Jeśli możesz im pomóc... bezdomne koty pani Małgosi

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 30, 2006 6:40

Ciesze sie, ze u Klarci wszystko w porzadku :D .
Takie pwniczno, kotlowniane biedy wyrastaja na najwieksze ksiazatka :wink: .
U nas Zuzka i Duszek musza zawsze miec poduche pod tyleczkiem, urodzona w domu i od malego rozpieszczana Masza nie ma takich wymagan.
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Pt cze 30, 2006 16:40

tez się cieszę :D
a moze jest szansa na aktualne zdjęcie kotki?
pamietam ja jako małą, nieśmiałą kociczke :D
ObrazekObrazek

Mała

Od: Śro gru 29, 2004 21:20

Post » Pt cze 30, 2006 16:46

i jeszcze chciałam niesmiało wkleić z innego wątku
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=45502&start=90
akcja kochanej Fraszki :1luvu:

Trwały ustalenia, jaką karmę wysłać mamie Jojo, żeby było tego jak najwięcej. Najtańsza, wiadomo, jest kk i whiskas, ale takiego prezentu nie wypada robić nawet dziczkom.
Zdecydowałam, po konsultacji z Gosiakiem, że kupimy 15 kg paczkę Puriny Catchow. Dzięki E-fce, leelex i Małej jest 60 zł , brakuje 68 zł. Czy ktoś nas jeszcze wspomoże?
ObrazekObrazek

Mała

Post » Czw lip 06, 2006 17:42

pani Małgosia(mama jojo) bardzo dziękuje :D , paczka doszła, z przygodami, ale doszła
jedzonko baaardzo kotkom smakuje :D
ObrazekObrazek

Mała

Post » Pt lip 14, 2006 20:56

wrocilam z urlopu w sam srodek wielkiego remontu i przekazuje najnowsze wiesci z dziczkowego pola

po pierwsze bardzo chcialabym raz jeszcze podziekowac Fraszce za zorganizowanie akcji oraz osobom, ktore dorzucily sie do karmy dla maminych dziczkow :1luvu:

jestescie kochani :king:

niestety to jedyna dobra wiadomosc

zaginal w czelusicach czyjejs piwnicy kolejny kocurek, najpierw bylo slychac popiskiwanie, kilkukrotne interwencje mamine (anonimowo - z powodu atakow mama boi sie tam ujawniac) i pewnej znajomej oficjalnie nie przyniosly efektu
kotek, przypuszczalnie zamkniety w piwnicy, w ktorej pomieszkiwal musial gdzies przejsc i nie udalo sie go zupelnie namierzyc, mimo rozrzucania tam suchego, zostawienia wody i odginania deski zamykajacej piwnice kotek nie pojawil sie :(

podczas najwiekszych upalow mama walczyla z bezdusznymi sasiadami o miske wody - z dosc spora regularnoscia miska byla przewracana i woda wylewana :evil:

a mama ma nowy nabytek :(
jakas kobieta przyniosla jej dzis w reklamowce 8O :? :evil: kociatko, dzikie, przerazone kompletnie, wychudzone, zaniedbane

nie ma obrazen zewnetrzynch ale wygladalo z poczatku jakby otumanione nie wiem, przez potracenie samochodem, jak odzyskalo wigor, okazalo sie, ze to kompletny maly dzikusek

jutro idzie do weta, ale co z nim zrobic? :roll: :(

ech, konca nie widac ...
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów „ty”, choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu.

Obrazek

jojo

Od: Pon kwi 26, 2004 19:52

Post » Pt lip 14, 2006 21:17

jojo pisze:
a mama ma nowy nabytek :(
jakas kobieta przyniosla jej dzis w reklamowce 8O :? :evil: kociatko, dzikie, przerazone kompletnie, wychudzone, zaniedbane

nie ma obrazen zewnetrzynch ale wygladalo z poczatku jakby otumanione nie wiem, przez potracenie samochodem, jak odzyskalo wigor, okazalo sie, ze to kompletny maly dzikusek

jutro idzie do weta, ale co z nim zrobic? :roll: :(

ech, konca nie widac ...

no własnie :( :strach: :strach:
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Pon lip 17, 2006 12:20

maluszek byl w sobote na przegladzie u weta, przypuszczalnie byl poturbowany (w sobote mial krew w moczu, ale juz przeszlo, byl obolaly) :(

dostal antybiotyki i zostal odpchlony - mama, stara kociara - w zyciu nie widziala takiej ilosci pchel na takim malutkim cialku :roll:

nadal jest dzikuskiem, strasznie szalal u weta ale mamie daje sie juz troszke poglaskac

nadal nie wiadomo, gdzie go umiescic :roll:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów „ty”, choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu.

