PJD-Operacja ZABIEG! bezdomność - cel - PAL! 128!:D

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 17, 2011 10:29 Re: PJD-Operacja ZABIEG! w natarciu: 120:)

chciałabym się Was poradzić- odpowiedziałam na ogłoszenie w sprawie kociaków z lotniska, namawiałam na kastrację i dostałam odpowiedź:

Z kotami jest problem, poniewaz nie moge ich wywiezc na szczepienie i na zabieg i z powrotem wprowadzic na lotnisko. Przepisy zabraniaja. (...) Koty sa dokarmiane przez pracujace osoby przy wieży - niestety sa gonione przez starsze osobniki.... zle wrozy na zime, nie maja "swojej kryjówki"

Macie pomysł, jak to obejść, z kim rozmawiać? Pisałam o Promonvecie, ale to półśrodek...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw lis 17, 2011 12:35 Re: PJD-Operacja ZABIEG! w natarciu: 120:)

Szczerze mówiąc dla mnie sytuacja jest niejasna, trudno ocenić, czy rzeczywiście nie można ich z powrotem wprowadzić - jeśli kot zna swój teren, to przecież sam przejdzie np. 50 metrów do kryjówki (nie trzeba go wnosić na wieżę ;) ). Poza tym, skoro sytuacja jest jasna i koty tam są tak czy siak, to można to uzgodnić.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Czw lis 17, 2011 13:40 Re: PJD-Operacja ZABIEG! w natarciu: 120:)

ryśka pisze:Szczerze mówiąc dla mnie sytuacja jest niejasna, trudno ocenić, czy rzeczywiście nie można ich z powrotem wprowadzić - jeśli kot zna swój teren, to przecież sam przejdzie np. 50 metrów do kryjówki (nie trzeba go wnosić na wieżę ;) ). Poza tym, skoro sytuacja jest jasna i koty tam są tak czy siak, to można to uzgodnić.

P. Ania twierdzi, że administracji nie zależy na zwierzętach, sarny są natychmiast odstrzelane. Nie ma za bardzo pomysłu, do kogo się zwrócić, żeby jeszcze nie pogorszyć sytuacji...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Czw lis 17, 2011 13:49 Re: PJD-Operacja ZABIEG! w natarciu: 120:)

Rozumiem, jednak mamy za mało danych, by to właściwie ocenić - ja bym pewnie wyniosła koty, a potem je "wpuściła" nie wnosząc oficjalnie. No ale, jak piszę, nie znam uwarunkowań, nie wiem na ile to w ogóle realne.
Obrazek

ryśka

Post » Nie lis 20, 2011 22:09 Re: PJD-Operacja ZABIEG! w natarciu: 120:)

Starchurka dzisiaj łapie kolejne koty - a w tym tygodniu na zabiegi szykują się Maitai, Mojito i Malibu. Bardzo przydałyby się nam dodatkowe środki...

Zwłaszcze że już wiemy, że niedługo będziemy prawdopodobnie łapać i sterylizować grupę kotów z rejonu AGH. Lancety bardzo pilnie potrzebne!
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Pon lis 21, 2011 20:54 Re: PJD-Operacja ZABIEG! w natarciu: 120:)

Dzisiaj zostały wykastrowane dwa PaJDotki, Malibu i Mojito. Powoli zbierają się po zabiegu :ok:
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Wto lis 22, 2011 14:58 Re: PJD-Operacja ZABIEG! w natarciu: 120:)

luelka pisze:Starchurka dzisiaj łapie kolejne koty - a w tym tygodniu na zabiegi szykują się Maitai, Mojito i Malibu. Bardzo przydałyby się nam dodatkowe środki...

Zwłaszcze że już wiemy, że niedługo będziemy prawdopodobnie łapać i sterylizować grupę kotów z rejonu AGH. Lancety bardzo pilnie potrzebne!

Majtek po kastracji i tak jakby... przed. Okazało się, że jest wnętrem, to znaczy jedno jajko nie raczyło zstąpić do moszny. "Najlepsze" jest to, że nie wiadomo dobrze, gdzie go szukać. W kanale pachwinowym - brak, więc musi być, o ile się rozwinęło, w jamie brzusznej. Na razie młody jest bez jednego klejnotu... może już tak zostanie.

