SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 20, 2016 17:28 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Dark Angel pisze:
Kierei pisze:Gdzie kupię PoN w ludzkiej cenie??
Bo 2kg za 90zł to lekka przesada... A jedyne miejsce gdzie Power of Nature znalazłam dostępne to:Animalcity
Ktoś nie chce odsprzedać?? Jakiegoś kilograma ^^ Najchętniej w krk... Bo chce kociaka nauczyć jeść PoN interesuje mnie ten Meadowland :)

Prosta metoda: wpisz w google "sklep z karmą" albo "sklep zoo" i przeszukuj zasoby. Nikt tego nie zrobi za Ciebie, a efekty mogą być zachwycająca (mi się w ten sposób trafił raz PON MM 7,5 kg za 125 zł okazyjnie).

Mam zapisane 8 sklepów w których znalazłam PoN (niedostępny) i które wyglądają w miarę wiarygodnie, i ten jeden w którym PoN jest, ale w zawrotnej cenie... Plus przejrzałam chyba ze 20 sklepów w których PoNa niema... Poświęciłam na to masę czasu, moje pytanie było raczej do osób które kupują i wiedzą skąd kupują więc wiedzą gdzie jest...

PS. przejżałam wszystkie sklepy stąd http://powerofnature.pl/?page_id=66 jest tylko w ekozwierzak i godog (obie wygldają identycznie, żadna niema nawet zdjęć tej karmy...)

A może ktoś z krakowa chce kupić worek Power of Nature Meadowland na spółkę?? Bo naprawdę nie mam gdzie trzymać 7 kg karmy... :/
Ostatnio edytowano Śro sty 20, 2016 18:14 przez Kierei, łącznie edytowano 1 raz

Kierei

Od: Pon sty 18, 2016 9:51

Post » Śro sty 20, 2016 18:12 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Dark Angel pisze:Nasze koty mokre dostają dwa razy dziennie (po ok. 2,5 grama 25 gramów ;) jednorazowo - bez szaleństw, wiem, ale dostają też przekąski - surowe mięso, masło, żółtka, ryby, twaróg), a suche mają stale w misce. Żaden nie cierpi na nadwagę, wręcz przeciwnie, obydwa kocurki są szczupluteńkie i kotka też (a wszystko po zabiegach). Wydaje mi się, że koty, mając świadomość, że miska zawsze będzie pełna, nie najadają się na zapas. Po prostu podchodzą, poskubią, zaspokoją głód i sobie idą. Tak jak na wolności - zwierzęta jedzą, gdy są głodne.

oszzzz to raczej moje marzenie...rano 30-40 g suchego...wciągają nosem za jednym zamachem/nie ma mowy o podjadaniu,popołudniu 120g mokrej..i też jest to jednorazowe wchłonięcie.Fakt kocur jest duży,ale kotka w pochłanianiu wcale mu nie ustępuje :( Nie wiem gdzie popełniam jakiś błąd
Ostatnio edytowano Śro sty 20, 2016 18:26 przez Danutka66, łącznie edytowano 1 raz

Danutka66

Od: Pon mar 25, 2013 13:41

Post » Śro sty 20, 2016 18:20 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Danutka66 pisze:
Dark Angel pisze:Nasze koty mokre dostają dwa razy dziennie (po ok. 2,5 grama 250 gramów ;) jednorazowo - bez szaleństw, wiem, ale dostają też przekąski - surowe mięso, masło, żółtka, ryby, twaróg), a suche mają stale w misce. Żaden nie cierpi na nadwagę, wręcz przeciwnie, obydwa kocurki są szczupluteńkie i kotka też (a wszystko po zabiegach). Wydaje mi się, że koty, mając świadomość, że miska zawsze będzie pełna, nie najadają się na zapas. Po prostu podchodzą, poskubią, zaspokoją głód i sobie idą. Tak jak na wolności - zwierzęta jedzą, gdy są głodne.

oszzzz to raczej moje marzenie...rano 30-40 g suchego...wciągają nosem za jednym zamachem/nie ma mowy o podjadaniu,popołudniu 120g mokrej..i też jest to jednorazowe wchłonięcie.Fakt kocur jest duży,ale kotka w pochłanianiu wcale mu nie ustępuje :( Nie wiem gdzie popełniam jakiś błąd

