Łapanki MT & PIĘĆ 8tyg KOCIĄT z POLFY SZUKA DT. KARMA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 21, 2011 13:57 Re: Łapanki MT- kto pomoże tajdzi? łapanki most Grota i Auchon

Ja dziś pojadę wypuszczę kocura dużego
Maluchy zostawię, pomimo, chłopca mogłabym już wypusćić - chcę je wypuścić wszystkie razem - w klateczce będzie im raźniej razem.
Więc dziś wypuszczam, a jutro zobaczę czy podjadę - koteczka na razie nie przychodzi.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pon lis 21, 2011 23:05 Re: Łapanki MT- kto pomoże tajdzi? łapanki most Grota i Auchon

Pilnie szukam DT dla czarnej koteczki
Ma ok1,5- góra 2 mieś.
ma wrzoda na oczku
i jak jej nie zabiorę jutro, to jej całe oko usuną

POMOCY :(
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Wto lis 22, 2011 14:37 Re: Łapanki MT- kto pomoże tajdzi? łapanki most Grota i Auchon

podniosę

Dziś wywalczyłam, żeby oczka nie usuwali
zabiorę małą do okulisty (na 30 mam wizytę)

mały robaczek wielkości pięści
Bardzo potrzebuje pomocy
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Wto lis 22, 2011 21:24 Re: Łapanki MT- kto pomoże tajdzi? łapanki most Grota i Auchon

--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Czw lut 02, 2012 13:00 Re: Łapanki MT- kto pomoże tajdzi? łapanki most Grota i Auchon

Wracam do sprawy z Mostem Grota.
Bardzo proszę o pomoc mądre głowy.

Most Grota ma zaraz być remontowany, To oznacza że schronienie straci ok 40-50 kotów.
Bardzo chciałabym, żeby Nowy Wyremonotowany Most dawał schronienie tym kotom.
Jak mogę o to walczyć? Macie pomysły?
Rozmawiałam w Wydziale Ochrony Środowiska z urzędniczką - ale ona rozkłada ręce.

Do złapania pod Mostem zostało nam dużo kotów.
Są głodne, zziębnięte, zjdadają każdą porcję pożywienia.
Szukamy pomocy w łapaniu i dokarmianiu tego stada.
POMOCY!!!
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Czw lut 02, 2012 13:10 Re: Łapanki MT- kto pomoże tajdzi? łapanki most Grota i Auchon

Przydałaby się akcja medialna (tzn. namówienie jakiejś gazety czy telewizji na interwencję). Wtedy może to dać efekt taki, jak w Poznaniu - inwestor zadeklarował, że po zrealizowaniu inwestycji będzie miejsce dla kotów (mam nadzieję, że dobrze pamiętam - można dopytać wolontariuszki z poznańskich dworców PKP i PKS).
Ale kto jest inwestorem w przypadku remontu tego mostu? Bo jeśli miasto albo firma od miasta zależna, to może być inaczej, niż z inwestorem prywatnym. Akcja medialna też mogłaby zadziałać, ale też trzeba by uderzyć "po linii" zależności służbowej - chyba od samej góry, czyli prezydenta miasta.
I chyba najpierw trzeba spróbować w urzędzie - i dopiero w razie braku reakcji zwrócić się do mediów.

W łapankach mógłbym czasem pomóc, ale w zależności od terminów, bo czasem łapię z Koterią.
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Pt lut 03, 2012 9:46 Re: Łapanki MT- kto pomoże tajdzi? łapanki most Grota i Auchon

Napisałam Pismo i wysłałam w celu akceptacji do Fundacji Psom na Pomoc (gdzie znam panią prezes), poprosiłam o przesłanie do Fundacji ViVa w celu ich akceptacji (bo chciałabym, żeby to było w imieniu kogoś większego, niż jednen wolontariusz ;))
Czekam na odpowiedź.

Tymczasem dziś idę nakarmić, siedze w pracy, a koleżanki z pokoju patrzą podejrzliwie na grzejące się na kaloryferze puszki ;)

Jeżeli ktoś przejeżdżałby w weekend koło mostu, uprzejmie proszę o pamięć o naszych kotach - może macie jakąś zapasową puszeczkę. Traficie bez problemu do miejsca karmienia, bo kociaste czekają i z nadzieją w oczach patrzą na każdego przechodzącego obok...
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pt lut 03, 2012 13:42 Re: Łapanki MT- kto pomoże tajdzi? łapanki most Grota i Auchon

Prezes Fundacji Viva podpisze mi pismo :)
Treść pisma:

"Dotyczy: Utrzymania miejsca schronienia dla kotów wolnożyjąch pod Mostem Grota-Roweckiego w Warszawie w związku z planowanym remontem Mostu.

