Mis&Marcel(*)s15Miś -3 lata bez Marcelka, 2 lata bez Misia..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 09, 2012 20:21 Re: Mis&Marcel(*)s15Miś -ależ to jest fajny kot! :))) szuka DS

Weszłam dopiero - z echem Misia ok, z Misiem też. na wyniki krwi czekam. potem napisze więcej - nic nie piłam od 12 i suchość mam w uściech i głód w żołądku. :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw lut 09, 2012 20:45 Re: Mis&Marcel(*)s15Miś -ależ to jest fajny kot! :))) szuka DS

Marzenia11 pisze:Weszłam dopiero - z echem Misia ok, z Misiem też. na wyniki krwi czekam. potem napisze więcej - nic nie piłam od 12 i suchość mam w uściech i głód w żołądku. :mrgreen:

Oj tam suchość i głód :mrgreen: co z Misiaczkiem :D
joanna3113

Post » Czw lut 09, 2012 20:46 Re: Mis&Marcel(*)s15Miś -ależ to jest fajny kot! :))) szuka DS

Smacznego zatem :wink:

Uffffffffffffffff - no to odetchnęłam i cieszę się ogromnie :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D Misiu - tak trzymaj :ok: :ok: :ok: :ok: Teraz tylko dobry domeczek :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Czw lut 09, 2012 21:33 Re: Mis&Marcel(*)s15Miś -ależ to jest fajny kot! :))) szuka DS

Sprawdzilam maila - wynikow krwi nie ma, więc pewnie przyjdą późnym wieczorem.

Wiadomości są dwie: bardzo dobra i trochę gorsza.
Giorsza - Miś ma o 1,5mm za grubą, czyli ponad normę, ścianę lewej komory i przegoryd międzykomorowej i stąd są słyszalne szmery nad sercem. To zgrubienie to może być początek kardiomiopatii przerostowej. Ale ponieważ zmiany są bardzo delikatne to wcale nie ma pewności że się rozwinie to chorobsko - nie trzeba podawać żadnych leków ani nic, tylko trzeba zrobić kontrolę kardiologiczną wraz z echem serca za... rok :wink: więc chyba nie jest aż tak źle, choć pani doktor miała powazną minę i mowiła że niewielkie ale zmiany są. Jednak wiele kotow moze takie zmiany już mieć tylko nikt o tym nie wie i jest ok. Martwić się nie mam.

Dobra informacja jest taka, ze serducho Misia jest zdrowe i w pełni wydolne :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa:
Czyli zaburzenia rytmu serca i inne dodatkowe efekety to wynik dwóch lub jednego z tych dwóch czynników: infekcji i choroby (gdy to miał w bardzo silnym stopniu to przy okazji gdy mu zapalenie płuc wylazło) i stresu - Miś to wrazliwiec i się stresuje biedaczysko więc mogą też wtedy być te zaburzenia.

A oto opis echa:
Morfologia mięśnia sercowego lekko zmieniona, zwiększona grubość ściany wolnej lewej komory i przegordy międzykomorowej w rozkurczu, stosunek wielkości aorty do lewego przedsionka prawidlowy, przeplywy przez zastawki przedsionkowo-komorowe i przez zastawki głównych naczyń prawidlowe, w okolicy podzastawkowej aorty turbulencje w przeplywie spowodowane zapadaniem się przegrody międzykomorowej i SAM.

Misiowatość ma zdechłego ale świerzba więc poprosiłam o Profender na karczycho. Plus mam mu dawać oridermyl.

Koszt wizyty: 224zł i naprawdę pani dr czegos nie policzyła (oprocz samej oplaty za wizytę :mrgreen: ) bo coś mi się rachunek za mały wydaje :wink:

A o przezyciach, ktore jak zawsze towarzyszą moim wypadom do weta z Misiem może później napiszę...a moze nie bo już mi fstyt czasami za siebie :oops: :ryk: :ryk: :ryk:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Czw lut 09, 2012 21:55 Re: Mis&Marcel(*)s15Miś -ależ to jest fajny kot! :))) szuka DS

Ale musisz przyznać, że pani doktor jest super i jest jedną z niewielu lekarzy, ze specjalizacją w kardiologii. Kardiomiopatia przerostowa to jej "konik". Bardzo się cieszę z wyników Misia :ok:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Czw lut 09, 2012 22:03 Re: Mis&Marcel(*)s15Miś -ależ to jest fajny kot! :))) szuka DS

Bianka 4 pisze:Ale musisz przyznać, że pani doktor jest super i jest jedną z niewielu lekarzy, ze specjalizacją w kardiologii. Kardiomiopatia przerostowa to jej "konik". Bardzo się cieszę z wyników Misia :ok:

Bardzo super - no i kibicka siatkarzy :D :D :D poleciała na mecz Politechniki z Lokomotiwem :mrgreen:

Marzenia11

Post » Pt lut 10, 2012 1:35 Re: Mis&Marcel(*)s15Miś -ależ to jest fajny kot! :))) szuka DS

