Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 02, 2011 19:46 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Przekaż nam 1% ! - str.52

Pan Kropka już w nowym domku :ok: mamy nadzieje, ze do dwóch razy sztuka :D zamieszkał z 12-letnim kocurkiem, oby się szybko zadomowil jak u mnie i zaprzyjaźnił z nowym towarzyszem. Mojej Cassandrze chyba jest trochę smutno, bo miała kumpla od gonitw, chodzi po domu i go szuka, zagląda we wszystkie konty i miauczy:( natomiast Hebe jest zadowolona, ze już jej żaden mały gnom nie męczy i nie skacze po głowie(dosłownie:)) Czekamy na wieści i zdjęcia z nowego domu.

moorland

Od: Pon cze 22, 2009 12:26

Post » Nie kwi 03, 2011 11:38 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Pilne DT-koty w depresji :(

Trzymam kciuki za P. Kropeczkę!
-----------------------------------

Grafik 28.03-03.04

PKP
pn. - Ori (stały dyżur)
wt. - kasia_5000
śr. - Polanka
czw. - MartaK
pt. - Jarka (stały dyżur)
sob. - merka_85 (stały dyżur)
ndz. - Polanka (stały dyżur)

Składowa

pn. - Ori (stały dyżur)
wt. - kasia_5000
śr. -
czw. MartaK
pt. -
sob. - kasia_5000
ndz. - kasia_5000

Byłam wczoraj na Składowej nakarmić koty.
Koło "kamiennego kręgu" stawiła się ósemka głodomorów.
Koło budek - tylko jeden/a.
Koło budek były dwie miseczki pełne jedzenia.
To chyba jednak nie jest dobre miejsce do karmienia.
Zostawiajmy tutaj tylko trochę dla tego czarnego kotka, a resztę na tym kamieniu, tam gdzie Ori zostawiła miseczki - to jest tylko kawałeczek dalej, ale koty wyraźniej wolą tamto miejsce.
Tam jedzenie znika błyskawicznie, a koło budek marnuje się.

No i od razu grafik na nast. tydz.
Grafik 04.04-10.04

PKP
pn. - Ori (stały dyżur)
wt. -
śr. -
czw. - kasia_5000 (+ p. Kasia P. (były TDT Milo))
pt. - Jarka (stały dyżur)
sob. - merka_85 (stały dyżur)
ndz. - Polanka (stały dyżur)

Składowa

pn. - Ori (stały dyżur)
wt. -
śr. -
czw. - kasia_5000 (+ p. Kasia P. (były TDT Milo))
pt. -
sob. -
ndz. -

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Nie kwi 03, 2011 20:04 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Przekaż nam 1% ! - str.52

OK :ok:

Ori

Od: Czw sty 13, 2011 23:11

Post » Nie kwi 03, 2011 21:21 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Przekaż nam 1% ! - str.52

Zgłosiłam nas do wewnętrznej ankiety miau na kandydata do Krakvetu :arrow: viewtopic.php?f=1&t=126100&p=7311922#p7311922
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pon kwi 04, 2011 12:56 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Przekaż nam 1% ! - str.52

Szukam chętnych do nakarmienia jutro "dworcowych i składowych" Sierściuszków.

kasia_5000

Post » Pon kwi 04, 2011 13:45 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Przekaż nam 1% ! - str.52

itaka pisze:Zgłosiłam nas do wewnętrznej ankiety miau na kandydata do Krakvetu :arrow: viewtopic.php?f=1&t=126100&p=7311922#p7311922

Super, dziekujemy!! :ok:
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Pon kwi 04, 2011 13:52 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Pilne DT-koty w depresji :(

kasia_5000 pisze:
[...]

Zostawiajmy tutaj tylko trochę dla tego czarnego kotka, a resztę na tym kamieniu, tam gdzie Ori zostawiła miseczki - to jest tylko kawałeczek dalej, ale koty wyraźniej wolą tamto miejsce.

[...]

Przepraszam od razu za skrócenie posta.
Bardzo rzadko teraz bywam na forum i rzadko bywam w biurze, więc nawet nie wpisuję się do grafiku, ale nawet jeśłi nie ma mnie na Składowej to proszę, żeby ktoś z biura podszedł i dołożył coś kotom. Dlatego czasami jedzenie się nawet dubluje.
W tym tygodniu też mam podobną sytuację. Zawsze stawiamy koło budek - wieczorem, najwcześniej koło 20stej i później i zawsze pojawia się więcej kotów: dwa czarnuszki z białymi skarpetkami, dwa całe czarnuszki, biały z czarnym ogonem i krówcia biało-szara.
Proszę na PW o info o jakie kamienie chodzi? Bo nic nie zauważyłam.

