego kociaka 7tyg niestety juz bez oczek, z glutem, ciezko oddychajacy przez ta tone ropy, z nadzerkami w pyszczku , z temperatura to czy odstawia go do lecznicy ktora ma umowe z miastem czy do schronu? bo powiedzieli ze na leczenie do lecznicy go zawioza :(

Bo bylam dzis u weta swojego i przyniosla dziewczyna tego kociaka, oczka pekly u weta podczas udzielania pierwszej pomocy :( niestety moje wetki nie maja izolatki, ja niestety nie moglam sie podjac opieki bo od 6 do 18-19 nie ma nas w domu a leki trzeba kilka razy dziennie dawac , nikt go nie chcial przyjac, wszedzie full kociakow :( mam wyrzuty sumienia z jego powodu ale nie moglam no :placz:

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Pt lip 04, 2014 18:41 Re: PALUCH 10!MRAU. Potrzebne DT, wsparcie, pomoc!

Maykaw pisze:słuchajcie jesli eko straz zabrala malego kociaka 7tyg niestety juz bez oczek, z glutem, ciezko oddychajacy przez ta tone ropy, z nadzerkami w pyszczku , z temperatura to czy odstawia go do lecznicy ktora ma umowe z miastem czy do schronu? bo powiedzieli ze na leczenie do lecznicy go zawioza :(

Bo bylam dzis u weta swojego i przyniosla dziewczyna tego kociaka, oczka pekly u weta podczas udzielania pierwszej pomocy :( niestety moje wetki nie maja izolatki, ja niestety nie moglam sie podjac opieki bo od 6 do 18-19 nie ma nas w domu a leki trzeba kilka razy dziennie dawac , nikt go nie chcial przyjac, wszedzie full kociakow :( mam wyrzuty sumienia z jego powodu ale nie moglam no :placz:

Lecznica , tak jak większość lecznic w tym mieście (głównie te z umową) pozbywają się chorych kotów wysyłając je na Paluch. Ostatnim tego przykładem jest Dymek z DT u akne. Ewentualnie po prostu kociaka uśpią nie podając tego oficjalnie.
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pt lip 04, 2014 20:44 Re: PALUCH 10!MRAU. Potrzebne DT, wsparcie, pomoc!

ok, udało mi się , dzieciak nie trafi na Paluch . Po powrocie do domu, usiadłam i zaczełam obdzwaniać wszystkie fundacje i udalo mi sie, mam nadzieje ze teraz walczył bedzie kociak. Kociaka zgodziła się przejąć Fundacja Azylu pod Psim Aniołem :1luvu: , w ostatniej chwili zdązyłam zadzwonić do swojej wetki i poprosić o niewydawanie kociaka (akurat eko ptrol przyjechal po niego), pojechałam do lecznicy i w uzgodnieniu z Azylem przewiozłam go do lecznicy Viki , tam został zaopiekowany i dalej przejmie go fundacja, ja bede pomagac robić mu ogłoszenia.

Nawałam go Farciarz :ok:
To pierwsze jak jeszcze miał oczka Obrazek
A to juz w rekach u drugiego weta Obrazek

trzymajcie proszę kciuki za niego

Maykaw

Post » Pt lip 04, 2014 20:51 Re: PALUCH 10!MRAU. Potrzebne DT, wsparcie, pomoc!

Maykaw pisze:ok, udało mi się , dzieciak nie trafi na Paluch . (...)
trzymajcie proszę kciuki za niego

Kolejny cud, dzięki przeogromne ode mnie za Twój udział w tym cudzie (...)
Kciuki trzymam :ok:
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Sob lip 05, 2014 12:23 Re: PALUCH 10!MRAU. Potrzebne DT, wsparcie, pomoc!

tez sie ciesze :ok:
kociak przezyl noc, zjadl troszke :)
teraz prosze o pomoc w udostepnianiu jego wydarzenia :)
https://www.facebook.com/events/1438330 ... ar&fref=nf

Maykaw

[poprzednia][następna]