TYSKIE MRUCZKI XIII Koniec zła passa trwa- chorujemy :(:(:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 17, 2014 23:20 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Koniec złej passy , nareszcie :):):

Nikt dziś nie odwiedził tyskich mruczków a ja miałam dziś dzień pełen wrażeń :roll:
Najpierw sprawa kotów menela :
Dziś parę minut po 12 tej przyszła do mnie Ola z Edano , forumowa Benita92 i poszłyśmy do tego menela aby na żywo zobaczyć w jakim stanie są koty, nie było go ale po jakimś czasie wrócił , wpuścił nas do środka , koty nie były w złym stanie , pingwinka Matyldzia i biało rudy ( zapomniałam imie ) niestety oba koty niesterylizowane , miały co najmniej 3 mioty :evil: :evil: :evil: , tak on twierdzi , na moje pytanie dlaczego je rozmnaża to twierdzi ze ma zawsze na kociaki chętnych to ja mu zaproponowałam jeśli ma chetnych to niech do mnie kieruje , bo kotów do adopcji jest mnóstwo niestety .
Przyciśnięty do muru obiecał je wysterylizować, z mojej strony obiecałam mu wypożyczyć transporter do ich transportu do weta i wypożyczyć kaftanik , obiecał to zrobić w lutym , bo do końca stycznia musi opuścić to mieszkanie .
Wytłumaczyłyśmy mu czym karmić , bo nie był świadomy bo w misce kotów były kości z wędzonego kurczaka , mam nadzieje że cos zrozumiał , i był wyraźnie zażenowany .
Rozmawialiśmy tez na temat uchylnych okien .
Bardzo i to bardzo chce podziękować za cała akcje Oli ( benita 92 ) i Eli , one jako jedyne zajeły sie sprawa na poważnie !!! Bo ja jako osoba prywatna nie bardzo wiedziałam jak sie poruszać , jak rozmawiać z Policja , z adm i innymi, za wsparcie duchowe, za wspólne rozwiązywanie krok po kroku problemu :1luvu: :1luvu: :1luvu:

A wracając od weta wieczorem znów pod klatka stała Policja i Pogotowie Ratunkowe, bo w innym mieszkania tez na 1 szym pietrze była awantura pijacka , boże gdzie ja mieszkam :evil: :evil: :evil: ale tam na szczęście nie było żadnych zwierząt i jak chcą to i niech sie pozabijają , wisi mi to :roll:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Pt sty 17, 2014 23:26 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Koniec złej passy , nareszcie :):):

A teraz o dzielnej Matyldzi :lol:
Matyldzia coraz lepiej sie czuje , wetka jest bardzo zadowolona i wrecz zaskoczona , bo było z nią naprawdę źle , nadal jest na antybiotyku do niedzieli , a pod koniec tyg mam z nia podjechać bo będziemy podawać jak tarantuli , aby w buzince te zmiany rozrostowe zmniejszyć , jak Matyldzia dzielnie walczy , jaka ona ma wole życia , jest taka dzielna , jak ja ja kocham :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pt sty 17, 2014 23:41 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Koniec złej passy , nareszcie :):):

Justyś Ty to twarda kobita jesteś ! Kocham Cię za to :D
Jak ja Bogu dziękuję, że nie muszę stawiać czoła takim sytuacjom jak ta z menelem. Dobrze, że koty całe i zdrowe.
Co do Matyldzi to naprawdę wyjątkowa dziewczynka, nie dość, że piękna to bardzo waleczna.
Za całe Tyskie Bractwo nieustannie trzymam kciuki, cały czas jestem myślami z Wami :ok:
Dziś była iskierka nadziei, że zawitam do Tych ale niestety u mnie nic nie układa się po mojej myśli, ale to nieważne.

No i masz kochana mruczando od Rudiego :1luvu:

Grosziwo

Od: Pon wrz 21, 2009 21:43

Post » Pt sty 17, 2014 23:46 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Koniec złej passy , nareszcie :):):

Niesamowita jesteś - i Matyldzia :1luvu: też. Dużo zdrowia :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob sty 18, 2014 0:40 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Koniec złej passy , nareszcie :):):

Piękna akcja z menelem :ok:

A tandem Matyldzia & Justa nie raz jeszcze Wetkę zaskoczy :ok: :ok: :ok:

No i Larysia lepiej :ok:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Sob sty 18, 2014 1:48 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Koniec złej passy , nareszcie :):):

Wpadam dopiero teraz.
Akcja "Menel" super - tylko co z kotami, kiedy ich "opiekun" opuści mieszkanie?

