PAKT CZAROWNIC XXIII

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 07, 2011 13:34 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

jozefina1970 pisze:Dziewczyny, w kocim ABC nie wiedziałam, gdzie to zamieścić, skopiuje ze swojego wątku:
"Słuchajcie, tylko nie krzyczcie :mrgreen:
Czy, jak jest ciepło a wieje to kotu może się zrobić zapalenie ucha? Robi się kotom zapalenie ucha? A jak się robi to jak to stwierdzić? Czy lepiej zabrać ją z okna?"
Wiecie coś na ten temat? w googlach nie znalazłam

To jest prawda. Mam takiego wrażliwca w domu, co zawsze przy pierwszych "dłuższych wietrzeniach" wiosennych przeziębia się i/lub ma zapalenie ucha. Widać, że kotu coś nie pasuje - trzęsie głową, próbuje coś wydrapać (wyjąć) z ucha. Ucho w środku robi się "brudne", można czyścić codziennie, a ono wygląda jak brudne. Jeśli zobaczymy to na wczesnym etapie leczymy go sami czyszcząc mu uszy 2 razy dziennie złotem, a jeśli się zgapimy to trzeba iść do weta po kropelki. Ponoć to jest zaraźliwe, ale u nas nigdy inny kot się nie zaraził.

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Czw kwi 07, 2011 13:39 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

mmk pisze:
jozefina1970 pisze:Dziewczyny, w kocim ABC nie wiedziałam, gdzie to zamieścić, skopiuje ze swojego wątku:
"Słuchajcie, tylko nie krzyczcie :mrgreen:
Czy, jak jest ciepło a wieje to kotu może się zrobić zapalenie ucha? Robi się kotom zapalenie ucha? A jak się robi to jak to stwierdzić? Czy lepiej zabrać ją z okna?"
Wiecie coś na ten temat? w googlach nie znalazłam

To jest prawda. Mam takiego wrażliwca w domu, co zawsze przy pierwszych "dłuższych wietrzeniach" wiosennych przeziębia się i/lub ma zapalenie ucha. Widać, że kotu coś nie pasuje - trzęsie głową, próbuje coś wydrapać (wyjąć) z ucha. Ucho w środku robi się "brudne", można czyścić codziennie, a ono wygląda jak brudne. Jeśli zobaczymy to na wczesnym etapie leczymy go sami czyszcząc mu uszy 2 razy dziennie złotem, a jeśli się zgapimy to trzeba iść do weta po kropelki. Ponoć to jest zaraźliwe, ale u nas nigdy inny kot się nie zaraził.

Cholera!
Dzięki mmk, będę obserwować.
Złotem? Jak złotem? Pocieramy złotem tak jak przy jęczmieniu?

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Czw kwi 07, 2011 13:44 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Złotem nanokoloidalnym :lol: Takim w płynie :wink: Na patyczek albo wacik i czyścimy... Kiedyś robiliśmy srebrem, ale zdaniem weta złoto lepiej działa na koty :wink:

mmk

Post » Czw kwi 07, 2011 13:47 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

mmk pisze:Złotem nanokoloidalnym :lol: Takim w płynie :wink: Na patyczek albo wacik i czyścimy... Kiedyś robiliśmy srebrem, ale zdaniem weta złoto lepiej działa na koty :wink:

Aaa :oops: kupię to w aptece?

jozefina1970

Post » Czw kwi 07, 2011 13:48 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

jozefina1970 pisze: w zasadzie tez powinnam być zbanowana - nie robię tutaj nic konkretnego tylko gadam i od czasu do czasu panikuje :evil: :-(

O tym samym pomyślałam :roll: Może lepiej bloga pisać a z miau dać sobie spokój? Bo tak na prawdę przychodzę tu pogadać i pokazać koty ludziom, którzy mają siłę je oglądać :wink:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Czw kwi 07, 2011 13:50 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Mam dokładnie to samo uczucie. Przychodzę, pogadam i idę. Nijakiej pomocy.
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Czw kwi 07, 2011 13:51 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

babajaga pisze:Mam dokładnie to samo uczucie. Przychodzę, pogadam i idę. Nijakiej pomocy.

O nie babajago, ty jeszcze bazarki montujesz a ja najwyżej czasem coś kupię..... :oops:
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Czw kwi 07, 2011 13:52 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

shira3 pisze:
babajaga pisze:Mam dokładnie to samo uczucie. Przychodzę, pogadam i idę. Nijakiej pomocy.

