PJD-Operacja ZABIEG - zapraszamy do NOWEGO WĄTKU s. 100 :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 29, 2013 10:32 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Sterylizujemy! :)))

@Sylwka, u nas klatka łapka jest wyłączona na razie - "brała udział" w łapaniu kociaków, które zaraz po tym miały objawy pp. Jest więc na kwarantannie na razie.

Kciuki bardzo mocne dla wszystkich akcji!
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Wto paź 29, 2013 10:46 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Sterylizujemy! :)))

Ale wystarczy ją zlać domestosem. W wannie da się dokładnie ją przetrzeć. W rękawiczkach tylko.
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Wto paź 29, 2013 10:54 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Sterylizujemy! :)))

Mysza pisze:Ale wystarczy ją zlać domestosem. W wannie da się dokładnie ją przetrzeć. W rękawiczkach tylko.

Kurcze nie mam wanny. No nic poszukam na forum jak już się dogadam z siostrą kiedy zaczynamy. Rozumiem że doktor z Podgórza już wchodzi w grę?

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Wto paź 29, 2013 16:39 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Sterylizujemy! :)))

Chiara pisze:
Chiara pisze:Właśnie dopisałam do listy sześć kotek i dwa kocurki z Ustronia. O pomoc poprosił zięć ich opiekunki, która stara się dbać o koty i podawać im proverę, ale niestety pieniędzy na tabletki czasem brakuje. Pan nie powiedział wprost co się potem dzieje z kociakami, zasugerował tylko, że nic dobrego... :(

Udało się znaleźć lecznicę, która wysterylizuje kotki w niższej cenie! 8) Także :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: sześć kotek już się pakuje na sterylkę, zdjęcia wkrótce.

Trzy pierwsze kotki z Ustronia:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Wto paź 29, 2013 16:41 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Sterylizujemy! :)))

Chiara pisze:
Chiara pisze:
Chiara pisze:Właśnie dopisałam do listy sześć kotek i dwa kocurki z Ustronia. O pomoc poprosił zięć ich opiekunki, która stara się dbać o koty i podawać im proverę, ale niestety pieniędzy na tabletki czasem brakuje. Pan nie powiedział wprost co się potem dzieje z kociakami, zasugerował tylko, że nic dobrego... :(

Udało się znaleźć lecznicę, która wysterylizuje kotki w niższej cenie! 8) Także :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: sześć kotek już się pakuje na sterylkę, zdjęcia wkrótce.

Trzy pierwsze kotki z Ustronia:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chiara- jesteś niesamowita ! :1luvu:
Masz ode mnie dość pilne pw ;)
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Wto paź 29, 2013 16:56 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Sterylizujemy! :)))

I trzy kolejne kotki z Ustronia:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chiara

Post » Wto paź 29, 2013 17:02 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Sterylizujemy! :)))

Chiara pisze:Dwie kolejne wiejskie kotki, ktre wysterylizowała Sylwia1982:

sylwia1982 pisze:
kotka ze wsi Augustowo (dostarczona przez mnie do lecznicy 19.10.2013) czekam na fotkę od weta kotki po sterylce

Obrazek

kotka ze wsi Lewki (dostarczona do lecznicy 22.10.2013 przez panią karmicielkę) czekam na fotkę od weta kotki po sterylce

Obrazek

Sylwia, świetna robota!!! :1luvu: :piwa:

kotka ze wsi Augustowo została wysterylizowana 21.10.2013

Obrazek

kotka ze wsi Lewki została wysterylizowana 23.10.2013

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Czw paź 31, 2013 14:08 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Sterylizujemy! :)))

Dwie kotki spod Darłowa ( a właściwie to bardziej Sławna ) zostały dzisiaj wysterylizowane właśnie dzięki Operacji Zabieg :1luvu: Zdjęcia niebawem :) Dziękuję za umożliwienie sterylizacji tych koteczek :1luvu:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Czw paź 31, 2013 20:38 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Sterylizujemy! :)))

Październik za nami. Wiele kotów pojechało na zabiegi w tym miesiącu, a dzięki Waszemu wsparciu mamy za co opłacić faktury, które są w drodze do nas. Lista darczyńców jest jeszcze dłuższa niż w zeszłym miesiącu.

Agłaja zorganizowała wspaniały bazarek portretowy na rzecz Operacji Zabieg, a cegiełki wykupili: Inosolan, Eplich, Czarno Czarni, Sarah Demonique, Sylwia1982 i LeCoyette.

Sarah Demonique zorganizowała dwa bazarki, dzięki którym kasę Operacji Zabieg zasiliły Zytta i Fiona22.