Obrazek

jojo

Post » Śro lip 19, 2006 11:14

kicius czuje sie juz znacznie lepiej

ma apetyt, robi ladne qupki, jest wesoly i energiczny

i najlepsze, ze syczy na mame, kurdupel taki 2 miesieczny, mama sie go bardzo boi :twisted:

chyba wezmie go mamy znajoma na oswojenie, bo taki dzikus domu nie znadzie ani chybi :roll:

Obrazek

jojo

Post » Śro lip 19, 2006 12:00

Fajnie, że znalazł się domek tymczasowy. Za szybkie oswojenie i dobry dom :ok:
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pt lip 28, 2006 11:20

Ratunku !!!

Dozorczyni z sasiedniej kamienicy przyniosla dzis mamie znalezione kocie niemowle :cry:

Ma ok 8 dni, oczka juz otwarte, sliczne, duze
To dziewczynka, slodziutka, oczywiscie czarna :evil: zdrowiutka

Plizzz, ma ktos karmiaca kotke, by malenstwo odchowac?

Kurcze moja mama juz nie daje rady a tego dzidziusia trzeba co chwile karmic, masowac, ogrzewac etc...

Obrazek

jojo

Post » Pt lip 28, 2006 11:33

o matko :strach:
biedne kociatko i biedna Twoja mama.
Trzymam kciuki za znalezienie kociej mamki
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Pt lip 28, 2006 11:33

Kto pomoże koteczce???? :cry:

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Pt lip 28, 2006 11:37

Agnieszko, załóż osobny wątek z prośbą, to więcej osób zajrzy.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Nie lip 30, 2006 17:41

watek zalozony, malenstwo trzyma sie dzielnie, dzisiaj mialo swietny apetyt i nawet pierwszy raz samo bez pomocy zrobilo siusiu 8O

zeby tego bylo malo, mama ma kolejny prezent, w postaci 4 miesiecznej kici :(

spotkala dzisiaj na ulicy dwie dziewczynki bawiace sie kotka, wsadzaly ja na ... przewody elektryczne 8O :evil:
mama im zwrocila uwage, ze same moga sie pokopac pradem

okazalo sie, ze ida odniesc tego kota na polecenie rodzicow do parku :roll:

na pytanie mamy dlaczego sie go pozbywaja uslyszala, ze kotek dzisiaj biegal w czasie mszy po kosciele 8O byl przeganiany a po mszy, zostal wyrzucony zeń

jakas stara ropucha (sory, ale cisna mi sie jeszcze gorsze epitety) schodzaca po schodach katedry zdzielila go torba tak, ze kotka zleciala na dol, na szczescie nic jej sie nie stalo

dziewczynki zabraly kotke do domu, gdzie oczywiscie okazalo sie, ze jedna ma alergie a druga z innego powodu ma sie go pozbyc i tak kotka wyladowala u mamy
:roll:

jest domowa, panicznie boi sie innych kotow a do ludzi lgnie, daje sie bez problemu brac na rece, jest przylepa

ma bialo - czarne krowkowe umaszczenie, jest slodka, drobniutka, bardzo chuda

oczywiscie szuka domu w trybie pilnym, zaloze jej watek, ale pozniej, bo nie mam zdjec i z czasem krucho (remont na glowie)

los zwierzat w tym kraju jest tak okrutny i przygnebiajacy, ze serce sie kraje a ja nie mam sily juz nawet plakac :( :roll:

jestem kompletnie bezsilna :cry:

Obrazek

jojo

Post » Nie lip 30, 2006 17:45

czy moglabym kogos prosic o podanie mi na pw adresu mamy Jojo?
kiedys mialam ale nie zapisalam
a mam jakis 1 kg Acany i "paczuszke dla kociaka", ktore moglabym podeslac...

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

[poprzednia][następna]