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

Post » Pon kwi 04, 2011 14:15 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Przekaż nam 1% ! - str.52

Jedzonko było dziś na mokro ;) Trochę padało, więc wszystkie koty siedziały w budkach :D do czasu jak zobaczyły, że to "jedzonko idzie" ;) Na łączce - 10, Graciarnia - 2, na Składowej nie mam szczęścia - 2 dzikuski tylko, kotka przy domkach żadnego, te dwa przy "kamiennym kręgu" i tam też zostawiłam większość karmy.
I jeszcze - biała kotka wydawała mi się dziś szczuplejsza (może złudzenie) i bardzo trzymała się domku (po lewej przy karmiku), obserwujcie proszę czy tylko coś mi się wydawało...

A kogo teraz mamy jeszcze w piwniczce i jak poszło na łapance ?

Ori

Od: Czw sty 13, 2011 23:11

Post » Pon kwi 04, 2011 15:32 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Pilne DT-koty w depresji :(

koconek pisze:
kasia_5000 pisze:
[...]

[...]

Przepraszam od razu za skrócenie posta.
Bardzo rzadko teraz bywam na forum i rzadko bywam w biurze, więc nawet nie wpisuję się do grafiku, ale nawet jeśłi nie ma mnie na Składowej to proszę, żeby ktoś z biura podszedł i dołożył coś kotom. Dlatego czasami jedzenie się nawet dubluje.
W tym tygodniu też mam podobną sytuację. Zawsze stawiamy koło budek - wieczorem, najwcześniej koło 20stej i później i zawsze pojawia się więcej kotów: dwa czarnuszki z białymi skarpetkami, dwa całe czarnuszki, biały z czarnym ogonem i krówcia biało-szara.
Proszę na PW o info o jakie kamienie chodzi? Bo nic nie zauważyłam.

Dziękuję Aniu!
Ja myślałam, że to jedzenie zostaje sprzed kilku dni, a skoro jest dokładane, a nawet dublowane, to pewnie dlatego zostaje ;)
Info odnośnie kamieni za chwilę wyślę na pw.

kasia_5000

Post » Pon kwi 04, 2011 15:38 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Przekaż nam 1% ! - str.52

Ori pisze:Jedzonko było dziś na mokro ;) Trochę padało, więc wszystkie koty siedziały w budkach :D do czasu jak zobaczyły, że to "jedzonko idzie" ;) Na łączce - 10, Graciarnia - 2, na Składowej nie mam szczęścia - 2 dzikuski tylko, kotka przy domkach żadnego, te dwa przy "kamiennym kręgu" i tam też zostawiłam większość karmy.
I jeszcze - biała kotka wydawała mi się dziś szczuplejsza (może złudzenie) i bardzo trzymała się domku (po lewej przy karmiku), obserwujcie proszę czy tylko coś mi się wydawało...

A kogo teraz mamy jeszcze w piwniczce i jak poszło na łapance ?

Jak będę w czwartek, to przyjrzę się dokładnie.
Oby Ci się tylko wydawało...

Co do piwniczki - jest tam jeden super miziasty kotek, którego przyniosła Pani, która zawiaduje piwniczką.
Jest słodki, pewnie pojedzie do kastracji razem z pozostałą czwórką z Wildy.
A ta czwórka to dwa kocurki (złapane przez merka_85 i mnie) oraz dwie kotki złapane już przez samą merka_85.
Jutro chyba będą mieć zabiegi.

Milo jest u mnie na DT, Pan Poważny jeszcze u Eweliny, Drago u Etki.
Szukamy dla nich DS.
Dla kotów z piwniczki też będziemy szukać.
Tutaj ich wątek:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=126207

kasia_5000

Post » Pon kwi 04, 2011 19:42 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Przekaż nam 1% ! - str.52

Hej, Pan Kropeczka właśnie pojawił się na UnitedCats i można go wirtualnie głaskać :D
http://www.unitedcats.com/pl/cat/mrdotpankropeczka449
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Pon kwi 04, 2011 19:55 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Przekaż nam 1% ! - str.52

Jarka pisze:Hej, Pan Kropeczka właśnie pojawił się na UnitedCats i można go wirtualnie głaskać :D

Slodki jak zawsze :1luvu: . Swoja droga fajna ta strona chyba sie zarejestruje.
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Pon kwi 04, 2011 20:10 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Przekaż nam 1% ! - str.52

Hmm koci facebook? Mr Dot ma tylko 9 znajomych :( Na pewno jest mu przykro!
Obrazek

Polanka

Od: Pon lis 01, 2010 18:45

Post » Pon kwi 04, 2011 20:13 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Przekaż nam 1% ! - str.52

skwareek pisze:
Jarka pisze:Hej, Pan Kropeczka właśnie pojawił się na UnitedCats i można go wirtualnie głaskać :D

Slodki jak zawsze :1luvu: . Swoja droga fajna ta strona chyba sie zarejestruje.

Portal właśnie się "podźwignął" po przejściowych problemach z właścicielem, jeszcze nie wszystko działa jak należy, ale na pewno już wkrótce będzie grało na 100%.
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Pon kwi 04, 2011 20:25 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Przekaż nam 1% ! - str.52

Przelałam 33 zł za bazarek - na kolczyki skusiła się KatjaGda :)
Obrazek Obrazek Obrazek

alveaenerle

Od: Śro lis 10, 2010 19:20

[poprzednia][następna]