Pakt Czarownic XXXII

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 19, 2012 11:49 Re: Pakt Czarownic XXXII

Solciu,

a choć dobry domek mu znalazłaś?
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Wto cze 19, 2012 11:55 Re: Pakt Czarownic XXXII

dolabra pisze:Solciu,

a choć dobry domek mu znalazłaś?

Na razie wraca do kociarni, tam zaopiekują się nim nasze wolontariuszki. Będą mu szukać domu bez kota dominującego ewentualnie z jakimś spokojnym kotem, albo psem. Glusiek zawsze był nerwowy i wszystkiego się bał, Fiona ma bardzo ostry charakter i denerwowała ją jego uległość. z Fumikiem i Pippi się zakumplował, nawet Pipiska go nie gonila zbytnio, umieli sie razem bawic. Ale wystarczyl jakis nagly ruch, trzask albo chocby kichniecie i Glusiek w podskokach uciekal za lozko.
To jest kot ktory powinien byc sam, ewentualnie ze spokojnym psem ktoremu bedzie mogl lizac uszy i strzelac baranki, tak jak robil to Kalifowi. W gromadzie, nawet takiej niewielkiej jak nasza, wystarczy czasem jedna kocia faszystka zeby skomplikowac wszystko.

Wiem,że nie będzie mu tam źle, dziewczyny przykładają się bardzo do opieki, robią wszystko żeby kociuchy miały jak w niebie. Najlepsze ekspertki w mizianiu kotów to nasze wolontariuszki :)
...ale mimo wszystko, ciężko.
Ide sprzatac te kuwety. Na smutki i zale najlepsze sprzatanie kocich kup i mycie podlog. Praca jest blogoslawienstwem, naprawde.
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Wto cze 19, 2012 11:57 Re: Pakt Czarownic XXXII

Solciu jestem, przytulam!!! :| Za Glusia :ok: :ok: :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto cze 19, 2012 12:02 Re: Pakt Czarownic XXXII

Sol, czasem trzeba podjąć takie decyzje :roll: Łebek do góry, kot jest przecież w dobrych rekach :ok:
Ostatnio edytowano Śro cze 20, 2012 8:38 przez psiama, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Wto cze 19, 2012 12:44 Re: Pakt Czarownic XXXII

dolabra pisze:a Ty pokażesz nam to swoje nowe dziecię?

dOLABRA tY PYTASZ O TYMCZASKĘ?
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Wto cze 19, 2012 12:58 Re: Pakt Czarownic XXXII

No przecież 8)
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Wto cze 19, 2012 15:47 Re: Pakt Czarownic XXXII

no a o kogo miałabym pytać, toć nie o dwunożne ino o czterołapne dziecię
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Wto cze 19, 2012 16:01 Re: Pakt Czarownic XXXII

dolabra pisze:no a o kogo miałabym pytać, toć nie o dwunożne ino o czterołapne dziecię

No dałam na FB... Bo tam się wrzuca fotkę prosto z telefonu. A mój własny komp w naprawie, a w pracy nie moge fot wrzucać...
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Wto cze 19, 2012 17:09 Re: Pakt Czarownic XXXII

W związku z tym, że Martka nie wygrała w majowym głosowaniu, obecnie sytuacja nadal jest ciężka proponuję ponownie wrzucić ją do głosowania czerwcowego :!:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Wto cze 19, 2012 20:57 Re: Pakt Czarownic XXXII

Asia_Siunia pisze:W związku z tym, że Martka nie wygrała w majowym głosowaniu, obecnie sytuacja nadal jest ciężka proponuję ponownie wrzucić ją do głosowania czerwcowego :!:

Popieram i jestem za i w ogóle!

Myślałam o tym nawet, ale skoro jedyną głosującą wtedy byłam ja, to... :oops:

No i mam dziś taki dzień, że mam wszystkiego dość. Bo ile można.
Najszczęśliwsza to samo zuo od zawsze, a odkąd kumpluje się z PcimOlki to krucjatę mamy ma miau...

