Adopcje Puchatkowa VI..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 07, 2010 6:55 Re: Adopcje Puchatkowa VI..

jasdor pisze:Swoją Pipi zawoziłam do Krakowa :D - Maczek bierz kicia a z transportem sie jakoś da rade.
Ja wiem, że w Krakowie dobre ludzie som :mrgreen: a marzeniem mojej Pipi było (w tytule) zostać Krakowianka i ... została :1luvu:

Hehe :) Ja też przyjezdna jestem - z północy mnie przywiało ;) Łączę się z Pipi :)
No i muszę jeszcze TŻta przekonać, że drugi kot to dobry pomysł, a to takie łatwe nie jest 8O No i my możemy cokolwiek zacząć myśleć po połowie sierpnia - wakacje, wyjazdy, załatwienia i do końca lipca koteczka w odwiedzinach :) A nie wiem, czy dharma może tak długo czekać, bo z tego co widzę, to sprawa dość pilna...

MAczeK_79

Od: Pt sty 08, 2010 11:40

Post » Śro lip 07, 2010 7:00 Re: Adopcje Puchatkowa VI..

MAczeK_79 pisze:
jasdor pisze:Swoją Pipi zawoziłam do Krakowa :D - Maczek bierz kicia a z transportem sie jakoś da rade.
Ja wiem, że w Krakowie dobre ludzie som :mrgreen: a marzeniem mojej Pipi było (w tytule) zostać Krakowianka i ... została :1luvu:

Hehe :) Ja też przyjezdna jestem - z północy mnie przywiało ;) Łączę się z Pipi :)
No i muszę jeszcze TŻta przekonać, że drugi kot to dobry pomysł, a to takie łatwe nie jest 8O No i my możemy cokolwiek zacząć myśleć po połowie sierpnia - wakacje, wyjazdy, załatwienia i do końca lipca koteczka w odwiedzinach :) A nie wiem, czy dharma może tak długo czekać, bo z tego co widzę, to sprawa dość pilna...

Szukasz kota do adopcji?

estre

Od: Pon sty 07, 2008 17:05

Post » Śro lip 07, 2010 10:09 Re: Adopcje Puchatkowa VI..

Jak na razie to się zastanawiam jak przekonać TŻta, że to dobry pomysł ;)

MAczeK_79

Post » Czw lip 08, 2010 10:17 Re: Adopcje Puchatkowa VI..

kristinbb pisze:
magdaradek pisze:wklejam z łódzkiego wątku takiego skrajnie zaniedbanego misia :(

quote="magdaradek"]
annskr pisze:Wczoraj, popołudnie - rudy pers na śmietniku, prośba o pomoc. Pojechał do lecznicy. Ma dwa dolne kły i dwa jajka, coś koszmarnego w uszach, jakieś zrosy, przerosty, oczy zaropałe, skrajne sfilcowane futro, które ktoś próbowal odciąć.. Nie je, nie pije, wyniki krwi ma znośne - na razie jest w lecznicy, szuka dt / ds... Bardzo spokojny...

Oto on - widok ogólny i szczegóły - oko, ucho, podogonie, odcinany filc

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

prosimy o pomoc, DT potrzebne :(

No wiecie 8O 8O
Biedny kot i pewnie domowy był 8O 8O

Znalazłam naszego misia :D

Wrócił do domu, ogolony, wyleczony, państwo dali się przekonać do kontynuacji, leczenia, kastracji i może będą regularnie wyczesywać.
W każdym razie już nie wychodzi na całe dnie z domu i jajek też nie ma :D
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw lip 08, 2010 11:39 Re: Adopcje Puchatkowa VI..

Kurczaki.... 8O Nie przeglądałam całego wątku... MASAKRA! Jak tak można kota zaniedbać?? :? Chyba nigdy nie zrozumiem ludzi... :cry:

MAczeK_79

Post » Czw lip 08, 2010 19:15 Re: Adopcje Puchatkowa VI..

