K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 01, 2011 9:42 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

Witam noworocznie :)
Oby ten rok był dla nas i naszych podopiecznych, a także dla wszystkich czworonogich u dwunogich istot lepszy niż miniony.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Sob sty 01, 2011 9:56 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

wszystkim AFNowcom życzę w Nowym Roku poczucia sensu, mocy i sprawstwa oraz sprzyjających ludzi i okoliczności.
a dla Kotków ciepła, zdrowia i miłości - żeby było wiele powodów do mruczenia :kotek:
Obrazek

pluskwa6

Od: Pt maja 21, 2010 12:50

Post » Sob sty 01, 2011 10:52 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

milu pisze:Szczęśliwego Nowego Roku Wam wszystkim :)

Mam pytanie, które nie wiem nawet jak mam zadać w normalny sposób, chyba nie ma takiego... Otóż boli mnie ucho i podejrzewam lekkie zapalenie, a te bezreceptowe kropelki, co mam w domu, oczywiście nie działają tak jak powinny. No i tu pytanie - z racji tego, że jutro jest sobota 1.01, a pojutrze niedziela 2.01, do laryngologa chyba raczej nie trafię i stąd 2 pytania:

1. Czy kojarzy ktoś poradnię/przychodnię laryngologiczną 24h/otwartą w ten weekend w Krakowie?? Gdyby było zupełnie źle?

2. :oops: :oops: :oops: Tu raczej do Tweety - Czy na Kocimskiej jest coś, co mogłabym pożyczyć i użyć do leczenia ludzkiego ucha? Np. Dicortineff? :oops: :oops: :oops:

ad 1 - sprawdź na Galla tam powinien być dyżur całodobowy; możesz spróbować w SOR - jest w szpitalu wojskowym na Wrocławskiej, u Narutowicza

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

Post » Sob sty 01, 2011 11:56 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

jej siostra pisze:
milu pisze:Szczęśliwego Nowego Roku Wam wszystkim :)

Mam pytanie, które nie wiem nawet jak mam zadać w normalny sposób, chyba nie ma takiego... Otóż boli mnie ucho i podejrzewam lekkie zapalenie, a te bezreceptowe kropelki, co mam w domu, oczywiście nie działają tak jak powinny. No i tu pytanie - z racji tego, że jutro jest sobota 1.01, a pojutrze niedziela 2.01, do laryngologa chyba raczej nie trafię i stąd 2 pytania:

1. Czy kojarzy ktoś poradnię/przychodnię laryngologiczną 24h/otwartą w ten weekend w Krakowie?? Gdyby było zupełnie źle?

2. :oops: :oops: :oops: Tu raczej do Tweety - Czy na Kocimskiej jest coś, co mogłabym pożyczyć i użyć do leczenia ludzkiego ucha? Np. Dicortineff? :oops: :oops: :oops:

ad 1 - sprawdź na Galla tam powinien być dyżur całodobowy; możesz spróbować w SOR - jest w szpitalu wojskowym na Wrocławskiej, u Narutowicza

SOR też jest na Galla w policyjnym szpitalu.

Wistra, karma się przyda, bardzo dziękujemy:)

Życzę wszystkim wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku :1luvu:

