Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 22, 2012 19:52 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

kingusiak pisze:
hidi pisze:Halo halo. połamało mnie w krzyżu, siedze na l4, i nie wiem jak dam rade z moim dyzurem czwartkowym- juz w niedziele bylo mi ciezko- dlatego wstepnie pytam, czy ktos moglby przyjsc za mnie na dyzur w czwartek wieczor?

ja moge

dzięki Kinga :kotek: :piwa:

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Wto maja 22, 2012 19:58 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

kingusiak pisze:
hidi pisze:Halo halo. połamało mnie w krzyżu, siedze na l4, i nie wiem jak dam rade z moim dyzurem czwartkowym- juz w niedziele bylo mi ciezko- dlatego wstepnie pytam, czy ktos moglby przyjsc za mnie na dyzur w czwartek wieczor?

ja moge

Dzięki Kinga w imieniu Marty.

Niestety rozczaruję Cię. Nie uświadczysz juz dziewuszek (maluszków) na kiciarni.

Biało-bura pojechała do znajowych vet. Pałys, a buraska jest już u mnie w DT na parę dni. W pierwszy weekend czerwca jedziemy do Rzeszowa odstawić Panienkę do nowego domku.

Wiiwii spóźniłaś się z DT dla dziewczynek. Pamiętaj w takiej sytuacji się nie myśli, tu się działa (rada na przyszłość :wink: ). Czasem postawienie przed faktem dokonanym jest lepszym rozwiązaniem :ryk:
MIKUŚ

Post » Wto maja 22, 2012 20:29 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Odzwyczaiłam się od maluchów w domu. Kiedyś miewałam przedszkole, teraz jakoś tak się przerzuciłam na te kaleki. Powiem Wam że strasznie dziwne uczucie że takie małe coś grandzi mi w pokoju :oops: Sofinia ma telewizor i bacznie obserwuje małe "coś" :ryk: Strach by nie uszkodzić tego maleństwa :mrgreen:
Najlepszy był MISIEK, który patrzył spoglądając raz na mnie, raz na małe "coś" jakby chciał spytać:
"A gdzie Ona ma pampersa?" :ryk:
MIKUŚ

Post » Wto maja 22, 2012 20:33 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

No,wiiwii - Twój przyjaciel na kiciarni to ON. Kocur pełnojajeczny :wink: Gratuluję :)
Nie jest specjalnie dziki, ale też nie wiem czy adopcja jego to dobry pomysł. Będzie pod górkę no chyba że po kastracji siądzie sobie na dupie. Nie jest wściekły, za to jest uroczy niczym Koleś co był u Elape w DT.

I jeszcze mi się przypomniało.
Spidi ma się już o wiele lepiej. Żyje! Odrobaczenie nałożyło się z kocim katarem, dlatego tak źle z Ignasiem było. Chłopak ma już apetyt i już bryka. Ufff.....

A i Ewa myślę że ogłoszenie sterylkowego funduszu na facebooku będzie konieczne, ponieważ wciąż nie ma darmowych sterylek u Nas w Sosnowcu :| A fundusz się przyda.
Będąc z ma_dit w kociarni widziałyśmy ciężarówę którą miałam chwycić przed szpiatalem, jeszcze chodzi w ciąży.....jak długo?? W niedzielę dopiero będziemy mieć klatkę, więc wtedy spróbujemy ją chwycić. No i te działki........Temat rzeka........
MIKUŚ

Post » Wto maja 22, 2012 21:36 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

a chcialam pofocic maluszki buu :(

kingusiak

Od: Wto maja 10, 2011 20:37

Post » Wto maja 22, 2012 21:40 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Pewnie to nie ostatnie maluszki :/
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Wto maja 22, 2012 22:03 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Baśka w swoim żywiole :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Spidi :ok: przednia wiadomość!
Działkowy kocio - skoro to pan z jajkami, musi być bardzo młody, podejrzewam, że to synek śp. Mamuśki. Lukazona - okazało się, że ta informacja o jej zwłokach leżących na wysypisku była sprzed miesiąca, a ja Cię ciągałam koło działek jak wariatka :roll:

Od Basi wreszcie wiem jak tam z tym Guciem jest: otóż na krwawe kichanie - witamina C by wzmocnić ścianki naczyń, Gucia nakłuwa towarzyszka Barbara antybiotykiem znów. No a lespewet podajemy z posiłkiem 2,5 ml jednorazowo, czyli dwie dawki dziennie. Proszę o meldowanie do Basi, czy widać w jego boksie wymioty, a jeśli tak, to czy mają one czerwonawy kolor.

Dalej dajemy mokre jedzenie co dwa dni, mimo braku kartki. Czyli poniedziałek, środa, piątek, niedziela.

Dziś byłam świadkiem, chyba jeszcze nie pisałam o tym tutaj, jak Shila wycofała się przy karmieniu mokrym, dała się wyprzedzić wszystkim kotom i zagarnąć dostęp do miski. Proszę, dawajcie jej jeść osobno :cry:

Dzięki za odpowiedzi na moje pytania i przepraszanie za upierdliwość 8)
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Śro maja 23, 2012 11:01 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Czyli wiiwii te 50 zyla co w słoiku luzem leży to od Ciebie kasa? Za bazarek?
MIKUŚ

Post » Śro maja 23, 2012 11:10 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

MIKUŚ pisze:Czyli wiiwii te 50 zyla co w słoiku luzem leży to od Ciebie kasa? Za bazarek?

