poznajmy sie...:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 16, 2009 1:44 Re: poznajmy sie...:)

No to i ja coś od siebie:)
Na imię mam Marta,lat 23 i jestem ze Słupska ( taka prawie 100 tys wiocha na pomorzu:P)
Na forum od ...dawna...aktywnie od miesiąca:)
Na stanie :P mam męża ( na Ds nie przeznaczony do adopcji :mrgreen: ),2 letnią suczkę Lunę (schroniskowa),rocznego pieska Maxia(znaleziony na ulicy jako 7 tyg szczenię) i Pana Kota Diego (od niego zaczęło się aktywne udzielanie na forum),Diego jest z nami od miesiąca ,ma ok 7lat (namawiam do adopcji kotów dorosłych:D),choruje na astme,ma nietolerancję pokarmową,brak zębów- ale jest wspaniałym,miziastym Panem Kotem::)Jako panna miałam w posiadaniu jeszcze dwa kotki -przerośniętego(wielkości sredniego psa) kocura Elma i koteczkę Zuzankę uratowaną od utopienia :evil: ,ale jak przeprowadzałam się do męża pozwolono mi zabrac wszsytko oprócz kotów:D ,które miały być początkowo moje:D.Ale to dobrze bo razem z mężem moglismy dać domek i serducho innym potzrebującym.A koty rozpieszczane mieszkają z babcią i tatą:)
pozdrawiam Marta

martaslupsk

Od: Sob paź 17, 2009 16:23

Post » Pt gru 04, 2009 19:02 Re: poznajmy sie...:)

Witam :)
Od jakiegos czasu podgladam forum :wink: i dzieki za ten ogrom informacji.
Chcialam sie przedstawic. Mam na imie Karolina, mieszkam z moja rodzina w Holandii. A moja rodzina to: syn, maz, i dwa samojedy. BYla z nami jeszcze kotka Pumka [']... Niestety jakis czas temu odeszla... miala 9 latek ;(. Nigdy jej nie zapomnimy, jej zdjecia wisza w calym domu, a syn jak tylko ja wspomnie to zaczyna plakac bo to byla jego druga mama. Kotka byla bardzo opiekuncza, przybiegala do syna na kazde jego wolanie o pomoc i spala z nim w lozku. W 2008 roku przyjachal do nas szczeniak, Maxina. Mloda pokochala kocice miloscia beziteresowna... niestety nie odczekala sie wzajemnosci :lol: . Jak tylko probowala swoich pieszczot w stosunku do kotki to dostawala "liscia". Do tego stopnia ze czasem znajdowalam w psim pyszczku fragmenty kociego pazurka :twisted: .
W tej chwili czekamy na przeprowadzke w spokojniejsze miejsce a co za tym idzie bedziemy mogli znow powiekszyc rodzinke o kota. Musi to byc mlodziutki kotek ktory nauczy sie zycia z psiarnia i oczywiscie kotek ze schroniska. Juz nie moge sie doczekac. Ale chwile oczekiwania spedze na douczaniu sie na miau.pl :wink: .
ObrazekObrazek

lolka75

Od: Pt gru 04, 2009 17:52

Post » Pt gru 04, 2009 19:23 Re: poznajmy sie...:)

Współczuję i to dosłownie, jakiś czas temu też odeszła z naszego domu koteczka Mela po 12 latach wspólnego mieszkania.Obecnie mam dwa koty.Mruczysława i Tipsi.Moje to znajdziochy.Może nie ze schroniska ,ale uratowane od niepewnego losu.Przede wszystkim witam na na forum.Może tu znajdziesz kociaka dla siebie,albo dwa tak od razu.Mam i psa.Psa kundelka Twoje białe są cudne,a kotek zupełnie podobny do naszej małej.Małe koty szybko dogadują się z psami.Po za tym koty potrafią kokietować nie tylko ludzi. :D

magdatoma

Od: Wto paź 20, 2009 19:37

Post » Pt gru 04, 2009 19:25 Re: poznajmy sie...:)

czesc Maciek
Nazywam sie Aśka mam 37 lat i mieszkam na Mazowszu w niewielkiej mieścinie nad piękna Pilicą.Mam obecnie na stanie dwa kotki: 3-łapną Agatkę adoptowaną od Femki i czarną jak smoła Pumkę,którą znalazłam pod swoim samochodem
Pozdrawiam serdecznie
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Pt gru 04, 2009 19:29 Re: poznajmy sie...:)

Jak dodajecie zdjęcia na forum ja mam z tym problem.Gdzie kliknąć aby móc coś dodać.

magdatoma

Post » Sob gru 05, 2009 0:39 Re: poznajmy sie...:)

magdatoma pisze:Jak dodajecie zdjęcia na forum ja mam z tym problem.Gdzie kliknąć aby móc coś dodać.

