KOCIA CHATKA i kociaki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 21, 2013 10:52 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

to może tej mamuśce z piątką zrobić tak w boksie jak tej u góry, bez tego pudełka?
nawet chciałam to zrobić, ale to całe towarzystwo jest za ruchliwe
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto maja 21, 2013 10:58 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

na zdrowej była demolka
budka buraski z góry była zrzucona na podłogę, a ona biedna wystraszona siedziała skulona na poduszce i patrzyła wielkimi, wystraszonymi oczkami
druga budka na dole też była przewrócona i strasznie wydrapana wykładzina pod drzwiami
buraska na górze nie chciała jeść mokrego, tylko trochę polizała, zostawiłam jej w miseczce
jedzenia mokrego dostały tylko trochę, zjadły i wymyłam miski
leki podałam, maluszkom rozpuściłam mleko
zostawiłam jedzonko od Dorotki, puszkę mleczka dla maluszków i 2 saszetki dla rekonwalescentów (to może by podawać to mamuśce u góry?)
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Wto maja 21, 2013 11:19 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Wywalę to pudło wieczorem ;)

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto maja 21, 2013 11:31 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

to ja może coś napiszę na temat Triolki w naszym domu tymczasowym :)
Koteczka nie ma żadnych problemów z aklimatyzacją w nowym domu, z kotami wzorowo się dogadała, szaleję z Kulką, Alę omija :)
spokojnie jest bardzo, grzeczna, ułożona żadnych zastrzeżeń, dziś zrobię jej piękne foteczki, wrzucę ogłoszenie i liczę,że szybko znajdzie dom, bo napewno sobie poradzi, tak wyluzowanego kota dawno nie miałam
aha, dziewczyny ja mam książeczki zdrowia tej czwórki maleńtasków, zapomniałam o nich kompletnie, jak mam je teraz przekazać, skoro one tak się po Polsce porozjeżdżały ?

Anett84

Od: Pon paź 22, 2012 9:36

Post » Wto maja 21, 2013 13:42 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

A tak w ogóle to czemu nie ma Triolki i Misii na stronie schronu?

Mara S

Post » Wto maja 21, 2013 15:08 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

jutro o 10.00 będzie pan chętny na adopcję kota, ja też podjadę
upiera się przy małym, może Beatka go przekona do dużego
Obrazek

mir.ka

Post » Wto maja 21, 2013 15:24 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Obrazek

Obrazek

a tak Tofik z Elenką spędzają czas - wyglądają na ptaszki i coś szepcza sobie do uszka
zdjęcia trochę niewyraźne bo robione z zaskoczenia, a tak gdzie siedzą jest trochę ciemno
Obrazek

mir.ka

Post » Wto maja 21, 2013 17:09 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Anett84 pisze:to ja może coś napiszę na temat Triolki w naszym domu tymczasowym :)
Koteczka nie ma żadnych problemów z aklimatyzacją w nowym domu, z kotami wzorowo się dogadała, szaleję z Kulką, Alę omija :)
spokojnie jest bardzo, grzeczna, ułożona żadnych zastrzeżeń, dziś zrobię jej piękne foteczki, wrzucę ogłoszenie i liczę,że szybko znajdzie dom, bo napewno sobie poradzi, tak wyluzowanego kota dawno nie miałam
aha, dziewczyny ja mam książeczki zdrowia tej czwórki maleńtasków, zapomniałam o nich kompletnie, jak mam je teraz przekazać, skoro one tak się po Polsce porozjeżdżały ?

O kurcze, to znaczy że kociaki miały robioną jakąś profilaktykę? Mają czipy? Proszę dostarcz je do Chatki.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Wto maja 21, 2013 21:37 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Gustaw zaginął 28ego kwietnia tego roku.. Miejsce zamieszkania kocurka - Będzin. Może ktoś z Was przypadkiem nie zauważył Gustawa? Ktokolwiek widział, ktokolwiek coś wie prosimy o odzew pod numery: 508 082 700, 517 104 700 bądź 506 984 048.
Gustaw to prawdziwy arystokrata. Gucci. Kocha pałeczki z vita kraftu i suchą karmę royal z pomidorami. Tęsknią za nim wszyscy, opiekunowie, a także towarzysze zabaw Zyzio, Chanel fretka Matylda..
Obrazek

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto maja 21, 2013 22:37 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Po wizycie u weta z mamuśkami: ogólnie
- w piątek wszystkie do kontroli
- Masza i ten słynny maluszek z "5" z białymi zakończeniami na uszach mają w środę i czwartek zastrzyki
- Masza cd. Intestinalu i pro... coś tam, jest zapisane na karteczce w woreczku i na karcie.
- jeśli Masza nie będzie miała biegunki to w piątek ma dostać odrobaczenie
- Hilda i cała "5" mają świerzbowca, więc czyszczenie uszu z oridermylem (maluszkom niewiele tego przeparatu) - (widziałyśmy z Ewą żywego świerzba pod mikroskopem :D ciekawa jestem dlaczego jedne istoty się kocha a inne niszczy :p )
- "5" niby w piątek ma być odpchlana, ale ja nie widziałam u nich oznak "pasażerów na gapę"
Jeśli o czymś zapomniałam to proszę Ewę i Marę o wniesienie poprawek :) ;)

masKotka?

Od: Nie lut 03, 2013 19:48

Post » Wto maja 21, 2013 22:43 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Dzięki Kasia :ok:
Uzupełniłam kącik medyczny.
Kocia "5" może wg wetki iść do adopcji najwcześniej za tydzień.
Z innych spraw Misia ma rujkę.

Mara S

Post » Śro maja 22, 2013 8:08 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Podajcie proszę dalej....

Obrazek

10/11 maja b.r. w okolicy Jaworzno-Byczyna
Gwardzistów zaginęła kotka rasy brytyjskiej,
umaszczenie niebieskie, oczy bursztynowe.
Jeżeli ktoś widział lub zaopiekował się koteczką
bardzo proszę o kontakt:
509 11 22 88
Przewidziana nagroda.
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Śro maja 22, 2013 9:01 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Mara S pisze:Z innych spraw Misia ma rujkę.

Za tydzień minie 2 tygodnie od szczepienia. Postaram się załatwić transport i umówić sterylkę.
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro maja 22, 2013 10:37 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Informuję, że cała szara kotka z 5 maluchów jest zarezerwowana dla pani z Katowic.

Mara S

Post » Śro maja 22, 2013 10:58 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

a dzisiaj był Pan o którym pisałam oglądać kociaki i też był zainteresowany tą szarą, umówił się z Beatką , ze przyjedzie ok 6 czerwca po kotka
chciałam go namówić na któregoś dorosłego, ale woli małego
choć Piracik bardzo ładnie się zaprezentował, jako zabawowy kotek, a i Misia była bardzo chętna do głaskania bo ma rujkę
Pan przywiózł dla kotków 2 podwójne miseczki, paczkę suchego jedzenia i 3 puszki mokrego- są na kwarantannie
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]