Si Barbarra! Za breloki, wrzuciłam póki miałam, bo ja utracjuszka jestem i się bałam :roll:

W piątek wrzucę kaskę na obcięcie jajek amantowi ogrodowemu.
Co z klatką? Łapać działkowiczów? Nie chodzi teraz o kasę tylko o pomoc transportową... Póki co, mam pałera na łapanie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Aha, byłam na kociarni na chwilę, zrobiłam dostawę kocyków (4 prania ostatnio zrobiłam, ale worków nie ubywa! Wspomóżcie kocykopraniem, ludzie!) i przytargałam od Szoszanny, która woli zdewastować fotel, drapak własnoręcznie robiony. Jest większa szansa, że któremuś się spodoba :mrgreen:
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Post » Śro maja 23, 2012 11:44 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Myślę że 1 kot tygodniowo (do 10 dni) to dobre rozwiązanie.
Mam nadzieję jednak że udało Ci się "coś wymyślić" apropo wczorajszej rozmowy ze sterylkami. Inaczej nie jesteśmy w stanie tego problemu rozwiązać na działkach. :oops: To najlepsze rozwiązanie, z tego co kojarzę to ew. jeszcze Katowice mają free sterylki. Tam też warto pomyśleć ewentualnie :)
MIKUŚ

Post » Śro maja 23, 2012 21:47 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

zapytam troche z innej beczki,

kotce czasami zdarzało sie zwymiotowac od razu po jedzeniu, miala takie etapy ze czasami nawet codziennie przez 4 dni tak wymiotowala, potem byl spokoj na tydzien, lub dwa.
myślalam ze moze to przez kłaki czy coś, ale od soboty znowu zaczeła wymiotowac, i przestała przy tym jesc. od razu pobieglam do osiedlowego weta, i niby dostaje jakies zastrzyki juz od 3 dni, ale nic nie daje :/ widac po niej bardzo sie zle czuje, chowa sie po kątach tylko, od wczoraj nie zjadla kompletnie nic.
wet mówi ze moze byc zatkana, ze ma cos na żołądku i nie moze trawić dlatego zwraca, no ale co sie wtedy robi z takim kotem?? nie wiem moze cos zjadla niejadalnego :/ w kazdym razie ciągle obgryza w domu kartony i wszystko co nadaje sie zgryźć, tzn do tej pory tak robila, teraz nie je nawet kartonów ani kociej trawki.
pojde jutro znowu do tego weta i albo niech mi ja wyleczy jakoś, albo musze isc do jakiegos innego, tylko nie wiem gdzie :/
boje sie ze sie zagłodzi wkoncu, albo odwodni, juz jest sroda ...
Ostatnio edytowano Czw maja 24, 2012 11:55 przez kingusiak, łącznie edytowano 1 raz

kingusiak

Od: Wto maja 10, 2011 20:37

Post » Śro maja 23, 2012 21:52 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Szybko do innego weta, przecież może mieć niedrożność jelit / przewodu pokarmowego! Takie rzeczy leczy się operacyjnie! Ja nie wiem, co to za inteligentny wet gada takie głupoty i czeka na nie wiadomo co :/ Trzeba przynajmniej jakieś rtg/usg zrobić i zdiagnozować problem.
Ostatnio edytowano Czw maja 24, 2012 8:18 przez Axa76, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Czw maja 24, 2012 1:10 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Jak ma otwierać kota, to do Kostrzewskiego chyba?

Lecznica dla Zwierzat dr M. Kostrzewski
Katowice
Józefowska 40B
tel. +48322596891

Oby najszybciej!
Powodzenia!

wiiwii

Post » Czw maja 24, 2012 13:52 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

kingusiak pisze:zapytam troche z innej beczki,

kotce czasami zdarzało sie zwymiotowac od razu po jedzeniu, miala takie etapy ze czasami nawet codziennie przez 4 dni tak wymiotowala, potem byl spokoj na tydzien, lub dwa.
myślalam ze moze to przez kłaki czy coś, ale od soboty znowu zaczeła wymiotowac, i przestała przy tym jesc. od razu pobieglam do osiedlowego weta, i niby dostaje jakies zastrzyki juz od 3 dni, ale nic nie daje :/ widac po niej bardzo sie zle czuje, chowa sie po kątach tylko, od wczoraj nie zjadla kompletnie nic.
wet mówi ze moze byc zatkana, ze ma cos na żołądku i nie moze trawić dlatego zwraca, no ale co sie wtedy robi z takim kotem?? nie wiem moze cos zjadla niejadalnego :/ w kazdym razie ciągle obgryza w domu kartony i wszystko co nadaje sie zgryźć, tzn do tej pory tak robila, teraz nie je nawet kartonów ani kociej trawki.
pojde jutro znowu do tego weta i albo niech mi ja wyleczy jakoś, albo musze isc do jakiegos innego, tylko nie wiem gdzie :/
boje sie ze sie zagłodzi wkoncu, albo odwodni, juz jest sroda ...

a to dojzala panna ? kocur rodzicow tak mial i okazalo sie ze mu watroba siadla ale byl wiekowy potem nerki i juz nie zyje

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Czw maja 24, 2012 13:57 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

dyzur spoko piszecie ze pimpus da sie poglaskac i wogole to znaczy ze z jakiegos powodu mnie nie lubi bo fuczy po mnie i bije kot mnie nie lubi :cry:
mam pytanie czy mozna by jakos te koty poznaczyc bo sa dwa burasy i trzy czarne ja ich nieodruzniam :oops: .i prywata,pytanie kot mi po zyganiu mdlal kupilam mu odklaczacz bo nie tknie sie trawy i teraz wogole nie zyga nadmienie ze zawsze zygal bardzo ale to bardzo zadko czy mam sie bac?

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

[poprzednia][następna]