Sylwka zorganizowała łapanie kotów na Zakolu Wisły i wpłaciła na ten cel pieniądze.

Ewgrz zakupiła magnesik, a Dolabra zakupiła breloczek.

Oprócz tego wpłat na rzecz Operacji Zabieg dokonali: Magdalena H., Renata, Maupa, Alicja S., Batka, Andrzej L., Monika M., mb oraz Magdalena A.

Brak mi słów, żeby wyrazić jak bardzo jestem Wam wdzięczna za Waszą obecność, wsparcie dla akcji. Każda kolejna sterylizacja Operacji Zabieg to sukces każdego z Was, kochani. Pamiętajcie o tym! :love:

Obrazek

Chiara

Post » Pt lis 01, 2013 15:03 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Sterylizujemy! :)))

Bardzo proszę o pomoc :!:

viewtopic.php?p=10219139#p10219139

Oczywiście do sprawdzenia ;) - nie znam osoby.

Potrzebne wsparcie na kastrację jednej kocicy + ewentualnie jednego kocurka.
Sosnowiec. Dziewczyna, która założyła wątek ma 16 lat i nie ma własnych funduszy.
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pt lis 01, 2013 16:11 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Sterylizujemy! :)))

*anika* pisze:Bardzo proszę o pomoc :!:

viewtopic.php?p=10219139#p10219139

Oczywiście do sprawdzenia ;) - nie znam osoby.

Potrzebne wsparcie na kastrację jednej kocicy + ewentualnie jednego kocurka.
Sosnowiec. Dziewczyna, która założyła wątek ma 16 lat i nie ma własnych funduszy.

Dzięki Anika, że skierowałaś Justi do Operacji Zabieg. Już do mnie napisała i już szuka taniego weta. Na pewno Jej pomożemy. :kotek:

Zna ktoś weta w Sosnowcu, który tnie dobrze i tanio ? :idea:

Chiara

Post » Pon lis 04, 2013 18:38 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Lancet w dłoń! :)

Witam.
Jutro na swój teren wraca Bezogonka, która była sterylizowana w ub. poniedziałek.
Dzisiaj niestety nie udało się nikogo złapać :( Dwie półdzikie nie przyszły, a próba chwycenia Łatki spełzła na niczym :evil: Małpa wyrwała się z rąk i z oprychaniem uciekła :evil:
winowajczyni: Obrazek
Następna próba w czwartek, a jeśli by się nie udało (odpukać w niemalowane), to w poniedziałek...
A co do Sosnowca - zdaje mi się, że dr Ewelina Pałys tnie i dobrze, i tanio.
kicikicimiauhau

Post » Pon lis 04, 2013 18:47 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Lancet w dłoń! :)

kicikicimiauhau pisze:Witam.
Jutro na swój teren wraca Bezogonka, która była sterylizowana w ub. poniedziałek.
Dzisiaj niestety nie udało się nikogo złapać :( Dwie półdzikie nie przyszły, a próba chwycenia Łatki spełzła na niczym :evil: Małpa wyrwała się z rąk i z oprychaniem uciekła :evil:
winowajczyni: Obrazek
Następna próba w czwartek, a jeśli by się nie udało (odpukać w niemalowane), to w poniedziałek...
A co do Sosnowca - zdaje mi się, że dr Ewelina Pałys tnie i dobrze, i tanio.

Następnym razem się uda! :ok: :ok: :ok:

Dzięki za info. 8)

Chiara

Post » Pon lis 04, 2013 18:47 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Lancet w dłoń! :)

Dzisiaj napisał do mnie pan, który wysterylizował latem ciężarną kotkę w Zielonkach. Kolejna kotka błąka się w okolicy i pan zapytał czy może "ją też podrzucić do tej pani doktor". :lol: Jak się zapewne domyślacie może. 8) Bezgranicznie się cieszę, kiedy różni ludzie motywują się do sterylizowania kotów w swojej okolicy, spontanicznie przyłączają do akcji, która staje się dodatkowym impulsem do działania, a chyba czasem nawet tym decydującym.

Także dzisiaj pierwszy raz poproszono mnie za pośrednictwem facebooka o pomoc w sfinansowaniu sterylizacji kotki wolno żyjącej. :kotek:

Oby udało się przeprowadzić jak najwięcej zabiegów, bo każdy generuje kolejne. Każda nowa osoba wnosi wspaniały wkład w poprawę życia kotów i to jest cudowne. :surprise:

Chiara

Post » Pon lis 04, 2013 21:32 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Lancet w dłoń! :)

Axa76 w ostatniej chwili w Halloween wpłynęła jeszcze wpłata od Ciebie. Dzięki! :1luvu:

Obrazek

Chiara

[poprzednia][następna]