kolejny bardzo kiepski dzień

do domu poszła tylko maleńka szylkrecia z szafy. Państwo byli wczoraj i dziś wrócili po malucha. No i Charlie-agregat

siedział po kastracji w szafie i na zawołanie "kot zemdlał!" przewracał się na plecki
tę czarną dzikuskę, przerażoną po naszej łapance, jakimś cudem wczoraj wsadziła do klatki nowa pani, która pracuje na kociarni. Z jednej strony dobrze, bo kotka dostała dzis antybiotyk, ale na klatce nie było opisu i wściekła panienka zdążyła rano ugryźć Panią Aldonę, która nieświadoma kto siedzi w klatce, chciała tam posprzątać...
Karolka Ania przeniosła dziś do szpitalika. Coraz gorzej z tym kotem

dziś siedział koło misek i raz za razem wymiotował

Do szpitala, do towarzystwa Arlekinowi poszła też Layla. Małemu jest zimno, a Layla kicha jak z armaty, więc też jej nie zaszkodzi. Ania dzielnie wlała w nią Nifuroksazyd, bo kotka ma taką biegunkę, że jak kicha to się z niej leje

I muszę stwierdzić, że Layla nie jest takim aniołeczkiem jak by się wydawało - warczała, usiłowała gryźć i drapać, no czysty wściecz
Konstanty niewykastrowany

zdaje się, że wetki pomyliły koty i zamiast Kostka pod nóż poszedł Charlie, chociaż nie wiem jak akurat tych dwóch można pomylić
Dzwoniła dziś do mnie Pani, która adoptowała dymnego Gwiazdorka. Po przyjeździe do domu w zeszłą niedzielę kot podobno wręcz rzucił się na jedzenie, łasił się, zadomowił się bardzo szybko. Ale w środę bodajże dostał tabletkę na odrobaczenie i od czwartku wieczór jest jakiś nieswój

niby je, ale malutko, załatwia się, robali nie stwierdzono, Pani mówi, że on jakby kaszle... jutro mają odwiedzić CoolCaty w pracy. Mam nadzieje, że to nic poważnego
Sis dzielnie się spisuje, udało jej się nawet wygłaskać dziką kotkę nr 78, która przede mną i CoolCaty wiała z dzikim wrzaskiem

może Asi uda się ją zsocjalizować, bo to piękny kot, ale z takim "podejściem" to szans na adopcję nie ma...
Sprawdziłyśmy i faktycznie Sabinka okazała się Sabinkiem

Trudno, zmienimy imię i już. Za to wpisana w kartotece jako chłopczyk Ikusia jest dziewczynką, CoolCaty mówi że na 120%
Zaraz siadam do opisów. W 2 boksie są dwa koty bez numerków, Dakusia (bo bardzo podobna do Dako) - też jej zrobię opis i chyba chłopak, duży typ Leosiowy, ale wymaga socjalizacji troszkę... opis zrobię, jak uda się go trochę uczłowieczyć