koty 2023r-POTRZEBUJEMY PILNIE POMOCY

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 13, 2021 11:28 Re: Mamy kryzys- Bardzo prosimy o udostępnianie zbiórki

maczkowa pisze:Zamówiłam wczoraj trochę puszek, ale widzę, ze jeszcze nie wyszła dostawa. Nie pytałam- wziełam 400gr, bo akurat na nie promocja i najtańsze są, niby nie dużo, ale zawsze cos, plus sama uznałam, ze w lecie mniejsze lepsze, bo się nie zepsują. Jak Lim domówi to na jakąs chwilę zapas będzie :) i bedziecie mogli wybierać z mniejszych i większych puszek. Poszło tez kilka małych dla kociąt smilli bo też promocja byłą i jakieś suche z punktów. Moze nie ich ukochane smakowo, ale jak się wymiesza z innym to dadzą radę zjeść. Zawsze to cos dla tych które nie dostają nic od swoich "pożal sie, Boże" opiekunów.

A teraz słowo ode mnie- nie kumam publicznego omawiania przezx Ciebie, Iza, zachowania Damiana w stosunku do obcych ludzi z jakichś działek i robienia tu Jego profilu psychologicznego. A już w ogóle nie kumam, w sytuacji, gdy Iza Ty zaczynasz temat, na który piszesz obszerne posty, zarzucania komuś, kto wdał się w dyskusję, że musisz tracić czas na odpowiadanie i tłumaczenie sytuacji. Oczekiwałaś, ze wszyscy bedą 100% zgodni z Twoimi opiniami i popierać i może jeszcze tłumaczyć Damianowi, którego poza postami na forum nie znamy, że nie powinien/ powinien z kimś rozmawiać/nie rozmawiać, ile czasu i na jaki temat?

Dziękujemy :1luvu: :201494 Tak pomieszamy.Są trasy gdzie potrzeba więcej jedzenia i są trasy gdzie mniej. :ok: :D

Nie miałam na celu zarzucenie Stomachari- bo głównie tutaj odpowiadałam na posty- że tracę czas .Próbowałam jedynie najbardziej obrazowo wyjaśnić trudne aspekty karmiciela i związanych z tym stosunków z ludzmi.Oraz wyjaśnić dlaczego - mogę być poirytowana- kiedy nagminnie mnie pytają - ile mam kotów.Skąd mam na to pieniądze i ile mi za to płacą etc.Starałam się wyjaśnić- dlaczego unikam rozmów z takimi przypadkowymi osobami- które tak na prawdę nie są pomocne- tylko zabierają mi czas i energie.

Dla przykładu- miałam upierdliwego faceta- który codziennie wychodząc z psem w kółko zadawał to samo pytanie- znowu pani karmi te koty?A po co- przecież to koty - same dadzą radę.To szkodniki.etc i codziennie to samo.Musiałam przesunąć karmienie o kilka minut- żeby faceta nie spotykać.

W kwestii Damiana chodziło mi nie o radę z kim powinien lub nie powinien rozmawiać a bardziej o to- że chciałam wyjaśnić - że Damian mi pomagając- jest już zmęczony kocią robota.I dlaczego tak jest.Ze nie chodzi tylko o aspekt fizyczny ale o samą psychikę Damiana.Bardziej chodziło o to- o czym napisała Myszorek.Inaczej jest kiedy ja z Nim o tym rozmawiam inaczej kiedy może przeczytać opinię innych Osób.Absolutnie nie oczekiwałam zgodności w 100 procentach bo chyba Nikt tutaj z piszących - nie jest w takiej sytuacji z tak ogromnym ciężarem- im więcej kotów tym więcej miejsc -gdzie mogą się niefortunne sytuacje powielać.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Czw lip 15, 2021 11:00 Re: Mamy kryzys- Bardzo prosimy o udostępnianie zbiórki

:1luvu: LimLim :1luvu: pięknie dziękujemy za jedzonko :201494 - które wczoraj dotarło.Kotki mega szczęśliwe. :D Dotarł 10 kg worek Josery Catelux i 6 puszek po 400 gram z królikiem. :201461

iza71koty

Post » Czw lip 15, 2021 11:12 Re: Mamy kryzys- Bardzo prosimy o udostępnianie zbiórki

Dziękuję za wielkie serducha :1luvu: :201494 tym którzy o nas pamiętają i wpierają.Jednocześnie widzę że niestety- wpłat mamy coraz mniej.W trudnych sytuacjach starałam się prosić o takie wpłaty na pw- kiedy dla przykładu widziałam że Opiekun- nie wpłaca przez pewien czas.Nie jest to jednak dla mnie komfortowa sytuacja. :oops: Nie chcemy też być dla Nikogo ciężarem. :oops: :|

Jak widać nieprzyjemne utarczki z ludżmi podczas karmień - to tylko jeden z aspektów- są niestety dużo gorsze.Utrzymanie stada.Zapewnienie codziennie takiej ilości jedzenia- która starczy dla wszystkich- a my będziemy spokojni- że żaden kot nie został z pustym brzuszkiem.

