SchronWro WĄTEK ZAKOŃCZONY

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 08, 2010 18:17 Re: SchronWro ODMIENIONY :) fot. 59

JaEwka pisze:Czy ktoś wie czy kotka numer 560 , 5 letnia jest jeszcze w schronie? Kotkę ktoś ogłaszał jako Bunie (?) Do Kici dzwoniła dzisiaj Pani która była nią zainteresowana i chciała przyjechać ją zobaczyć (jest ze Świdnicy) Aczkolwiek jeżeli tej kotki nie ma już w schronie to Pani chętnie weźmie jakiegoś innego, kotek raczej starszy od 3 lat, spokojny, wysterylizwany/wykastrowany. Pani nie upiera się przy kotce może też być kocurek. Będę jutro do niej dzwonić żeby ustalić co i jak także bardzoooo proszę o informację :D

Ciekawe czy znam :D
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw kwi 08, 2010 18:20 Re: SchronWro ODMIENIONY :) fot. 59

Jak chcesz to Ci jutro rano dam znać czy ona jeszcze jest

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

Post » Czw kwi 08, 2010 19:04 Re: SchronWro ODMIENIONY :) fot. 59

_leśna_ pisze:Jak chcesz to Ci jutro rano dam znać czy ona jeszcze jest

Jasne :D Dzięki :1luvu:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Czw kwi 08, 2010 20:26 Re: SchronWro ODMIENIONY :) fot. 59

dziewczyny, IKA mogłaby wziąć na dt taką starszą persicę, która trafiła do schronu ok. 29.03. kojarzycie czy jest jeszcze kicia? jeśli tak, to piszcie do IKI bezpośrednio, ja nie dałabym rady zając się wyciągnięciem kici, podpowiem jeszcze , że jutro po południu we Wrocławiu jest Iweta, mogłaby kicię zabrać na Ślask!

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Czw kwi 08, 2010 20:28 Re: SchronWro ODMIENIONY :) fot. 59

Nie wiem czy pamiętacie Kropka ze schronu - biednego, niejedzącego koteczka z depresją. Trafił do domu do rodziców Kasi z Bielska - miał trafić potem do Kasi w dość szybkim czasie ale rodzice Kasi się w nim zakochali i zabawił dłużej. Ale że rodzice są starsi to mimo że Kropkowatego bardzo pokochali i chcieli go zatrzymać to nie dawali rady z tym diabłem wcielonym, bo z Kropkowatego wyszło niezłe ziółko (Kropek dostał przydomek Tornado). Gdy rodzice Kasi zostali pozbawieni telefonu, wszystkich zegarów i budzików w domu, kilku sztul zastawy stołowej, kilku kompletów pościeli i wieszaka na płaszcze który runął pewnego wieczoru razem z Kropkiem który na nim od dłuższego czasu wisiał, zostało postanowone że Kropek jesnak pojedzie do Kasi. Kropek początkowo w nowym miejscu wydawał sie być grzeczny ale... :twisted: :twisted: :twisted:

Oto relacja po pierwszych 3 godzinach pobytu w nowym domu (u Kasi):
katarzyna1207 pisze:No to się zaczęło .... :twisted: Kropek już "na pokojach", towarzycho nie za bardzo chciało się z nim zaprzyjaźniać (ale i go nie leją póki co) - to sobie Kropkowaty gruchał do swojego odbicia w szybie balkonowej... A potem zdecydował, że trzeba z tym kotem "tam" coś zrobić.... no i nochal nadwyrężony :mrgreen: Poza tym: wykopany kwiatek, dwa przewrócone flakony, jedna kupa (ładnie uformowana) na stoliku w pokoju :strach. To na razie efekt 3 godzinnej działalności Kropka ... obija się chłopak... :ryk: Idę spać i nie wiem co rano zastanę - na wszelki wypadek barykaduję się w sypialni :roll:

A tak wyglądał pierwszy dzień Kropka w nowym domu:
katarzyna1207 pisze:ŻYJĘ!!!!, 3 talerze, 2 kubki i 1 szklanka NIE ŻYJĄ :mrgreen: I prawie nie mam zasłony w salonie - fajna zjeżdżalnia, o czym moje przez 2 lata nie wiedziały ... Teraz JUŻ wiedzą ... :mrgreen: To jest bilans dnia wczorajszego, bo dopiero wczoraj Kropkowaty zaczął się "wyluzowywać"... Póki co, to dali sobie po mordzie z Parysem, no ale nic dziwnego, skoro jeden drugiemu złośliwie leje w kuwetę (tzn. jeden zaraz po drugim). Wczoraj Kropkowaty zaczął zabawy ze swoją ulubioną piłeczką (prezencik od Edyty) reszta stadka siedziała rządkiem w progu pokoju (jak w kinie) i miała tak 8O 8O 8O , chociaż aniołkami nie są ...Natenczas Kropkowaty pracuje nad pokrowcem od laptopa :evil: :evil: :evil:

Więcej o Kropkowatym można poczytać na jego wątku:
viewtopic.php?f=1&t=100799&start=1020
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw kwi 08, 2010 20:29 Re: SchronWro ODMIENIONY :) fot. 59

jessi74 pisze:dziewczyny, IKA mogłaby wziąć na dt taką starszą persicę, która trafiła do schronu ok. 29.03. kojarzycie czy jest jeszcze kicia? jeśli tak, to piszcie do IKI bezpośrednio, ja nie dałabym rady zając się wyciągnięciem kici, podpowiem jeszcze , że jutro po południu we Wrocławiu jest Iweta, mogłaby kicię zabrać na Ślask!