Kolejny raz nie ważne co ktoś ma do przekazania, ważne kim jest. A tutaj jeszcze ważne z kim się zadaje...
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Wto cze 19, 2012 21:31 Re: Pakt Czarownic XXXII

Naj...i tak Cie kocham :mrgreen:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Wto cze 19, 2012 22:07 Re: Pakt Czarownic XXXII

najszczesliwsza, miej to w tyle. jak ja bym sie miala przejmowac miau, to chyba bym ocipiala. nie musisz byc doskonala, idealna i masz prawo miec gorszy dzien. co tu wiecej gadac, takie jest zycie i nic innego nie zmienimy. mozemy tylko akceptowac rzeczywistosc, robic co do nas nalezy, zyc dobrze, pieknie i cieszyc sie wszystkim co dostajemy od losu. bo ten bywa kaprysny i czesto takze zabiera to co dal...

Glus dotarl szczesliwie na kociarnie. nie plakal cala droge - dostal miejscowke na kwarantannie i oswaja sie z nowa rzeczywistoscia. jest przestraszony i wcale mu sie nie dziwie. pierwsza noc bez niego w domu - Felek dostrzegl zmiane, zareagowal po swojemu (pobil pozostale koty, najpierw dostala Fiona, potem Fumik a na koncu Pippi wiec TZ wsadzil go na karnego jeza do kontenera). Fiona chodzi i szuka Gluska, zagladajac w kazdy kat , gdzie sie chowal. Fumik tez sie kreci i popatruje na mnie spode lba.

A mnie brakuje tego mruczacego cielska ktore juz by przyszlo otrzec sie o moje stopy...

Zeby sie nie rozmiekczac zbytnio pojechalismy do Bytomia, TZ do przychodni, potem na chwile do tesciowej a ja po drodze do biblioteki. W piatek na placu Sobieskiego przed Miejska Biblioteka w Bytomiu w ramach Bytomskiej Nocy Swietojanskiej zagra MYSLOVITZ :D A w sobote w tym samym miejscu bedzie na zywo opera tylko zapomnialam jaka. Slonce prazylo fest, przyjechalismy do domu zapieczeni jak kurczaki w KFC. Po drodze alarmowal nas sasiad od wina ze sasiad z dolu (ten od afery co kopal w drzwi) zas sie do nas dobijal i podobno byl zly ze nas nie ma. My juz schiz totalny bo se pomyslelismy ze to pewnie powtorka z rozrywki... Ale o co chopu moze chodzic jak bylo ok? Normalnie z nami rozmawia i mowi nam dzien dobry i wogole... Okazalo sie ze owszem byl sasiad z dolu u nas ale chcial zawiadomic ze wylacza glowny zawor bo jest awaria a nas nie bylo. Sasiadka z boku nie doslyszala co chcial i myslala ze to jakies larmo, zadzwonila do swojego faceta a on do nas.
W kazdym razie wszystko sie wyjasnilo. Zrobilismy porzadek z praniem i szafa, obdzielilam sasiadke firankami ktorych mialam za duzo i znalazlam skarpetki ktore dawno uznalam za zaginione 8)

A jutro zas do pracy, 11 godzin masakra....
dobrej nocy wszystkim wam.
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Wto cze 19, 2012 23:19 Re: Pakt Czarownic XXXII

Łaaa, właśnie skończyłam prasować gromadę ubrań, która, przykryta kocem robiła przez ostatni czas za łoże kocie :mrgreen:
Ty się najszczęśliwsza forumowymi hejterkami nie przejmuj, zawsze znajdą się jakieś zadymiary. I wszyscy tu mamy swoje "ulubienice" :wink:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Śro cze 20, 2012 8:45 Re: Pakt Czarownic XXXII

20-ty nastał, znaczysia mamy tylko jedną kandydatkę - martkę, u której sie teraz mocno kopci ? :wink:
Jeśli do 24:00 nie dojdzie inny kandydat - przejdzie przez aklamację, jednogłośnie 8) .

A do ogłoszeń nie ma chętnych ?

Jak stan rzeczy inny - krzyczec !
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Śro cze 20, 2012 8:57 Re: Pakt Czarownic XXXII

Jeszcze Mulesia zgałaszała kandydatkę!!
ObrazekObrazek

villemo5

[poprzednia][następna]