Migi i Gaspar- rzep i przytulanka. Koniec cz I. Nowy wątek

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 20, 2009 18:14

Gaspar: ja wciąż czekam... :!:

Obrazek
Wokół mnie było mnóstwo, mnóstwo kotów, całe dziesiątki. Małe, duże, zdrowe, chore, ładne, mniej urodziwe (choć moje tymczasowe uważają, że nie ma brzydkich kotów), łagodne i dzikie. Było nas całe stado, a jednak doskwierała nam samotność. Byłem jak taka samotna wysepka pośrodku oceanu. Oceanu kotów, bólu i pustki. Łączyło nas jedno, mieliśmy jeden cel: iść po pomoc. Wszyscy razem zmobilizowaliśmy się i zawołaliśmy pomoc. Nasz płacz, apel usłyszały poznańskie anioły. I już nie byliśmy sami.

Obrazek
Trafiłem do miejsca zwanego domkiem tymczasowym. Tam mili ludzie zajęli się leczeniem moich oczek, wyczyścili uszy, wyczesali, wyleczyli i pokazali na nowo, że człowiek to jednak jest fajny. Teraz jestem już prawie zdrowy, moje oczka to nie są już zaklejone szparki lecz wyraziste jakby oliwki. Jeszcze czeka mnie coś związanego z myciem zabków. Nie wiem na czym to polega, ale napewno ma to na celu mi pomóc...

Obrazek
Teraz jestem Gasparem, tym z przed telewizora, wylegującym się na kanapie. Jest mi tu dobrze, mam mnóstwo mizianek- czyli tego o czym marzyłem całe życie. Wiem, że nie braknie mi już jedzonka, miłości- o co stale musiałem rywalizować w 'piekle' z którego pochodzę. Ja wiem, że jest tysiąc innych podobnych do mnie pingwinków jak ja, ale...

Obrazek
Nie ma drugiego takiego jak ja. Wkoncu Gaspar z przed telewizora jest tylko jeden. Żaden inny kot nie lubi tak bardzo oglądać w11 czy fimów dokumentalnych. Żaden inny kot nie będzie tak chętnie towarzyszył Ci w domowych zajęciach. Spójrz na te zdjęcia i powiedz czy nie jestem naprawdę fajnym kotem? Mam śliczne pingwinkowe futerko, piekne oczka, białe skarpetki i brzuszek.

Obrazek
Tak bardzo kocham ludzi. Czas aby ktoś pokochał mnie...
Ja czekam w DT u Korciaczek, w Tychach. To nie daleko Katowic, jeśli miałbyś problem trafić- ja cię pokieruje. Zrobię wszystko, abyś po mnie przyjchał. Nie ważne jak daleko mieszkasz- przecież najważniejsza jest Twoja miłość do mnie, a nie dzielące nas kilometry. Pokochaj mnie. Nie potrzeba mi wiele, choć moje tymczasowe zadbają o to abyś spełnij odpowiednie warunki, abym miał wszystko co potrzebne jest kotu. Dla mnie najważniejszy jest człowiek i to jego szukam, a nie super drapaka i iluś tam zabwek. Co mi po zabawkach jeśli nie będzie ich trzymał człowiek? Ja chcę miec tylko lub aż Swojego Ludzia !!!

Obrazek
Pamiętaj, ja czekam każdego dnia. Trochę jestem juz zmęczony, narazie pójdę sie zdrzemnąć, będę o Tobie śnił. Zaraz oddam głos Migusi. Twój Gaspi.

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Szukamy domku dla Gasparka
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Sob cze 20, 2009 18:23

Obrazek

w poszukiwaniu domków...

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Sob cze 20, 2009 19:46

Domku odezwij się......
Dobrej nocy Gasparku :D
Obrazek

Mruczka78

Od: Nie sie 17, 2008 19:58

Post » Sob cze 20, 2009 20:35

Piękna opowieść, pięknie ilustrowana :D

Domku Gaspara, nie każ dłużnej na siebie czekać....
Obrazek Obrazek

Babett_B

Od: Pon lut 02, 2009 19:50

Post » Sob cze 20, 2009 21:10

Obrazek

Obrazek[/quote]

Zdjęcia jak zwykle cudowne - :D

Filuś i Benuś przesyłają serdeczne życzenia urodzinowe a ja się dotaczam :D
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Sob cze 20, 2009 21:11

Gasparkowych fotek ciąg dalszy :kitty:

Obrazek
Witaj ponownie domku...

Obrazek
Jestem już trochę zmęczony, więc pozwól że tylko wkleję moje zdjęcia i szybciutko oddam głos Migotce...

Obrazek
Taaaki jestem piękny.

Obrazek

Obrazek
Tu ja i kuwetka, z którą próbuje dojść do porozumienia...

Obrazek

Gaspar właśnie śpi na kolanach. Zrobił się z niego niesamowity miziak, choć obych wciąż się boi. Pzred chwilą w odwiedziny do Migusi i Gaspiego przyszła Justa&Zwierzaki. Migu wygłasakała bez problemu (choć ujawniła drugie swe oblicze), ale Gasparek troszkę się pzrestarszył. On po prostu potrzebuje czasu na zaufanie, potem gawarntowane że jak pokocha to całym swoim serduchem !!! :D
Zaraz głos przejmie Migusia
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Post » Sob cze 20, 2009 21:18

izydorka pisze:Obrazek

w poszukiwaniu domków...

duuuuuuuuze hop :)

opowiesci jak zwykle kapitalne! Macie talnet, dziewczyny! :)

PS.Tak z innej beczki: jak wstawiac w postach gify? Jesli ktos potrafi to wytlumaczyc nawet jak dziecku, najprosciej, to prosze o rady na pw, by nie zasmiecac watkow :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Sob cze 20, 2009 21:24

Migotkowe poszukiwania domku :D

Obrazek
Jestem Migotka, dla przyjaciół Migu Magu, więc śmiało mozecie do mnie tak mówić. Mam dwa latka, ale to już wiecie. Szukam domku, ale to też już wiecie. Znacie moją historię, chyba nie muszę jej już opowiadać. Miałam wiele szczęścia, nie zaznałam tyle złego w życiu z eksmitek Gaspar. Byłam w schronisku, gdzie opiekowała się mną Ania. Bardzo ją lubiłam i lubią dalej. Teraz jestem w domku tymczasowym i szuka stałego.

