Czarne Diabły Tasmańskie VII - wynędzniała Opieńka :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 09, 2014 22:22 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VII - niebieska dziewczynka

No śliczne dziecko sobie przywiozłaś.... Wygląda na młodszą siostrę mojego Młodego :D

elaelisheva

Od: Nie wrz 30, 2012 14:08

Post » Nie mar 09, 2014 23:36 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VII - niebieska dziewczynka

Widziałam ją wczoraj, a owszem. Nawet się zastanowiłam w związku z wybyciem srebrnego i zbliżającym się wakatem na stanowisku tymczasa :mrgreen:
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Nie mar 09, 2014 23:54 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VII - niebieska dziewczynka

wakat to ja Ci mogę zapełnić.

mam nawet sporo ofert :roll:

niektóre nawet niezłe kolorystycznie.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pon mar 10, 2014 1:40 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VII - niebieska dziewczynka

Na razie niczego nie biorę i to nie tylko ze wzgl. na protesty TŻ dotyczące liczby kotów w domu i horrendalne koszty, które nam serwują (głównie nasze własne), ale za niecałe 3 tyg. wyjeżdżamy na wakacje i nie chcę zostawiać pod opieką więcej kotów niż muszę.
Poza tym zaznaczam, że cały czas mam w planie Iveco, choć wiecznie jest coś pilniejszego.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Post » Pon mar 10, 2014 6:13 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VII - niebieska dziewczynka

Aniu, chętnie odstąpię małą, za trzy tygodnie może mieć już dom :wink: Iveco to wyzwanie :)
Uff, żyjemy wszyscy, nawet w nocy draki nie było. Małą zaliczyła kuwetkę i właśnie je. Chrupki dla dorosłych :roll:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pon mar 10, 2014 20:15 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VII - niebieska dziewczynka

Smarkula żyje, reszta też :wink: . Kica z zadartym ogonem i wylatuje ciekawska do gości :lol: . Wcina żarcie dla dorosłych, baby-cat jest fascynujący dla tłuściochów :twisted:
No i dziś przyjechała planowa tymczaska, Inka - przeraźliwie brudny łup Aleba ... na razie odsypia sterylkę w klatce. Inka, nie Aleb :mrgreen:

alix76

Post » Pon mar 10, 2014 20:34 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VII - niebieska dziewczynka

alix76 pisze:na razie odsypia sterylkę w klatce. Inka, nie Aleb :mrgreen:

Cóż, pewnie szczęście dla Aleba...

Hmmm, miałam dziś całą noc bez kocich biegów, bo bez srebrnego mała sobie przypomniała, że w sumie to jest dorosła.
Koty - znaczy mała i Kornel, bo Kawa raczej nie - przeżywają brak młodego.
W sumie to już 2 i 2 dni, więc chwilowo chyba sobie odpuszczę, choć stalowa bardzo kusząca, nie ukrywam, i mnie korci.
A tak na marginesie - w jakim stanie obrobienia? I zdrowotnym? I skąd Asia takie cudo wytrzasnęła? Czy ona zostanie w takim kolorze, czy zrobi się czarna?
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Post » Pon mar 10, 2014 20:41 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VII - niebieska dziewczynka

Skąd jest, to pytanie do Asi :wink: , na kolorach się nie znam, ale wydaje mi się, ze to solidny stalowy, na trwałe. Oczy żółte 8) . Odrobaczona raz, czekamy na powtórkę, zaszczepiona, termin sterylki za ok 2 tygodnie. Oba końce kota działają prawidłowo, kuweta ok, kica dzielnie, do gości wychodzi tylko w panice, jak sie przestraszy, to wyrywa się z pazurami, no ale jest tu 1 dzień. Właśnie zaliczyła kąpiel w wannie :roll:

alix76

Post » Pon mar 10, 2014 22:29 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VII - niebieska dziewczynka

alix76 pisze:Właśnie zaliczyła kąpiel w wannie :roll:

Planową?

No, trochę szkoda, że wyjeżdżam. Mam słabość do takich kolorów.
Choć przyznam się, że właśnie z ulgą zdjęłam ogłoszenie z Tablicy, bo nie nadaję się do rozmów i PA i na widok obcego numeru na komórce dostawałam wrzodów żołądka.

Mały całkiem nieźle sobie radzi z przystosowaniem do nowego domu. Kornelek szuka kumpla. Chyba dziś sobie przemyślał.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Post » Wto mar 11, 2014 6:11 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VII - niebieska dziewczynka

Niezbyt :roll: , kąpiel byłą planowana dla mnie :twisted:
Aniu, jak wrócisz z urlopu a mała będzie jeszcze u mnie to z radością Ci ją przekażę, niech się Kornelek nacieszy :lol:
Na razie CDT uznały że klatka i maluch to za dużo na raz i na noc wyprowadziły się na szafki kuchenne. Rano zeszły :wink: . Mała rozrabia, nowa wrzeszczy, Bandido się foszy. Duży Wujek Krokiet ma zapędy ojcowskie do małej, komicznie wyglądają obok siebie :lol:
Z pewną ulgą idę do pracy :mrgreen:

alix76

Post » Wto mar 11, 2014 20:50 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VII - niebieska dziewczynka

Wszyscy żyją i są chyba we względnej komitywie :wink: co prawda znalazłam trochę kłaków na podłodze ale bez śladów krwi :wink: . Bandido obwąchuje małą a jak wskoczyła na lodówkę, to tylko ją zrugał a nie zagryzł 8O . Krokiet chyba czuje się ojcem :wink:
Obrazek Obrazek
Inka pojadła i poszła na kuwetę :ok: Siedzi trochę smutna, ale musi się zagoić, zadomowić i trochę wytrzeć w szlafrok :roll:

alix76

Post » Wto mar 11, 2014 20:53 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VII - niebieska dziewczynka

A kłaki w jakim kolorze?

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Wto mar 11, 2014 20:55 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VII - niebieska dziewczynka

trochę to posłanko za duże ;)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Wto mar 11, 2014 21:16 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VII - niebieska dziewczynka

OKI pisze:A kłaki w jakim kolorze?

Ciemne :roll: acz nie badałam pod światło, czy czarne czy grafitowe :twisted:
jopop pisze:trochę to posłanko za duże ;)

Ale jak godnie się w nim prezentuje :wink:

alix76

Post » Wto mar 11, 2014 21:18 Re: Czarne Diabły Tasmańskie VII - niebieska dziewczynka

Wiosna idzie, kotki zdejmują futerka :mrgreen:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

[poprzednia][następna]