ŚLEPACZKI CZ.VII -DO ZAMKNIĘCIA. dziękujemy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 20, 2014 15:39 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -sierpniowa lista wsparcia

Paczka z żarełkiem dotarła :1luvu:
Ogromna pomoc :1luvu:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Śro sie 20, 2014 16:17 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -sierpniowa lista wsparcia

dorcia44 pisze:Paczka z żarełkiem dotarła :1luvu:
Ogromna pomoc :1luvu:

na zdrowie maluszkom ,dorciu44 :ok:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro sie 20, 2014 21:01 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -sierpniowa lista wsparcia

W imieniu kota Mruczysława proszę fundusz o pomoc.

Mruczysław został wyrzucony w maju. Odłowiła go fundacja z Lublina skąd trafił pod moją opiekę. Przez dłuższy czas był leczony na wrzód rogówki, który się goił ale nawracał. Ostatnio byliśmy na wizycie u okulisty i okazało się, że niezbędne są 2 operacje. Mruczysław ma podwójne urzęsienie, które kaleczy mu rogówkę i nie pozwala na normalne widzenie, dodatkowo musi mieć zrobioną plastykę kąta oka. Pierwsza operacja musi odbyć się jak najszybciej.
Niestety z racji ilości kotów, które też ciągle chorują nie stać mnie na taki wydatek :(

Oto i on:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mruczysław jest również do adopcji jakby ktoś się zakochał :)
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Czw sie 21, 2014 10:29 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -sierpniowa lista wsparcia

entropium nie operowane doprowadza do uszkodzenia rogówki, że o bólu nie wspomnę-itaka jak najszybciej umawiajcie operację, macie u siebie dobrego okulistę , a my trzymamy kciuki i Mruczysława dodajemy do listy sierpniowej

lista wsparcia na sierpień:

1. Shilla Obrazek pod opieką Bożeny z Wiśniewa

-zabieg usunięcia oczka
-forma wsparcia:

2. Tosiek i Jasiek dt e.szmudrowska
ObrazekObrazek
https://www.facebook.com/JaPaczeSercem
viewtopic.php?f=1&t=159642&p=10726713#p10726713
-leczenie
forma wsparcia:

3. Mruczysław pod opieką itaka Obrazek
-zabieg
forma wsparcia:

Żuczek Obrazek białaczkowy kotek niedowidzący, pozostał po zmarłej - objęty specjalnym patronatem Klubu Ślepaczków w kwocie 60zł /miesiąc -dt Bożena z Wiśniewa
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Czw sie 21, 2014 17:05 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -sierpniowa lista wsparcia

Perełka była u okulisty.
Niestety nie mamy dobrych wieści. Perełka nie widzi, nigdy nie widziała i nie ma szans, że w przyszłości będzie widziała. :(
Do tego podejrzewamy, że nie słyszy.
Potrzebny mądry, spokojny dom...
Obrazek

Adopcje z Koterii

Od: Sob sie 16, 2014 19:48

Post » Czw sie 21, 2014 22:05 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -sierpniowa lista wsparcia

Dziewczyny prośba (nie wiem czy nie powielam przypadkiem :oops: ) : potrzebna nam wizyta przed-adopcyjna dla naszej półślepki Lenki, wizyta w Poznaniu. Fajny, dobrze rokujący domek, ale z Katowic trochę daleko :) do Poznania, zatem szukamy kogoś na miejscu do PA.

:201494
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Pt sie 22, 2014 6:29 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -sierpniowa lista wsparcia

Czy pamiętacie może, czy jest na forum wątek kota niewidzącego i niesłyszącego? Wydaje mi się, że coś było, ale nie mogę znaleźć. I na co należy zwracać uwagę przy szukaniu domu dla takiego kota - jakie warunki powinien spełniać? Czy mieszkanie 56m z dwojgiem dorosłych osób i dwoma dorosłymi kotami to dobre miejsce dla takiego kota?
Pytam, bo szukamy domu dla Perełki, o której wyżej.