Danutka nie wiem czemu u ciebie wyświetla się 250g, ja jak czytam ten post to brzmi on:
Dark Angel pisze:Nasze koty mokre dostają dwa razy dziennie (po ok. 2,5 grama 25 gramów ;) jednorazowo - bez szaleństw, wiem, ale dostają też przekąski - surowe mięso, masło, żółtka, ryby, twaróg), a suche mają stale w misce. Żaden nie cierpi na nadwagę, wręcz przeciwnie, obydwa kocurki są szczupluteńkie i kotka też (a wszystko po zabiegach). Wydaje mi się, że koty, mając świadomość, że miska zawsze będzie pełna, nie najadają się na zapas. Po prostu podchodzą, poskubią, zaspokoją głód i sobie idą. Tak jak na wolności - zwierzęta jedzą, gdy są głodne.

Więc skąd w twoim cytacie 250??

Kierei

Post » Śro sty 20, 2016 20:04 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Moje są karmione bardzo podobnie (2xdziennie po ok.25 g mokrego, suche zawsze w misce) i wszystkie trzy są grube.
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Śro sty 20, 2016 20:10 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Ja neistety muszę zacząć wydzielać kotu suche, bo robi się powoli okrągły :( Kociakiem już nie jest, więc mam nadzieję, że się oswoi z nową sytuacją.

I rozważam zamiast mokrych puch, podawać kotu surowiznę - coś mi się wydaje, że to będzie milsze dla mojego portfela, a i kot chętniej pcha się do surowego niż do mielonki z puchy: zawsze muszę ją urozmaicać, by cokolwiek zjadł. Ale jeszcze poczytam, bo na razie nie czuję się na siłach, by surowe samej przygotowywać, a nie chcę Kurzykowi zaszkodzić.

Ty$ka

Od: Nie mar 11, 2012 19:57

Post » Śro sty 20, 2016 21:39 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Bo 2kg za 90zł to lekka przesada... A jedyne miejsce gdzie Power of Nature znalazłam dostępne to:Animalcity
Ktoś nie chce odsprzedać?? Jakiegoś kilograma ^^ Najchętniej w krk... Bo chce kociaka nauczyć jeść PoN interesuje mnie ten Meadowland :)

PON suchy powinien być w sprzedaży za jakiś tydzień. Jeśli szukasz równie dobrej karmy to polecam WildCat. Trzy smaki są świetnej jakości, nie mają ziemniaków, ryżu, są bogate różne rodzaje mięsa.
Najlepsze karmy dla kota w jednym miejscu. Na sztuki i w pakietach..
Obrazek
Zapraszam także na blog z poradami i ciekawostkami, jestem kocim behawiorystą. http://www.blog.kocimietka.pl
Obrazek Obrazek

boguska_t

Od: Wto lip 22, 2014 6:44

Post » Śro sty 20, 2016 22:16 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Porta 21 Feline Finest Cats Heaven - nie mogę znaleźć ile ma wapnia i fosforu. Pomoże ktoś, proszę ?

Od jakiegos czasu, podaję ( jeśli chodzi o suche ) Purizon ryba i sierść jest brzydka. Nie wiem, czy to karma, czy coś innego... Badania robione były w pażdzierniku, sierśc nie była dobra ( wtedy też).

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Śro sty 20, 2016 22:18 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

gatiko pisze:Porta 21 Feline Finest Cats Heaven - nie mogę znaleźć ile ma wapnia i fosforu. Pomoże ktoś, proszę ?

Od jakiegos czasu, podaję ( jeśli chodzi o suche ) Purizon ryba i sierść jest brzydka. Nie wiem, czy to karma, czy coś innego... Badania robione były w pażdzierniku, sierśc nie była dobra ( wtedy też).

A brzydka to konkretnie jaka? Matowa, łupież.... czy coś innego?