Kurcze ja po pracy mam zaraz szkołę :?
Obrazek

JaEwka

Post » Czw kwi 08, 2010 20:32 Re: SchronWro ODMIENIONY :) fot. 59

Ja sobie od czasu do czasu czytam wątek Kropka :wink: Szalony Ci on :mrgreen: Może trzeba go wsadzić do pokoju obitym z każdej strony materacami :ryk:
Obrazek

JaEwka

Post » Czw kwi 08, 2010 20:41 Re: SchronWro ODMIENIONY :) fot. 59

Ta persiczka jeszcze jest, a przynajmniej dzisiaj jeszcze była

_leśna_

Post » Czw kwi 08, 2010 22:00 Re: SchronWro ODMIENIONY :) fot. 59

a jakaś fotka??

szar pej

Od: Sob sty 23, 2010 17:03

Post » Czw kwi 08, 2010 22:59 Re: SchronWro ODMIENIONY :) fot. 59

jako dt mogę wziąć persiczkę nawet od jutra- byłaby we Wro, na miejscu...będzie też mała od trójki rodzeństwa ale ona jest spokojna i nie zaczepia, więc nie sądzę,żeby był problem.Persy miałam prawie 20lat więc raczej jej nie 'ubiję', chyba że się boicie oddać ją w 'prawie' obce ręce. Agness- powiedz Im,żem nie taka straszna!:D

ladysuzi

Od: Sob mar 06, 2010 19:34

Post » Pt kwi 09, 2010 6:07 Re: SchronWro ODMIENIONY :) fot. 59

ta kota 560 to chodzi o szylkretke ?

_leśna_

Post » Pt kwi 09, 2010 6:20 Re: SchronWro ODMIENIONY :) fot. 59

ladysuzi pisze:jako dt mogę wziąć persiczkę nawet od jutra- byłaby we Wro, na miejscu...będzie też mała od trójki rodzeństwa ale ona jest spokojna i nie zaczepia, więc nie sądzę,żeby był problem.Persy miałam prawie 20lat więc raczej jej nie 'ubiję', chyba że się boicie oddać ją w 'prawie' obce ręce. Agness- powiedz Im,żem nie taka straszna!:D

Jakbyś ja wyciagneła ze schronu byłabym bardzo zobowiązana. Podaj o tym info, żebym wiedziała dobrze :ok: :ok: :mrgreen: :mrgreen:
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Pt kwi 09, 2010 7:42 Re: SchronWro ODMIENIONY :) fot. 59

ladysuzi pisze:jako dt mogę wziąć persiczkę nawet od jutra- byłaby we Wro, na miejscu...będzie też mała od trójki rodzeństwa ale ona jest spokojna i nie zaczepia, więc nie sądzę,żeby był problem.Persy miałam prawie 20lat więc raczej jej nie 'ubiję', chyba że się boicie oddać ją w 'prawie' obce ręce. Agness- powiedz Im,żem nie taka straszna!:D

Tak potwierdzam :ok: LadySuzi nie taka straszna :twisted: :wink:
A tak serio, to przepraszam ale już się pogubiłam :oops: czyli pewsiczka ma iść do LadySuzi? a nie do IKA?

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pt kwi 09, 2010 10:45 Re: SchronWro ODMIENIONY :) fot. 59

JaEwka pisze:Czy ktoś wie czy kotka numer 560 , 5 letnia jest jeszcze w schronie? Kotkę ktoś ogłaszał jako Bunie (?) Do Kici dzwoniła dzisiaj Pani która była nią zainteresowana i chciała przyjechać ją zobaczyć (jest ze Świdnicy) Aczkolwiek jeżeli tej kotki nie ma już w schronie to Pani chętnie weźmie jakiegoś innego, kotek raczej starszy od 3 lat, spokojny, wysterylizwany/wykastrowany. Pani nie upiera się przy kotce może też być kocurek. Będę jutro do niej dzwonić żeby ustalić co i jak także bardzoooo proszę o informację :D

Bunia z Zarą (szylkretka i tricolorka) od grudnia grzeją dooopki w Częstochowie u pani Kasi :) Najpierw były w DT u Otiskowej Mamy, potem pojechały do Cz-wy, z okna mają widok na Klasztor na Jasnej Górze :)
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Pt kwi 09, 2010 10:49 Re: SchronWro ODMIENIONY :) fot. 59

Bunia miała numer 560/09, była duża, szaro-rudo-biała, Zara chyba 559/09, była drobniutka, czarna z białymi łapkami i rudym pyszczkiem :)
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

[poprzednia][następna]