Przedwczoraj złapałyśmy z Paulą_t kota. Wiązało się to z przekomiczną rozmową z panią karmicielką (serdecznie się ubawiłyśmy). Cokolwiek dziwnie było... jeszcze nie wiadomo, kto zacz, ten kot, bo nie miałam czasu na przewiezienie go na zabieg :(.

Młody/a jest za to piękniasty/a i czarny/a ;D.

Mam też dla Was zdjęcia młodziutkiej rekonwalescentki, która właśnie kończy turnus posterylizacyjny u mnie (w najbliższych dniach), po sterylizacji, która odbyła się 15 listopada :).

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Czw lis 24, 2011 10:20 Re: PJD-Operacja ZABIEG! w natarciu: 120:)

ryśka pisze:Rozumiem, jednak mamy za mało danych, by to właściwie ocenić - ja bym pewnie wyniosła koty, a potem je "wpuściła" nie wnosząc oficjalnie. No ale, jak piszę, nie znam uwarunkowań, nie wiem na ile to w ogóle realne.

OK, dzięki, zawsze to jakiś pomysł- moim skromnym zdaniem bardzo dobry :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Wto lis 29, 2011 0:06 Re: PJD-Operacja ZABIEG! w natarciu: 120:)

Dzisiaj wysterylizowana została kolejna wolnożyjąca kotka. Zabieg przebiegł bez komplikacji, a ja po raz pierwszy w życiu miałam okazję asystować przy ciachaniu kotki :D

Teraz już koteczka jest wybudzona z narkozy i odpoczywa. Zdjęcia wrzucę jutro, bo dzisiaj było zbyt kiepskie światło, żeby cokolwiek wyszło.

grzanka.ch

Od: Pt sie 06, 2010 21:44

Post » Wto lis 29, 2011 15:43 Re: PJD-Operacja ZABIEG! w natarciu: 120:)

Czekamy na zdjęcie i historię :) :ok: :ok:
Obrazek

ryśka

Post » Wto lis 29, 2011 16:02 Re: PJD-Operacja ZABIEG! w natarciu: 120:)

Kicia jeszcze przed zabiegiem:
Obrazek
Ex-PaJDotki: Betka Obrazek i Snake ObrazekObrazek Obrazek

foczka.skoczka

Od: Sob lut 27, 2010 14:55

Post » Wto lis 29, 2011 16:51 Re: PJD-Operacja ZABIEG! w natarciu: 120:)

foczka.skoczka - dziękuję za wrzucenie zdjęcia! Ja dzisiaj próbowałam jej zrobić jakąś fotkę, ale mi znowu nie wyszła. Twoja jest dużo lepsza :)

Co do historii, to kotka jest z ulicy Nowohuckiej i została złapana przez Stachurkę i Paulę_t już w ubiegłą niedzielę. Kicia jest dorosła, zdrowa, waży 2800 kg, przy okazji zabiegu została odpchlona.
Podczas tygodnia, jaki spędziła pod opieką Fundacji, okazało się, że jest oswojona. Mruczała nawet podczas badania u weterynarza! Dlatego - jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem, chciałabym ją wziąć do siebie i poszukać jej domu :)

grzanka.ch

Post » Wto lis 29, 2011 16:58 Re: PJD-Operacja ZABIEG! w natarciu: 120:)

Jaka szczęściara z niej. Grzanko :1luvu:
Obrazek

ryśka

Post » Wto lis 29, 2011 17:07 Re: PJD-Operacja ZABIEG! w natarciu: 120:)

Po prostu nie mam serca jej wypuszczać znowu na to zimno, jak ona ciągle mruczy, a ja mam miejsce akurat, bo Rumcajs poszedł do nowego domu :)

Poza tym przelałam dzisiaj 120 zł z bazarku cypryjskiego :piwa:

grzanka.ch

Post » Wto lis 29, 2011 17:41 Re: PJD-Operacja ZABIEG! w natarciu: 120:)

Mały błędzik:ona jest z Kurdwanowa, nie z Nowohuckiej:)

paula_t

Od: Pt sie 12, 2011 17:26

[poprzednia][następna]