DT Matahari-kiepskie finanse.

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto maja 04, 2010 22:48 Re: DT Matahari- Potworów ubywa :)

sorki za brak wieści, ale od tygodnia nie ma mnie w domu właściwie od rana do wieczora i jak już wpadnę, to sporo mam do zrobienia... o takich prozaicznych sprawach jak kuwety i zapełnianie kocich brzuchów nie wspominam... kolejka do głasków się normalnie ustawia... a naraz tylko dwa footra jestem w stanie obsłużyć, jakieś trzecie zawsze pęta się po kolanach...
Filemon ma się znacznie lepiej - zachorowało się chłopakowi, gluty z nosa, ale szybka reakcja doprowadziła do szybkiego leczenia i lepszego samopoczucia...
Roki ma podwyższone parametry nerkowe, niedużo, ale są powyżej normy... dieta, rubenol, kroplówki, a za dwa tygodnie powtórka wyników... ale chłopaka obsługuje Ola z wielkim powodzeniem - Ola, ukłon...
Żabka trochę gorzej teraz je, jutro robimy profil nerkowy...
Piętaszek od ponad tygodnia bez glutów, więc będziemy próbować go szczepić...
Melisie coś zrobiło się przy pazurze tylnej łapy, więc weta też jutro zaliczy...
Bojka z pełną premedytacją, patrząc - czy ja nie patrzę - sika na kuchenkę i na blaty... i z całą pewnością nie ma w tym żadnego medycznego uzasadnienia, bo przebadałam dziewczynkę na większość sposobów... czysto behawioralny to problem i zastanawiam się cały czas co z tym fantem zrobić... ale dziewczynka ma świetny humor do psot, apetyt porażający, a dziś wieczorem rozrabiała z Piętaszkiem w kuchni pośród misek...
Gabryś nabiera ciała - waży teraz 6,20 kg - i pewności siebie...
Mikuś miał po raz kolejny czyszczone uszu - znowu kolesie mu wróciły... okupione to zostało pogryzionym palcem - moim - pogryzionym przez grubą, spawalniczą rękawice... pod koniec maja powtórka i już się boję...
laserek cieszy się nie słabnącym powodzeniem i powoduje galopady większości stadka po przedpokoju i pokoju... jakby stadko słoni biegało...
o reszcie postaram się jutro w pracy trochę napisać...

Matahari

Od: Pon cze 18, 2007 7:18

Post » Śro maja 05, 2010 1:53 Re: DT Matahari- Potworów ubywa :)

ola19 pisze:No i wyniki takie sobie.Zaczynamy kroplówki i leki.Dzięki doświadczeniu Małgosi wszystko idzie sprawnie.
Zrobimy jeszcze usg.

Ola, Roki ma swój wątek?

Prążek

Od: Śro gru 26, 2007 21:33

Post » Śro maja 05, 2010 6:37 Re: DT Matahari- Potworów ubywa :)

Nie ma.
Podpinamy się pod wątek Matahari,bo Roki mieszka u mnie,ale ona roztacza nad nim opiekę.
Czyli jestem filią jej domu tymczasowego.
Będę uzupełniać wiadomości.Dzięki za podbijanie bazarku a tych co nie widzieli zapraszam po zabawki dla kotów.viewtopic.php?f=20&t=110836
Obrazek

ola19

Od: Czw gru 21, 2006 22:10

Post » Śro maja 05, 2010 12:39 Re: DT Matahari- Potworów ubywa :)

Matahari pisze: kolejka do głasków się normalnie ustawia... a naraz tylko dwa footra jestem w stanie obsłużyć, jakieś trzecie zawsze pęta się po kolanach...

Widziałam to na własne oczy i potwierdzam!! Gosia wchodzi do domu a kociaste łażą za nią jak... smród za gaciami :mrgreen: Bywa, że nie mogą się doczekać swojej kolejki i wskakują na Gosię wybijając się z mebli.
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Czw maja 06, 2010 7:03 Re: DT Matahari- Potworów ubywa :)

Podlega łapance normalnie :mrgreen:

ola19

Post » Czw maja 06, 2010 12:47 Re: DT Matahari- Potworów ubywa :)

no i Piętaszek zaszczepiony, krew Żabci pobrana (okupione ranami drapanymi mojego przedramienia - nie wiem co się jej stało wczoraj), a Melisa miała usuwany pazur, dwa szwy założone... musiała mocno rozlizać i pobudzić ziarninę, bo dzikie mięso rosło... a ja zobaczyłam, że się nie goi, dopiero jak znalazłam ślady krwi na meblach i podłodze... jutro i w niedzielę kolejne zastrzyki, a pod koniec przyszłego tygodnia zdjęcie szwów... i mam nadzieję, że nie będzie dalej rosło, bo alternatywą będzie usunięcie całego paliczka - kciuki potrzebne... jeszcze trzeba panny pilnować teraz, żeby nic przy tym nie nakombinowała... a Melisa jak Melisa, burczy, warczy, się wyrywa i ma swoje zdanie na każdy temat...
długi w lecznicy rosną i mam tylko nadzieję, że wet nie będzie się czepiał, bo z kaską kiepsko na razie...