MAczeK_79 pisze:

Ja nikogo nie przekonywałam, tylko przyniosłam i już :mrgreen: A jak zaczęli sie burzyć i krzywić to na złość jeszcze drapak kupiłam , ooo! I dopiero się działo :ryk: Ale się przyzwyczaili. I do kota i do drapaka, tylko szkoda, że koty drapak mają w du....... :mrgreen:
Z własnego doświadczenia polecam koci dwupak. Powie Ci to każdy, kto tego doświadczył. Teraz widzę, jaka moja Kośka była nieszczęśliwa w pojedynkę :wink:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Sob lip 10, 2010 13:32 Re: Adopcje Puchatkowa VI..

dla Dorci....zapraszam może ktoś???? viewtopic.php?f=20&t=114038
Serniczek

Post » Pon lip 12, 2010 9:17 Re: Adopcje Puchatkowa VI..

[/quote]jasdor

Ja nikogo nie przekonywałam, tylko przyniosłam i już :mrgreen: A jak zaczęli sie burzyć i krzywić to na złość jeszcze drapak kupiłam , ooo! I dopiero się działo :ryk: Ale się przyzwyczaili. I do kota i do drapaka, tylko szkoda, że koty drapak mają w du....... :mrgreen:
Z własnego doświadczenia polecam koci dwupak. Powie Ci to każdy, kto tego doświadczył. Teraz widzę, jaka moja Kośka była nieszczęśliwa w pojedynkę :wink:[/quote]

Heh :) Każdy ma jakieś sposoby :) Ja wyznaję jednak zasadę - jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie... Nie chciałabym, żeby M. podjął beze mnie tak ważną decyzję, bo to jednak duża odpowiedzialność... Poczekam więc - może uda się przekonać... :)
Kotów, które potrzebują kochającego domu jest dużo - na pewno jak już podejmiemy decyzję o drugim Futrze, znajdziemy któregoś, który chwyci nas za serce :1luvu:

MAczeK_79

Post » Pon lip 12, 2010 16:40 Re: Adopcje Puchatkowa VI..

Puchatki dziękują alix76 oraz Andzie za wpłaty, a także Serniczkowi za wystawienie bazarku dla Dorci44 oraz mamut, która na tym bazarku dokonała zakupu :1luvu:

Niestety mam teraz urwanie głowy w pracy, rzadko bywam w necie. Postaram się w miarę na bieżąco aktualizować wszystko, ale w razie pilnych spraw, bardzo proszę o pw :)

estre

Post » Pon lip 12, 2010 18:52 Re: Adopcje Puchatkowa VI..

chciała bym kotkę z tego wątku do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=114060
Szuka super domku lub chociaż nowego tymczasu, bo ja nie wyrabiam przy tylu kotach a nie chcę ich zaniedbać :(

Obrazek
Miau,miau,miau :)

sebriel

Od: Pt mar 13, 2009 11:21

Post » Pt lip 16, 2010 0:09 Re: Adopcje Puchatkowa VI..

sebriel pisze:chciała bym kotkę z tego wątku do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=114060
Szuka super domku lub chociaż nowego tymczasu, bo ja nie wyrabiam przy tylu kotach a nie chcę ich zaniedbać :(

Obrazek

Jaka ona jest śliczna :1luvu:
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Pt lip 16, 2010 6:43 Re: Adopcje Puchatkowa VI..

domu szuka 3,5 letni kot perski rudy bikolor z rodowodem - obecny właściciel nie ma mozliwości zaopiekowania się kotem.
Kota będe się starała przejąć (z pomoca dobrych ludzi), wykastrowac i oporządzić (futro w nienajlepszym stanie)
nic nie wiem o charakterze kota, poza tym ze mieszka z innymi kotami (więc raczej do zwierząt agresywny nie jest, zreszta nie taka przyczyna oddania została podana)
moze znacie kogoś kto chciałby rudego persiaka?
zdjęc na rzaie nie mam - jak przejme kota to zrobie i wstawię
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pt lip 16, 2010 14:25 Re: Adopcje Puchatkowa VI..

Znalazłam u nas na prowyncjonalnym portalu takie ogłoszenie :
KUPIE KOTA
Witam
kupie kota,najlepiej persa lub kota norweskiego.
Cena musi byc rozsądna.
Propozycje proszę składac na e mail lub gg + fotki

Kontakt: e mail: wegi32@op.pl
gg: 8385723

http://www.krosno24.pl/ogloszenia.php?p ... =2&xoff=10

Moge pomóc przy sprawdzeniu domku

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pt lip 16, 2010 15:20 Re: Adopcje Puchatkowa VI..

Puchatkowo dziękuje jolci113, kikkerze, Amice6, jasdor, Jasminie za wpłaty :1luvu:

estre

[poprzednia][następna]