Polina

Od: Sob sty 17, 2015 14:58

Post » Śro sty 20, 2016 22:26 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Taka rozwarstwiona , czy jak to nazwać. Czasami mniej,a czasami bardziej.

gatiko

Post » Śro sty 20, 2016 22:35 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Samej ryby nie podawaj, ewentualnie z inną karmą nie rybną, ryba nie może być jedynym źródłem białka.
Obrazek

Kalai

Od: Wto cze 30, 2015 1:21

Post » Śro sty 20, 2016 22:36 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Tzn sama sucha ryba nie może być ? Podaję mokre, ale niewielkie ilości zjadają i sporadycznie mięso.
Jak mam rozumieć to, o czym piszesz?

gatiko

Post » Śro sty 20, 2016 23:02 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

boguska_t pisze:

PON suchy powinien być w sprzedaży za jakiś tydzień. Jeśli szukasz równie dobrej karmy to polecam WildCat. Trzy smaki są świetnej jakości, nie mają ziemniaków, ryżu, są bogate różne rodzaje mięsa.

WildCat mnie odstraszał ceną (ale teraz jak to napisałaś sprawdziłam jeszcze raz,) a on po prostu ma większe opakowania.... Cóż teraz pytanie brzmi... Zaryzykować 130zł na worek 3kg wildcat etosha czy raczej 45 za pół kilówkę z przesyłką, (to tyle co za 1 kg karmy!!! ;( ) żeby spróbować czy w ogóle będzie to jeść... Ach te dylematy.... Chyba muszę poznać jakiś kociarzy z Krakowa, coby móc trochę karmy na wypróbowanie odkupić w ludzkiej cenie (poniżej 80zł za 1kg xD)...
Na myśl o tym, że nawet kupując duży worek mam zapłacić 45zł za kg mi włos na głowie dęba staje, ale z drugiej strony... Za puszki płacę po 5zł za sztukę... A dieta docelowa ma się składać z połowy puszki (2,50) i porcji suchego (ok 2 zł)... Więc piątak dziennie x 30 dni = 150zł za żywienie... Coś mam wrażenie, że ten kot nie będzie najtańszym w utrzymaniu pieszczochem...
Biorąc pod uwagę, że mam go 3 dni a kosztował mnie : 160 - drapak ; 150 pierwsze zamówienie zoo+ (karma mokra i sucha, miseczki, 2 zabawki, kuweta, żwirek, inne cuda wianki) ; 60 weterynarz (tak na wszelki wypadek) ; 180 drugie zamówienie zoo+ (rękawica do wyczesywania, więcej zabawek - np. kula smakula, drugi komplet puszek (przy okazji), kliker, i inne cuda wianki)... A teraz się szykuje że nowy miesiąc zaczniemy też od 150 na karmę i żwirek.... Ehhh...
Ostatnio edytowano Śro sty 20, 2016 23:03 przez Kierei, łącznie edytowano 1 raz

Kierei

Post » Śro sty 20, 2016 23:02 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

gatiko pisze:Tzn sama sucha ryba nie może być ? Podaję mokre, ale niewielkie ilości zjadają i sporadycznie mięso.

Tak, karma rybna bez dodatku innych mięs nie powinna być karmą podstawową, bez względu na to czy jest karma mokrą czy suchą. Po prostu kot nie powinien jeść tylko ryb.
Obrazek

Kalai

Od: Wto cze 30, 2015 1:21

Post » Śro sty 20, 2016 23:03 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Kalai pisze:
gatiko pisze:Tzn sama sucha ryba nie może być ? Podaję mokre, ale niewielkie ilości zjadają i sporadycznie mięso.

Tak, karma rybna bez dodatku innych mięs nie powinna być karmą podstawową, bez względu na to czy jest karma mokrą czy suchą. Po prostu kot nie powinien jeść tylko ryb.

Napisałam wyrażnie,że podaję dodatkowo karmy, które mają skład nie tylko rybny.

gatiko

Post » Śro sty 20, 2016 23:09 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

https://pet-net.pl/pl/p/POWER-OF-NATURE ... C5-kg/1068

Kiedyś już podawałam, zniknęło w tłumie :twisted: W obecnej chwili, nie ma na stanie. Można napisać do Pana, bardzo w porządku człowiek, od razu odpisuje, co i jak.
Zawsze informuje, jak towar jest na stanie. Dodatkowo, wysyłka szybka.

gatiko

[poprzednia][następna]