A Miś się obraził i patrzy na mnie spode łba. Na jego miejscu dokładnie tak samo bym zrobiła.
Jestem tak fizycznie zmęczona że naprawdę nie mam siły się położyć. :roll:

Marzenia11

Post » Pt lut 10, 2012 10:32 Re: Mis&Marcel(*)s15Miś -ależ to jest fajny kot! :))) szuka DS

Cieszę się, że z Misiem OK. Poza tym Miś, to super kot. :mrgreen:
"Kubusiu? Tak Prosiaczku? Przepraszam...Ale za co? Za to, że miłość do ciebie w moim serduszku jest tak mała jak ja."
Edisiu, przepraszam...jesteś w moim serduszku...

Mruśkowo

Od: Pt gru 04, 2009 18:36

Post » Pt lut 10, 2012 17:00 Re: Mis&Marcel(*)s15Miś -ależ to jest fajny kot! :))) szuka DS

Misiu postarał się, żeby przyszły domek nie przeraził się jego serduchem. a jak idzie ulepszanie jego.. hm.. podskórnej tkanki tłuszczowej? ruszyło coś w tym kierunku? :)
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Wto lut 14, 2012 17:19 Re: Mis&Marcel(*)s15Miś -ależ to jest fajny kot! :))) szuka DS

Jak tam Misiu zaczął się odzywać :D
joanna3113

Post » Wto lut 14, 2012 18:50 Re: Mis&Marcel(*)s15Miś -ależ to jest fajny kot! :))) szuka DS

Wszystkim kotowatym najsłodsze buziaki walentynkowe !!!

...................................................................Obrazek
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto lut 14, 2012 23:15 Re: Mis&Marcel(*)s15Miś -ależ to jest fajny kot! :))) szuka DS

turkusowa pisze: a jak idzie ulepszanie jego.. hm.. podskórnej tkanki tłuszczowej? ruszyło coś w tym kierunku? :)

No w tej kwestii Miś uparcie trzyma wagę 3,60kg. Ostatnio jak się ważyliśmy to patrząc na wagę błagalnym wzrokiem spojrzałam na Misia, aby to on jednak przybrał a nie... :mrgreen: ale potem sobie uświadomiłam, że to wszystko przez długie kozaki :ryk: :ryk: :ryk: NA PEWNO! :mrgreen: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Wto lut 14, 2012 23:17 Re: Mis&Marcel(*)s15Miś -ależ to jest fajny kot! :))) szuka DS

Dzisiaj zadzwoniłam do lecznicy - Miś ma bardzo podobne wyniki morfologii i biochemii, czyli podwyższone leukocyty oraz mocznik ciutkę niższy bo 108 a wcześniej miał 116, natomiast kreatynina 1,2. Nie rozmawiałam z wetką, ale wydaje mi sie, że on już tak będzie miał, a leukocyty mogą być efektem stanu zapalnego w pysiu.
Generalnie skoro jest podobnie do tego co było to znaczy że jest git. Oczywiście będę rozmawiać z wetką na temat tych wyników i dam znać. :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Wto lut 14, 2012 23:22 Re: Mis&Marcel(*)s15Miś -ależ to jest fajny kot! :))) szuka DS

joanna3113 pisze:Jak tam Misiu zaczął się odzywać :D

A teraz trochę walentynkowo.... :wink: :love: :love: :love: :love: :love: :love:
Nie będzie fotki tylko pewna nowość, ktora się zdarzyła już dwa razy. Mamy taki rytuał z kotami, ze bawię się z nimi w łózku chwilę piórkami na patyku. Ostatnio bawiłam się na leżąco - Miś prawie przy mnie, leżał na grzbiecie, łapkami polował na piorka, po czym tak bardzo delikatnie zaczęłam go głaskać po łebku, a on to przyjmował, leżał prawie kolo mojej głowy.... trwało to kilka minut, Miś na grzbiecie, cichutko nawet mruczał, łapki połozone spokojnie...po czym tak jakby sie zorientował, ze się zagalopował w swoim braku czujności, wstawał i uciekał, ale wcale nie w popłochu :wink: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Wto lut 14, 2012 23:26 Re: Mis&Marcel(*)s15Miś -ależ to jest fajny kot! :))) szuka DS

Marzenia11 pisze:No w tej kwestii Miś uparcie trzyma wagę 3,60kg. Ostatnio jak się ważyliśmy to patrząc na wagę błagalnym wzrokiem spojrzałam na Misia, aby to on jednak przybrał a nie... :mrgreen: ale potem sobie uświadomiłam, że to wszystko przez długie kozaki :ryk: :ryk: :ryk: NA PEWNO! :mrgreen: :ok: :ok: :ok:

Miś chodzi w kozakach? 8O :kotek: To taki klasyczny kot w butach znaczy, tak? Nawet podobny :mrgreen:

Obrazek Obrazek

Adam
aburacze

[poprzednia][następna]