K-ów,toniemy w kotach i długach:-(potrzebna wirtualna opieka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 29, 2009 22:38

Queen_ink dziękuję za info, w razie potrzeby u Queen są transportery "czyste". Chironowe nie są, więc proszę uważać i dla higieny wirkonować.
Jutro dowiem się w myjni obok wielopola, czy jest opcja karczerowania.
Chyba, że ktoś dysponuje taką myjką?
Chciałabym do końca tygodnia odkazić transportery i przekazać je w czyste miejsce, np. Kocimska?
Agnieszka załatwiła lampę dezynfekującą. Trzeba to wszystko jakoś logistycznie ogarnąć, czy ktoś ma pomysł?

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Pon cze 29, 2009 23:05

lutra pisze:Queen_ink dziękuję za info, w razie potrzeby u Queen są transportery "czyste". Chironowe nie są, więc proszę uważać i dla higieny wirkonować.
Jutro dowiem się w myjni obok wielopola, czy jest opcja karczerowania.
Chyba, że ktoś dysponuje taką myjką?
Chciałabym do końca tygodnia odkazić transportery i przekazać je w czyste miejsce, np. Kocimska?
Agnieszka załatwiła lampę dezynfekującą. Trzeba to wszystko jakoś logistycznie ogarnąć, czy ktoś ma pomysł?

mnie to się zdaje, że lepszy byłby ten odkurzacz od Agnieszki, bo Karcher to niby pod dużym cisnieniem działa, ale nie ma takiej temnpretatury jak myjka parowa.

Jeśli chodzi o ewakuacje, to chyba trzeba mić dokąd te koty ewakuować...

no chyba że Kocimska gotowa...
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Wto cze 30, 2009 9:08

Z wieści wielopolowych porannych od mjs:
- po lewej ubyło suchej,
- po prawej 4 pawie, jeden jedzeniowy, reszta nie, ale myślę, że to efekt szczepienia, prawda?
Ja postaram się dotrzeć tam ok. 15-16 coby sprawdzić i coby nie śmierdziało.
Po drodze dowiem się o mycie, odkurzacz jest super, ale jakoś średnio widzę mycie nim łapki.
Na stronie 43 pojawiła się uaktualniona lista ogłaszających (dziękuję Milu), więc proszę, aby DT wysyłały swoje koty.
Aga, proszę, jak znajdziesz czas, wrzuć ją na pierwszą stronę wątku.

lutra

Post » Wto cze 30, 2009 9:12

Lampa jest do odebrania w Bieżanowie - queen, może to blisko Ciebie i mogłabyś? A jak nie to ja ją mogłabym wziąć jutro stamtąd a pojutrze na, np. Wrocławską.
" (...) Ty nieuku pisowski!"
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

Post » Wto cze 30, 2009 9:27

Witaj, Liwio,
Queen_ink nie powinna mieć kontaktu z niczym potencjalnie skażonym, ja, jak tylko kotowóz mieć będę, to się po nią zgłoszę.
Ok?

lutra

Post » Wto cze 30, 2009 10:10

Informacja do Domów TYmczasowych
jeśli chcecie, żeby wasze koty były ogłaszane SLIJCIE ICH ZDJĘCIA I OPISY do ogłoszeniodawców.
Ogłoszeniodawcy, jeśli nic nie dostaliście, za co przepraszam, to na na pierwszej stronie wątku są nasze koty + opisy i foty, więc ściągnijcie je sobie...
Do wszystkich, tylko współpraca DT i ogłaszających pozwoli na sprawną akcję ogłoszeniową.

lutra

Post » Wto cze 30, 2009 10:18

lutra pisze:Informacja do Domów TYmczasowych
jeśli chcecie, żeby wasze koty były ogłaszane SLIJCIE ICH ZDJĘCIA I OPISY do ogłoszeniodawców.
Ogłoszeniodawcy, jeśli nic nie dostaliście, za co przepraszam, to na na pierwszej stronie wątku są nasze koty + opisy i foty, więc ściągnijcie je sobie...
Do wszystkich, tylko współpraca DT i ogłaszających pozwoli na sprawną akcję ogłoszeniową.

