KOCIE PODZIEMIE CZYLI BEZDOMNE WROCŁAWSKIE KOTY CZĘŚĆ I

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 10, 2010 21:07 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

Jest jeszcze dla Maniusia-Świerszczyka ale gratka, przygarnij zwierzaka, cafe animal, dwukropek, adopcja kota, adopcje.org

Radomszczańskie koty kłaniają się nisko - pomóż.
viewtopic.php?f=1&t=107090
Obrazek

majka2222

Od: Śro paź 28, 2009 21:38

Post » Śro lut 10, 2010 21:27 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

majka2222 pisze:Jest jeszcze dla Maniusia-Świerszczyka ale gratka, przygarnij zwierzaka, cafe animal, dwukropek, adopcja kota, adopcje.org

Radomszczańskie koty kłaniają się nisko - pomóż.

dziekuję pieknie :1luvu: :1luvu: :1luvu: majka, jutro podeślę Ci więcej zdjęć Maniusia, dzisiaj nie dam rady :oops:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Śro lut 10, 2010 21:29 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

natasza25 pisze:Dzisiaj odebralam jeszcze malutka kicię. Ma 7 moze 8 miesięcy osowjona, mizista ale boi sie bardzo calej ferajny Beaty, która szalej po pokoju. Kicia nazywa sie Saba (wyjatkowo psie imie) to siostra Sylwka vel Tony z tego watku.
viewtopic.php?f=13&t=105909
Kotke koczowala w szpitalu wojskowym na Weigla, tam byla dokarmia przez dobra dobra duszę ktora ja przygarnęła ale nie potrafial wyadoptowac i do tego ma alergie na sierśc i slinę kota i psa (starsza kobieta)
Saba jest wysterylizowana, zaszepiona etc. (zdrowa)
Pilnie szukamy jej DT lub DS. Saba nadaje sie od razu do adopcji.
Czy ktos móglby dac Sabie DT trzymanie jej z ferajną chorych i leczonych kotów u Beaty to nie najlepszy pomysł. Dlatego szukamy jej DT na czas adopcji. Czy ktos móglby pomoc???
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Saba ma dt u Kluska :1luvu: :ok: kicia już w nowym dt :ok:

jessi74

Post » Śro lut 10, 2010 21:37 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

Skopiowałam ładne zdjęcia Maniusia z ogłoszenia Nataszy na allegro. Więcej raczej nie potrzeba, no chyba że jakieś wyjątkowej urody.

Radomszczańskie koty proszą o wsparcie.

Obrazek

majka2222

Od: Śro paź 28, 2009 21:38

Post » Śro lut 10, 2010 21:42 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

majka2222 pisze:Skopiowałam ładne zdjęcia Maniusia z ogłoszenia Nataszy na allegro. Więcej raczej nie potrzeba, no chyba że jakieś wyjątkowej urody.

Radomszczańskie koty proszą o wsparcie.

no to masz w takim razie wszystkie :ok: dziekuję pięknie za ogłoszenia :D

jessi74

Post » Czw lut 11, 2010 10:01 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

Agness78 pisze:śliczna kicia :1luvu: DT potrzebny!!!

Moja Niki niestety na antybiotyku. Wczoraj byłam z nią bo kichanie wróciło.
Chyba KK ale nie ma gorączki, oczka ładne.... ale dziąsła bardzo czerwone.
Dzisiaj jedziemy na kolejny zastrzyk :(
Mała zrobiła się bardzo towarzyska, przychodzi spać do łóżka :1luvu:
Niestety nie za bardzo lubią się z moją Milką :? i Milcia dzisiaj postanowiła
się zemścić że znowu jakiś obcy kot w domu i nalała na mnie, na kołdrę :evil:

Niki na zastrzykach do piątku. Dzisiaj będę musiała jej zrobić sama bo Pani dr od 10:00- 14:00 a ja w pracy :( nie wiem jak mi się to uda.... mam stresa. Na dodatek Niki wczoraj wieczorem dostała rójki 8O 8O 8O Chodzi i śpiewa, z brzuchem przy ziemii i doopką w górze :lol: Okazało się że jednak potrafi miauczeć i to całkiem nieźle :lol: Mój Charlie jest przez nią ewidentnie molestowany 8) tylko chłopak nie kuma o co chodzi :lol: ale Niki się nie poddaje i chodzi za nim jak cień :ryk:
Zastanawiam się czy w tej sytuacji nie lepiej byłoby ją ciachnąć przed oddaniem do DS :roll: zrobiłam jej wczoraj allegro, dzisiaj porobie reszte ogłoszeń :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Czw lut 11, 2010 10:30 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

a jednak musi dostawać antybiotyki :( trzymam kciuki za malutką :ok: za Ciebie Agness przy podawaniu zastrzyku :ok:

jessi74

Post » Czw lut 11, 2010 10:32 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

agresor Morfeusz u mnie w domu łatwiej znosi zastrzyk niż tabletkę - więc nie będzie źle!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw lut 11, 2010 10:37 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

