X część z życia Kociej Przystani :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 09, 2013 18:28 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

Charlie w nowym domu :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kasia89

Od: Nie kwi 22, 2007 14:14

Post » Nie cze 09, 2013 18:47 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Nie cze 09, 2013 21:13 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

Kasia89 pisze:Charlie w nowym domu :)

Obrazek
Obrazek

chyba widzialem kotecka :wink:

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Pon cze 10, 2013 8:13 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

I wiadomości z pracującej niedzieli:
o 6 rano wyszłam z psami, jak zawsze mój wzrok musiał zahaczyć o krzaki i ku zdumieniu... cień przeleciał i schował się w dziurze!
czatowałam na te małe dranie siedząc w krzakach, pod oknami sąsiadów, w niedzielę, w roboczych ciuchach... w kościele biją dzwony, a ja namawiam słodkim głosem kicikici może mleczka, a może sheby spróbujecie....
Mamuśka jest oswojona, ale jej brzucho mi się nie podoba, wydaje się jakby znów zaciążyła :-X
Maluchy wyszły 3, czwartego ani widu ani słychu.
Po kilku godzinach w końcu udało się! Najpierw jeden, potem drugi łiiiii ! Zostawiłam je w domu w koszyku i poleciałam po trzeciego... po kolejnej godzinie prób przekupstwa, zabawy trawką z daleka, kuszeniem mleczkiem chwyciłam go ! Sru do koszyka piknikowego... a on drugą stroną sruuuuu do dziury... bo idiotka nie domknęłam drugich drzwiczek! Wściekła, zrozpaczona i psiocząca na swoją głupotę jeszcze próbowałam, czekałam, jednak niestety, maluch tak się wystraszył że szans nie było, odpuściłam, nie było rady.
Dwa złapane pojechały na Pogoń do kolegi Mikuś ( Michał ), jest chłopiec i dziewczynka, oba czarnuszki z małymi białymi muszkami pod brodą ( po mamusi). Pyrantelum dostały, Fiprexa też. Maleństwa takie są tycie jak pisklaczki, wystraszone, ale dobrze że w dwójkę, to ciut raźniej. Umówiłam się z Michałem, dalej próbuję łapać i jak będę miała trzeciego to dowiozę.
Wieczór, wracam od babci, patrzę (jak zawsze) w sławetne krzaki i co??? I siedzi trzeci knypek z czwartym! i Mamuśka też ! Czyli jednak wszystkie są całe i zdrowe! Oczywiście zwiały przede mną, ale moja motywacja złapania się podwoiła !
A przed oczami stanął mi obraz, że gdybym tego trzeciego złapała i mamuśkę od razu przecież też, to skazałabym tego czwartego na pewną śmierć bo byłam pewna że zostały tylko trzy.... opatrzność na szczęście pilnuje (albo tego kociaka :) )
Foto relacja (foty z tel ):
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek To jest dokładnie szyb dylatacyjny między klatkami, ciągnie się zapewne aż na drugą stronę, ale z drugiej nie ma wyjścia. Na klatkę łapkę nie da się ich łapać, ale może ktoś by miał pomysł jak bym mogła jeszcze je złapać na większą odległość, bo te pewnie nie dadzą się już złapać w rękę jak tamte, a do klatki same mi nie wejdą :(

Byłam jeszcze u Pani Ireny (mama Michała) i zaszczepiłam, odpchliłam i odrobaczyłam kotkę, którą wzięły z córką na DT dzień wcześniej. Pani Irena mówiła że kotka dla niej ma pół roku, ale ja uważam że ma przynajmniej 2 latka. Jest cała czarna, nie za duża, ma błyszczące futerko i jest zadbana, zielonooka, oswojona i grzeczna, trochę była zestresowana i dokładnie nie obejrzałam czy na pewno to baba, ale tak myślę, wg mnie w ciąży nie jest, chyba że dopiero co zaszła i nie czuć pod palcami, nie dała się też odwrócić by brzucha sprawdzić czy nie jest posterylkowa. Mikuś prosiła bym strzeliła fotę, ale telefon mi padł :-\ więc foty nie będzie, ale myślę że można się z nimi umówić na sesję jak Ala będzie miała czas (chyba że by kotka została u tej Pani-fajnie by było bo Pani jest bardzo ok :) ) Dostałam też od nich trochę książek i filmów na bazar, jak dam radę to sama wystawię, jak nie, to może ktoś by zrobił, no i tyle w sumie

Brunhilda

Od: Pon paź 08, 2012 7:34

Post » Pon cze 10, 2013 9:12 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

Ojej, co za przygody...
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pon cze 10, 2013 12:08 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

Kasia89 pisze:Charlie w nowym domu :)

Obrazek
Obrazek

Drugie zdjęcie na wagę złota.Zobaczcie jaki ze mnie koci aniołek :ryk: ,jakbym go nie znała to zapewne bym uwierzyła :D

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pon cze 10, 2013 12:29 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

wrzucę go na fejsa jak wróce do domu ;)

Czy moge także wrzucic na fb zdjęcie Marca?? Bo jest tez na nim buzia dziecka i nie wiem czy mogę to zdjęcie upubliczniać??

vaylei

Od: Pt wrz 21, 2012 9:49

Post » Pon cze 10, 2013 14:57 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

vaylei pisze:Czy moge także wrzucic na fb zdjęcie Marca?? Bo jest tez na nim buzia dziecka i nie wiem czy mogę to zdjęcie upubliczniać??

Czasami były wrzucane zdjęcia z dziećmi, więc nie wiem. Ale chyba jednak lepiej by było spytać o zgodę.
Obrazek

Kasia89

Post » Pon cze 10, 2013 21:10 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

Dziewczyny jak wrzucam na miau fotki to znaczy że można opublikować wszędzie :wink:

mar_tika

Post » Wto cze 11, 2013 6:09 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

mar_tika pisze:Dziewczyny jak wrzucam na miau fotki to znaczy że można opublikować wszędzie :wink:

A to super :)

vaylei

Od: Pt wrz 21, 2012 9:49

Post » Wto cze 11, 2013 8:49 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

Brunhilda

Od: Pon paź 08, 2012 7:34

Post » Wto cze 11, 2013 12:31 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

Jaka się z niego puchata kulka zrobiła :D
Obrazek

Kasia89

Post » Wto cze 11, 2013 12:53 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

Brunhilda pisze:http://www.youtube.com/watch?v=mLmiDMuvzWQ&feature=youtu.be - filmik z Rudim

i 2 foty
Obrazek Obrazek

jaki piękniś :kotek:
wymiziaj go ode mnie :1luvu:

aange

Od: Czw mar 08, 2012 21:12

Post » Wto cze 11, 2013 18:27 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

Pozdrowienia od Florka leniwca :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

mar_tika

Post » Wto cze 11, 2013 18:29 Re: X część z życia Kociej Przystani :)

Brunhilda pisze:http://www.youtube.com/watch?v=mLmiDMuvzWQ&feature=youtu.be - filmik z Rudim

i 2 foty
Obrazek Obrazek

Rudi wygląda pięknie ,aż nie chce się wierzyć że to taki chory kot :(

mar_tika

[poprzednia][następna]