SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 05, 2012 20:16 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - maleńsy szukają DT i kotka persic

Dziś na DT do pani Oli ze Środuli- tej, której zaginął kot Guzik, pojechała ta mała szylkretka i dwa maleńtasy - czarny i szary z brzydkimi oczami. Czarny jest całkiem ok a szary w końcu też wziął się za żarcie. Najgorzej szylkrunia - ona nic nie je tylko ciągle pije - jak dla mnie to PP - byłam z nią u weta na Środuli -dostała antybiotyk, catosal i lidium, brzuszek miała pusty, gorączki brak. Pani Ola przeniosła ją do klaty ale w tej samej łazience, co tamte dwa. Jutro zabieram do weta wszystkie, uważam,że powinniśmy wziąć tamtą siódemkę do KCH... Kotka w koszmarnym stanie jutro pojedzie do szpitalika w Almavecie ne miejsce Lulu

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt paź 05, 2012 20:19 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - maleńsy szukają DT i kotka persic

mar_tika pisze:Kotka mialaby Dt w Bytomiu ale szukamy transportu

jak coś to w niedzielę mogę zawieźć....

Mara S

Post » Pt paź 05, 2012 20:36 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - maleńsy szukają DT i kotka persic

Mara S pisze:
mar_tika pisze:Kotka mialaby Dt w Bytomiu ale szukamy transportu

jak coś to w niedzielę mogę zawieźć....

Myślałam że triśka ma gorączkę bo dziś się trzesła jak galareta ,ale to może tez byc efekt niedożywienia.
Persica jest po sterylce i niby z kartki na boksie wynika że do jutro bierze antybiotyk.Jezeli jutro Teresa bedzie w schr to niech się dowie czy z nią można jakiś ruch wykonać.Jak Teresa nie dasz rady to wyslij mi eskę ja będę w schr w niedzielę do podejdę do gabinetu.

A co a Belindą i tym wychudzonym kocurkiem co sa u dr Pałys?

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt paź 05, 2012 22:10 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - maleńsy szukają DT i kotka persic

Jutro podjadę do schroniska bo po pierwsze muszę dać maluszkom jedzenie - tej siódemce - normalnie dziś jak przyjechałam i dałam im paszteciki to rzuciły się jak dosłownie szarańcza - otworzyłam boks i w momencie chyba ze 4 zawisły na mnie jak na choince - wszamały chyba ze 4 tacki pasztecików z winstona. Resztę też dokarmiłam.

Jak Mara pisała zabrałam szylcię malutką, i dwa maleńtasy są u Pani Oli na DT, jak się podkurują trafią do Kociej Chatki.
Jutro jadę po tą buraskę pojedzie do Almavetu.
Jeśli chodzi o kociaki zawiezione do Pani Dr. Pałys to chyba Kasia jest najlepiej zorientowana, które kociaki zawoziła ale z tego co wiem pojechały dwa i było z nimok.

Belinda vel Sroka jest w Almavecie u niej wszystko ok musze podjechać do Almavetu zrobić jej zdjęcia i zaczniemy ją ogłaszać, Lulu schroniskowa którą razem z Belinda zabierałam jutro jedzie do domu i na jej miejsce Pani Monika zgodziła się przyjąc buraskę schroniskową.
W sprawie persiczki się jutro dowiem i dam znac co i jak.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt paź 05, 2012 22:14 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - maleńsy szukają DT i kotka persic

No i jeszcze nieszczególnie wygląda czarny maluszek z całkiem białą końcówką ogonka z klatki na katarowni, jak byłam w środę cała 5 rzciła się na żarcie - a dziś tylko czwórka ten maluch nie był zainteresowany jedzeniem, jutro też go zabiorę bo nie ma na co czekać :(

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie paź 07, 2012 16:33 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - maleńsy szukają DT i kotka persic

Dziś w DT odszedł ten czarny maluch z klaty. Był w najlepszym stanie - jeszcze wczoraj wieczorem było wszystko ok a dziś rano jak to wet uznał "kot w letargu przedśmiertnym", miał 35stopni i niestety ani leki, kroplówka ani ogrzewanie nie zatrzymały go na tym świecie :(

Mara S

Post » Nie paź 07, 2012 16:37 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - maleńsy szukają DT i kotka persic

czyli mozliwe ze w schronie cos jest ,kociaki nagle odchodza jedn po drugim
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Nie paź 07, 2012 18:54 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - maleńsy szukają DT i kotka persic

Co jest w schronisku?
Przepełnienie,rywalizacja o miskę /posłanie,rozpacz i depresja kotów które zostają, ot tak sobie oddane po latach miłości kot--->człowiek

Dzis do schroniska trafil 3 letni kocur Rysiek.Rozmawialam z Panem który oddawał Ryśka.Jaki byl powód oddania?
Jutro rodzi się dziecko więc kot WON!!!!!Kur...nie mam słów,ale chętnie udusiłabym gnoja własnymi rękami.Ryśka oddali z szamponem ,obcinaczką do pazurków ,kuwetą i kocykiem :evil:

Dziś odszedł czarny maluch z klaty z adopcji i ledwo żywą z koszyka wyciągnęłam Ritę .Kotka została dośpiona podejrzenie FIP ledwo co stała na nogach.

