K-ów, "epidemia" FIP ;(( Masza odeszła ;( Hymen też;(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 23, 2011 15:27 Re: K-ów, tniemy, pełną parą :)

Mam pytanie z serii głupkowatych: Jak poznać, że wolno żyjący kocur został wykastrowany (bez łapania)? :oops:
Mam tylko dziewczynki w domu i w sumie nigdy wnikliwie nie obserwowałam kocurów od tej strony :roll:
gdzie kot w rękawiczkach czeka na mysz...

Obrazek Obrazek

Jafusia

Od: Pon sie 11, 2008 13:15

Post » Śro mar 23, 2011 15:45 Re: K-ów, tniemy, pełną parą :)

Jafusia pisze:Mam pytanie z serii głupkowatych: Jak poznać, że wolno żyjący kocur został wykastrowany (bez łapania)? :oops:
Mam tylko dziewczynki w domu i w sumie nigdy wnikliwie nie obserwowałam kocurów od tej strony :roll:

Wykastrowany kocur wyglada od tylu jak kotka, niekastrowany ma dość spore i widoczne jajka, ale czasem trzeba podejść dość blisko i to w sytuacji, kiedy bedzie szedł z ogonem na sztorc.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Śro mar 23, 2011 15:49 Re: K-ów, tniemy, pełną parą :)

Leone pisze:robimy zamówienie na http://www.animalia.pl - ktoś coś chce? ;)

Ja!!!!
Filtry do fontanny. Posyłam PW
Obrazek

miszelina

Post » Śro mar 23, 2011 16:12 Re: K-ów, tniemy, pełną parą :)

miszelina pisze:

Ja!!!!
Filtry do fontanny. Posyłam PW

Ja chcę karmę tylko muszę przejrzeć, dam później znać.

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Śro mar 23, 2011 16:17 Re: K-ów, tniemy, pełną parą :)

_namida_ pisze:Ja chcę karmę tylko muszę przejrzeć, dam później znać.

o, to super! brakuje nam 80zł do darmowej przesyłki, więc liczymy na Ciebie i kasumi :mrgreen:

ja z animalii polecam hillsa s/d, kosztuje tylko 61,50

Leone

Od: Wto wrz 22, 2009 14:10

Post » Śro mar 23, 2011 16:23 Re: K-ów, tniemy, pełną parą :)

jutro do domu jedzie Zosia. W Dobrym Wecie znalazły się dwa podrostki, usmarkane ale dzikie, do wyleczenia i ciachnięcia.
Muniek z Zosią przyjechali na kociarnię.

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro mar 23, 2011 16:34 Re: K-ów, tniemy, pełną parą :)

ok, mamy już wystarczającą ilość, żeby mieć darmową przesyłkę, więc jeśli ktoś jeszcze by chciał coś, to czekam do 21 na zgłoszenia, a potem zamawiam :)

Leone

Od: Wto wrz 22, 2009 14:10

Post » Śro mar 23, 2011 16:40 Re: K-ów, tniemy, pełną parą :)

Leone pisze:

ok, mamy już wystarczającą ilość, żeby mieć darmową przesyłkę, więc jeśli ktoś jeszcze by chciał coś, to czekam do 21 na zgłoszenia, a potem zamawiam :)

Chętnie zamówiłabym transporter dla 2 kotów, ale nie mam pojęcia jakiego dokonać wyboru, żeby okazał się wytrzymały i nie otworzył mi się pod ciężarem 10kg... I koniecznie żeby był otwierany od góry.
Moje koty muszą do weta razem, w ogóle wszystko muszą razem :)
Będę wdzięczna za sugestie, niekoniecznie ze sklepu animalia. Proszę :kotek:

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Śro mar 23, 2011 18:09 Re: K-ów, tniemy, pełną parą :)

wildhoney pisze:Słuchajcie, dostałam wczoraj dwie małe saszetki Royala dla perskich kittenów, przekazałam Sol i ona pewnie przekaże Kocurii - Wam się bardziej przydadzą niż mojej hrabiance, która to - uwaga, uwaga - łaskawie obwąchała Sol i nawet [chyba gdzieś to zapiszę ku potomności] nie chowała się w mysią dziurę, ba - prężyła się od niechcenia:)

O tak, potwierdzam. Kreda w kominie zapisze to wydarzenie wiekopomne :mrgreen: Dzis sie bede widziec z Kocuria i przekaze jej saszetki Royala.

Sie wyprowadzam niedlugo a przynajmniej sie do tego szykuje. W zwiazku z tym mam pytanie - czy jakies poslanka sa na kociarnie potrzebne? Czy niekoniecznie? Bo nie wiem jak segregowac swoj szpejostan. Bede wdzieczna za odpowiedz. Jesli nie, to puszcze dalej. Jesli tak, przywioze do kociarni nastepnym razem.
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Śro mar 23, 2011 20:06 Re: K-ów, tniemy, pełną parą :)

Pani Dyziowa była pożegnać się z Dyziem i przyniosła małą wyprawkę: jego ulubioną miseczkę, ulubione puszki, szeleczki, żwirek i suche (intestinal mieszany ze zwykłą karmą). Te dwa ostatnie są dla naszych kotów, a trzy pierwsze chciałaby, aby dać Dyziowi do nowego domu.
Dla nas przyniosła słój kawy, wstawiłam do szafki, będzie jak znalazł na jakieś spotkanie.