Jeszcze ten weekend korzystajcie z możliwości wypoczynku, bo od poniedziałku ostro do pracy :wink:
Potrzebne osoby do:
1. stworzenie krótkiej prezentacji (3-4 min) o zwierzakach AFN (koty-psy), które szukają domów, pomocy, bo chore itp
2. dokończenia bazy elektronicznej (prosty excell) osób, które adoptowały od nas koty, chyba połowę zrobiłam ale nie mam czasu dokończyć, segregator z umowami jest u mnie, tabelkę w sporej części wypełnioną, prześlę
3. stworzenie jednolitej bazy (prosta, imię, nazwisko, adres mail'owy, ja mam to w rozsypce i ciężko się to wykorzystuje) osób nas wspierających (allegro i in.)
4. koordynowania spraw związanych z wolontariuszami (wymiana umów, stworzenie bazy elektronicznej, organizacja ich pracy przy imprezach itp) doszło nam sporo nowych osób, które są przeszkolone, które już przychodzą, które będą przychodzić, które dają domy tymczasowe itp. Chciałam to powierzyć Miszelinie ale ona ma ciągle dyżury na kociarni jak nie swoje to na zastępstwie
5. za miesiąc jest Dzień Kota w GK, oczywiście bierzemy w nim czynny, a nawet "czynniejszy" z pewnych względów niż w ubiegłym roku, udział. Pełna mobilizacja! Będziemy mieć większe stoisko, będą niespodzianki, specjalni goście :wink: . Jeżeli ktoś ma jakieś pomysły to proszę o wrzucanie na mail'a czy pw. Na pewno będzie zrobiona galeria naszych kotów do adopcji na stronie internetowej GK, tu już mam potwierdzenie ze strony organizatora. Także proszę autorów zdjęć o wyselekcjonowanie tych fotek, które wg nich są najlepsze i dorobienie zdjęć tym kociuchom, które jeszcze tych zdjęć nie mają. Jest na to tydzień, do przyszłej niedzieli abym mogła wysłać i aby było jeszcze kilka dni na ewentualne poprawki, doróbki.
6. Również w lutym jesteśmy zaproszeni na Dzień Kota do Jaworzna, mamy być współorganizatorami imprezy, o ile pamiętam to ma być już "po Bożemu" czyli 17.02 tyle, że to jest czwartek. Jedziemy bez kotów ale dobrze by było aby pojechało w sumie 4-5 osób.
7. W tym tygodniu rozpoczynamy dystrybucję plakatów 1%, będą na kociarni. Większość rozwiezie wislackikot ale macie tez swoje miejsca, w których warto zawiesić, znajome sklepy, w pracy itp. Plakat zrobiony jest przez katgralowego Marcina w ramach tworzenia wizualnej identyfikacji, dokańczamy nowe wzory ulotek 1%, po nowemu będzie już oklejony kotowóz i in.
8. jak jesteśmy przy 1% to jeszcze w Sylwestra podpisaliśmy bardzo intratną umowę na udział w kampanii promującej tę formę wsparcia, szczegóły bardzo niedługo, na razie idę pisać/zbierać materiały do strony związanej z tym przedsięwzięciem, bo w niedzielę muszą być już gotowe do wrzucenia.

Miłego weekendu :)

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Sob sty 01, 2011 13:24 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

mogę wziąć nr 2, na kiedy?

jej siostra

Post » Sob sty 01, 2011 13:30 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

jej siostra pisze:mogę wziąć nr 2, na kiedy?

im szybciej tym lepiej :) . Do przyszłej niedzieli?

Tweety

Post » Sob sty 01, 2011 13:36 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

do jutra?

jej siostra

Post » Sob sty 01, 2011 13:40 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

jej siostra pisze:do jutra?

nie, tej kolejnej niedzieli :wink:

Tweety

Post » Sob sty 01, 2011 13:59 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

nie ma problemu. :D
za baza w czym?

jej siostra

Post » Sob sty 01, 2011 14:10 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

jej siostra pisze:nie ma problemu. :D
za baza w czym?

zwykły arkusz excell

Tweety

Post » Sob sty 01, 2011 14:21 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

też jak najszybciej?pogadałabym z paw, żeby się podzielić

jej siostra

Post » Sob sty 01, 2011 14:24 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

jej siostra pisze:też jak najszybciej?pogadałabym z paw, żeby się podzielić

a o której teraz mówimy, że "też" ?

Tweety

Post » Sob sty 01, 2011 14:25 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

p bazie w zwykłym excelu ;)

jej siostra

Post » Sob sty 01, 2011 14:31 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

jej siostra pisze:p bazie w zwykłym excelu ;)

ale to jest cały czas jedna z pkt 2, tak? bo jakbym się zgubiła lekuchno :oops:

Tweety

Post » Sob sty 01, 2011 14:35 Re: K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

przeprasza, 2 potraktowałam jak odfajkowana i przeszłam do 3 :oops:
ją bym zrobiła jeśli się da z paw

jej siostra

[poprzednia][następna]