Wielopole obsłużone.
Gotowane serduszka zostały owacyjnie przyjęte zarówno przez prawicowych, jak i lewicowych Wielopolan . Zakupiłam kolejne partie, w tym tygodniu będą serduszkowe śniadania. Jak długo można wsuwać konserwy...

A na deser jutro będzie Biełuch - rozpusta!
Lutra już podała skrót informacji porannych. Dodam tylko, że upał tam straszny, na moment otworzyłam okno, ale Kleo bardzo interesowała się nową przestrzenią i bałam się, że wyrwie się na wolność.
Zamiotłam, przymierzałam się do mycia podłóg, ale zrezygnowałam, bo zrobiłabym im saunę.
Koty w dobrych nastrojach, gotowe do mizianek.
Skupiłam się dzisiaj na Basieńce, mam nadzieję, że powiedzenie "siedź w kącie, a znajdą cię" w końcu będzie miało jakieś odniesienie do niej
Basia nie wyjdzie sama z pudełka, więc ją wyciągam i
od razu zaczynam głaskać. Wtedy nie ucieknie, bo kocha pieszczoty

Jest bardzo płochliwa, nieśmiała, trzeba przy niej poruszać się powoli, spokojnie. Jest dziwnie...długa

i chuda.To duży kot, ale sterczą jej kosteczki

Specyficznie się porusza, tak jakby tylne łapki miała w rozkroku. Głaskana daje z siebie dosłownie wszystko, wliczając w to kłęby sierści . Próbowałam wyczesać, ale boi się szczotki. W DT Basia szybko doszłaby do siebie, ale tak to jest, że w centrum uwagi są koty włażące na człowieka, a biedulki czające się w kącie pudła muszą czekać cierpliwie...Basia bardzo potrzebuje człowieka

To niezwykle spokojny, zupełnie niekłopotliwy kot. Może ktoś napisze więcej o przeszłości Basi i uda nam się sklecić info do pierwszego wątku.
Oto Basia:
Tu wygląda jak smeagol
Proszę, jeśli ktoś wie, napiszcie co z czarnulkami...