nerkowy Dyzio Torcik - pogorszenie wyników :( str. 87

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 26, 2013 20:08 Re: nerkowy Dyzio Torcik 3 m-ce w klatce > potrzebny DT do 1

wzmacniana z zooplusa ma dobre opinie

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Śro cze 26, 2013 21:03 Re: nerkowy Dyzio Torcik 3 m-ce w klatce > potrzebny DT do 1

baku1986, kupowałam siatkę w Castoramie, metalową. A w jakiej części miasta Ty mieszkasz? Możesz na pw 8)
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro cze 26, 2013 21:11 Re: nerkowy Dyzio Torcik 3 m-ce w klatce > potrzebny DT do 1

Widzę dobre wiadomości :ok: Witaj Agnieszko :kotek:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Śro cze 26, 2013 21:24 Re: nerkowy Dyzio Torcik 3 m-ce w klatce > potrzebny DT do 1

Wlasnie jako nowy uzytkownik nie moge pisac pw :evil:
Ale zadna to tajemnica, ze w okolicach ul. Bardzkiej, tarnogaj/huby
Witaj Kasiu :) iiii dobranoc :wink:

baku1986

Od: Śro cze 26, 2013 0:38

Post » Śro cze 26, 2013 21:34 Re: nerkowy Dyzio Torcik 3 m-ce w klatce > potrzebny DT do 1

baku1986 pisze:Wlasnie jako nowy uzytkownik nie moge pisac pw :evil:
Ale zadna to tajemnica, ze w okolicach ul. Bardzkiej, tarnogaj/huby
Witaj Kasiu :) iiii dobranoc :wink:

Możesz pisać, tylko musisz sobie ustawić w panelu użytkownika w ustawieniach prywatnych. Ja też jestem od niedawna i mogę wysyłać pw.
Dobranoc :kotek:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Śro cze 26, 2013 21:50 Re: nerkowy Dyzio Torcik 3 m-ce w klatce > potrzebny DT do 1

Sis pisze:wzmacniana z zooplusa ma dobre opinie

Potwierdzam. Ponieważ Dyzio rwie się na zewnątrz, zdecydowanie polecam tę wzmocnioną http://www.zooplus.pl/shop/koty/drzwi_s ... kot/343060
Mam ją na balkonie już drugi rok i świetnie się sprawdza przy 2 dorodnych i żywiołowych kocich młodzieńcach :D
Tyle tylko, że mam dokupione większe haki (radzę je zamontować dość gęsto). Szczegóły montażu zależą od tego jaki masz balkon, ja mam loggię. U mnie zamiast załączonego sznurka, siatka jest u góry i dołu naciągnięta na solidną stalową linkę. Po bokach natomiast jest nawleczona na stalowe pręty zamocowane hakami do ścian. Haki są wkręcone tylko w ściany boczne. U góry i dołu, jak wspomniałam wcześniej, siatkę trzymają dobrze naciągnięte stalowe linki. Jeśli balustrada jest ażurowa (metalowa) radzę dla pewności u dołu, poniżej linki zostawić zapas siatki (ok. 20 cm) i przycisnąć ją np. skrzynkami na kwiatki, lub ew. deską/listwą przykręconą do podłogi. Aha! Siatka nie może być naprężona, musi mieć trochę luzu, zwłaszcza w pionie, co uniemożliwia ewentualne próby wspinaczki. No i oczywiście musi sięgać do sufitu :kotek:
Ostatnio edytowano Śro cze 26, 2013 22:29 przez magdalena99, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek ObrazekTymoteusz [*]17.08.2019 r.

magdalena99

Od: Sob mar 27, 2010 15:20

Post » Śro cze 26, 2013 22:28 Re: nerkowy Dyzio Torcik 3 m-ce w klatce > potrzebny DT do 1

baku1986 pisze:Dzień dobry wszystkim :D
Z tej strony Aga-zgłaszam się do projektu "Dyzio" :wink:
A więc tak-do dyspozycji Dyzia były by dwa pokoje i balkon. Nie mam żadnych zabezpieczeń ponieważ moje kotki - Bomba z pnn i niewidoma Fifi nigdy nie były zainteresowane wycieczkami. Do zabezpieczenia mam jedno okno i balkon (okno w drugim pokoju wychodzi na balkon więc wystarczy zabezpieczyć tylko balkon). Jeśli chodzi o okno to myślę nad tym http://www.zooplus.pl/shop/koty/drzwi_s ... 30843#more
Co do balkonu to http://www.zooplus.pl/shop/koty/drzwi_s ... kot/345938
Chyba dadzą radę? Zresztą i tak nie będzie pozostawiany na balkonie bez opieki. Jeśli ok, to dziś już bym to zamówiła żeby na poniedziałek było.
A czy Dyzio chodzi w szelkach? Bo skoro tak mu tęskno na podwórkiem, mogłabym go wyprowadzać na spacery.
Co do jedzenia-moja Bomba jada suchego royla i animondę...z mokrych nie lubi nic, ale jest karmiona animondą. Leki podaję jej w strzykawce z odrobina przetartej mokrej karmy.
A jak interakcje Dyzia z innymi kotami? Bo Fifi ze względu na nagłą utratę wzroku jest nieufna w stosunku do ludzi, ale kotów jest ciekawa. Bomba za to pomimo 3 lat spędzonych w schronisku nie jest zainteresowana kontaktem z innymi kotami i raczej tego unika. Co do czasu bez opieki...średnio do 17 nie ma mnie w domu, ale co 3 tyg mam III zmianę więc jestem wtedy cały tydzień w czasie dnia w domu, a i niedługo urlop więc przez 2 tyg będe do usług moim kocim towarzyszom :lol:
Na tą chwilę tyle sobie przypominam z ważnych kwestii :)

