DT Smarti 8 ...Ufff...mamy nowego weta !!! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 21, 2012 11:03 Re: DT Smarti 8 ......

Dziś środa więc jutro Śnieżce plecaczek pakujesz :) na piątkowy wypad do DS-u Trzymamy :ok: :ok: za nowy domek.
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Śro mar 21, 2012 11:08 Re: DT Smarti 8 ......

Strasznie mi żal tych dwóch przestraszonych kiciów... A mój TŻ rano następnego dnia się przyznał, że się upił z żalu nad nimi ale przecież on nie lubi kotów 8O

Smarti czy kicie zaczęły coś jeść? strasznie nam leżą na serduchu...
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Śro mar 21, 2012 14:58 Re: DT Smarti 8 ......

smarti pisze:

...a teraz udam się znowu dręczyć Rudiego i dziewczynkę-pingwinkę Pindzię :?: :ryk: przekonywaniem że nie warto umierać :ok: :kotek: :kotek: :ok:

a może że mimo wszystko warto żyć? Jadę ze specyfikiem. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro mar 21, 2012 15:00 Re: DT Smarti 8 ......

Jus87 pisze:Strasznie mi żal tych dwóch przestraszonych kiciów... A mój TŻ rano następnego dnia się przyznał, że się upił z żalu nad nimi ale przecież on nie lubi kotów 8O

:mrgreen: :mrgreen: akurat :mrgreen: - też w to nie wierzymy :ryk:

właśnie przyszłam od nich-metodą tulenia na kolanach na palcu wciskam do pysia śmietankę + conva+ rehydrating+ hepatil+ biogen :mrgreen: - jakoś strzykawą jeszcze nie mam sumienia-dziś spróbuję relanium..

Jamkasica-on jest awanturnik do Limonki i do Bodzia-chce ich odpędzać od michy bo nie rozumie że mu nie wolno-ale ciekawe czemu tylko ich :mrgreen:
a Limonka to panna z charakterkiem-nie pozwoli sobie na żadne zaglądanie do michy :evil:

Śnieżynka dziś ostatni przeglądzik ma-czuje się świetnie i tylko świr jej w głowie-a jutro urinary pod paszkę i przebierać łapusiami do nowego życia z Mańkiem :kotek: :kotek: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Zozi po kolei traci swoje panny-ogólnie rozczarował się do kobiet i ...na całe szczęście zadufał się w Fuńku-istny brokebak mountain :kotek: :kotek: :ryk:

Alareipan-czy zrobisz mi PA na Gocławku dla Gimliaczka u b. miłej pani która potrzebuje porad m.in. co do siatki rybackiej??

Marzenia !! dzięki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro mar 21, 2012 17:36 Re: DT Smarti 8 ......

smarti pisze:
Jus87 pisze:Strasznie mi żal tych dwóch przestraszonych kiciów... A mój TŻ rano następnego dnia się przyznał, że się upił z żalu nad nimi ale przecież on nie lubi kotów 8O

:mrgreen: :mrgreen: akurat :mrgreen: - też w to nie wierzymy :ryk:

właśnie przyszłam od nich-metodą tulenia na kolanach na palcu wciskam do pysia śmietankę + conva+ rehydrating+ hepatil+ biogen :mrgreen: - jakoś strzykawą jeszcze nie mam sumienia-dziś spróbuję relanium..

Jamkasica-on jest awanturnik do Limonki i do Bodzia-chce ich odpędzać od michy bo nie rozumie że mu nie wolno-ale ciekawe czemu tylko ich :mrgreen:
a Limonka to panna z charakterkiem-nie pozwoli sobie na żadne zaglądanie do michy :evil:

Śnieżynka dziś ostatni przeglądzik ma-czuje się świetnie i tylko świr jej w głowie-a jutro urinary pod paszkę i przebierać łapusiami do nowego życia z Mańkiem :kotek: :kotek: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Zozi po kolei traci swoje panny-ogólnie rozczarował się do kobiet i ...na całe szczęście zadufał się w Fuńku-istny brokebak mountain :kotek: :kotek: :ryk:

Alareipan-czy zrobisz mi PA na Gocławku dla Gimliaczka u b. miłej pani która potrzebuje porad m.in. co do siatki rybackiej??

Marzenia !! dzięki :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kiciunie kochane, wierzę, że im się uda przetrwać z Wami te ciężkie chwile :ok:
Jakby co to mam convalescenca w magazynie... aa i Benek okazał się słabym żwirkiem do testów moczowych więc stanowczo nie kupujemy... tam się niby coś zabarwia itd. ale nie jest on do pobierania moczu.
Obrazek

Jus87

Post » Śro mar 21, 2012 21:00 Re: DT Smarti 8 ......

ok to rozumiem-skorzystam ze swojego.

pyt-czy w takiej promocji co ten benek którego mam jest jakiś bardziej zbrylający :?: :D

mam już od Marzeni relanium-idziemy zapodać :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Śro mar 21, 2012 21:05 Re: DT Smarti 8 ......

Mam specjalny żwirek wielorazowego użytku do moczu .Jeśli się przyda - dajcie znać . Jakoś się umówimy co do odbioru.
I trzymam za te śliczne dzieciaki z transporterka . Żeby nabrały chęci do życia :flowerkitty: .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Śro mar 21, 2012 21:23 Re: DT Smarti 8 ......

smarti pisze:ok to rozumiem-skorzystam ze swojego.

pyt-czy w takiej promocji co ten benek którego mam jest jakiś bardziej zbrylający :?: :D

mam już od Marzeni relanium-idziemy zapodać :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

zapodaj... moze nabiora apetytu... no mozemy wyprobowac taki gruby ale on jest mniej wydajny i ten niebieski wydaje mi sie byc najbardziej sensowny ale sprobowac zawsze mozna, moze akurat podpasuje.
Pracowac przez te koty dwa nie moge wiec wez je uzdrow... raz tylko tak mialam z Ernestem.

