DT Smarti 8 ...Ufff...mamy nowego weta !!! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 20, 2012 7:42 Re: DT Smarti 8 ......

Dziadzio Błękitny :wink: jest wielkim amatorem drobiowych serduszek ( pomijając fakt ,że chyba jeść lubi wszystko).
Inni też nie gardzili tego rodzaju jedzonkiem. Poza tym niejadki kuszę Smillą z sardynką .

Czekamy na fotki . Oj będzie co porównywać za jakiś czas :mrgreen: .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Wto mar 20, 2012 19:39 Re: DT Smarti 8 ......

na razie wiem tyle że wyniki krwi Cygana wprost idealne-na 21-szą jedzie chłopak na odjajczenie :kotek: :ok: :ok: :ok:

..bo teraz ciachana jest Pysia/Zuza i Zozol1 :kotek: :kotek: :ok:

(o pozostałych wynikach nie było czasu porozmawiać).
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto mar 20, 2012 20:17 Re: DT Smarti 8 ......

dwa sparaliżowane ze strachu serduszka :cry: :cry: :cry: cierpią straszliwie-nie chcą w ogóle żyć :cry:

ObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Wto mar 20, 2012 20:32 Re: DT Smarti 8 ......

Jaką one musiały przejść traumę, te przerażone oczka... Przepiękne są te kociambry, Rudego widziałam, a Mała była wciśnięta w kąt transporterka i tylko grzbiet było widać. Pani dr w schronisku nawet sprawdzała, czy Malutka żyje, bo siedziała całkowicie bez ruchu. Nie wiem dlaczego wydaje mi się, że to dziewczynka... może dlatego, że jest kopią mojej Fotki.
I pomyśleć, że strażniczka miejska nie sprawdziła czy mają chipy, bo wg niej koty wyglądały na agresywne :roll:

Odebrałam morfologię Miminki - jest idealna :D
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Wto mar 20, 2012 21:30 Re: DT Smarti 8 ......

smarti pisze:dwa sparaliżowane ze strachu serduszka :cry: :cry: :cry: cierpią straszliwie-nie chcą w ogóle żyć :cry:

Mnie się nóż w kieszeni otwiera jak czytam / widzę takie sytuacje. Niekótrzy ludzie są nieludzcy. :evil:
"Kubusiu? Tak Prosiaczku? Przepraszam...Ale za co? Za to, że miłość do ciebie w moim serduszku jest tak mała jak ja."
Edisiu, przepraszam...jesteś w moim serduszku...

Mruśkowo

Od: Pt gru 04, 2009 18:36

Post » Śro mar 21, 2012 1:19 Re: DT Smarti 8 ......

próbowaliśmy już wszystkich dostępnych opcji-wszelkich ryb,mięs,masła śmietany,whiskasa,kitekata-dopiero teraz mój TŻ miał sukces-rudy polizał jedzonko!!!!

jeszcze nie można tego nazwać jedzeniem ale to już jest coś :ok: :ok: :ok: ,bo do tej pory tylko pysie i ząbki im mazałam w śmietance i maśle ale z własnej woli nic nie polizali-odwracali główki..

właśnie pan dr. odwozi Zoziego i Pysię po sterylce-do tej pory czekaliśmy aż można je będzie odwieżć-miło było je widzieć-są piękne i słodkie,bardzo zadbane,"urośnięte" i w ogóle cudowne. Super jest widzieć swoje kicie odchowane od malutkiego-tak jak wcześniej Misię,Simbę i Zuzukę..
...jednak postanawiam niniejszym wyluzować trochę z kiciami bo w ten sposób się nie da żyć-chce się dobrze,chce się wszystkiego samemu przypilnowac aby mieć pewność że zwierzątko zostało wysterylizowane przez zaufanego lekarza o którym się wie że robi to perfekcyjnie, który je dobrze zna lubi i dopilnuje jak swoje, z kroplóweczką ,z najlepszymi lekami, ale nie można dac się zwariować-jeszcze zostają nam sterylki BeBe, Uli i Piesunia i nigdy więcej nie zaoferuję się ze sterylką "w cenie kota"-jek ktoś weżmie kotka za młodego na sterylkę u mnie to będzie musiał we własnym zakresie go sterylizować bo przez to że chcę "siama" wszystkiego dopilnować przeżywam mega stres-bo to jednak jest już czyjeś zwierzątko i czuje się ogromną presję , a to samo w sobie nie jest przyjemne uczucie...
wrzucam na luz bo tak się na dłużej nie da...nie da się pilnować tych kiciów do końca ich życia-bo już przecież nie są moje..mają już własne domki i własne życie i...."tej wersji będę się trzymać ! "

oczywiście Cygan już po kastracji-ząbki czyściutkie-kotek śpi słodko :D

wszystkie wyniki krwi podobno ok -Dziadzo -nerki i wątróbka ok-tyle tylko z grubsza usłyszałam bo nikt nie miał już siły rozmawiać..

dobrej nocki wszystkim :D

smarti

Post » Śro mar 21, 2012 8:02 Re: DT Smarti 8 ......