Obrazek
Kocham ludzi, uwielbiam mizianki, ale swój charakter też mam. Potrafię delikatnie drapnąc lub dziabnąć, w końcu jestem damą. Nazywają mnie cukiereczkiem z cytrynką. Jestem chyba słodko-kwaśna. Ale moje tymczasowe mowią, że jestem przez to jeszcze słodsza i mają ze mną ubaw. Cóż, jestem panną z charakterkiem...

Obrazek
Co mogę jeszcze powiedzieć? Dzisiaj byłam trochę niedobra, pogoniłam Korę- tą dużą co potrafi szczekać i doskonale żebra przy stole. jestem bardzo łaskawa i pazurków nie wyciągnęłam, ale ofuczałam ją i poszła sobie jak potulny baranek. Niech wie kto tu rządzi. I za co ją moje tymczasowe tak kochają? Ale muszę stwierdzić, że coraz bardziej ją lubie.

Obrazek
Świnkę morską Muńka też nawet nawet polubiłam. Zresztą macie tu po wyżej tego dowód. Mozecie być spokojny- nie zjem Munia, bo go lubię. Chomika Luśkę też, a na rybkę patrzę z lenistwa. Jak to mówią: łowna to ja nie jestem i cieszą się z tego. Mogę zamiekszać z gryzoniami, rybkami, psa też zniosę, ale domek musi być raczej bez kotów. Może jest tu gdzie jakiś domek dla mnie?

Obrazek
Nieśmiało sie pytam: domku jesteś tu? Moje tymczasowe są fajne, polubiłam je bardzo, ale ja wiem że to jest tylko domek zastępczy, tak jakby rodzina zastępcza. Mój dom, taki z prawdziwego zdarzenia jest gdzieś i to na niego czekam. Czekam cierpliwie.

Obrazek
Domku, ja czekam...
Twoja Panna Migotka z DT u Korciacze, w Tychach na Śąsku.
Pokochaj !!!

Życzymy Wam dobrej nocy :D
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Post » Sob cze 20, 2009 22:31

ufff jeszcze zdążyłam, dopiero teraz przeczytałam, że kochane Korciaczki mają dzisiaj urodziny. Dziewczyny życzę Wam spełnienia marzeń, duuużo uśmiechu i by nigdy nie wyczerpała się w Was ta miłość do kotów i wytrwałość w szukaniu im domków. Przy okazji cieszę się, że mogłam Was poznać i dziękuję za to że jesteście, bo to co robicie jest naprawdę wielkie, mało jest osób, które potrafią tyle poświęcić dla zwierząt.
Fajnie się Wam złożyło, że macie urodzinki na początku wakacji, oby były słoneczne!!

miłka

Od: Pon gru 08, 2008 13:48

Post » Sob cze 20, 2009 23:19

Tak , tak poznałam tę piekne pingwinki :):):)
Na '' dzień dobry '' to dostałam pieknego buziaka od Koruni :):):)
a potem miałam zaszczyt dotknąc i pogłaskac piekna Migusie , piekna i dostojna . Ogonek noszony wysoko jak na dame przystało no i jak prawdziwa dama decyduje ile duzy mozna ją głaskać bo to przeciez jest zaszczyt dla duzego :):):)
A piekny Gasparek troszke sie mnie wystaszył , tylko lekko go mogłam pogłaskać i widac ze boi sie obcych ale w rekach Korciaczek jest tak szczęsliwy ze az oczka ze szczęscia przymyka :):):)
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Nie cze 21, 2009 0:23

Dziewczyny kochane ja jak zwykle spóźniona :oops: ale tak mam :oops: z okazji Waszych urodzinek życzę Wam wszystkiego najlepszego - szczęścia i spełnienia wszystkich marzeń :lol: oby Wasze życie było cudne i najlepsze po słońcem :lol: i wszystkiego, wszystkiego o czym sobie otwarcie i skrycie marzycie - do moich życzeń przyłączają się moje zwierzaki - koty trzy Filip, Prążek i Czarna Lolka oraz Korunia :lol: która sobie smacznie śpi obok mnie no i oczywiście cała ekipa sosnowiecka :lol:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie cze 21, 2009 9:03

Podnoszę piękności. :D

Obrazek
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie cze 21, 2009 10:51

Migotka i Gasparek śliczna parka czeka na domek
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Nie cze 21, 2009 13:22

Bardzo dziękujemy :1luvu:
Gasparek i Migi na pierwszą
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Post » Nie cze 21, 2009 15:09

Kociara82 pisze:
PS.Tak z innej beczki: jak wstawiac w postach gify? Jesli ktos potrafi to wytlumaczyc nawet jak dziecku, najprosciej, to prosze o rady na pw, by nie zasmiecac watkow :)

JA TEŻ CHCĘ WIEDZIEĆ,JA TEŻ :1luvu: :1luvu: :1luvu:

A TYMCZASEM PODRZUCAMY SKARBY PUCHATE,HOPSSSS
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

[poprzednia][następna]