Witaj Agnieszko :D

dopiero teraz jestem przy internecie a tu tyle wspaniałych wiadomości :D

projekt "Dyzio" :D

dziękuję Kochana :1luvu: że chcesz zamontować zabezpieczenia okna i balkonu :kotek:

Dyzio chyba jeszcze nigdy nie chodził w szelkach ale jeśli miałby wychodzić na spacery - najlepsze będą pełne szelki
(bezpieczniejsze, bo z takich zwykłych mógłby się wyplątać) :

np.:
http://www.shaggybrown.pl/trixie-xcat-h ... -3191.html

lub :
http://www.emusklep.pl/koty/szelki/ferp ... -kota.html

zobaczcie jakie są piękne te kolorowe - zdjęcie na dole strony (ale nie wiem czy można je kupić w internecie):
http://www.kotton.pl/blog-o-kotach/misj ... -dla-kota/

Dyzio jest łagodny wobec innych kotów, to raczej on jest atakowany bez powodu
był przyjaźnie nastawiony wobec niedowidzącego Wojtusia, który przez jakiś czas był w lokalu Kotyliona
jest bardzo łagodny wobec koteczek, które są teraz a wcześniej do łobuziareczki Majeczki

myślę, że Bomba i Fifi nie będą się go bały i że się polubią :)

Dyzio też teraz nie chce jeść żadnej mokrej nerkowej karmy
inne kocie karmy bardzo go interesują ;) czasem dostaje troszeczkę

a tabletki też dostaje w strzykawce z galaretką z kociej karmy lub sosu

czyli możemy szukać transportu do Wrocławia ?

:D
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Śro cze 26, 2013 22:29 Re: nerkowy Dyzio Torcik 3 m-ce w klatce > potrzebny DT do 1

Witaj magdalena99 :kotek:

dziękuję wszystkim za fachowe rady związane z zabezpieczeniem okna i balkonu - jesteście wspaniałe :D
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Śro cze 26, 2013 22:31 Re: nerkowy Dyzio Torcik 3 m-ce w klatce > potrzebny DT do 1

MaPi napisała na wątku kotylionowym:

"Właśnie wróciłam z kociarni. Pierwszy raz Dyzio zainteresował się zabaweczką bo popsikałam ją kocimiętką w spreju:))
Fontanna też wzbudza jego zainteresowanie.
Oskar szalał z włóczkową popsikaną zabawką, a później zainteresował się Dyziem i ganiał go, aż Dyziulek schował się do budki pod oknem.
Ania i Frania wygłaskane."
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Śro cze 26, 2013 22:47 Re: nerkowy Dyzio Torcik 3 m-ce w klatce > potrzebny DT do 1

To Aga ma byv docelowym dt dlaDyzia czy na 2 miesiące?
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Śro cze 26, 2013 22:49 Re: nerkowy Dyzio Torcik 3 m-ce w klatce > potrzebny DT do 1

Aga ma być domem tymczasowym dla Dyzia na 2 miesiące
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Śro cze 26, 2013 23:53 Re: nerkowy Dyzio Torcik 3 m-ce w klatce > potrzebny DT do 1

wpłaciłam 140 zł dla Dyzia z bazarków na konto Kotyliona :D
dziękuję kupującym :1luvu:

nadal na bazarku można kupić torbę Cerruti i 2 urocze torebki z Japonii:
viewtopic.php?f=20&t=153880

rano zakończy się aukcja cegiełkowa dla Dyzia na dług w lecznicy
cegiełki po 2 zł - zapraszamy
:D
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=3322379147
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Czw cze 27, 2013 5:28 Re: nerkowy Dyzio Torcik 3 m-ce w klatce > potrzebny DT do 1

Dyziu, niech wszystko się ułoży jak najlepiej
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw cze 27, 2013 5:55 Re: nerkowy Dyzio Torcik 3 m-ce w klatce > potrzebny DT do 1

wibryska pisze:Aga ma być domem tymczasowym dla Dyzia na 2 miesiące

Jupijejeje :love:
Wchodze rano na forum, a tu takie super wiesci :) :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw cze 27, 2013 6:46 Re: nerkowy Dyzio Torcik 3 m-ce w klatce > potrzebny DT do 1

A więc dziś w zooplusie zamówiłam te ochraniacze na okno i wzmacnianą siatkę na balkon. Zamierzam ją zamontować w taki sposób: wywiercić dookoła otwory mniej więcej co 40 cm (do zabezpieczenia mam powierzchnię 2.5*2.5). W otwory powtykać kołki rozporowe z hakami i przepuścić w nie metalową linkę. Siatkę zamontuję na tej lince. Powinno być ok :) Jutro podjadę do castoramy i się zaopatrzę w potrzebne akcesoria bo pewnie to co przyjdzie do montażu z siatką dobrej jakości nie będzie.

baku1986

Od: Śro cze 26, 2013 0:38

[poprzednia][następna]