Pracowicie u Was było...
Dzien dobry :wink:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro mar 21, 2012 9:26 Re: DT Smarti 8 ......

dzień dobry :D

:oops: zapomniałam wczoraj jeszcze o małej-przecież ją też widziałam bo była na sterylce,no i jeszcze zostaje Strofka/Kali-której sterylka się u nas prawnie należy :mrgreen: :kotek: :ok:

Rudi/Rudilf ( :kotek: :?: :D ) po wczorajszym polizaniu whiskasa kontynuje strajk głodowy-to samo pingwinia -dla niej jeszcze nie mam pasującego imienia :roll:

myślę sobie czy ten debil który zostawił je w śmietniku nie mógł do transporterka włożyć kartki z imionami?-Bianka-Ty przynajmniej znasz imię :roll:

przedstawię kolejne kicie :

pan Cygan :D -zalękniony ale słodki-jednak TŻ będzie miau okazję się wykazać :mrgreen:
ObrazekObrazek

Dziadzia-przeuroczy gaduła z bezgłośnym miaukiem-straszny żarłok koszmarnie wychudzony 8O i zagrzybiony jak się patrzy :mrgreen: -na ost.fotce tylko drobny przykład :oops:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Melinda-przeurocza,kot-miniaturka,oczka do wymiany :mrgreen: -ogólnie obraz nędzy i rozpaczy ale będą z niej koty-mam nadzieję :D :ok:
patrząc na jej umaszczenie widzimy tłustsze wcielenie Margolci['] :)
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Ostatnio edytowano Śro mar 21, 2012 10:17 przez smarti, łącznie edytowano 3 razy

smarti

Post » Śro mar 21, 2012 9:54 Re: DT Smarti 8 ......

Dzień dobry :)

Bardzo się cieszę z dobrych wyników wątrobowych Dziadzia :) No i gratuluje odjajczonego Cygana :mrgreen:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Śro mar 21, 2012 10:02 Re: DT Smarti 8 ......

Czekam na c.d.n
mimo, że wygłaskałam każde na fotki miło popatrzeć, no a już porównać za jakiś czas to super sprawa.
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Śro mar 21, 2012 10:10 Re: DT Smarti 8 ......

i dalszy ciąg zdjęć nowo przybyłych wybrańców :)

Bogdan :mrgreen: Bodzio :lol: -piękny bardzo ciemny pręguś,przemiły, dostojny gadułka-z megabiegunką i glutem ...
ObrazekObrazek

Tymoteusz , Tymi :D -troszkę awanturnik,ma różne oczka-jedno zielone drugie miodowe-jedziemy to sprawdzić, krew podobno niezła,teraz poluję na sioośki :mrgreen: ,ma koslawe tylne nóżki i trudności ze zskakiwaniem na krzesłov 8O ,tłuścioszek :lol:
Obrazek

Shila-kotusia-przylepka-z glutkiem i w 30-dniowej ciąży :roll:
Obrazek

Sadie-jedno oczko do naprawy,płochliwa ale urocza przytulanka :love:
Obrazek

Limonka-śliczna kicia z charrrakterem-żarłoczek ale na swoich warunkach :lol:
ObrazekObrazek

...i to by było na tyle... :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :ok: :ryk:

Dziękujemy serdecznie Edzi i TŻ-towi oraz Latorośli za przywiezienie kiciów :1luvu: ,a Ani i Kasi za dokonanie trafnego wyboru :1luvu: :1luvu:

...a teraz udam się znowu dręczyć Rudiego i dziewczynkę-pingwinkę Pindzię :?: :ryk: przekonywaniem że nie warto umierać :ok: :kotek: :kotek: :ok:
Ostatnio edytowano Śro mar 21, 2012 10:22 przez smarti, łącznie edytowano 3 razy

smarti

Post » Śro mar 21, 2012 10:18 Re: DT Smarti 8 ......

smarti pisze: Dziękujemy serdecznie Edzi i TŻ-towi oraz Latorośli za przywiezienie kiciów :1luvu: ,a Ani i Kasi za dokonanie trafnego wyboru :1luvu: :1luvu:

Prosze bardzo , jak tylko mogę to zawsze pomogę. No a ten ogonek w postaci TŻ-a i córki to zawsze za mną sie ciągnie, tym bardziej jeśli o kociaste chodzi :D
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Śro mar 21, 2012 10:29 Re: DT Smarti 8 ......

Samrti - chciałabym zamieścić info o tych kotach na naszej stronie fb.
Czy zgodzisz się na to? I na wykorzystanie Twoich zdjęć?

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Śro mar 21, 2012 10:31 Re: DT Smarti 8 ......

na wykorzystanie zdjęć proszę, co do opisu to pamiętam że pisałaś,ale nie mam wolnej chwili teraz-sorry :roll:

smarti

Post » Śro mar 21, 2012 10:36 Re: DT Smarti 8 ......

Ale, że Tymoteusz awanturnik?? 8O No bez przesadyzmu- ten kot podaje łapki do obcinania pazurów i był ostoją spokoju i równowagi w wygłodniałym tłumie. o! :mrgreen: No koślawy być może nieco jest- to fakt :oops:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

[poprzednia][następna]