Obrazek[/quote]
młodziutka Saba już drugi dzień chyba nic nie je, od wczoraj jest u Kluska, pisał mi że mała też nic raczej nie zjadła :(

jessi74

Post » Czw lut 11, 2010 10:42 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

jessi74 pisze:Obrazek

młodziutka Saba już drugi dzień chyba nic nie je, od wczoraj jest u Kluska, pisał mi że mała też nic raczej nie zjadła :([/quote]

o kurcze to nie dobrze :( ale jest tak mocno zestresowana?
biedactwo....

Agness78

Post » Czw lut 11, 2010 10:49 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

A co ona teraz je u Kluska?
Niki w pierwszy dzień nie chciała jeść. Poleciałam do sklepu i kupiłam saszetki whiskasa,
jadła tak jakby rok nie jadła... :roll: Okazało się że ona chyba nie wie co to sucha karma :roll:
Tydzień czasu musieliśmy ją przestawiać z mokrej na suchą i wreszcie zaczęła chrupać suchą.

Agness78

Post » Czw lut 11, 2010 10:58 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

I kolejna wiadomość wczoraj na moim podwórku dzieci znalazły kotka w ciężkim stanie , poprosiły panią Lilę o pomoc, kotka wyziębionego i wycieńczonego z głodu :cry: pani Lila zaniosła do naszego weta, kotek dostał antybiotyk i kroplówkę, całą noc grzał się na podgrzewanym materacyku :(
kotek biało szary, młody, około roku, trzymajcie kciuki nie mam dzisiaj informacji co z kotkiem, wczoraj miał temeperaturę 34 stopnie :(

jessi74

Post » Czw lut 11, 2010 12:10 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

jessi74 pisze:I kolejna wiadomość wczoraj na moim podwórku dzieci znalazły kotka w ciężkim stanie , poprosiły panią Lilę o pomoc, kotka wyziębionego i wycieńczonego z głodu :cry: pani Lila zaniosła do naszego weta, kotek dostał antybiotyk i kroplówkę, całą noc grzał się na podgrzewanym materacyku :(
kotek biało szary, młody, około roku, trzymajcie kciuki nie mam dzisiaj informacji co z kotkiem, wczoraj miał temeperaturę 34 stopnie :(

:cry: :cry: :cry: biedactwo.... trzymam kciuki żeby przeżył :cry:

Agness78

Post » Czw lut 11, 2010 12:59 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

mamucik pisze:Jessi - jestem, zrobiłam , co miałam zrobić i jestem wolniejsza. Jak te dwie damy się mają - dzisiaj pogadam z Hanią.

A z rzeczy innych - tak sie ucieszyłam - Agnieszka, o której pisałam przy okazji pytania o te maluchy z ogłoszenia wzięła wczoraj z naszej ulicy ( sąsadujemy ulicami ) Ogonka, którego podkarmia. DZieciak przestał jeść. Pojechała z nim do weta - i okazało się, że ma białaczke i FIV. A ona już mu domek w gospodarstwie załatwiła. Rozpacz. Dzieciak ma dobre wyniki nerek i krwi, widac choroba nie zrobiła jeszcze spustoszenia. Zaczął jeść - okazało się, że w buzi ma nadzerkę. Tylko co dalej. Agnieszka ma 6 kotów w praktycznie jednym pokoju - w tym kocura, który rzuca się na inne.
Do gosp[odarstwa wysłać - to skazac go juz na pewno na smierć, bo to dobrzy i porządni ludzie, ale nie widzę tego, żeby podawali intron, czy jeżdzili iles tam km. do weta.
U Agi zostac nie może - kompletny pat.

jak po rozmowie z panią Hanią?

jessi74

Post » Czw lut 11, 2010 18:27 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

Saba niestety dalej nie je. Dostała suche perfect fit junior i RC kitten. Z mokrego winston pasztet i saszetkę, whiskas sardynkę i wołowinę, RC kitten i kawałek cienkiej parówki i nic. Wydaje mi się że piła wodę. Z kuwety też nie widziałem żeby korzystała choć są ślady łap na żwirku. Ogólnie jednak nie jest źle. Sprawdzałem skórę i mała nie wygląda na odwodnioną. Myje się i bawiła się myszką oraz pochodziła za laserkiem. Większość czasu spędza schowana, ale wygląda z kryjówek i przemyka po mieszkaniu.

Klusek

Od: Pon sty 21, 2008 20:34

[poprzednia][następna]