Po drugiej stronie siatki - schr. łódź VI

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 14, 2009 15:50

Ze "starych" bywalców chyba poszła Milady, bo jej nie znalazłam, a p. Asia mówiła, że zdaje się została adoptowana. Dziś poszło dwóch chłopaczków, około 6-cio miesięcznych, którzy przyszli w czwartek.

Nowości:
chyba nr 141 - nie sprawdzony, bo kot wystraszony bardzo, ale wg zeszytu by się zgadzało - 4-letnia kotka. Jest w szafie, gdybyś, Sis, była jutro, spróbuj zrobić czarnuchowi zdjęcia, bo z moich wyszło to co widać :roll:
Obrazek

oprócz tego czarnuszka, w klatce na dole jest też czarna koteczka, przyjechała ciężarna, jest po sterylce, nie chciałam jej stresować zdjęciami, ma dwa lata. Nr 187

Kot bez numeru, lata luzem, dałam mu na imię Bolek ;)
Obrazek

Koteczka nr 16, od ciężko chorej Pani, która leży na OIOMie, ma 2 lata, jest w szafie.
Obrazek

Kredka, nr 163, 4-letnia, przymilna, śliczna, jest w jedynce, przyszła wczoraj
Obrazek

A teraz mnie optymistycznie :(
8-letni Maverick nr 209, trafił do schronu w zeszłą niedzielę, ugryziony w łapkę. Wdało się zakażenie, łapka spuchła jak balon. Dostaje leki i okłady na nóżkę, jest podobno już dużo, dużo lepiej. Pamiętajcie, żeby zmusić wetów jutro do zrobienia okładu! Sympatyczny miziaczek.
Obrazek biedna łapeńka Obrazek

Biało-rudy kocurek, nr 216, ma 7 m-cy, w szpitaliku :( nie wiem, czy mu się uda, charczy okropnie, na zmianę płacze i prycha, nie czuje zapachów, ale troszkę podjada :( przydałby sie dt dla niego, w schronie - wiadomo...
Obrazek
tu niewyraźna główka, ale zobaczcie, jaki jest chudy :cry:
Obrazek

Srebrna kotka bez numeru
Obrazek
śliczna i zdrowa, ale...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek :( podobno było ich pięć, tyle jest wpisane w zeszyt, teraz są cztery... zaczęło się :(
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Sob mar 14, 2009 15:54

Biedne kociaki ("sezon" się zaczął :? ) ech... kciuki!

Rudzielec... :cry:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Sob mar 14, 2009 16:00

Ufff, cieszę się, że byłaś Inga, martwiłam się, czy ktoś dotrze. Ta kicia od chorej Pani wyglada na przerażoną, biedactwo.

No i maluchy :(

Georg-inia pisze:Kot bez numeru, lata luzem, dałam mu na imię Bolek ;)
Obrazek

to Woland :D , Asia Sis go tydzień temu sfociła, jest na stronie schroniska, na razie bez opisu

http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index ... oty&nr=793
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Sob mar 14, 2009 16:15

pisiokot pisze:
Georg-inia pisze:Kot bez numeru, lata luzem, dałam mu na imię Bolek ;)
Obrazek

to Woland :D , Asia Sis go tydzień temu sfociła, jest na stronie schroniska, na razie bez opisu

aaaaaaaa, no tak mi się zdawało, że mi tydzień temu mignął w szafie, ale nie skumałam, ok, niech mu będzie Woland, mnie bez różnicy :D

Jeśli jutro nie pójdzie Kredka i ta kotunia od chorej Pani, to zrobię im opisy. Maverickowi też. Męczy mnie ten rudzielec :(

Georg-inia

Post » Sob mar 14, 2009 16:15

o kurcze, maluchy........

na szybko wrzucę nowe koty bez opisów na stronę schronu. Zawsze szansa, że ktoś jutro podjedzie po któregoś.
Tak, to Woland Numer Kolejny.

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Sob mar 14, 2009 16:21

Zaczęło się...
Bazarek na koty :arrow: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=90186

Inga, czy mogę wykorzystać Twoje zdjęcie maluchów w wątku bazarkowym?
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Sob mar 14, 2009 20:40

Tego Wolanda to ja miałam opisać :oops: Czy wiadomo w jakim on może być wieku? Nie miał karty więc nie miałam z czego go spisać i tak mi przez to wyleciało :oops:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Sob mar 14, 2009 20:51

coś koło 3-4 lat chyba.

Sis

Post » Sob mar 14, 2009 21:12

maluszki :( :( :(
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Sob mar 14, 2009 21:20

Dziewczyny, a te kociaki są same, bez mamy? Jeśli tak, to zabrałabym jutro jedno- moi znajomi, którzy przygarnęli juz dwa psy ze schroniska szukają teraz małej kotki. Musi być to mały kociak, bo jeden z psów małe kotki akceptuje ale duże gania, więc sama im poradziłam, zeby wzięłi kociaka. Czekają cierliwie już od listopada. Zaręczam, ze to wspaniały dom. Chyba lepiej byłoby gdyby kicia przebywała jeszcze z rodzeństwem ale z drugiej strony w schronie ma marne szanse...jak myślicie?
Obrazek

saskia

Od: Pon gru 06, 2004 16:51

Post » Sob mar 14, 2009 21:23

Z tego co wiem od Ingi kociaki są z mamą swoją i ona je karmi. One mają może ze 2 tyg dopiero

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Sob mar 14, 2009 21:50

Dzięki Mokkunia za informację. W takim razie w ogóle nie ma co myśleć o zabraniu ich teraz. Cieszę się, ze są z mamą :)
Obrazek

saskia

Od: Pon gru 06, 2004 16:51

Post » Sob mar 14, 2009 21:57

dla takich maluszków i ich mamy przydałby się dt, nie schron. Było ich pięć, zostały cztery. Jak długo przeżyją pozostałe?
Malce potrzebują kilku tygodni na podrośnięcie, minimum 3. Potem bez problemu znajdą domy, maluszki dopiero się zaczną.

czy jest ktoś, kto mógłby dać dt tej rodzince?

Sis

Post » Sob mar 14, 2009 22:13

Dziewczyny, jesli ktoras z Was wybiera sie jutro do schroniska, to bardzo prosze o podziekowanie Krzysiowi w moim imieniu za Anielke!!!!!!!!!!!!!!!!!! Prosze powiedzcie mu, ze mala je jak szalona i zamierza wkrotce juz wazyc swoj pierwszy kilogram, ze rana juz jest zablizniona, ze kk tez przepedzimy (juz mniej psika) i ze ja wychucham na pewno...
Dziekuje i trzymam z calych sil kciuki za wszystkie kotki w schronie :!:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Nie mar 15, 2009 17:28

magicmada pisze:Inga, czy mogę wykorzystać Twoje zdjęcie maluchów w wątku bazarkowym?

guupie pytanie ;)

Saskia, te maluszki są z mamą, tą srebrną kotką, tak jak Mokka mówiła, najmniejszy jeszcze nie do końca ma oczko rozklejone, ale nie wyglądają źle, odpasione szczurki. Póki co...

Jerzykówka, ja już wczoraj Krzyśkowi mówiłam co z Anielką. I pani Asi tez - bardzo się cieszyli :D

widziałam w mailu że Szeryf i Kati w domach? napiszcie coś więcej, dziewczyny :)

Georg-inia

[poprzednia][następna]