Wlasnie wracam od Pini :) jest piekna wielkooka kicia z malym brzuszkiem :) Pani zamowila siatki do okien bo Pinia lgnie na parapet i chyba czuje juz wiosne... duzy miluch z niej :)
Obrazek

Jus87

Post » Śro mar 21, 2012 23:18 Re: DT Smarti 8 ......

A są już wyniki krwi Smartka?
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Czw mar 22, 2012 1:31 Re: DT Smarti 8 ......

smarti - i jak :?: :roll: zjadły tabsa?
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Czw mar 22, 2012 7:20 Re: DT Smarti 8 ......

Iwonko - czy masz możliwość miejsca bez klatki dla tych kiciów ?
Klatka może budzić w nich dodatkowy lęk ( po takich traumatycznych przeżyciach w transporterku :roll: ).
Jeśli z kimś mieszkały i "korzystały" np z łóżka , fotela czy kanapy w klatce nie będą czuły się dobrze .
Na Paluchu kilku kotom udało się w ten sposób uratować życie .W klatkach odmawiały jedzenia , puszczone na kociarnię nabierały pewności siebie,jadły i przeżyły :D .
Mój Filon zamknięty w klatce będzie wyglądał tak samo jak te kicie i po max 4dniach zrezygnuje z życia.

Może warto spróbować :oops: .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Czw mar 22, 2012 8:09 Re: DT Smarti 8 ......

na co to relanium :?:
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde

EdytaB_a

Post » Czw mar 22, 2012 9:35 Re: DT Smarti 8 ......

EdytaB_a pisze:na co to relanium :?:

na apetyt i trochę "odpręża" - ale może być podawany maks 3 dni.
Przetestowałam na mojej rezydentce.

Marzenia11

Post » Czw mar 22, 2012 9:55 Re: DT Smarti 8 ......

Marzenia11 pisze:
EdytaB_a pisze:na co to relanium :?:

na apetyt i trochę "odpręża" - ale może być podawany maks 3 dni.
Przetestowałam na mojej rezydentce.

acha, relanium własnie coś z uspokojeniem mi się kojarzyło.... ale apetyt Kredka ma więc raczej nie zastosuję

EdytaB_a

Post » Czw mar 22, 2012 11:38 Re: DT Smarti 8 ......

więc po kolei :D
one nie są w klatce-chowały się w klatce na początek same z siebie pod kocyk,
zresztą na pocz. były z nimi Gimli i Figa bo taki był plan (je się o nich dowiedziałam że jadą o 17.30 w niedzielę przecież) a nie miałąm nic dla nich przygotowanego bo miałąm dla paluchów wolną tylko 5-kę.

Gimliego i Fige udało mi się dołączyć do "staroci" czyli do 2-ki i 3-ki i teraz one sa w 1-ce same-mają do dyspozycji cały pokój z drapakiem krzesłami grzejnikami i nami wchodzącymi kilka razy dziennie do miziania.

Wczoraj Rudi się straszliwie miział i owszem dostał tabletkę ale już bez niej zgodził się wypić sosik z felixa w tacce a potem popił wodą,poprawił suchym i znowu popił wodą.
Ponieważ Pindzia jest o wiele bardziej smutna i zalekniona z nią nie udało się już samym mizianiem-nad nią teraz musimy popracować bardziej (musimy-znaczy mój TŻ musi :mrgreen: ) , bo wczoraj owszem udało mi się jej wcisnąć do pysia tabletkę z niewielkimi krwawymi ofiarami na mojej dłoni, ale zjeść przy nas nic mimo błagań i przekonywań dobrowolnie nie chciała.
w nocy zostawione mokre nie poszło ale suche było jedzone-tylko nie wiem przez kogo.
rano jak byłam to historia z Rudim się powtórzyła do tego stopnia że wlazł mi sam na ramię i tak ze mną chodził :love: a potam pojadł suchego i popił wodą.
Pindzia pgłaskać się niechętnie ale dałą-wciąż jak ją głaszczę i drapię to jest bardzo spięta i przy pierwszej okazji czmycha :roll:
wąchała wielokrotnie sosik i oblizywała się ale nie mogła zdecydować się na jedzenie-dlatego na razie wyszłam-mają tam najbardziej komfortowe warunki jakie możemy im stworzyć-gdyby nie Fil to wzięłabym ich do łózka-niestety nie mam co zrobic z Filem bo to też magawrażliwiec przecież :roll:

Jus-zobacz Erneścik jaki wypasiony i szczęśliwie panujący u Jotce :1luvu: -Rudi i Pindzia też takie będą-obiecałam im to i słowa dotrzymam :kotek: :kotek: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Moja Pinia kochana-czy wycałowałaś ją ode mnie bardzo gorrrrąco :D :kotek: :love: :love: :love:

Żwirek Małgosiu taki mam -chodziło nam z Jus o coś tańszego na przyszłość..
jak swój dezynfekujesz do ponownego użycia?

Wyniki Smartka juz dawno - modelowe- powoli wstaje coraz częściej i chodzi znudzony po ogródku-to nigdy nie był kot szczególnie łaskawy a teraz jak musi co raz to patrzeć na to swoje kudłate alter ego :mrgreen: to wychodzi z duuużym obrzydzeniem :ryk:

smarti

[poprzednia][następna]