Ten sposób wydaje się bardzo dobry.
Trzeba go wprowadzić w stadium realizacji :)
Na razie jednak na moich stronach wystawiłam ogłoszenia korzystając z tych tekstów i zdjęć z pierwszej strony wątku, podpierając sie jeszcze allegro.
Prawie wszystkie koty są ogłoszone - jeszcze tylko małe poprawki w najblizszym czasie.
Wystawiłam też na stronie petsy.pl - w zastępstwie za Kitkową :wink:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Wto cze 30, 2009 10:19

Wystawiłam też na stronie petsy.pl - w zastępstwie za Kitkową Wink

Merci

lutra

Post » Wto cze 30, 2009 10:26

juz dwie osoby pytaly o rysia od wczoraj ;)
Obrazek

Patka_

Od: Czw lut 12, 2009 16:43

Post » Wto cze 30, 2009 10:29

:)
Rysiu- Pysiu.

lutra

Post » Wto cze 30, 2009 10:31

jakbym mogła pomoć to podjadę itepe ale dopiero jutro.
Kontaktowałyście się z Dominiką u której aktualnie lampa stoi?
" (...) Ty nieuku pisowski!"
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

Post » Wto cze 30, 2009 10:31

Ja mam jeszcze taką prośbę:
Bardzo proszę o zwracanie uwagi na wielkość zamieszczanych zdjęć.
Na większości portali można wstawić każde zdjęcie, chociaż zawsze są jakieś ograniczenia wielkości w regulaminie.
Na niektóre strony nie da się wstawić zbyt dużych zdjęć. I to trochę komlikuje - oczywiście można sobie we własnym zakresie zdjecie poprzerabiać - ale zajmuje to dodatkowo czas.
Najlepiej by było, gdyby od razu takie zdjęcia w odpowiedniej wielkości wstawiać do wątku - albo przesyłac na mail.
Dziękuję :)

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Wto cze 30, 2009 10:50

Kontaktowałyście się z Dominiką u której aktualnie lampa stoi?

Nie, ale mam numer i mogę dzwonić i się umawiać.
Gdybyś mogła, to lampa powinna, chyba (tweety?) trafić na wielopole.
Jutro wieczór?

lutra

Post » Wto cze 30, 2009 10:51

Wielopole obsłużone.
Gotowane serduszka zostały owacyjnie przyjęte zarówno przez prawicowych, jak i lewicowych Wielopolan . Zakupiłam kolejne partie, w tym tygodniu będą serduszkowe śniadania. Jak długo można wsuwać konserwy... :wink: A na deser jutro będzie Biełuch - rozpusta!

Lutra już podała skrót informacji porannych. Dodam tylko, że upał tam straszny, na moment otworzyłam okno, ale Kleo bardzo interesowała się nową przestrzenią i bałam się, że wyrwie się na wolność.
Zamiotłam, przymierzałam się do mycia podłóg, ale zrezygnowałam, bo zrobiłabym im saunę.

Koty w dobrych nastrojach, gotowe do mizianek.
Skupiłam się dzisiaj na Basieńce, mam nadzieję, że powiedzenie "siedź w kącie, a znajdą cię" w końcu będzie miało jakieś odniesienie do niej :?
Basia nie wyjdzie sama z pudełka, więc ją wyciągam i od razu zaczynam głaskać. Wtedy nie ucieknie, bo kocha pieszczoty :D Jest bardzo płochliwa, nieśmiała, trzeba przy niej poruszać się powoli, spokojnie. Jest dziwnie...długa :roll: i chuda.To duży kot, ale sterczą jej kosteczki :( Specyficznie się porusza, tak jakby tylne łapki miała w rozkroku. Głaskana daje z siebie dosłownie wszystko, wliczając w to kłęby sierści . Próbowałam wyczesać, ale boi się szczotki. W DT Basia szybko doszłaby do siebie, ale tak to jest, że w centrum uwagi są koty włażące na człowieka, a biedulki czające się w kącie pudła muszą czekać cierpliwie...Basia bardzo potrzebuje człowieka :( To niezwykle spokojny, zupełnie niekłopotliwy kot. Może ktoś napisze więcej o przeszłości Basi i uda nam się sklecić info do pierwszego wątku.
Oto Basia:
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Tu wygląda jak smeagol :D
Obrazek

Proszę, jeśli ktoś wie, napiszcie co z czarnulkami...
:(
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Wto cze 30, 2009 10:56

To jest Bercik - mamy jasność. Basia ma bardziej czarne pysio. MJS otworzyłaś nam Berta, on się wczoraj do mnie miział. Czekał na pudełku.
Cieszę się, że koty jedzą :D
Rozpieszczasz je, wiesz?
Jeśli chodzi o Mambę i Tango, to Therios nie dzwonił, ale wczoraj wieczorem były słabiutkie, więc szanse praktycznie zero. Aga ma dzwonić, na pewno da znać, ale pewnie ma dosyć przynoszenia złych wieści.

lutra

[poprzednia][następna]