Dobrze, że wymiziałam Zosię, bo pewnie jej już jutro nie zobaczę, jako że panienka do domu idzie. I bardzo dobrze, tak trzymać!!!

A Muniek to taki więcej zakapior jest :wink:
Obrazek

miszelina

Post » Śro mar 23, 2011 20:26 Re: K-ów, tniemy, pełną parą :)

To ile sztuk zostało na kociarni?
W pt idę na dyżur 1-szy raz od długiego czasu, kogoś tam w ogóle zastanę? :ryk:
Czy trzeba tam robić coś niezwykłego/dawać komuś specjalną karmę?

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Śro mar 23, 2011 20:40 Re: K-ów, tniemy, pełną parą :)

_namida_ pisze:To ile sztuk zostało na kociarni?
W pt idę na dyżur 1-szy raz od długiego czasu, kogoś tam w ogóle zastanę? :ryk:
Czy trzeba tam robić coś niezwykłego/dawać komuś specjalną karmę?

W cat-roomie jest Syntia i Oleś luzem i Dudzia w klatce - ona tylko intestinalu i rano jeszcze ten proszek na biegunkę (wszystko opisane na kartce na klatce).
W pierwszym pomieszczeniu Muniek i Lolek oraz dzika dzicz na normalnej karmie i Stalka na Urinary (sprawdź w lodówce, czy nie ma dla niej otwartej saszetki z poprzedniego wieczora).
To stan na dziś, nie wiem, czy jutro coś nie dojdzie, w razie czego napiszę, bo jestem wieczorkiem.
I proszę - nie zamykaj dolnego zamka, wieczorem jest Milu, ona jeszcze nie ma klucza!
Obrazek

miszelina

Post » Śro mar 23, 2011 21:39 Re: K-ów, tniemy, pełną parą :)

Zosia wymiata po prostu, mialam mozliwosc ja pomiziac i normalnie odplynelam :1luvu:
Muniek obledny jest, ja mam po prostu slabosc do zakapiorstwa - ma spojrzenie Macka i jego pyszczek a poza tym troche przypomina mi Sowe od Karalucha :) Tylko ze ona ma ladne uszy bo Muniek historie swojego zycia uszami pisal..... ;)

Royale zostawione, karma zabrana, dziekuje Tweety, Kocurii i jej TZowi za wsparcie logistyczne :1luvu:

ps. jak ja sie ciesze z Dyzia :ok: :1luvu:

solangelica

Post » Śro mar 23, 2011 21:41 Re: K-ów, tniemy, pełną parą :)

miszelina pisze:A Muniek to taki więcej zakapior jest :wink:

taaaa, potworny zakapior :lol: mizia się, mruczy, barankuje, wystawia brzuchol do głaskania i rozdaje całuki :ryk: rozkochał w sobie mojego tż :mrgreen: uwaga, panicz jest chyba pełnojajeczny na moje oko i ZNACZY KLATKĘ! ręczniczek zasikany, ściany spryskane, w kuwecie pusto :(

stalce śliczne grzybek zszedł, ale nie wiem, czy panna nie ma jakiejś depresji... jest okropnie wycofana, choć wymiziać się dała...
zosia wymiziana przeze mnie, tż'a i solangelicę drze japę jak przed chorobą :D za sedesem są jej podusia i zabawki sprzed choroby w worku - co z tym, wyrzucamy, pierzemy?
dzika dzicz jest totalnie przerażona, patrzy gigantycznymi oczami gdy się obrabia jej klatkę, skoków nie widziałam. żadnego ruchu z jej strony nie widziałam w sumie...
lolek odzyskuje głosik :)

syntia nadal nie daje wziąć się na ręce, u dudzi w kuwecie całkiem czysto; dyzio korzysta z wysokiego położenia klatki i ładuje się na kark, uwaga :lol: wymiziane, pożegnane co trzeba. oluś obsyczał tż'a i schował się do budki :(

był robert, zapodał leki. solangelica wzięła karmę lara indoor dla swoich tymczasów; ja wzięłam trochę kolejnych rzeczy na bazarki i poprzestawiałam rzeczy spod stolika pod ściany, jeśli coś będzie nieznaleźne, to dzwonić, pytać, ale wydaje mi się, że wszystko jest na widoku.
a, solangelica ma wpłacić 5zł za pasek, który przywłaszczyła :mrgreen:

zamknęłam na nowy zamek!

EDIT: karma (dwa royale dla małych persów, próbki) od wildhoney jest na tej hałdzie puszeczek dla kittenów między klatkami na izolatce.

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Śro mar 23, 2011 21:50 Re: K-ów, tniemy, pełną parą :)

Kocuria pisze:a, solangelica ma wpłacić 5zł za pasek, który przywłaszczyła :mrgreen:

wlasnie mialam pisac bo oproznilam plecak :) po wyplacie puszcze przelew na konto. pasek jest srebrny i ... przyda sie jak sie przeprowadze bede osiedlowa gwiazda :twisted:

solangelica

[poprzednia][następna]