Za Matyldzię :ok: :ok: :ok:
Tak trzymaj dzielna Koteczko.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Sob sty 18, 2014 2:51 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Koniec złej passy , nareszcie :):):

Grosziwo pisze:Justyś Ty to twarda kobita jesteś ! Kocham Cię za to :D
Jak ja Bogu dziękuję, że nie muszę stawiać czoła takim sytuacjom jak ta z menelem. Dobrze, że koty całe i zdrowe.
Co do Matyldzi to naprawdę wyjątkowa dziewczynka, nie dość, że piękna to bardzo waleczna.
Za całe Tyskie Bractwo nieustannie trzymam kciuki, cały czas jestem myślami z Wami :ok:
Dziś była iskierka nadziei, że zawitam do Tych ale niestety u mnie nic nie układa się po mojej myśli, ale to nieważne.

No i masz kochana mruczando od Rudiego :1luvu:

Nie jest łatwo mieszkać w mojej klatce , więcej melin niz normowanych mieszkań :roll:

Kochany zaroscialec :1luvu:

Oj, szkoda ze i tym razem nie udało się zahaczyć o nas :(
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Sob sty 18, 2014 2:54 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Koniec złej passy , nareszcie :):):

Alienor pisze:Niesamowita jesteś - i Matyldzia :1luvu: też. Dużo zdrowia :ok: :ok:

Oj tam , oj tam , ja tylko sie martwiłam o te biedne głodne koty i każdy na moim miejscu by tak postąpił , mam oczywiście na myśli zwierzolubów a nie statystycznych ludzi :roll:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Sob sty 18, 2014 2:56 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Koniec złej passy , nareszcie :):):

phantasmagori pisze:Piękna akcja z menelem :ok:

A tandem Matyldzia & Justa nie raz jeszcze Wetkę zaskoczy :ok: :ok: :ok:

No i Larysia lepiej :ok:

W obronie zwierząt walczę jak lwica :lol:

No Mati jest niesamowita, tak jak Ozzi , on tez był niesamowity w swej walce o zdrowie ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Sob sty 18, 2014 2:57 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Koniec złej passy , nareszcie :):):

Blekitny.Irys pisze:Wpadam dopiero teraz.
Akcja "Menel" super - tylko co z kotami, kiedy ich "opiekun" opuści mieszkanie?

Za Matyldzię :ok: :ok: :ok:
Tak trzymaj dzielna Koteczko.

Wezmie je ze sobą , ale nawet by nie był w stanie to ma do mnie nr tel i moze dzwonić i wtedy kotom pomoge ...

Dzieki za :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Sob sty 18, 2014 21:08 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Koniec złej passy , nareszcie :):):

Hej tyskie Łobuziaki, co tam u Was dzisiaj słychać? :D
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Sob sty 18, 2014 23:25 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Koniec złej passy , nareszcie :):):

phantasmagori pisze:Hej tyskie Łobuziaki, co tam u Was dzisiaj słychać? :D

O tak , łobuzy i to straszne :twisted:
A dzis późnym popołudniem byłam w markecie i kupiłam łobuzom 3 kg żołądków ( były tanie bo po 5 zł ) i na chwile zostawiłam je w kuchni na piecu w garnku a na garnku pokrywka a na niej kg cukru , ale co tam dla Noemi to żadna przeszkoda i jak dzis rozmawiałam przez tel z nasza kochana Pchantą to tylko słyszałam wielki łubudubudu i garnek z żołądkami na podłodze a Noemi ani troszkę sie nie wystraszyła , łobuziara jedna :twisted:

Matyldzia dziś dostał kolejna dawkę antybiotyku .
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Sob sty 18, 2014 23:30 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Koniec złej passy , nareszcie :):):

A w Tychach na ul Estetycznej teraz szlaje huragan , tajfun , tornado i tsunami o dźwięcznym imieniu Noemi i Węgielek , za chwilkę juz nie bede musiała sie martwic co zawiesić w oknie , bo już nie będzie co wieszać :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Nie sty 19, 2014 13:07 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Koniec złej passy , nareszcie :):):

to są dopiero łobuzy:)

miko_bs

Od: Pt lis 30, 2012 22:34

Post » Nie sty 19, 2014 22:13 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Koniec złej passy , nareszcie :):):

Justa&Zwierzaki pisze:A w Tychach na ul Estetycznej teraz szlaje huragan , tajfun , tornado i tsunami o dźwięcznym imieniu Noemi i Węgielek , za chwilkę juz nie bede musiała sie martwic co zawiesić w oknie , bo już nie będzie co wieszać :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :1luvu:

AgaS1987

Od: Wto mar 12, 2013 9:33

[poprzednia][następna]