Gibutkowa pisze:Jak coś źle działa to TAK trzeba to zlikwidować lub naprawić o ile jest chęć naprawienia, a takiej nie widzę, szczególnie że brak jakiegokolwiek kontaktu, to jak można "rozmawiać"? I nie porównuj schronisk z fundacjami, bo to są odrębne instytucje, inaczej zarządzane i wierz mi źle działające schroniska także z inicjatywy publicznej są zamykane lub ich kadra jest wymieniana i dokładnie tak samo należy postępować ze źle działającymi fundacjami i innymi instytucjami publicznymi. Niestety bardzo często to właśnie w rękach samych ludzi leży prostowanie tego typu spraw bo często odpowiednie władze nie mają możliwości lub nie chcą się tym zająć (z rożnych powodów). Jedno mnie dziwi - zajmujesz bardzo rygorystycznie stanowisko a sama twierdzisz ze sprawy nie znasz. Jesli tak Cie to bulwersuje to zadaj sobie trud poznania sprawy i wtedy stań w obronie fundacji. Ale miej podstawy bo to działa w obydwie strony. A utrzymywać coś co działa niewłaściwie dla samej idei istnienia tego typu instytucji mija się z celem którym jest poprawa bytu zwierząt. Nie dorabiajmy ideologii do czegoś co nie ma racji bytu i co jest sprzeczne z ideą istnienia tego typu instytucji. Nazwijmy rzeczy po imieniu - wypuszczenie kotów na tzw. "wolność", te obskurne baraki i to "jedzenie" dla kotów to SKANDAL i bestialstwo, to nie ma nic wspólnego z fundacja pro-zwierzęcą. Proste i logiczne jak 2+2. O czym my w ogóle rozmawiamy? Bo dla mnie instytucja która w ten sposób postępuje NIE JEST fundacja pro-zwierzęcą tylko jakąś wielka pomyłką!
Gibutkowa
Problem w tym, że te opinie trzeba jeszcze udowodnić, każdemu zdarzają się pomyłki, czy błędy, tu nikt poza sprawą kotek, ocenionych przez fundacje jako dzikie (prawnie czy nie, o stronę prawną nie zadbały osoby wydające kotki), a przez resztę tu piszących, jako do oswojenia i wielu 'łapiących za serce opisów' też medialnych, jak karma wyłożona na bruk czy komórka (założę się ze wiele dzikich kotów dokarmianych przez inne fundacje żyje w takich warunkach- widziałam i na miau takie zdjęcia) nic jeszcze tej Fundacji nie UDOWODNIŁ
To Tyle.

Życzę powodzenia