Na DT pojechała persiac

mar_tika

Post » Pon paź 08, 2012 8:43 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - maleńsy szukają DT i kotka persic

Biedna Rita :-(.
Ona juz tydzien temu nie wygladała za dobrze - lezała na jednym drapaku zwinięta w kłębek i w sobote i w niedziele.
W zeszły weekend dostała leki, nie wiem, jak bylo w tygodniu. Zreszta jezeli to FIP, to i tak nic byc sie nie dało zrobic :-(.

ultra75

Od: Śro wrz 14, 2011 10:14

Post » Wto paź 09, 2012 8:38 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - maleńsy szukają DT i kotka persic

Mała triśko-szylkretka na DT u pani Oli po kroplówkach byla ok, a wczoraj po pracy zastaliśmy ją z żywo-krwawą wydzieliną z dupki. Dostała lek przeciwkrwotoczny i spędziła noc w Almavecie.... Nie wiecie ile czasu ona jest już w schronisku? Czy inne koty ze schronu też miewają takie krwawienia - nie kupa z krwią tylko jakby sama krew bardziej?
Mała szara kulka ma KK - leki póki co pomagają

Mara S

Post » Wto paź 09, 2012 17:28 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - maleńsy szukają DT i kotka persic

Mara S pisze:Mała triśko-szylkretka na DT u pani Oli po kroplówkach byla ok, a wczoraj po pracy zastaliśmy ją z żywo-krwawą wydzieliną z dupki. Dostała lek przeciwkrwotoczny i spędziła noc w Almavecie.... Nie wiecie ile czasu ona jest już w schronisku? Czy inne koty ze schronu też miewają takie krwawienia - nie kupa z krwią tylko jakby sama krew bardziej?
Mała szara kulka ma KK - leki póki co pomagają

Zdarzały się odchody z krwią kilka tygodni temu.

Plotkara

Od: Pon gru 05, 2011 18:22

Post » Wto paź 09, 2012 17:40 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - maleńsy szukają DT i kotka persic

Dziś kupy były oki.Nie ma ostrych biegunek jeżeli już to takie kupy budyniowate, ale nie jest ich dużo.
Wczoraj do schr trafiło 5,czy 6 maluszków ok 6 tygdniowych .maluchy siedzą na katarowni.
Dziś trafiły 3 kociaki ok 3 mies.Dwie śliczne trikolorki i czarnuszek.

Lula(przyszła do schr w maju) jest w tragicznym stanie od niedzieli nie je ,jest sucha jak patyk.Przypuszczam że to Fip.
W schronisku tragedia nie ma jedzenia,ani dla małych kotów,ani dla dorosłych(byłam z p.basią w ogólnym magazynie).Koty są głodne zwłaszcza maluchy ktore nie zjedzą suchej karmy dla dorosłych kotów!!!!Rozmawialam z kierownikiem ostatnio zamówione było jedzenie za 400zł wszystko poszło.Dziś przy mnie domówili jedzenia za 200zł.Nie wiem na ile starczy :(

Jeżeli ktokolwiek może jakoś pomóc to będziemy wdzięczne.

mar_tika

Post » Wto paź 09, 2012 21:29 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - maleńsy szukają DT i kotka persic

mar_tika pisze:Dziś kupy były oki.Nie ma ostrych biegunek jeżeli już to takie kupy budyniowate, ale nie jest ich dużo.
Wczoraj do schr trafiło 5,czy 6 maluszków ok 6 tygdniowych .maluchy siedzą na katarowni.
Dziś trafiły 3 kociaki ok 3 mies.Dwie śliczne trikolorki i czarnuszek.

Lula(przyszła do schr w maju) jest w tragicznym stanie od niedzieli nie je ,jest sucha jak patyk.Przypuszczam że to Fip.
W schronisku tragedia nie ma jedzenia,ani dla małych kotów,ani dla dorosłych(byłam z p.basią w ogólnym magazynie).Koty są głodne zwłaszcza maluchy ktore nie zjedzą suchej karmy dla dorosłych kotów!!!!Rozmawialam z kierownikiem ostatnio zamówione było jedzenie za 400zł wszystko poszło.Dziś przy mnie domówili jedzenia za 200zł.Nie wiem na ile starczy :(

Jeżeli ktokolwiek może jakoś pomóc to będziemy wdzięczne.

kurcze. tak szybko to jedzenie się rozchodzi? czy w schronisku jest prowadzony spis kto i ile dal kotom kazdego dnia?

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Wto paź 09, 2012 22:02 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - maleńsy szukają DT i kotka persic

Widzę że tam jedzenie dostaje nóg i wychodzi :roll:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro paź 10, 2012 12:28 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - maleńsy szukają DT i kotka persic

jak Piotrek jeżdził do schronu to był tam codziennie na miejscu i patrzył wszystkim na ręce. Też obserwował stan zdrowia kotów i na bieżąco reagował. Przydałaby się osoba na miejscu rano, pracownicy mają karmić i sprzatać a ta osoba by kontrolowała co się dzieje. Tak też działa Mała w katowickim schronie. Dopóki to schronisko jest pod władzą MZUKU to trzeba byc na miejscu i kontrolowac sytuacje na miejscu. nie ma wyjścia.

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

[poprzednia][następna]