O nie babajago, ty jeszcze bazarki montujesz a ja najwyżej czasem coś kupię..... :oops:

Dokładnie...

jozefina1970

Post » Czw kwi 07, 2011 13:53 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

To znaczy, że co?
Że za mało ideowe i uduchowione jesteśmy?
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw kwi 07, 2011 13:54 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

AYO pisze:To znaczy, że co?

A, nie wiem :evil:
Ja tylko ględzę :evil:

jozefina1970

Post » Czw kwi 07, 2011 13:55 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Przestańcie z tym banowaniem! :evil:

jozefina1970 pisze:
mmk pisze:Złotem nanokoloidalnym :lol: Takim w płynie :wink: Na patyczek albo wacik i czyścimy... Kiedyś robiliśmy srebrem, ale zdaniem weta złoto lepiej działa na koty :wink:

Aaa :oops: kupię to w aptece?

Nie wiem, może tak. Może w sklepach zielarskich. Na allegro jest na pewno.

A zresztą nie ma co panikować - zobaczysz jeśli coś zacznie się dziać. Nie ma co martwić się na zapas.

Powinnam od razu napisać, że chodzi mi o nanokoloidy, przepraszam. Napisałam tak, jak między sobą w domu mówimy, a przecież nie każdy musi znać nanokoloidy :oops:

mmk

Post » Czw kwi 07, 2011 13:55 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

AYO pisze:To znaczy, że co?

Że za dużo uduchowione.... :roll: nie na temat za to :twisted:
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Czw kwi 07, 2011 13:56 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

babajaga pisze:Poddaje się. Pesel dobry, wszystko ok ale mnie system nie chce. Z TŻ'owego kompa kiedy on chciał nas spisać ten sam kłopot. Trudno. Niech się ktoś do mnie pofatyguje. I NA PEWNO NIE POSPRZĄTAM!

Kochana, wczoraj miałam dokładnie to samo, wściekałam się straszliwie, po kwadransie doszłam do wniosku, że spróbuję zamiast Opery użyć IE - poszło od razu. Stawiam na tego typu problem :)

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Czw kwi 07, 2011 13:58 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

mmk pisze:Powinnam od razu napisać, że chodzi mi o nanokoloidy, przepraszam. Napisałam tak, jak między sobą w domu mówimy, a przecież nie każdy musi znać nanokoloidy :oops:

No, co Ty, za co przepraszasz 8O - ja znam ale ze srebrem, nie miałam pojęcia, że złoto też jest :oops:
mmk pisze:A zresztą nie ma co panikować - zobaczysz jeśli coś zacznie się dziać. Nie ma co martwić się na zapas.

Leczyłyśmy niedawno drożdżaki, miała takie właśnie brudne a teraz znowu od paru dni widzę, że chyba znowu się po uszku drapie... Cholera, niepotrzebnie ją dzisiaj wypuszczałam na ten wiatr ale jest naprawdę bardzo ciepło. A marudziła mi od rana: puszczaj i puszczaj :evil:
Ostatnio edytowano Czw kwi 07, 2011 13:58 przez jozefina1970, łącznie edytowano 1 raz

jozefina1970

Post » Czw kwi 07, 2011 13:58 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Hej wróciłam

Zdrowa to już nie będę
Ale jak nie będzie gorzej to będzie wspaniale ...... :ok:
Cieszę się z tego co jest :ok:
A jak się ciut poprawi to będę skakać ze szczęścia ... :1luvu:

Ktoś mi ukradł hemoglobinę i hematokryt ........ 8)
Mam gustownie spuchnięta i w różnych kolorach dłoń bo pipipipi pani pielęgniarka nie umiała pobrać krwi ......

Powiedziałam jej jak krowie na rowie że mam niskie ciśnienie ( 90/60 ) i mega zrosty chemia i sepsa zrobiły swoje ....
Zamiast iść po kogoś bardziej doświadczonego to się uparła i już ........

Serdecznie Wam dziękuję za dobre słowa ....... :1luvu: :1luvu: :ok:

Dolabra z chęcią przyjmę wszelkie fanty bazarkowe ...... :1luvu: :1luvu:
Aaaaaaaa doszły beagle ??

Dziunia przecieka i to bardzo ......
We wtorek i w środę zbieramy mocz do badania potem próbka wędruje do Niemiec i coś więcej będziemy wiedzieć ......
Jeszcze musimy wykonać test obciążenie deksametazonem i panel tarczycowy .....
Ale to później bo muszę długi zmniejszyć .......

Siedzę w necie i szukam ofert pokoi do wynajęcia i garsonier ale ceny .......... :cry:

No nic damy radę :ok:
Bo trza być twardym a a nie miętkim .....
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

[poprzednia][następna]