Postaram się w tym miesiącu zrobić rozliczenie wpłat - aby pokazać jak to wygląda w skali - niestety naszych ogromnych potrzeb.Tym bardziej jestem ogromnie widzięczna - tym którzy co miesiąc o nas pamiętają. :ok:

Mamy nadal aktywną zbiórkę - gdzie można pomóc.

https://pomagam.pl/ntygft

Bardzo dziękujemy za ostatnie wpłaty- bo wszystkie są od Dziewczyn :1luvu: z Forum.

Wiem ze w kwestii bazarków nie mamy co liczyć na pomoc.Pisałam wielokrotnie.Prosiłam.Rozumiem.Postaramy się dzisiaj po raz kolejny - wystawić fanty na podratowanie finansów.

Zapraszam serdecznie. :201461

iza71koty

Post » Czw lip 15, 2021 11:43 Re: Mamy kryzys- Bardzo prosimy o udostępnianie zbiórki

Izo, a może na pomagam.pl zrobić coś w rodzaju zbiórki cyklicznej, np. na dokarmianie kotów w interwałach co 2 miesiące, teraz np, na sierpień i wrzesień. Przydałoby się wyliczenie z grubsza, jakiej sumy zwierzaki potrzebują i o taką prosić co te dwa miesiące. Teraz ewentualni darczyńcy mogą myśleć, że skoro w linkowanej zbiórce zgromadzono planowaną sumę, to problem z głowy, a przecież tak nie jest. Czytelnicy forum śledzą Waszą sytuację na bieżąco, ale są osoby, które przeznaczają co miesiąc jakąś kwotę na cele charytatywne, dowiedzieli się o wiosennych kłopotach, pomogli i - sądząc, że to była potrzeba jednorazowa - poszukali innych potrzebujących, a tak mogliby wrócić do Was i mieć na uwadze systematyczne zasilanie zbiórek.
fckptn
Obrazek

ana

Od: Śro lut 20, 2002 21:56

Post » Czw lip 15, 2021 11:45 Re: Mamy kryzys- Bardzo prosimy o udostępnianie zbiórki

Mnie się wydaje, że trzeba by zamknąć zbiórkę i założyć nową. Z tej wynika, że cel osiągnięty z nadwyżką.
Nie znając Twojej sytuacji, ludzie spoza forum będą uważali, że ... już nie trzeba :?
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
Amorka i Mumiś

Obrazek

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Czw lip 15, 2021 12:50 Re: Mamy kryzys- Bardzo prosimy o udostępnianie zbiórki

Mamy z Izą, Arkiem i z świadkami zdarzenia wezwania na sprawę karną do Sądu w sprawie kota- Maksia, którego nam w zeszłym roku brutalnie zamordowano. Sprawa odbędzie się pod koniec sierpnia.

Damian- iza71koty

Od: Czw paź 31, 2019 12:51

Post » Czw lip 15, 2021 18:29 Re: Mamy kryzys- Bardzo prosimy o udostępnianie zbiórki

Oby wszystko poszło po Waszej myśli i winowajca został ukarany tak aby na zawsze popamiętał :evil:
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Pt lip 16, 2021 7:43 Re: Mamy kryzys- Bardzo prosimy o udostępnianie zbiórki

LimLim pisze:Oby wszystko poszło po Waszej myśli i winowajca został ukarany tak aby na zawsze popamiętał :evil:

za to potrzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt lip 16, 2021 10:17 Re: Mamy kryzys- Bardzo prosimy o udostępnianie zbiórki

ana pisze:Izo, a może na pomagam.pl zrobić coś w rodzaju zbiórki cyklicznej, np. na dokarmianie kotów w interwałach co 2 miesiące, teraz np, na sierpień i wrzesień. Przydałoby się wyliczenie z grubsza, jakiej sumy zwierzaki potrzebują i o taką prosić co te dwa miesiące. Teraz ewentualni darczyńcy mogą myśleć, że skoro w linkowanej zbiórce zgromadzono planowaną sumę, to problem z głowy, a przecież tak nie jest. Czytelnicy forum śledzą Waszą sytuację na bieżąco, ale są osoby, które przeznaczają co miesiąc jakąś kwotę na cele charytatywne, dowiedzieli się o wiosennych kłopotach, pomogli i - sądząc, że to była potrzeba jednorazowa - poszukali innych potrzebujących, a tak mogliby wrócić do Was i mieć na uwadze systematyczne zasilanie zbiórek.