Matahari

Post » Pt maja 07, 2010 23:18 Re: DT Matahari- Potworów ubywa :)

tak se napiszę... bo się po cichutku cieszę... Żabki wyniki odrobinę spadły... i wet powiedział, że zaczęłam tucz panny, ale od razu dodał, że w tym wypadku to go cieszy... a ja miałam wrażenie, że Żabcia chudnie...
Melisa wczoraj usiłowała zwinąć mi gorącego kotleta, a dziś złości się cały dzień i trzepie łapką z opatrunkiem...
Piętaszek rozrabia... Gabryś zaczepia wszystkich i tak jak od dwunożnych che głasków, to czworołape goni... Fifi czuje się świetnie w stadzie i mam wrażenie, że jeszcze trochę schudła - sporo się rusza...
reszta urozmaica mi w różnym stopniu i na różne sposoby wieczór po powrocie z pracy...

Matahari

Post » Nie maja 09, 2010 22:08 Re: DT Matahari- Potworów ubywa :)

za wcześnie się cieszyłam... Żabka rano zafundowała mi wymioty w kolorze żółto-różowym... nie lubię tego koloru, więc telefon i wet... po powrocie jeszcze wymiotowała, ale już tylko śliną... nie chce jeść, a i ja jej nie namawiam... od popołudnia nie wymiotuje...
Melisie ładnie się goi, bez opatrunku już chodzi i burczy jak zwykle na rude...
Kiciuś zadymę z Bazylkiem skręcił... futro latało gęsto... efektem jest moje uszkodzone przedramię... Bazyl wczepił się zębami i pazurami jak starałam się ich uspokoić...

Matahari

Post » Nie maja 09, 2010 23:07 Re: DT Matahari- Potworów ubywa :)

Czyli życie z kotami toczy się dalej.
Roki dziś uganiał się za owieczką z kocimiętką tak zapamiętale ,że zaplątał się Salmie pod łapy i 2 prawe sierpowe zostały udzielone.Jednak nie zdenerwowało to czarnego odszedł 50cm i dalej masakrował obślinioną owieczkę. :roll:

ola19

Post » Nie maja 09, 2010 23:25 Re: DT Matahari- Potworów ubywa :)

Małgoś foty w pierwszym poście przydałyby się.
Chciałam zaprezentować koty a tu fot brak.

ola19

Post » Pon maja 10, 2010 21:13 Re: DT Matahari- Potworów ubywa :)

ola19 pisze:Małgoś foty w pierwszym poście przydałyby się.
Chciałam zaprezentować koty a tu fot brak.

pierwszy post do Tiris należy... ona zakładała wątek...

Matahari

Post » Pon maja 10, 2010 21:14 Re: DT Matahari- Potworów ubywa :)

To proszę podziałaj na nią stymulująco.

ola19

Post » Śro maja 12, 2010 7:00 Re: DT Matahari- Potworów ubywa :)

ola19 pisze:To proszę podziałaj na nią stymulująco.

ha... ha... ha... może sama spróbuj...

Matahari

Post » Śro maja 12, 2010 7:06 Re: DT Matahari- Potworów ubywa :)

w sobotę przywiozłam białą syberyjską koteczkę z białaczką... siedzi na razie w klatce z białaczkowcami w pokoju... powoli aklimatyzuje się w nowym miejscu... je bez problemu, załatwia się poza kuwetą - kuweta służy do chowania się... wczoraj zaliczyła weta i ogólny przegląd - ma stan zapalny przyzębia i tyle... dostała imię Beza - kulinarne - i teraz harem Omara składa się z trzech kulinarnych panienek...
reszta stadka bez żadnych zmian... wczoraj mieliśmy wizytę przedadopcyjną i zapadła decyzja, ale o tym potem, po wszystkim...

Matahari

Post » Śro maja 12, 2010 16:31 Re: DT Matahari- Potworów ubywa :)

Matahari pisze:
ola19 pisze:To proszę podziałaj na nią stymulująco.

ha... ha... ha... może sama spróbuj...

żeby wstawić fotki moje drogie panie musiałabym jakieś mieć :D

Tiris

Od: Pon paź 16, 2006 0:38

[poprzednia][następna]