Zwracam się z prośbą o utrzymanie miejsca schronienia dla kotów wolnożyjących w okolicach Mostu Grota Roweckiego, w związku z planowaną modernizacją Mostu.
Od 2009 roku pod Mostem Grota Roweckiego, przy filarze Mostu, utrzymane jest zamknięte lokum dla kotów wolnożyjących. W tym miejscu karmiciele zostawiają kotom pożywienie, stanowi ono również schronienie przed drapieżnikami, a także miejsce zimowania kotów.
Koty objęte są opieką wolontariuszy, zarejestrowanych w Urzędzie Miasta, oraz opieką Fundacji Psom na Pomoc. Wolontariuszki regularnie sterylizują i kastrują koty i kocice, przejmują urodzone mioty kociąt i dbają o higienę i dobry stan zwierząt.
W chwili obecnej pod Mostem Grota-Roweckiego zamieszkuje ok. 40 kotów wolnożyjących, koleje koty mieszkają w okolicach Mostu Grota-Roweckiego.
W związku z planowanym remontem Mostu, zgłaszamy się z prośbą o uwzględnienie lokalizacji dla kotów wolnożyjących pod Mostem Grota Roweckiego w planie remontu Mostu, oraz o utrzymanie lokalizacji dla kotów wolnożyjących.
Zwracam się również z prośbą o udostępnienie miejsca dokarmiania zwierząt, w przypadku zajęcia obecnego miejsca dokarmiania zwierząt na czas remontu Mostu Grota.
"

Waszym zdaniem ok?
Chce pismo wysłać do UM, Prezydent M.st W-wa i Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pt lut 03, 2012 13:48 Re: Łapanki MT- kto pomoże tajdzi? łapanki most Grota i Auchon

tajdzi,
a może zgłosić to jako punkt podczas najbliższego spotkania Komisji ds Ochrony Zwierząt w ratuszu:
http://ngo.um.warszawa.pl/aktualnosci/n ... y-zwierzat
http://ngo.um.warszawa.pl/komisje/komis ... y-zwierzat
Trzeba by było skontaktować się z kimś z Komisji, zdaje się, że mogłabyś być wtedy jako osoba zaproszona przez członka Komisji.

Sprawa poważna. Biedne te koty :strach:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pt lut 03, 2012 13:56 Re: Łapanki MT- kto pomoże tajdzi? łapanki most Grota i Auchon

Napisałam do ViVy i JOKOTA. Czekam na odpowiedzi.
Dzięki!
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pt lut 03, 2012 20:53 Re: Łapanki MT- kto pomoże tajdzi? łapanki most Grota i Auchon

Ja mogę załatwić karmę - tyle, ze musi to iść przez jakąś Fundację. Myślicie, że dałoby się jakoś to przepchnąć?

A druga sprawa - Tajdzi one jak rozumiem wszystkie dzikusy? Nic takiego do odzysku?
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pt lut 03, 2012 21:16 Re: Łapanki MT- kto pomoże tajdzi? łapanki most Grota i Auchon

Kurduple (na wiosnę) do odzysku. A pewnie będzie ich trochę.
Przez Vive spokojnie możemy załatwiać! :)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pt lut 03, 2012 21:18 Re: Łapanki MT- kto pomoże tajdzi? łapanki most Grota i Auchon

Przez Vivę to raczej nie.....oni już bardzo dużo dostali. Nic zapytam

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Pt lut 03, 2012 21:21 Re: Łapanki MT- kto pomoże tajdzi? łapanki most Grota i Auchon

Neigh pisze:Przez Vivę to raczej nie.....oni już bardzo dużo dostali. Nic zapytam

Psom na pomoc pod ViVą?
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Sob lut 04, 2012 8:14 Re: Łapanki MT- kto pomoże tajdzi? łapanki most Grota i Auchon

tajdzi pisze:
Neigh pisze:Przez Vivę to raczej nie.....oni już bardzo dużo dostali. Nic zapytam

Psom na pomoc pod ViVą?

Nie znam szczegółów - wiem, że z tego żródła Viva dostałam bardzo dużo kociej karmy, wiec im wiecej nie dadzą. Tony tego było...

Ale tak jak mowię pogadam.

Obrazek

Neigh

[poprzednia][następna]