Jestem przekonana- że złe położenie i niemożność uzyskania wystarczającej pomocy polega na tym- że nasze potrzeby miesięczne są niestety bardzo duże i niestety nie jest to akcja jednorazowa.A w takich wielu Darczyńców woli uczestniczyć.Tutaj potrzebna jest pomoc długofalowa.Na razie naprawdę nie mam pomysłu - co z tym zrobić.Co chwilę staramy się jakoś łatać dziury budżetowe- nie zawsze jednak nam się to udaje.

Prawdę mówiąc nawet mi odchodzi ochota na malowanie.Raz że upały mnie dobijaja.Jak przy takiej pogodzie jeszcze siedzieć nad farbami olejnymi.Dwa w natłoku problemów- człowiek nie ma weny ani spokojnej głowy do tego.Trzy jeśli muszę poświecić tydzień- żeby coś namalować a potem uda mi się to sprzedać a kwota uratuje mi zaledwie jeden dzień- to nie jest to żadna motywacja niestety.Właściwie większą satysfakcję mam - ze Ktoś to kupi bo się podoba.

Zapraszam na Bazarek.Musimy pilnie podratować sytuację. :oops:

iza71koty

Post » Pt lip 16, 2021 10:20 Re: Mamy kryzys- Bardzo prosimy o udostępnianie zbiórki

ewkkrem pisze:Mnie się wydaje, że trzeba by zamknąć zbiórkę i założyć nową. Z tej wynika, że cel osiągnięty z nadwyżką.
Nie znając Twojej sytuacji, ludzie spoza forum będą uważali, że ... już nie trzeba :?

Pomyślimy z Damianem.Aktualizowałam i na zbiórce i na wątku - obecną sytuację.Czyli min. to jak nad działkowicze obecnie załatwili z karmieniem.Ze wysterylizowaliśmy im koty - a oni zrzucili na nas całkowicie obowiązek karmienia.W jednym miejscu tylko koty coś dostają.

iza71koty

Post » Pt lip 16, 2021 10:22 Re: Mamy kryzys- Bardzo prosimy o udostępnianie zbiórki

LimLim pisze:Oby wszystko poszło po Waszej myśli i winowajca został ukarany tak aby na zawsze popamiętał :evil:

Oby.Ja się tak zastanawiam co on sobie myślał przez ten rok- ze się po kościach rozejdzie.Złożył fałszywe zeznanie na policji- czyli zeznał że był tylko z psem na spacerze i o niczym nie wie.Czyli świadkowie mieli objaw masowej fatamorgany. :evil:

iza71koty

Post » Pt lip 16, 2021 10:35 Re: Mamy kryzys- Bardzo prosimy o udostępnianie zbiórki

Mam pytanie.Bo dostałam podpowiedż - że lepiej założyć mniejszą zbiórkę celową.Myślicie że powinniśmy cel zbiórki ograniczyć do kotów z nowych działek?I opisać że ludzie nas tak załatwili - a mamy swój ciężar do uniesienia oprócz tego.

iza71koty

Post » Pt lip 16, 2021 12:22 Re: Mamy kryzys- Bardzo prosimy o udostępnianie zbiórki

iza71koty pisze:Mam pytanie.Bo dostałam podpowiedż - że lepiej założyć mniejszą zbiórkę celową.Myślicie że powinniśmy cel zbiórki ograniczyć do kotów z nowych działek?I opisać że ludzie nas tak załatwili - a mamy swój ciężar do uniesienia oprócz tego.

Na tym sie nie bardzo znam, ale udostępniam co moge na fb -filmiki, ten wątek z prośbą o wsparcie.

Izo, ta zbiórka juz jest jakby kwotowo zrealizowana, nie wiem czy mozna podwyższyć cel czy założyc nastepna lepiej - ktos podpowie?

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt lip 16, 2021 12:46 Re: Mamy kryzys- Bardzo prosimy o udostępnianie zbiórki

Na naszą stołówkę, którą mamy na podwórku, na dachu jednej z komórek, przychodzi do jedzenia nowy "kotek". Iza tego szopa już widywała zimą w tym miejscu, ale jak było ciemno. Teraz od 2 dni przychodzi pojeść w biały dzień.

Czyli po za kotami, ptaszkami wszelakimi( którym Iza ciągle kupuje ziarenka w sklepie zoologicznym), dzikami- Klara z dziećmi i lisem mamy jeszcze szopa :strach:

Damian- iza71koty

Od: Czw paź 31, 2019 12:51

[poprzednia][następna]