Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 23, 2010 12:02 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Zofia&Sasza pisze:
mar9 pisze:Z tego, co wiem, to wszyscy mieszkający w okolicach Rudy są zakoceni na maxa więc raczej marne są szanse na DT dla tych, które po interwencji miałyby być wyciągane stamtąd.
Może wyjściem byłoby zrobienie składki na jakiś hotelik i przetrzymanie tam kociaków do czasu aż gdzieś zwolni sie kawałek podłogi.

Małe - to nie żadne :wink: Zresztą to chyba niekoniecznie musi być Śląsk. W końcu kota można przewieźć...

przewieźć można tylko gdzie te oferty dt? chyba, że coś przeoczyłam...
jedno miejsce oferowała Formica, ktoś jeszcze sie deklarował?
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pt lip 23, 2010 12:06 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Wybaczcie, że jeszcze sobie głośno pomyśle. OK ustalono rzekomo, że doszło
do łamania praw zwierząt.
Czy teraz biorąc od IKA koty, która podobnież nie jest skłonna do refleksji i zrozumienia błędu, czy
napewno jest to wyjście?
Czy może jednak powinna być kara by następne koty nie cierpiały!
hmmmm
Ostatnio edytowano Pt lip 23, 2010 12:20 przez cangu, łącznie edytowano 1 raz

cangu

Od: Pt maja 09, 2008 21:17

Post » Pt lip 23, 2010 12:07 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

mar9 pisze:
Zofia&Sasza pisze:
mar9 pisze:Z tego, co wiem, to wszyscy mieszkający w okolicach Rudy są zakoceni na maxa więc raczej marne są szanse na DT dla tych, które po interwencji miałyby być wyciągane stamtąd.
Może wyjściem byłoby zrobienie składki na jakiś hotelik i przetrzymanie tam kociaków do czasu aż gdzieś zwolni sie kawałek podłogi.

Małe - to nie żadne :wink: Zresztą to chyba niekoniecznie musi być Śląsk. W końcu kota można przewieźć...

No trudno wymagać, żeby DT się w kolejce ustawiały w sezonie na kociaki. Zresztą przecież szukamy dopiero od kilku dni. No i szukajmy, zamiast narzekać. Drugi potencjalny DT zdaje się urabia TŻ-a :wink:
Mnie natomiast wkurza niemożebnie, że wygląda na to, że koty spadły do IKA6 z kosmosu :roll: Nikt się jakoś za nie odpowiedzialny nie czuje :evil: Hej, kto tam dawał tymczasy? Niewidzialna ręka?
Do Formiki chętni zgłosili się po upływie wielu godzin :cry: Nikt nie ma wątpliwości? Nikt się nie boi o swoje koty?
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt lip 23, 2010 12:09 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

molly88 pisze:
Femka pisze:a czy interwencja po donosie na samą siebie to nie jest dobra okazja, żeby wejść do domu i zobaczyć, jaka jest sytuacja? Może próbować negocjować? Jeśli w mieszkaniu był taki Sajgon, grubsze sprzątanie nie oszuka wprawnego oka kociarza.
Może to okazja, żeby zacząć robić coś konkretnego? Cokolwiek ustalić?

Podczytuje, moja tymczasowa kotka też tam miała jechać, ale dzięki Liwi nie pojechała. Uważam, że to dobry moment, aby wejsc na mieszkanie i zobaczyc co i jak. Zobaczyć ile kotów itd. I jak już ktoś pisał: da sie zauważyć, że sprzątanie bylo na szybciora.

...a jak pomyślę, że biedna koteczka, Mila[*] tak ciężko doświadczona przez los, od Hanulki też mogła tam trafić to krew mnie zalewa :twisted:

anabelp

Od: Nie sty 10, 2010 12:04

Post » Pt lip 23, 2010 12:12 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

A mój seniorek Zuzu miał pojechać w maju zeszłego roku :roll: :roll: :roll:
U mnie tez jest totalne zakocenie :(
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Pt lip 23, 2010 12:31 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Zofia&Sasza pisze:
mar9 pisze:
Zofia&Sasza pisze:Małe - to nie żadne :wink: Zresztą to chyba niekoniecznie musi być Śląsk. W końcu kota można przewieźć...