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt sie 22, 2014 6:57 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -sierpniowa lista wsparcia

U Iwety jest głuchy i niewidomy Boguś.

viewtopic.php?f=46&t=69645

:ok: :ok: za Perełkę
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Pt sie 22, 2014 7:46 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -sierpniowa lista wsparcia

Bazyliszkowa pisze:Czy pamiętacie może, czy jest na forum wątek kota niewidzącego i niesłyszącego? Wydaje mi się, że coś było, ale nie mogę znaleźć. I na co należy zwracać uwagę przy szukaniu domu dla takiego kota - jakie warunki powinien spełniać? Czy mieszkanie 56m z dwojgiem dorosłych osób i dwoma dorosłymi kotami to dobre miejsce dla takiego kota?
Pytam, bo szukamy domu dla Perełki, o której wyżej.

dlaczego nie...
wszystko zależy od ludzi jacy się takim kotem zajmują.Najlepiej jakby kotek miał swój kacik,gdzie bedzie czuł się bezpieczny.Miałam kota całkiem ślepego i głuchego(powypadkowy kot),żeby go nie przestraszyć,delikatnie pukałam blisko miejsca gdzie spał,wtedy czuł wibracje i było ok, jak brałam go na ręce..Dosyć ważnym ośrodkiem jaki mu został był zmysł powonienia,mnie poznawał z daleka po perfumach...
Wazne jest tez jakie koty beda z takim kotkiem mieszkały...każdy skok znienacka będzie kotka wystraszał....Dla mnie udało się cudem i przypadkiem znaleźć bdb domek u starszej pani...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt sie 22, 2014 7:59 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -sierpniowa lista wsparcia

Też pomyślałam, że metraż i ludzie [jeśli ludzie] OK, ale zalezy jakie te kotki.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt sie 22, 2014 8:29 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -sierpniowa lista wsparcia

Bardzo Wam dziękuję :)

Udało mi się nawet dotrzeć do filmików z bawiącym się Bogusiem :1luvu:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt sie 22, 2014 8:36 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -sierpniowa lista wsparcia

Kamakolo pisze:Dziewczyny prośba (nie wiem czy nie powielam przypadkiem :oops: ) : potrzebna nam wizyta przed-adopcyjna dla naszej półślepki Lenki, wizyta w Poznaniu. Fajny, dobrze rokujący domek, ale z Katowic trochę daleko :) do Poznania, zatem szukamy kogoś na miejscu do PA.

Witaj,
jeśli to nadal aktualne, chętnie zrobię PA.
Mój nr tel. 500383928

Serdeczności!!!!!!!!!!!!!!
Joanna
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt sie 22, 2014 8:49 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -sierpniowa lista wsparcia

jerzykowka pisze:
Kamakolo pisze:Dziewczyny prośba (nie wiem czy nie powielam przypadkiem :oops: ) : potrzebna nam wizyta przed-adopcyjna dla naszej półślepki Lenki, wizyta w Poznaniu. Fajny, dobrze rokujący domek, ale z Katowic trochę daleko :) do Poznania, zatem szukamy kogoś na miejscu do PA.

Witaj,
Mój nr tel. 500383928

Joanna

Dziekuję Asieńko :1luvu:
Przekażę wici opiekunce Lenki :ok:
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Pt sie 22, 2014 8:59 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -sierpniowa lista wsparcia

Kamakolo pisze:
jerzykowka pisze:

Witaj,
Mój nr tel. 500383928

Joanna

Dziekuję Asieńko :1luvu:
Przekażę wici opiekunce Lenki :ok:

Cieszę się ogromnie, że mogę pomóc :D Mam nadzieję, że domek okaże się godny (czyt. kochający i odpowiedzialny) cudnej Lenki :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

[poprzednia][następna]