Po pierwsze karmiąc WildCat Etosha i Applaws Kitten nie dajesz kotu samego mięsa, ponieważ zarówno WildCat i Applaws są w 100% zbilansowanymi karmami ( WildCat z bardzo dużą zawartością mięsa, a Applaws z dużą

) pod względem witamin i minerałów i nie trzeba ich suplementować. Obie karmy mają witaminy, minerały i wszystko co kotu potrzeba aby być zdrowym.
Jeśli byś np. kotu dawała samą surową wołowinę, kurczaka itd. ciągle (samo mięso, nie puszki z mięsem, czy karmę z dużą zawartością mięsa) i tylko to to wtedy należałoby to mięso odpowiednio suplementować w witaminy, minerały, nienasycone kwasy tłuszczowe oraz substancje balastowe. (tak się robi w diecie BARF, ogólnie mówiąc do mięsa dodajemy oleje, podroby, witaminy w postaci naturalnej lub sztucznej- Catfortan- oraz minerały, warzywa itd.). Na samym samiusieńkim mięsie kot miałby niedobory składników odżywczych.
W naturze kot także nie je samego mięsa, a oprócz mięśni je wnętrzności, krew, kości, wraz z żołądkiem jego treść. Kot w naturze też nie je samych myszy, a poluje na ptaki, krety i inne małe stworzenia, dlatego jego dieta jest zróżnicowana.
WildCat w swoim składzie zawiera kilka rodzajów świeżego mięsa oraz zioła, a także odpowiednio zbilansowany dodatek witamin i minerałów, a także dodatek tauryny, więc nie masz się co martwić

Na mojej stronie z resztą można zobaczyć ilość witamin i minerałów zawartych w obu karmach
Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie aby dodatkowo podawać preparat witaminowy (np. Catfortan)
Fortain jest to ogólnie suszona hemoglobina krwi, natomiast Catfortan jest to preparat multiwitaminowy dla kotów. Są to dwa różne preparaty. Dziwi mnie, że Twój kociak nie je Catfortanu, ponieważ większość kotów o jakich słyszałam i jakie znam jedzą ten preparat jak cukierki

Jednak co kot to gust