Trzeba najpierw umieścić zdjęcie gdzieś w sieci - są bezpłatne serwisy, gdzie to można zrobić (http://www.imageshack.us, http://www.fotosik.pl - akurat najpopularniejsze), Po uploadzie zdjęcia otrzymuje się link do niego. Można go podać jak jest, a można umieścić między tagami [img]-i-[/img] (wtedy pokaże się całe zdjęcie - ale z kolei trzeba pilnować regulaminowego rozmiaru, bo za duże zdjęcia rozsadzają nam forum i zbyt powoli się wczytują). Ale te serwisy podają też gotowe kody (takie, co zaczynają się od [url= ) tak, że pokazuje się zmniejszona wersja zdjęcia, która kliknięta otwiera pełną.
Wychodzi to tak:
Obrazek
(jeśli chcesz podejrzeć kody, to zacytuj mojego posta, nie wysyłając go potem).

Miejsce na eksperymenty jest na podforum technicznym, tam sobie można próbować do skutku :wink:
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Sob gru 05, 2009 12:50 Re: poznajmy sie...:)

Dziękuję bardzo.

magdatoma

Post » Nie gru 06, 2009 10:52 Re: poznajmy sie...:)

Witam jestem Stefania pozdrawiam wszystkich miłosników kotów .

maciek1951

Od: Nie gru 06, 2009 10:36

Post » Nie gru 06, 2009 10:54 Re: poznajmy sie...:)

maciek1951 pisze:Witam jestem Stefania pozdrawiam wszystkich miłosników kotów .

Witamy! :)

Od razu przyszedł mi do głowy wierszyk Tuwima:

"Kto raz ujrzał panią Stefanią,
ten wolał od innych już pań ją." :mrgreen:
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Nie gru 06, 2009 11:08 Re: poznajmy sie...:)

Witam Wszystkich posiadaczy i miłośników kotków.
Mam .. lat, no jestem już pełnoletnia i mimo uczulenia na koty bardzo je lubie.
Moi rodzice mają pięć a w szczytowych momentach było piętnaście w domu.
Pozdrawiam Wszystkich razem z Mikołajem :D

margerita6

Od: Pon mar 31, 2008 10:12

Post » Nie gru 06, 2009 11:12 Re: poznajmy sie...:)

Kasia D. pisze:Od razu przyszedł mi do głowy wierszyk Tuwima:

A nie był to czasem Boy? :wink:
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Nie gru 06, 2009 22:37 Re: poznajmy sie...:)

PumaIM pisze:
Kasia D. pisze:Od razu przyszedł mi do głowy wierszyk Tuwima:

A nie był to czasem Boy? :wink:

Łoj, chyba Tuwim.
On miał żonę Stefanię.
Podobno bardzo ładną nawet... 8)
www.fundacjafelis.org

Kasia D.

Post » Nie gru 06, 2009 22:50 Re: poznajmy sie...:)

Oj, chyba jednak Boy... http://members.chello.pl/j.uhma/boy.html#11
Ale może mu się żona Tuwima podobała? :lol:
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Nie gru 06, 2009 22:53 Re: poznajmy sie...:)

Majorka pisze:Oj, chyba jednak Boy... http://members.chello.pl/j.uhma/boy.html#11
Ale może mu się żona Tuwima podobała? :lol:

a.. to zwracam honor.

A żona mogła sie podobac, jak najbardziej :mrgreen:
www.fundacjafelis.org

Kasia D.

Post » Nie gru 06, 2009 23:19 Re: poznajmy sie...:)

Oj,raczej mu się nie podobała bo Boy ponoć homoseksualistą był,że się tak włączę w rozmowę...
A w ramach wątku wyliczanka;witam wszystkich,mam na imię Agata,24 lata,pochodzę z Tychów,mieszkam w Warszawie,jestem optykiem,na forum zajrzałam w tym roku,w dniu w którym znalazłam nad Wisłą ciężarną kociczkę Luśkę.Uff... :)
Ze spraw najważniejszych,koty uwielbiam od zawsze,z relacji mojej matki wynika,że przemówiłam w wieku 6-ciu miesięcy i oczywiście pierwszym słowem było 'kot'.U mamy mieszkają 4 koty (+3 dokarmiane w piwnicy),u mnie (na 20 metrach kwadratowych) 3:wymieniona ok dwuletnia Luśka (częściej Lusiozaur lub Lusior),jej synek,ośmiomiesięczny Tygrysek (obecnie,nieszczęśliwy,w kołnierzu,bo się wygryzał po kastracji) oraz ok dwuipółletni czarny Leon,przygarnięty ze schroniska w Bielsku (właściwie,to od niego powinnam zacząć,bo pojawił się jako pierwszy). :kotek:
Pozdrawiam wszystkich zakoconych :)
ObrazekObrazek http://s16.bitefight.pl/user/bite/117731 -klik!
ObrazekObrazek Leon,Tygrys i Luśka

Agilla

Od: Nie mar 01, 2009 21:18

[poprzednia][następna]