No trudno wymagać, żeby DT się w kolejce ustawiały w sezonie na kociaki. Zresztą przecież szukamy dopiero od kilku dni. No i szukajmy, zamiast narzekać. Drugi potencjalny DT zdaje się urabia TŻ-a :wink:
Mnie natomiast wkurza niemożebnie, że wygląda na to, że koty spadły do IKA6 z kosmosu :roll: Nikt się jakoś za nie odpowiedzialny nie czuje :evil: Hej, kto tam dawał tymczasy? Niewidzialna ręka?
Do Formiki chętni zgłosili się po upływie wielu godzin :cry: Nikt nie ma wątpliwości? Nikt się nie boi o swoje koty?

a czy ja wymagam, aby ktoś się do kolejki ustawiał? sama jestem ostatnio zakocona po czubki uszów, większość czynnie działających, znanych mi forumowiczów również, schronisko to nie wyjście dlatego sugerowałam, że można by choć część kociaków umieścić po hotelikach
kiedyś obiło mi się o uszy, że podobno działają płatne dt, to tez byłoby jakieś wyjście, choć tymczasowe dla tych bied
poza tym pewna część mogłaby wrócić tam, skąd przyjechała, może...
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pt lip 23, 2010 12:35 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

No właśnie na ten temat wrzeszczę - powinny wrócić do tych, którzy je tam dali. Tylko jakoś panuje martwa cisza "w temacie Marioli" :cry:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt lip 23, 2010 12:48 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Zofia&Sasza pisze:No właśnie na ten temat wrzeszczę - powinny wrócić do tych, którzy je tam dali. Tylko jakoś panuje martwa cisza "w temacie Marioli" :cry:

Jeśli masz na myśli Kubusia,to dla niego powrót do Schroniska w obecnej sytuacji jest okrucieństwem,bo panuje kk i pp.Ja go nie odbiore,bo nie chcę jego śmierci.

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Pt lip 23, 2010 12:54 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

A tak z innej strony.
To są koty pod opieką IKA6, ona je do siebie sprowadziła i ona ponosi za nie odpowiedzialność - a jako oficjalny DT ma obowiązek zapewnić tym kotom godne warunki i szukać im domów.
Średnio się z tego wywiązuje, ale to nie powód by ktoś musiał ponosić koszta jej decyzji.
Może powinna sama wypić to piwo, którego nawarzyła?
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pt lip 23, 2010 12:55 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

justyna8585 pisze:
Zofia&Sasza pisze:No właśnie na ten temat wrzeszczę - powinny wrócić do tych, którzy je tam dali. Tylko jakoś panuje martwa cisza "w temacie Marioli" :cry:

Jeśli masz na myśli Kubusia,to dla niego powrót do Schroniska w obecnej sytuacji jest okrucieństwem,bo panuje kk i pp.Ja go nie odbiore,bo nie chcę jego śmierci.

Ale rozumiem, że szukasz dla niego DT?
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt lip 23, 2010 12:55 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

justyna8585 pisze:

Kubuś mógłby przyjechać do mnie ale dopiero, jak maluchy wyzdrowieją, na już by potrzebował tdt
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pt lip 23, 2010 12:58 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

pixie65 pisze:A tak z innej strony.
To są koty pod opieką IKA6, ona je do siebie sprowadziła i ona ponosi za nie odpowiedzialność - a jako oficjalny DT ma obowiązek zapewnić tym kotom godne warunki i szukać im domów.
Średnio się z tego wywiązuje, ale to nie powód by ktoś musiał ponosić koszta jej decyzji.

...taki dom :twisted: odpowiednie służby bez uprzedzenia powinny odwiedzać, przynajmniej raz w tygodniu...ale to tylko pobożne życzenie...

anabelp

Od: Nie sty 10, 2010 12:04

Post » Pt lip 23, 2010 13:00 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

mar9 pisze:
justyna8585 pisze:

Kubuś mógłby przyjechać do mnie ale dopiero, jak maluchy wyzdrowieją, na już by potrzebował tdt

No i proszę - kolejna oferta: dla Kubusia :1luvu:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt lip 23, 2010 13:17 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Zofia&Sasza pisze:Czy osoby, które umieściły koty u IKI 6 maja zamiar je odebrać???

Gdybym ja oddawała koty do IKA6, to ostatnią rzeczą jaką bym teraz zrobiła to pisanie w tym wątku o moich planach ewentualnego odzyskania kotów.

I macie świadomość, że IKA to czyta i jeśli hipotetycznie doszłoby do jakiejś interwencji to wszystko i tak będzie "pozamiatane"? Może nawet już jest :?
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Pt lip 23, 2010 13:18 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

pixie65 pisze:A tak z innej strony.

Ale ona nie ubiega się o pomoc
nie szuka innych DT dla kotów, nie szuka wsparcia - wręcz przeciwnie, oferuje DT dla kolejnych kotów
wygląda, jakby albo nie miała sobie nic do zarzucenia, albo nie była w stanie ocenić sytuacji - choć w sumie jedno nie wyklucza drugiego

w tej sytuacji wygląda, że ewentualne piwo wypiją koty

z drugiej strony, przyjazd do niej z interwencją na jej prośbę też wydaje się bezcelowy, bo - jak napisała Mirka, wiele można zrobić przez parę dni...
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

[poprzednia][następna]